Regisztráció Blogot indítok
Adatok
..::Froschlama::.. (törölt)

6 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszercsak szembe jutott, hogy hála a szibériai utazásnak, már elég sok olyan városban jártam, ahol van villamos. Csinálhatnék hát egy albumot, amelyben minden hálózatot csak egy fotó képvisel. Persze nem olyan régen vagyok közlekedésbuzi, meg a digikorszak előtti képeimet sem…..
..::Froschlama::.. (törölt) 2009.01.31 18:59:07
..::Froschlama::.. (törölt) 2009.01.31 19:29:17
@erminavet: Hát ezaz... én sem tudok/tudtam róla...elég furcsa is lenne, mert elvileg csak egy prototipus van belőle vagy hogy. Mindenesetre érdekes lenne utánanézni, hogy ennek a járműnek mi a gyártója, és annak milyen kapcsolata volt a GANZ-al...kísérteties a hasonlóság szerintem...de éehet hogy csak hülyeség és a hasonlóság véletlen.
Üdv!Ezt a képet tegnap lőttem Szentmártonkáta megállóhelyen. A nagy papír a menetrend, a kicsi pedig a hab a tortán, a pont az i-n, kinek mi tetszik.Azon gondolkodtam, hogy ezek után én is csak tájékoztató jelleggel veszek jegyet.Üdv: Imre..
..::Froschlama::.. (törölt) 2009.01.30 13:12:24
@Adani: Gondolj bele, mennyivel csökkent volna M.o. népessége, ha minden késés miatt harakiriznének a vezetők...:D
A leharcolt vonatok maradnak, de az utastájékoztatás műholdakra vált. Az utazni készülők otthonról, internetes térképen figyelhetik a vasút személyszállító szerelvényeinek mozgását. Ősztől késés nem maradhat titokban. Mikor jön már a vonat? - a vasútállomások peronjain…..
Olvasónk annyira figyelmetlen volt, hogy a vonaton felejtette a bőröndjét. Segítséget kért a MÁV dolgozóitól, akik néhány telefon, és egy kis várakozás után előkerítették az eltűnt csomagot. Teljes történet alant:Üdv Mindenkinek!Hogy ne csak rosszat olvassunk nemzeti…..
A bringára szerelt lézer segítségével mindenki számára egyértelművé tehetjük, hogy amin haladunk, ahhoz jogunk is van, legyen szó rosszul felfestett bringaútról, szép széles járdáról, vagy akár a buszsávról! A tervezők, Evan Gant és Alex Tee elsősorban a LightLane …..
Tegnap délután az Érd-alsóról 13:54-kor induló Martonvásári vonattal mentem Kelenföldre. Leszállásnál vettem észre, hogy a WC-ből valami meghatározhatatlan eredetű és összetevőjű sárgás folyadék patak formájában csurdogál az ajtó felé: ..
..::Froschlama::.. (törölt) 2009.01.19 19:31:53
atom Beró 2009.01.18 07:00:00
Miközben ezt a bejegyzést írom egyik percben sírok, és a másikban is. Aztán szünetet tartok s folytatom akkor, amikor már csak a jó dolgok járnak a fejemben. Az, hogy először mindig Bercinek köszöntem, amikor hazaértem, megálltam az udvaron úgy öt percre simogatni, mert…..
..::Froschlama::.. (törölt) 2009.01.19 19:30:03
Érdekes cikk jelent meg a Computerworldön a Mac 25 éves évfordulója alkalmából. Bizony, nemsokára negyed évszázados lesz az egyik legjobb számítógép-sorozat all time, úgyhogy Seth Wintraub úgy érezte, ideje feltenni a kérdést: vajon 25 év múlva még mindig lesznek Macek?…..
Nem irigylem a MÁV azon utasait, akik napi rendszerességgel átszállással együtt veszik igénybe a társaság igen magas színvonalú szolgáltatásait. Olvasónk Gyulán szeretett volna átszállni IC-re, de jegyvásárlásra és átszállásra csak 5 percet kapott. A MÁV szerint…..
A sorozat előző része a 30-as vonal Székesfehérváron csak vonatszámot váltó, így két vonatnak látszó, de valójában a Balaton és a főváros között (titkos) átszállásmentes kapcsolatot létesítő vonatjairól szólt. De van itt még más érdekesség is! Azt is láttuk, hogy…..
Vajon mire elég 600 ezer forint ma Magyarországon? Egy használt autóra, és annak éves fenntartására? A MÁV szerint egy éves korlátlan vasúti „bérletre”:Kedves BKV-figyelő!A Máv-Start által meghirdetett Start Klub Prémium kártyával kapcsolatban: A vasúttársasság…..
..::Froschlama::.. (törölt) 2009.01.07 19:39:06
Épp most értem haza a Naplásról, ahol vagy hat-hétszáz ember nyüzsgött a jégen. Ez a XVI. kerületi, 16 hektáros tározó évközben pusztán Budapest legnagyobb tava, de télen a főváros legnagyszerűbb korcsolyapályája is! Aki megunta, hogy a városligeti műjégen…..
..::Froschlama::.. (törölt) 2009.01.06 19:36:54
MTI A debreceni önkormányzat 18 darab, legalább 70 százalékban alacsony padlós villamosra írt ki nyílt közbeszerzést az uniós támogatással épülő második városi vonalra; a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A nyertes vállalkozónak a járművek…..
Olvasónk meglepődött, amikor megtudta, hogy a belföldi vonatozás jóval drágább, mint a nemzetközi. Budapest – Békéscsaba távért többet fizetett, mint a hosszabb, Budapest – Pozsony távért:Kedves MÁV-figyelő!Remek a blog csak így tovább! Kivételesen nekem is lenne egy…..
Utazó Mi kéne? 2009.01.02 16:33:00
 Mi kéne a magyar vasutaknak? Pénz? Neeeeeeem. Az van zsákszámra mégis egy ganaly az egész vállalat. Ami ide kéne azt pénzen nem lehet megvenni, sajnos. Ez az alapvető szemléletváltás az ,hogy az emberek igényességre törekedjenek. Milyen igényességre?Az igényesség egy…..
A szakminisztériumnak, mint a vasúti közszolgáltatás megrendelőjének, föl kell készülnie arra, hogy egyre több szakmai kérdéssel bombázzák majd. Mindenki a neki tetsző vasutat akarja. Az alternatívák közül nem is olyan egyszerű választani. Nézzük egy konkrét példán a…..
..::Froschlama::.. (törölt) 2009.01.02 16:17:17
Tiszteletem. Mai nap este (12. 11. 18:30) érdekes eseményre érkeztem a Déli pályaudvarra. Elsőre csak azt vettem észre, hogy nem volt világítás, az utastájékoztató tábla is elég furcsákat írt ki, aztán megcsapta az orromat az égett műanyag jellegzetes szaga, majd a fülemet…..
Egy (l)égitársasághoz természetesen utaskísérők is tartoznak, elsősorban nőneműek. Ők azok, akiket mindenki csak "sztyuvinak" hív, és akikről mindenki azt hiszi, hogy csak az ételek-italok szervírozása a feladatuk. Holott ugyancsak ők hivatottak jó hangulatot,…..
 (Tesztelt busz: MAN Lion's Regio, Körös Volán Zrt.)Bátran kijelenthetem: hosszú idő óta, ilyen jó, funkciójának teljesen megfelelő, kényelmes busz nagyon régen nem érkezett Volánhoz. Talán az Ikarus EAG szériához tudnám hasonlítani...mondjuk azért az mégiscsak…..
 Megmondom őszintén ilyen "új" jövevénnyel még csak 4-5x volt alkalmam utazni, egy-egy nyári balatoni utam során.A vonatok pár éve érkeztek a MÁV-Start-hoz, a DB(Deutsche Bahn)-tól. Természetesen a kocsik egytől-egyig felújítottak, ezért érte meg őket megvenni.…..
Az előző postban már írtam, hogy amikor az Uzsgyik megkezdték a működésüket Békéscsaba és Szeged között a MÁV-osok úgy gondolták, hogy elég a komfort a népnek, nem kell többé InterPici.Mióta megszüntették a járatot, az InterPici kocsik személyként közlekednek…..
Mielőtt elindulnánk a hosszú távú halászléevés és a kétszáz méter vegyes mákos-diós elnevezésű olimpiai számokon, üljünk le egy kicsit tévézni délelőtt. Alapozzunk túlcsorduló szeretettel a nagy családi ebédhez.A Viasat3-on hajnali 9-től tízig Jóbarátok, Christmas…..
 Rengeteg embertől halottam már, hogy az Uzsgyi szar. Utaskényelmi szempontból és műszaki szempontból egyaránt. Az utóbbihoz nem értek, azt viszont tudom, hogy mikor pár éve megjelentek az új orosz sínbuszok a békési és a csongrádi megyeszékhely között, még mindenki…..