Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JD Rockefeller

647 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Burzsuj A pesti luxus halott 2015.07.10 09:58:34
És nem élvezi. Pedig minden olyan szépen indult: először elegáns öltönyöket lehetett vásárolni a Zegnában, pár évre rá megnyílt a Louis Vuitton, innentől kezdve pedig nem volt megállás. Az i-re a pontot a magyar Harrods tette fel, aminek bukása nem fogja magával rántani a…..
Molsheim egy kelet-franciaországi kisváros, nem messze a német határtól. A Strasbourg-közeli, körülbelül tízezres lakosú településen áll a fenti chateau, amiben nem egy hóbortos francia arisztokrata él és nem is a helytörténeti tárlatnak ad otthont. Ez a chateau a Bugatti…..
Bárki lehet impulzusvásárló, vagyoni helyzettől teljesen függetlenül. A társadalmi ranglétra két végén állókat ebből a szempontból mindössze az adott beruházás összegében szereplő nullák száma különbözteti meg egymástól, és persze az, hogy ők a legritkább esetben…..
A Louis Vuitton már nem luxus, hanem a titkárnők márkája – nem, ez nem egy furán hangzó kijelentés, hanem nettó hülyeség. A gondolat alapja Erwan Rambourg, a HSBC Bank hongkongi ügyvezetőjének könyvéből származik, hangzatossága miatt pedig csábító azt címnek kiemelni.…..
Burzsuj Újra itt a luxustojás 2015.03.02 08:36:40
139 fehér igazgyöngy, több mint 3300 gyémánt és számtalan kisebb-nagyobb egyéb drágakő: mindez nem a legújabb Vertu telefonon, hanem egy tojáson kapott helyet. Igen, egy tojáson, amit történetesen Fabergének hívnak és közel száz éve nem mutattak be hozzá hasonlót. A Pearl…..
Minden év az SIHH-val kezdődik meg úgy igazán. Ez az az órakiállítás, ahová összesen 16 márkát hívnak meg és akik többnyire olyan újdonságokat mutatnak be itt, hogy hirtelen nem is tűnik olyan rossz ötletnek néhány tízezer frankot költeni egy órára, amivel a csuklón…..
Nem, ezúttal nem egy különleges adottságokkal rendelkező, a 60. és a 80. emelet között fekvő, a Central Parkra panorámás, minden hájjal megkent penthouse-ról beszélünk, hanem egy átlagos manhattani lakásról. Ennyibe, egészen pontosan 1,72 millió dollárba került tavaly egy…..
Tavaly 4063-at. Soknak hangzik? Az is: 111 éves történelme során egyetlen egyszer sem adott el ennyi autót a Rolls-Royce egy év alatt, ráadásul öt esztendő alatt sikerült megnégyszerezniük eladásaikat. Mégis, hogyan tudták rávenni az embereket arra, hogy átlagosan is bőven nettó…..
Egy klasszikus olasz stílusban felépített villa Palm Beach-en csak Európából nézve furcsa, floridai viszonylatban ugyanolyan megszokott, mint a hurrikánszezon. A helyiek még a Versailles-i Kastélyéhoz hasonló padlót is elintézik egy legyintéssel, hiszen a lényeg nem a hitelesség és…..
Ha szilveszter és éjfél, akkor pezsgő és koccintás! Az újévet pedig illik stílusosan nyitni, amibe nem fér bele a Donald kacsás vizespohárba töltött édes BB. Az ilyen és ehhez hasonló katasztrófák elkerülése érdekében szedte össze a ForbesLife a világ legdrágább pezsgőit,…..
Heteken át hosszú sorok kígyóztak a milánói Pasticceria Marchesi előtt. A város lakói rég hozzászoktak ehhez, hiszen egyetlen jó olasz család asztaláról sem maradhat el a panettone karácsonykor, a kétszáz éves kávéház-cukrászdában pedig még helyi viszonylatban is kiemelkedő…..
Eddig is sejtettük, hogy jó üzlet befektetési Ferrariba – esetleg Porschéba, Lambóba, vagy Mercedesbe – tenni a pénzünket, most azonban bizonyítékunk is van rá. A Knight Frank és a Douglas Elliman közös felmérése szerint nem csak a legutóbbi 12 hónap, de az öt- és tíz év…..
Burzsuj UberLUX, a burzsujok taxija 2014.12.21 11:37:19
Most, hogy a fél város Uberrel jár haza péntek-szombat este, ideje megismerkedni a szolgáltatás burzsuj-kompatibilis változatával. A közösségi amatőr taxizás Budapesten még csak pár hete jelent meg és – a többi nagyvároshoz hasonlóan itt is – azonnal elképesztő sikere lett.…..
Egy hatalmas piros masnival átkötött Mercedest? A legújabb Louis Vuitton kollekciót? Esetleg egy jachtot? Nos, közel sem: a burzsujok ugyanis attól még, hogy sok pénzük van, egyre kevésbé költenek a fentiekhez hasonló fényűző ajándékokra. Egy átlagos milliomos 1000 és 2500…..
Angliában élsz és annyira bejött az élet, hogy van egymillió fontod, amit új otthonodra költenél? Gratulálunk, ez valóban kiemelkedő teljesítmény, de egy percig se hidd azt, hogy le sem tudod majd vakarni az eladókat – mint például hasonló összeg esetében Magyarországon.…..
Sosem találnátok ki, mit csinál az orosz burzsuj akkor, amikor zuhan a rubel és a jó ég tudja, mi lesz egy év múlva. Igen, vesz egy Rolls-Royce-t! Tény, hogy egy brit luxusautó biztosabb befektetés a nemzeti valutánál még akkor is, ha amúgy az autó általában nem számít jó…..
Van-e élet az első osztály felett? – ez a kérdés foglalkoztat mostanság több légitársaságot is. Közülük az Etihad húzott elsőként lapot a 19-re, amikor tavasszal bejelentették, hogy még az idén bemutatják Residence Suite-jukat, ami a First Class elképesztő luxusát kívánja…..
Nem kellett csalódnunk a világ legértékesebb órájának aukcióján: a Patek Philippe Supercomplication tegnap ismét bebizonyította, hogy páratlan mestermunkája mellett befektetésnek sem utolsó. Az előzetes – és feltűnően óvatos – becslések szerint 15 millió svájci frankot…..
Mind listában, mind személyben új leggazdagabbat köszönthetett a héten Magyarország: egy évvel a magazin hazai debütálása után a Forbes elkészítette saját vagyonbecslését a hazai gazdagokra. Hogy szükség van-e egy harmadik hazai listára ugyanebben a témában? Dehogy van! Hogy…..
Félmillió dollárért már az Egyesült Államokban is egészen klassz házak között válogathatunk – persze csak akkor, ha nem a nagyvárosokban nézelődünk. Ennyiért lehet most kivenni New York legdrágább lakását egy hónapra, a 123 millió forintos összeg pedig még a sokat látott…..
Mindenki látott már páncélszekrényt: van, aki kicsit, akad, aki hatalmasat, közös vonás azonban így is akadt bennük. Ha más nem is, az mindenképp, hogy rondák voltak. Ez a kellemetlen tulajdonság a műfaj mellékhatása, hiszen elsősorban masszívnak és feltörhetetlennek kell…..
Senkinek nem lesz újdonság, hogy a pénzzel nem jár szorosan együtt a jó ízlés – ha mégis így gondolnánk, akkor gyorsan nézzük meg, milyen házakat árulnak Magyarországon 200 millió forint felett. Az amerikai Curbed ingatlanokra specializálódott magazin most megtalálta a…..
A tengeri luxus-körutazást klasszikus nyugati nyugdíjas műfajként tartják számon, nem is alaptalanul. A Queen Mary 2 Grand Duplexe láttán azonban sokan elgondolkodnak majd rajta, hogy tulajdonképpen fiatalon sem lehet olyan dolog körbehajózni a világot úgy, hogy közben minden…..
Hiába elképesztően kívánatos és kell érte legkevesebb 65 millió dollárt fizetni, valójában nem a Gulfstream G650 a legjobb magánrepülő. A luxusnak ugyanis tér kell, tér pedig máshol akad csak igazán. Mondjuk egy Boeing 777-esen, még inkább egy 747-esen. A Boeing Business Jets…..
Néhány telefon erejéig legalábbis mindenképpen. A frigy láthatóan mindkét fél számára előnyös: a Vertu kap egy évszázados brit luxusmárkát, a Bentley pedig végre őszintén tud ajánlani egy telefont ügyfeleinek. Mi kell még a holtomiglan-holtodiglanhoz?! A Vertu persze bolond…..