Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Le Petit Prince

63 bejegyzést írt és 159 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első magyar aranypénz, az aranyforint, 1325-ben került bevezetésre, Károly Róbert magyar király utasítására. A körmöci dukátként is emlegetett pénz firenzei mintára készült, magas nemesérc taralma miatt rendkívül értékesnek számított. Egy pénzérme 3,55 grammot nyomott, ennek nagy része, 3,52…..
Lapozgatom a naptárat (persze virtuálisan, hiszen nem vagyunk már barlanglakók!), keresem a jeles dátumot, kikelet havának 8. napja mely felére esik mostan a hétnek?Már mélázom egy ideje a számok és betűk fölött, mikor megüti a szememet az évszám…2021!Ejnye, no! Hiszen már erősen benne járunk a 21.…..
1001 Film 390. Lolita - 1962 2021.01.28 01:50:46
USA, Nagy-Britannia (A.A. Productions, Anya, Transworld Pictures), 152 perc, ff., angol Rendező: Stanley Kubrick Producer: James B. Harris Sokat gondolkoztam, hogy a sok rendelkezésre álló poszterből melyiket használjam ide balra, a szokásos helyre. Mindig igyekszem kiválasztani azt, amelyik a…..
A filmek általában megpróbálják az adott korra jellemző használati tárgyakat bemutatni. Ennek köszönhetően a  történetekben a szokványos szobaberendezések mellett megtalálhatóak a korszakra jellemző hangtechnikai eszközök is. A klasszikus készülékektől kezdve (orsós magnók, lemezjátszók) a…..
Le Petit Prince 2020.05.17 11:22:37
@Comet67: Az lehet hogy sokat eladtál belőle, de azok ott akkor sem Forty-k. Azok majdnem másfél méter magasak, 4 darab MRS sugárzóval. Ezek szemmel láthatóan jóval alacsonyabb dobozok, jó ha egy méter magasak...vagyis Cascade Model Three V. Szerintem.
Az alább következő fotógyűjtemény a kilencvenes évek Oroszországába repít vissza, kendőzetlenül idézve meg a XX. század utolsó évtizedének dekadensbe hajló világát a női nemen keresztül. Fiatal lányok, mosolyok, ábrándos tekintetek, nosztalgia… Ennyi, semmi több. Az 50 fotó mindegyikének nők a…..
Le Petit Prince 2020.04.15 15:00:15
A posz toló próbált korrekt lenni, és feltüntette a "forrást".
Az viszont nem volt elég korrekt, és nem jelezte, hogy a képek innen vannak:
englishrussia.com/2020/04/07/russian-girls-from-the-1990s/
" A fotós vagy fotósok kiléte sajnos nem ismert, de bármiféle háttér-információ nélkül is könnyen odaképzelhetünk egy történetet vagy sorsot a képek mögé."
Háttérinformációk nélkül is látszik, hogy felülprezentált a testi szabadfoglalkozásúak aránya.
A képek java része innen származik:
humus.livejournal.com/7041169.html
A cím egyértelmű: Святые девяностые». Часть 4. 1994. Сексуальная жизнь москвичей
Talán ez már háttérinformáció!
Az első nő az életünkben az anyánk! Persze nem tudjuk még, hogy ki ő, pláne hogy nő…igazából semmit sem tudunk róla, csak azt, hogy ott van velünk, ő jelenti nekünk a világot, a mindent. A testéből lettünk, a testével táplál, az életét is odaadná értünk...
Szögezzük le, alapvetően vallom én is: "A strigákról pedig, mivel ilyenek nincsenek, semmiféle vizsgálat ne tartassék!" Ellenben tény: meg lettem "villámcsapva"!   Persze nem direktben, szerencsére...mert akkor valószínűleg kevésbé összeszedetten írogatnék mostan!..
Történt márpedig egy kellemes nyárutón, hogy hősünk (35) (a későbbiekben "gyanúsított"), lakhelyéhez közel, előzetes szóváltást követően a kk. (16) "hölgyet" egy alkalommal megütötte, majd a mellkasát egy alkalommal leköpte. Ezt követően a helyszínen mintegy tíz percen belül megjelent gépjárművével…..
Gerincroppantó döccenésekkel robog a busz Angyalföld vakító fényárban úszó sugárútjain. Békés szendergésemből a jól ismert "jegyeket, bérleteket...köszönöm!" formula monoton ismétlődése riaszt fel. Tétova mozdulatokkal keresgélem a bérletemet, mikor majd' összecsinálom magam a hirtelen felcsattanó,…..
Elburjánzott a fejzetemen a szőr...véresre dörzsölte már a fülemet, ahogy néhai elöljáróim szokták volt mondani, szerintük viccesen. (Néha nem voltak ilyen viccesek...egyikük egy sikeres hajvágási hadművelet után megkérdezte tőlem: - mit csinált a fejével kis kolléga? Úgy néz ki, mint egy…..
Na. Célegyenes. A végén meg valaki a Vastrónon, de addig van még hat rész, izgalom, intrika, miazmás. Ha valaki arra kíváncsi mi vót eddig, akkor javaslom ennek a linknek a matatását, mindenki másnak meg csak annyit, hogy Tél van, Éjkirály.Falat döntesz, de miért?Úgyis megszívod. Deres Kisfickó…..
A kis herceg naplója Megleptél 2019.03.14 08:26:42
Megleptél   Múlt ködéből léptél elő, szinte a semmiből Bátortalan csókot adtál, én értettem ennyiből Időtlen idők óta vártam erre, mégis megleptél Rég magányos testem, s lelkem vágya lettél   Ragyogó szemed tükrében magamat ha látom Elhiszem hogy kellek neked, olyan mint egy álom Karomba…..
Tisztelt Hölgyek, kedves Lányok, édes Asszonyok és drága Nők! Ismét eljött a nap, amikor felgyorsult világunk lehetőséget ad nekünk, hogy megálljunk egy pillanatra, és elmerengjünk azon, mivégre is vagytok ti nők körülöttünk…velünk! Megpróbálok most felülemelkedni azon a leegyszerűsítő és erősen…..
38. nap Küldetésünk 38. napján továbbra is a NR4 (továbbiakban Föld bolygó a helyiek nyelvén) egyik legprimitívebb, az emberi faj egyedeinek vizsgálati anyagát továbbítjuk a X1683ZQ anyahajó felé. Vizsgálatunk tárgya egy 10 fős (javítás földi idő szerint 23.34-kor: 11 fős - Lacika egyed kimaradt az…..
Le Petit Prince 2018.12.12 17:15:18
@hereverő heverő: A Naprendszer objektumainak eredő gravitációs középpontja körül keringő nagyobb méretű égitesteket tekintve a Föld a negyedik. A Nap az első. :)
Le Petit Prince 2018.12.12 17:17:43
@hereverő heverő: és szegény poszter ezért módosítta a posztcsit? :)
Szemlélődő ember lévén engem is foglalkoztat, miként lehet, hogy a világegyetem általunk ismert részében egyedül az emberi faj lett értelmes? Na jó...annak sem minden egyede, de egy része igen. Itt a Földön több mint négy milliárd éve létezik az élet. Ezalatt fajok milliói alakultak ki, több közülük…..
Ugyan véget értek a nomádpusztai hétköznapok, de a villalakók teljesen megszokták a kőkorszaki retket, a középkori patkányos parókákat, de annyira asszimilálódtak, hogy a lassan bármely tetszőleges magyar kórház állapotát felvevő, esetleg egy portóríkói putri szintjére süllyedő Való Világ Villában…..
Kurvaország nem változik...ahogy a lakói sem. Két középkorú csóka áll előttem a sorban. Jól öltözöttek, fesztelenek, szemmel láthatóan nem "K" ajrópából származnak. Engedek perverz kukkolási hajlamomnak, hanglokátoromat rájuk irányítva megállapítom, hogy a messzi észak lehet a…..
Szerencsétlenségünkre Bajusz celebrálja a mai szeánszot, akinek a műsorvezetői képességeire én nem vagyok hajlandó több szót vesztegetni, mert azok egyszerűen nem léteznek. És hogy tovább fokozzuk a nyomort, azzal a műsorelemmel kezdünk ma, amit én soha többé nem akarok látni a Való Világban: a…..
Tömve a metró...azért sikerül olyan állóhelyet kapnom, ahol kapaszkodni is tudok. Hallgatom a hetvenes évek slágereit, nem igen foglalkozom a többiekkel...pláne nem az előttem/alattam ücsörgő párocskával. Ketten három helyen terpeszkednek az időseknek és mozgássérülteknek fenntartott felhajtható…..
Huhh. Nem volt egyszerű hozzájutnom a VV adagomhoz, a világegyetem összes erői összeesküdtek ellenem meg az első VV9 hogyvoltom megalkotása ellen. Szinte szomjaztam ennek a nyolc agyhalottnak az arénázását, és egy ponton már ott tartottam, hogy palatáblára vésem nektek az egészet. Szóval sziasztok.…..
Kilencedikre nagyot köll gurítani a szarból is, tartja a közismert albán tévés mondás, és azzal folytatja, hogy egyébként csak szétkenődik a (mű)gyepen, amivel messze egyetértünk, sőt, szóval a lakókkal szemben nagy elvárások vannak támasztva. A műsorvezetéssel szemben is, a Belevalót a rutinból…..
Az elmúlt hónapok csodálatosak voltak. Az élet bonyolult, és olyan véletlen történések szövevénye, amelyet lehetetlen előre látni, és felfogni sem mindig sikerül. A hosszú magányos évek után szinte földöntúli örömöt érzel, ha váratlanul felbukkan valaki, aki nem csak a vágyadat kelti fel, de…..
Ki az, ki ádáz anyatigris, mert gyermekünket védis kéjesen doromboló macska, mikor az ismétlést kéri?Aki szende szűz, ha nem akarjade a végzet asszonya, ha Ő akarja?..
Hajdanán szépreményű felmenőim birtokoltak néhány ingatlant Erzsébetfalván (ma Pestszenterzsébet része), mely területet egy időben vicces fiúk elkereszteltek Leninváros-nak. Jó apám, szokásához híven nem sok mindent kötött szűkebb családja orrára a magánügyeit illetően...halála után meg…..