Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyarnaba

0 bejegyzést írt és 675 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hekus Dönci, a kamaraerdei ügy, a szőkített hajú gyilkos Sántha Dezső, az ámokfutó Richter Richárd, a martfűi rém és a rendőrgyilkos Soós Lajos. Benzinkút- és gyerekrablás, családirtás és a zuglói nyilasper... Biztos vagyok benne hogy az olvasók közül nincs olyan, aki legalább egyikről - ha nem…..
„Az egész gyermek olyan, mint egyetlen érzékszerv, minden hatásra reagál, amit emberek váltanak ki belőle. Hogy egész élete egészséges lesz-e vagy sem, attól függ, hogyan viselkednek a közelében.” (Rudolf Steiner) Bizonyára észrevették már a gyerekesek, hogy az apróság a korai éveiben olyan, mint…..
Telefonos kampányba kezd a Fidesz, amiért Vona Gábor 2013-ban Törökországban járt. Lelke rajta az állampártnak, de szeretnénk segíteni: kinek kellene még a körmére nézni...
Magyarnaba 2018.02.02 07:58:49
@THumer:
Biztos észrevetted, hogy az általad felsorolt tematikák nem nyertek. Falra hányt borsóként peregtek le a közvéleményről. Mind, kivétel nélkül.

Nem maradt más, mint az iszlámveszéllyel riogatni. Nem azért riogat a B1 az orbán által okozott iszlámveszéllyel, mert számon akarja kérni Viktoron az ellentmondásos tevékenységét, hanem azért, mert ez az egyetlen és az utolsó, amivel siker reményében tudnak nekimenni a vezénylő tábornagynak.

Fél év, és az eddig baráti nyugati testvérorgánumok arról írkálnak, hogy ma már az ellenzék is iszlamofób Magyarországon.
57 évvel ezelőtt történt Csehország legborzasztóbb vasúti katasztrófája - máig tisztázatlan körülmények között. 17:45 körül az aprócska vasútállomáson egy kétségbeesett biciklis iramodott az éppen induló vonat után.....
Ebben az évben engem ért a megtiszteltetés, hogy elvihettem az autónkat a szokásos tél eleji kerékcserére. Hiába voltam az elmúlt 4 évben autótulajdonos, és volt a férjemnek is egy autója, valahogy sosem én mentem a szakemberhez velük. Igaz, egyszer jelen voltam, de akkor is egy férfi családtaggal,…..
A csehországi parlamenti választások legnagyobb esélyese az Andrej Babiš vezette ANO, amely egyúttal az oroszbarát Miloš Zeman államfő nyílt támogatását is élvezi. Az európai integráció további mélyítésének elutasítása, és a szuverenitás kérdésének előtérbe helyezése mellett az Oroszországgal…..
Akart a tököm ünneprontó lenni, de mintha kiveszett volna a realitásérzék az agyakból az úgynevezett ellenzéki oldalon. Csupa lelkes tudósítást lehetett olvasni arról, hogy mennyire megalázó a rezsimnek, hogy a tüntetők hülyét csinálnak belőle, hogy a túltolt propaganda ellen milyen frappáns…..
Tizenhat ember, legtöbbjük diák. Ennyien haltak meg a veronai busztragédiában. Még nem tudni, ki, vagy mi volt a felelős, de a magyar kormány elintézte, hogy még egy ideig a tragédián csámcsogjon mindenki az egyéb, neki kellemetlen ügyek helyett. A gátlástalan, érzéketlen pofátlanság szókapcsolat…..
Feladta a Párbeszéd: nem küzdenek tovább, hogy demokratikus előválasztás döntsön az ellenzéki oldalon Orbán Viktor kihívójáról. A baloldali kispárt az elmúlt fél évét erre a koncepcióra tette rá, Szabó Tímea nem is tudta leplezni a csalódottságát: leginkább Botka Lászlót és az MSZP-t hibáztatta,…..
Magyarnaba 2017.02.16 10:17:04
Botka a politikai realitáshoz igazodik és közben pávatáncot lejt, hogy valódi stratégiája ne lepleződjön le idő előtt.
1. A közös lista az egy nagy átbaszás volt. Botka sohasem akart közös listát, mert ő az MSZP baloldali hegemóniájának a helyreállítását helyesli. Botka azonban tudja, hogy a Fidesz per pillanat nem verhető, ezért ha valóban ő akar lenni a főnök, akkor azt nem 2018-ban, hanem '22-ben tudja majd elérni. Addig viszont meg kell előzze, hogy rásüssék a "Orbán hatalmon tartója" bélyeget. Erre volt jó a közös lista felvetése, semmi többre.
2. Amióta Gyurcsány 2006 nyarán levetette az addig viselt álarcát és kimutatta a foga fehérjét, azóta a baloldal semmiféle sikert nem ért el. Gyurcsány múltja, neoliberális elköteleződése és vehemens alkata olyan stigma a baloldalon, ami megakadályozza a baloldali pártok együttműködését. Gyurcsány jelenléte akadályozza, hogy a baloldal szavazókat hódítson el a Fidesztől, sőt! Gyurcsány még a baloldali szavazókat is távol tartja a baloldaltól, ebből egyébként anno az LMP egész jól megélt. Botka valószínűleg tudja, hogy ha nem nyírja ki Gyurcsányt, akkor a baloldalnak hosszú távon annyi. Úgyhogy döntött: megpróbálja őt politikailag ellehetetleníteni, mennél hamarább, annál jobb.
3. Előválasztás. Ne legyünk már gyerekek... A realitás az, hogy van két nagy párt, meg egy csomó semmire sem való döglött szilánkember, akik egy leopárdot is magukévá tennének a Nagykörút közepén, ha ezzel feljuthatnának egy közös lista befutó helyére. Az ilyen társadalmi támogatás nélküli szarokra semmi szükség, az előválasztás idő és pénzpocsékolás. Szabó Tímea, Fodor Gábor & Co.! Itt az idő munka után nézni, mert 2018 májusától valahol majd dolgozni kell majd.
4. Botka egyetlen érdemi partnere az LMP lett volna, egyedül ők bírnak érdemi számú szavazóval, amit nem akarnak elveszíteni. Részükről logikus volt a kikosarazás. Botka részéről nem nagy kár. 2018-ban a Botka-féle MSZP-nek nem Orbán leváltása, hanem az ellenzék leváltása lesz a feladata. (Az LMP-nek megvan az a rendkívül attraktív tulajdonsága, hogy jobbról is képes szavazókat elvonni, így nagyon értékes vegyérték lenne. Valamikor akkor, amikor koalíciós partner kell majd '22 környékén.)
Feri soha a büdös életbe nem lesz többé miniszterelnök, Feri a büdös kurva életbe nem váltja le Viktort. Ezt ő magán és néhány ezer hívén kívül mindenki tudta eddig is és tudja az után is, hogy tegnap emberünk faszául beledurrantott a nulláslisztbe. Úgynevezett évértékelőjéről nehéz a nélkül…..
Az egyik egészségportál a nemrég közzétett egy összefoglalót az egészségügyi pénztár számára 10 legköltségesebb megbetegedésről. A listából 7 olyan betegség van, melyben az életmóddal kapcsolatos tényezők dominánsan meghatározók, vagyis az életviteli szokások módosításával az adott megbetegedések…..
Na végre, már épp nem igazán hittem, hogy jönnek új és értelmes jelentkezők Viktor megdöntésére, amikor a nagy büdös semmiből előbukkant a Momentum. Lehet őket hasonlítgatni a Millához, meg a Tanítanékhoz, a leghülyébbek még Sándor Máriát is felemlegetik, csak baromság. Eddig senki nem tudott…..
Magyarnaba 2017.01.31 09:39:22
Szart sem fognak elérni. Még a programjukról sem lehet tudni semmit, csak annyit, hogy nagyon le akarják rúgni Viktort a trónjáról. Csakhogy az nem program. Az ideológiamentesség sem program, csak egy fügefalevél, amivel a tanácstalanságot takargatják.

A Momentum a Milla és a Bajnai-mozgalom pályáját követi majd. Felívelés, ideiglenes sikerek (népszavazás, ami max eredménytelen lehet, egy-két tüntetés), aztán pozíciókeresés, végül sírba szállás. Kiharcolják a népszavazást, ami vélhetően eredménytelen lesz. Október táján keserűen ráébrednek, hogy legfeljebb csak a baloldaltól tudnak szavazókat elszipkázni, de új szavazókat nem képesek megszólítani. Januárban ráébredés, hogy az MSZP-től sem tudnak új szavazókat elszipkázni, mert azok a választások előtt keményen ellenállnak. Ráfanyalodnának a DK liberális szavazóira, de nem tudnak felmutatni egy Gyurcsány kaliberű arcot és egyébként is későn ébrednek. Februárban rájönnek, hogy nem is a NER, hanem az ellenzék az igazi ellenfelük, de nem tudnak a kampányhoz kellő tőkét felhajtani, hiányos az apparátus, vidéken a Momentum mozdulni is képtelen. Nagy nehezen talán összelegózzák az országos lista állításához szükséges, de nagyobb valószínűséggel nem.
A választásokon 2,4%-os eredményüket 90%-ban a Budapesten szedik össze. Teljesítményük arra elég, hogy elegendő szavazót vonjon el a DK-tól és az LMP-től, amelyek 4,8%-os és 4,6%-os eredménnyel kiesnek az Országgyűlésből.

Orbán Viktor elégedetten hátradől.
Magyarnaba 2017.01.31 15:56:02
@Csuvakka a migráns vuki:
A monemtumhoz biztos mérhető a programja.
Egészen új színt hozhat a magyarországi játékpiacra az a kicsi, de lelkes csapat, akik az ország első, meleg társasjátékának létrehozásán dolgoznak. A Gazdálkodj Homokosan projektre, és annak tumblr csatornájára egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket, mi pedig azonnal beleszerettünk! Sikerült…..
Magyarnaba 2017.01.20 19:07:25
Miközben Párizsban nemzetközi békediktátumot készítenek elő Izrael számára, Moszkvában Mahmúd Abbasz Fatah-mozgalma és a Hamasz arról kezd tárgyalni, hogyan űzhetnek el 600 ezer zsidót a földjükről – Júdeából, Szamariából és Kelet-Jeruzsálemből, amelyet a leendő palesztin állam számára követelnek.…..
A Népszabadság sunyi-lapos bezárásáról süt, hogy politikai okokkal magyarázható, de senki se higgye, hogy csak és kizárólag a mostani hatalom a hunyó. Nincs mit rugózni azon, hogy a háttérben a Fidesz médialenyúlási törekvésezi állnak, a duma a nagy bukórón csak részben igaz, hiszen javult a…..
Az ABC csatorna Magnum lányáról szóló sorozatot akar készíteni, amihez be is kértek már egy forgatókönyvet, számolt be róla a The Hollywood Reporter. A készító veterán tévés John Rogers lesz, aki jelenleg a TNT-n futó The Librarians sorozatot irányítja. Előtte a Lépéselőnyben (Leverage) című…..
Magyarnaba 2016.09.23 15:47:27
@Koszper Gábor: Nem hiszem, hogy attól rettegnének, mert T.C. sem volt fehér.
Kedves Norbi! Kíváncsiságból belehallgattam a tegnapi élő videódba, ahol tanácsokat adtál embereknek. Még szerencse! A nyírfacukorról, azaz xilitről is beszéltél, ahol kicsit meglepődtem, mivel nagyon is hasonlított egy általam felvetett elmélethez, amit te azonban már sajátos kontextusban tényként…..
Ismerjük azt, hogy a kerékpáros szervezetek leghangosabbika törvénytelennek nevezi a felvetést, hogy az A-ból B-be a legrövidebb út helyett a biztonságot, a helyi adottságokat figyelembe vevő utakat ajánljanak. Ez az általuk alaptalanul törvénytelennek tekintett korlátozás ott kezdődik, hogy nem…..
Magyarnaba 2016.07.23 15:51:11
Elhiszem, hogy az író megoldást szeretne kiötleni egy (általa talán kissé felfújt) problémára, de igen életszerűtlen az ötlet.

Több bringa van lassan, mint autó, a nyilvántartáshoz hány betű-szám legyen és hogy ezt látni lehessen messziről, mekkorára gyártsák ezt a szerencsétlen táblát?

Ki a fene fogja ellenőrizni, hogy egy kommersznek kinéző bringa nem szuperjárgány-e? Mert ez lesz ebből, tele leszünk rat-bike-okkal.

A kocsik kilométerórája kb. 10 km/h hibahatárral mér. A régi Skodámé eleve 20-ról indul. Ezeket a 20-40 km/h-s korlátozásokat és 10 km/h-s lépcsőket ki a nyavalyától lehet elvárni, hogy betartsa, mérje, számonkérje?

A hazánkban lassan evidenssé váló korrupcióval megint nem számol a poszter. A vizsga, a regisztráció, stb. simán megúszható okosban.

Az meg igenis úgy lesz, hogy ha valami állat ezt megvalósítja, úgy csak újabb állami pénzbeszedésre lesz jó és a szokásos magyar bürokráciáról nem is beszéltünk még...

Nem került elő a "biciklisnácik nem fizetnek adót sem" témaköre, ezt fájóan hiányolom (irónia - igazából értékelem, hogy ezt a baromságot kihagyta), de majd a kommentelők közt valaki biztos feldobja majd.

Szóval szerintem a poszter a klasszikus hozzá nem értői hibába esik, amibe sokszor a jogalkotó is. A meglévő szabályok betartatása helyett egyre újabb és újabb szabályokat alkotna. Ezzel egyébként a szabályokat betartó túlnyomó többségnek okozna kellemetlenséget, felesleges adminisztrációt, kiadást és nem, nem lehet azt mondani, hogy ezért azok szíveskedjenek a szabályszegő kisebbséget okolni.

Jelen esetben a renitens kerékpárosi magatartások mindegyike szankcionálható lenne most is, ha a rendőrség ráfeküdne a problémára, pl. a bejelentések után a gyak. bekamerázott belvárosban a monitorok mögül végigkísérné a szabályszegő bringást és elkapná. Nyilván nem mindig működne ez sem, de elégszer menne ahhoz, hogy visszatartó erőt jelentsen.

Még egyszer mondom: a bringások nagyon nagy része betartja a szabályokat, nem veszélyezteti a többi közlekedőt, gyalogost, viszont nem is szennyezi a környezetet, nem okoz dugókat és nem koptatja az utakat. A bringázást segíteni kell - a vadhajtások lenyesésével -, nem pedig feleslegesen akadályozni.
Magyarnaba 2016.07.23 18:03:21
@Válasszunk:

Túl azon, hogy a 3 csoportod (a posztban írtak) ellenőrzése lehetetlen, te vagy nem emlékszel arra, mit írtál vagy nem vagy tisztában a KRESZ kerékpárosokra írt szabályaival.

Te írád a posztban, hogy aki nem akar vizsgázni, annak részére a "mostaninál valamivel alacsonyabb sebesség-korlátozást kellene bevezetni".

Majd a hozzászólásodban részletezed újabb 3 csoportban, kinek kéne vizsgáznia, itt az utolsó az alábbi:

"3. És aki saját maga dönt úgy, hogy vizsgázni akar, kell neki az azonosító. Mert akkortól nincs 40es sebesség korlátozás, bemehet oda ahova kerékpárral nem, csak motorral lehet bemenni, stb."

Az a gond, hogy a max. megengedett kerékpáros sebesség nem általánosan 40 km/h, hanem pl.kerékpárúton 30. Ezt nem nehéz túllépni, ha még ezt is alacsonyabbra akarod vinni, ezzel a kerékpárosok nem kis részét vizsgára kényszerítenéd.

Hagyd a picsába az agyalást, ezt csak bonyolítani lehet, de felesleges.
Walesben új nemzeti autizmus szolgáltatások felállításával növelni kell a gyermekeknek és felnőtteknek nyújtott támogatást, jelentette ki Mark Drakeford, az egészségügyi miniszter. Ez akkor történt, miután a National Autistic Society Cymru /Walesi Nemzeti Autizmus Szövetség/ bírálta annak a 34.000…..
Magyarnaba 2016.05.10 12:42:27
@Gery87:

Nem lehet, hogy neked is nagyon-nagyon nehéz természeted van..? Nem tudom, csak kérdem.
A migránsválság tavaly nyári kezdetén hetente ezerötszáz menekült érkezett Svédországba. Augusztusban heti háromezren. Szeptemberben minden héten hatezren. Októberben már tízezren lépték át a határt hétfőtől vasárnapig. Svédország - persze a lakosságszámhoz viszonyítva - dupla annyi menekültet…..
A Szovjetunió elleni német támadást követően számos tömeges lincselésnek, nyilvános megszégyenítésnek és mészárlásnak volt a helyszíne az egykor Lengyelországhoz tartozó, ma nyugat-ukrajnai terület. A Vörös Hadsereg visszavonulása-menekülése, az NKVD-s csapatok kivonása illetve a német megszállók…..
Magyarnaba 2016.01.14 09:33:32
@Digitális Dzsihád:

Mond az valamit, hogy zsidó orvosok pere? Bár Sztálin valszeg diszkrimináció nélkül, a hatalmi érdekeinek megfelelően mindenkire veszélyes volt.

A "Távolban egy fehér vitorla" 1905-ben játszódik, nem 1936-ban. Ebből legfeljebb a cár antiszemitizmusára lehetne következtetni.