Regisztráció Blogot indítok
Adatok
háténimmár

0 bejegyzést írt és 465 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó:  Vizslafotózás / Göblyös Péter Az RTL Klub Reggeli című műsora révén fogadták örökbe a Kevin nevű árva kutyát, akinek gazdája most műsort indít a csatornán, részben épp azért, hogy a menhelyi kutyák örökbefogadását támogassa. Így május 5-től Kevin és gazdája, Molnár Karesz lesznek a Pacsi!…..
háténimmár 2018.04.18 12:29:42
@vuvuzela importőr: minden politikai hovatartozás nélkül mondom (de tényleg): jelen kormányunk (és az összes előző is) simán megúszott sok év kormányzást anélkül, hogy az állatvédelemmel valójában foglalkozzon, jó törvényeket hozzon, azoknak megteremtse az anyagi hátterét és ami a legfontosabb: ellenőrizze a betartását.
Ameddig ellenőrizetlen szaporítótelepeken ezresével gyártják a (sokesetben selejtes) fajtatisztának TŰNŐ kutyákat amiknek egy része kamionszám megy ki a zországból, másik része pártízezer Ft-ért talál gazdára, és erre SEMMI szabályozás nincs, addig ez lesz.
Ameddig az állatorvosnak nincs törvényes félnivalója ha ilyen szaporítókat segít pénzért, addig ez lesz.
Ameddig a marketing-állatvédők fészbúkon élőznek likekokra vadászva 1-1 szinte menthetetlen kutyával miközben a szaporító-biznisz évi többtízezer kutyáról szól hazánkban, addig ez lesz.
És sorolhatom jövő hétig.
De ez nem ennek a műsornak a dolga, hanem a regnáló hatalomé.
De ameddig a dilettáns unokaöcsi vagy haver ül a döntéshozó székben és teljesítmény nélkül is zsírosra keresi magát, addig ne várj csodát.
Jelen kormányunk évek óta NEM ÜL LE beszélni az állatvédőkkel. Pedig azok kérik, könyörögnek, tüntetnek, éppen csak nem pörögnek fejenállva...
Tegnap este Hajdú Péter a Facebokon jelentette be, hogy kösz, de neki ennyi volt az ATV-nél, pontosabban azt, hogy az Esti Frizbit nem forgatja náluk tovább: A csatorna hivatalos közleményt adott ki, ugyanez szerepel benne, csak hosszabban, illetve az anyagi jellegű pletykálkodást csírájában…..
háténimmár 2018.04.11 08:25:13
Nem elég, hogy az Echo TV Sajtóklub című műsora országjárást tart, de még a csatorna is közvetítette a választás alatt a jeles eseményt, a szekszárdi ülést amelynek kulcsállításai a következők voltak: Huth Gergely megoldotta azt a problémát, hogy a magas részvétel egyesek szerint az ellenzéknek…..
„Nevelés szerintem valójában nincs, csak együtt élés van a gyerekekkel” – írja Vekerdy Tamás. Nincs még egy olyan aktív gyerekpszichológus, akit annyit idéznének, interjúvolnának szakmai és közéleti kérdésekben, mint Vekerdyt. Mindenki ismeri, mindenkinek van róla véleménye – ahogy neki is…..
Egy újabb békemenetet hirdetett meg Bayer Zsolt, válaszul arra, hogy Hódmezővásárhelyen az elvileg már rég halott ellenzék támogatásával és egy többé-kevésbé amatőr csapattal a háta mögött, Márki-Zay Péter rommá verte a biztos befutó Fideszes alpolgármestert. Békemenet: ez aztán a…..
háténimmár 2018.02.27 19:35:33
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Esküszöm kezdelek megszeretni. Napról napra mosolyt csalsz az arcomra. Pedig volt idő, amikor a hozzád hasonlók rendesen felbasztak, de mára ez megváltozott. Cuki vagy, remélem rendesen meg is élsz belőle. A profizmust meg kell fizetni.
Jó pár évvel ezelőtt a kutyatámadások elég felkapott témának számítottak a médiában. Manapság már csak az igazán extrém esetek nyernek széles nyilvánosságot. Megkopott az ilyen esetek hírértéke. Viszont ettől még szó sincs arról, hogy a kutyatámadások száma visszaesett volna...
Az elmúlt évben egyre több olyan hír – és kommentek áradata – jött velem szembe a hírportálokon és a közösségi oldalakon, melyek azt kritizálták, hogy mennyire túlterheltek a fiatal diákok. Sok a tanóra, sokat kell otthon is tanulni, nem marad idejük semmire, fáradtak, stresszesek, kedvetlenek.…..
háténimmár 2018.02.05 22:29:14
Pár dolog kiegészítésnek: A kötelező napi 1 testnevelést felejtsük már el végre, mert az kampányduma. Bp V. kerület jónevű iskolájában a 2.-os gyerekek heti 1x jutnak be a tornaterembe, a többi órán vagy a galambszaros játszótéren vannak (mert iskolaudvar nincs), vagy testnevelésórának könyvelt más egyéb tantermi elfoglaltásguk van. Jó esetben értelmes (ismétlés-pótlás), legtöbb esetben rajzolnak és unatkoznak.
Az énekórát is elfelejthetjük mint zenei képzést, aki szeretné ha a gyereke alapszinten megismerkedne a zenével vagy egy hangszerrel, az nem dőlhet hátra az iskolai énekórák miatt.
Az angol/német/stb iskolai képzés is erősen hagy kívánnivalót maga után.
Konklúzió: Nem a szülő kretén minden esetben ha "túltolja" a gyerekét, hanem annyira szar az oktatás, hogy ha meg akarod neki mutatni azt a világot amiben valójában él (és itt még nem a jövőről beszéltünk) akkor az tanórán kívül megy csak.

Ja, és a támadások elkerülése végett a9,5 éves fiam "csak" sportolni jár délutánonként, azt mondjuk heti 5x úgy, hogy Ő sportiskolás, ahol heti 6 normál tornatermi tornaórájuk isvan testnevelő tanárral és nem a 60 éves Mici-tanítónénivel.

És igen, van pár szülő, aki rohadtul túltolja. De először az okokat nézzük meg.

Jó lenne, ha ilyen cikket olyan ember írna, akinek tényleg van valódi rálátása és nem csak koelhó-idézetekből meríti a pszichológiai tudását.
Korábban már beszámoltunk a TV2 Appra Magyar! című műsorának novemberi adásáról, amiben arról kérdezték a nézőket, hogy nevelési célból elfogadható-e a gyerekek bántalmazása. Az érintett adást már a Médiatanács is vizsgáltak, akik december végén azt közölték, hogy a műsor nem bagatellizálta el a…..
háténimmár 2018.01.09 13:57:25
@aszfaltparaszt: idióta. Már bocsánat, ritkán személyeskedek, de most muszáj :(
háténimmár 2018.01.09 14:08:34
@SQL: A veréspárti nem jutott eszembe veled kapcsolatban, de az ahogy levezetted h terrorizálom a gyereket, azért a második két magadra aggatott jelző megállja a helyét.
háténimmár 2018.01.09 16:19:09
@csakférfi: Én a sajátgyerekemről beszélek, akit nem "kellett" még soha megütnöm, mégis tisztelettudó és normálisan nevelt.
tre pedig egy rosszul szocializált félrenevelt készen kapott kreténkéről, akinél megértem, hogy az első tehetetlen dühödtől vezérelve nyakoncsaptál (valószínűleg sokan így tettünk volna) de közben hiszem, hogy ez max a dühöd levezetésében segített, a nevelési problémákat nem oldotta meg.
Az elsődleges szocializáció 3, a másodlagos 6 éves korra befejeződik.
Ahogy addig nevelték, amit addig kapott, az beégett, sok tudomány foglalkozik vele, hogy lehetne felülírni az addig beégetett dolgokat. Meglátásom szerint sehogy. Jólnevelt nem lesz, max tőled fog félni. A Te oldaladról nézve ez siker, a gyerekfelől nézve az életét tekintve csepp a tengerben.
Az utóbbi időben ismét divat lett zokni nélkül hordani a cipőt (köszönjük meg a nagy divatházaknak!), aminek egyik felettébb kellemetlen következménye lett a lábgombás megbetegedések nagyarányú elterjedése...
Ide süss! - Az ország nagy cukrászversenye címmel indít főző-, vagy inkább sütőműsort a Viasat3. A műsor vezetője Hajós András lesz, a zsűritagok pedig Szabadfi Szabolcs és Baracskay Angéla. Hajós műsorvezetőtársat is kap maga mellé Sass Dani személyében. A műsor brit eredetije a BBC-n The Great…..
háténimmár 2017.09.07 13:56:11
@Anna Kisfaludiné Baán: nem tudod, hogy figyelik-e a nézettséget? Mégis mi mást figyelnének????
Hajósról pedig annyit, hogy mindig ugyanazon az oldalon állt eddig. Mármint identitásilag (csúnyábban: politikailag)
De ha kellett akkor az elvakultságot mellőzve és a saját érdekeit is figyelmen kívül hagyva simán beszólt a sajátjainak is.
Sokmindenért bántható, de pont ezért a kevesek egyike, aki nem.
Vannak pillanatok, amikor a korábban viccesnek, vagy inkább röhejesnek tartott dolgok eldurvulnak. A Rich Kids of Instagram profil sosem a visszafogottságáról volt híres (finoman szólva), de most azért átléptek egy határt. Nagyon durván...
  Nagyon sok üzenetet kapok tőletek, amire próbálok válaszolni több kevesebb sikerrel. Úgy döntöttem, hogy a blogon cikk formájában minden héten jelentkezem az aktuálisan legtöbbet kérdezett témával kapcsolatban. Ezen a héten a választásom az alapanyagokra vonatkozik. Besétáltam a konyhámba,…..
háténimmár 2017.05.12 12:27:59
@ecch: Bocsánat, de a cikk nem betegségek gyógyításáról szólt.
Persze hogy nem megoldás pajzsmirigyproblémákra, mint ahogy nem megoldás cukorbetegségre, de vízfejűségre sem.
A kiindulási pont az életmódváltás/fogyás vonal volt, nem a gyógyulás.
Vagy valamit én értettem félre.
Ebben a cikksorozatban igyekszünk bemutatni a mindenkori konyhai munka alapjait, technikáit, technológiát, eszközeit, amivel változatosabbá és könnyebbé tehetitek magatok számára a főzést, vagy elsajátíthattok olyanokat, amelyeket eddig még nem alkalmaztatok. A mártások minden…..
Évtizedek óta imádjuk a Kinder-tojást, naponta gyerekek milliói pattintják ki izgatottan a sárga kis kapszulát, és szerelik össze a benne lévő játékokat. Közben elmajszolják a csokit, a csomagolás és a sárga kis műanyag kapszula pedig megy a kukába. Pedig egy kis kreativitással elég sok mindenre…..
Nyáron a vízparton a szülők rendszeresen feszültek és nem tudják élvezni a jó időt, hiszen folyamatosan oda kell figyelni a gyerekekre. Az úszni még nem vagy alig tudó gyermek könnyen a víz alá merülhet. Fontos a folyamatos felügyelet. A legjobb megoldás természetesen az, ha megtanulnak úszni. De…..
Hetek, lassan hónapok óta zajlik a Heineken és a vörös csillagos védjegye körüli mizéria, mostanra odáig fajultak a dolgok, hogy Lázárék már börtönnel fenyegetik a Heinekent. Minden azzal kezdődött, hogy a román kormány betiltotta az Igazi Csíki Sört, kiszabadult a szellem a palackból és  a…..
Megcsináltuk a saját epresjoghurt tesztünket, 22 féle termékkel. Mint mindig, most is a legjobb ár-érték arányú terméket és a legjobb minőségűt kerestük. Drága joghurtok buktak nagyot, viszont a sajátmárkások közül többen jól szerepeltek. A cikk végén megmutatjuk, hogy lehet igazán finom…..
háténimmár 2017.02.23 21:51:05
@enpera:
+1
a műanyag szarokat sosem szerettem, a cserpes joghurtjait imádom. natúr cukormentes joghurt, és eszembe sem jut összekeverni, olyan jó a kontraszt az édes gyümölccsel.
Olyan ez, mint a friss tengeri szellő egy áporodott szobában. Mint egy hűvös vízpermet a tikkadt arcunkba. Mint egy kilátó, amiből a Föld túloldalára látsz − onnan meg vissza. Fa Nándor 93 nap alatt a saját tervezésű és építésű, Spirit of Hungary nevű hajóján megkerülte a Földet az extrém Vendée…..
Félmeztelenül álltam az esőben a fényképezőgép mellett Szingapúrban, hogy megmutathassam nektek, hogyan készül el egy igazán jó kép. Minden fotósnak vannak piszkos kis titkai. Most elárulok nektek 5 olyat, ami abban segít, hogyan készíthettek jobb fotókat. Megmutatom nektek a folyamatot. Azt, milyen…..
háténimmár 2017.01.09 09:00:46
@Jancsó Gergely: köszi!
háténimmár 2017.01.09 09:03:05
@Eltévelyedés: Munkaként igen ritkán fizetnek meg ennyi időt. A művészetet meg nehéz beárazni.
a PS utómunka is lehet hobbi, de ha nem hobbi, hanem csak kevésbé profi, akkor az 5 óra bezony kell. Ha meg az is hobbi, hát hadd csinálja bárki órákon át, ha szereti :)
Mivel nem vagyunk macskák, elkél a segítség, ha sötétben is érvényesülni akarunk. Egy éjjeli terepfutás, túrázás, vadászat, pecázás vagy bármilyen kinti tevékenység során kincs a jó látás, a XM-L T6 LED segítségével pedig könnyen válhatunk a sötétség királyává. Viszont amilyen egyszerű találmányok a…..
A Xiaomi első okosórájával egy igazán kedves edzőt talált ki a sportolók számára: csuklóbizsergetéssel ébreszt, mindenféle fényviszonyok között is látható rajta az idő, rád szól, ha a napi mozgásadagodat nem teljesítetted, és még a pulzusodra is figyel. Hagyd a…..
Demegvenném A kőputtós villa 2016.11.28 20:15:22
Kedvenc XII. kerületei sétautam a Ráth György utcán vezet végig. A Bírák és Ügyészek Egyesületének kis-svábhegyi házai közül a 13-as különösen figyelemre méltó.A néhai villa lépcsőfeljárójánál ez a kép fogad. Noha a házról kevés tudható, a Fortepanon szép fotóanyag lelhető fel az épületről.A valaha…..
háténimmár 2016.11.30 20:20:03
@noblesseoblige: Fogalmam sincs, gondolom a vakolat fajtájától is függ, mert gondolom egy üveghálós modern dryvit biztosan jobban bírja mint egy régi eleve omladozóbb.
Imádom a látványát de a saját házamon zavarna mert pókfóbiás vagyok és alapból azt vízionálom, hogy tele van pókal és azok mind az én ablakomon akarnak majd bemászni :)))
Kétszáz millió forint nem kevés pénz, más kérdés, hogy ha ezt egy 450 négyzetméteres családi házért kell (na jó, lehet) kiadni, akkor már érdemes egy futó pillantást vetni az ingatlanra. Ezt tesszük most...
háténimmár 2016.11.06 23:17:54