Regisztráció Blogot indítok
Adatok
creativecitizen

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Romániában készül valami. A félreértések elkerülése végett: nem a tegnapi focimeccsről szeretnék írni. Hanem arról, ahogy lépésről lépésre kiépül a környezeti kockázatok gyűrűje Verespatakon, Nagybányán, Nagymuzsalyon, Felsőcsertésen. Errefelé, ahol élünk, a…..
creativecitizen 2013.09.11 20:49:44
Kitörni - mármint a 6-10%-os kispártiságból. Nem ment az - utólag visszatekintve - karakteres Schiffer Andrással, és a mostani kongresszusuk után sem látszik a pálya. Annak ellenére, hogy sokaknak, sokunknak nincs most más választható pártja, még leginkább ők. De ez kevés lesz.…..
creativecitizen 2012.02.06 18:57:44
@OftF Az LMP azért akart az OGY választásokon a lényeges döntéseket meghatározó politikai színtérre, az Országgyűlésbe bejutni, mert érdemi, ideológiai alapú rendszerkritikai mondanivalója van, és egyben a rendszerváltás óta egyre folyamatosan erősödő demokrácia deficitet bírálta(lásd Alapító Nyilatkozat,lehetmas.hu/upload/10/10/200812/Alapito_nyilatkozat.pdf).

Egy idézet pl. a nyilatkozatból: "Az [rendszerváltással létrejött] új rendszer nem teremtett valódi esélyt a közügyek alakításában való egyenlő részvételre... Nem teremtett igazságosságot sem a gazdaságban, sem a javak és életesélyek elosztásában, sem a közjavakhoz és közszolgáltatásokhoz való hozzáférésben..."

Ezért nagyon rövidlátó az az úton-útfélen terjesztett "mondás", hogy az LMP 5%-os környezetvédő párt lenne, és hogy ezért ne lenne igény rá Mo-on.

A valóságban az LMP egy alterglob civil mozgalmi gyökerekkel rendelkező rendszerkritikus politikai párt, azzal is pl., hogy mind a korábbi MSZP, mind a jelenlegi FIDESZ lényegi neoliberális gazdaságpolitikájának tartalmi egyezéseit bírálja, így alapvető gazdasági és társadalmi kérdésekben igazából rendszerkritikájából következő, koherens válaszai vannak és ennek megfelelő jövőképe a gazdaság és a társadalom vonatkozásában (lehetmas.hu/archivum/ogy2010/program/).
A hétvégén kongresszust tart az LMP. A szinte egyetlen országosan ismert politikus épp lemondott a frakcióvezetésről, több képviselő visszaadta vagy visszaadni készül a mandátumát - van mit tisztáznia a pártnak belül, de kifelé is. Az utóbbi kihívás a nagyobb jelentőségű:…..
creativecitizen 2012.01.26 17:57:46
@is:

Szerintem a 2014-es választási esélyek és a kopogtatócédula matematika latolgatásánál nagyságrendekkel súlyosabb kérdés, hogy további megszorításokat, az eurozóna esetleges bedőlését, stb. hogyan tudja elviselni majd Mo. a polgárháború szélére sodródás nélkül ...
creativecitizen 2012.01.26 18:06:13
@Fritz David:

A köztér elfoglalása szimbolikus válasz, inkább alternatív kulturális jelenségként kezdődött (ennek is vannak persze ideológiai vonatkozásai), most töltődik fel viszont politikai tartalommal.

Építészeti szempontú körkép:
A köztér újrafelosztásának reformkísérletei a nyugati világban: epiteszforum.hu/node/20402

Politikai üzenete:
‎"What are the values that we want to see implemented? ... the real values where the rights, the social and economic rights of ordinary people would be respected"

Stéphane Hessel: Time for outrage - magyarul "Háborodjatok fel!" a Scholar kiadó gondozásában, 2011, Gönz Árpád ajánlásával

www.youtube.com/watch?v=J1vLCSjXi-E
Azonnali kérdés a Köthálóról.Megér-e 50 milliót a környezettudatosság?"Tisztelt Államtitkár Úr!Bajban van Magyarország egyik legfontosabb környezetvédelmi tudatformáló intézménye: forráshiány miatt a Környezeti Tanácsadó Irodák hálózatának egyre több tagja…..
creativecitizen 2011.06.21 00:50:08
creativecitizen 2011.07.02 22:46:28
A kommunista Zöld Pardon helyén létrejövő országzászló meglátogatása igazi családi élmény lesz jövő tavasztól. Lesz ugrálóvár és alkotmánysimogató is. Gulyás Gergely, az alkotmányt előkészítő eseti bizottság elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, szeretnék igazán…..
 A részletes vizsgálati jelentés a képre kattintva letölthető. Az LMP szerint elengedhetetlen, hogy a vörösiszap-katasztrófa után az MTA Talajtani Kutatóintézetének Ökotoxikológiai Kutatócsoportja 2011 januárjában végzett vizsgálatokat eredményei alapján alapos és…..
A X. kazetta belsejében (ugyanerről egy körsvenk, a végén kinézve a Somló felé a gátszakadáson át.)A délelőtti Marcal-környéki bejárás után a X., X/a és IX. kazettákat néztük meg, hogy mi az igazság a Greenpeace és a MAL között felparázslott nyilatkozatháborúban.A…..
Vörösiszap-kiömlés a Marcal és a Torna összefolyásánál Még októberben vetette fel egy beszélgetésen Balogh László, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója, hogy a Marcal vörösiszapömlés utáni rehabilitációja ne merüljön ki pusztán a meder kikotrásában, hanem ehhez…..
creativecitizen 2011.02.10 13:13:18
 A Fenntartható fejlődés bizottság és az MTVSZ mai közös energiapolitikai konferenciájáról a Független Hírügynökség és az MTI beszámolója.Az előadásom diái itt.MTI: "Az energiapolitikai problémák megoldásához társadalmi és politikai konszenzust élvező,…..
 Jávor Benedek, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője arra kéri Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy kérje ki a svéd főügyészségtől a Gripen-ügy magyar vonatkozású aktáit. A vadászgép-beszerzés ügyében már a nyár elején napirend előtt felszólaló…..
Az alábbi írást egy vidéki LMP-s önkormányzati képviselőtől kaptam. Tehát nem az enyém, én csak 100%-osan egyetértek vele:Marhára megkönnyebbültem tegnap este. Mondhatni, megint jól alszom. Pedig hülyeség volt nem aludni, de hirtelen olyan helyzetben találtam magam, amiből úgy…..
creativecitizen 2010.10.22 12:29:34
Zsolnai László (BCE): Racionális bizalmatlanság és a közjó hiánya c. előadása az Értéktér minikonferencián a Budapesti Corvinus Egyetemen

www.ertekter.hu/eloadasok/ertekter-minikonferencia-zsolnai-laszlo-bce-eloadasa/

racionális bizalomhiány Mo-on,a becsületesség szerepéről a bizalomépítésben, a politikai elit felelősségéről a mo-i bizalomhiány fenntartásában ...
creativecitizen 2010.10.24 20:19:09
@Éhesló:
Zöld Dani ironizál a konzervatív értékek letéteményeseként távozó vidéki bástya kiemelkedő szerepéről ...
olvasd el még egyszer :-)
creativecitizen 2010.10.29 18:32:27
@Éhesló:
Ha Ivády-t használod iránytűnek, csalitosba tévedsz ...
A magyar választópolgárok apolitikus attitűdje számtalan esetben nyilvánul meg néhány sört követő idióta fiktív pártok alapításában. Legalábbis én már elég sokszor tapasztaltam ezt. Főleg mivel Magyarországon már 10 fő és még pár könnyen teljesíthető dolog elég a…..
KC-t gyűjt az LMP főpolgármester-jelöltje ... Képgaléria nézhetőbb méretben..
creativecitizen 2010.09.01 08:09:35
Független szakértői felmérést támogat a Fenntartható fejlődés bizottság  A civilek a fák súlyos csonkolásától tartanak, a FŐKERT saját állítása szerint faápolási munkák végzésére készül, időközben pedig megérkezett egy korábban elindított engedélyezési…..
Az az érzésem, hogy LMP egyre inkább a késő MDF-re hasonlít. Legalábbis ott láttunk hasonló jelöltállítási és kopogtatógyűjtési nehézségeket.  Persze, ha az LMP-nek fél éve még 10 aktivistája volt a második legnagyobb fővárosi kerületben, akkor nehéz ott 16 jó helyi…..
A kocka el van vetve?   A Lehet Más a Politika (LMP) attól tart, hogy rémálommá válhat az Álomsziget. A pártok által gyakorlatilag egységesen elfogadott projekt beruházója biankó papírt szeretne a megvalósítás környezetvédelmi hatásait szabályozó engedélyben. Ez…..
  Be kell vallanunk, a kétharmad kérdése minket nem izgatott fel túlságosan, s ahogy elnézzük, az érintett képviselőket kivéve másokat sem. Vigyázó szemünket ma este a VII. kerületre vetjük, ahol az idei választás - legalábbis fénykép alapján - legcsinosabb női…..
Volt néhány óra, amikor őszintén örültünk.Aztán kiderült, az LMP megjelenése a politikai porondon mérhetetlen indulattal tölt el sokakat.Számolatlanuk kapjuk a remek összeállításokat pártunk és tagjaink valódi énjéről, van, aki a szavazóinkra áhítozik, van, aki a…..
Aki túl korán ellövöldözte a patronjait, az  most sajnálkozhat, mert messze nem a választási este volt az Országos Választási Bizottság történetének legkínosabb szereplése. A pompás testület pár percel ezelőtt 5:2-es szavazataránnyal úgy döntött, hogy nem jogsértő az…..
Miután az LMP és az MSZP megvívta első párbaját, úgy tűnik nagy változások fognak beállni a volt kormányzópárt háza táján. Helycserés támadások kezdődnek a pártban és azon kívül is. Mint köztudott, az LMP ellenállt "Ildikó néni" csábítóan fenyegető…..
     Az LMP, most így helyből megtudhatja, hogy milyen az, amikor a profik rámozdulnak valakire. Az LMP szavazóiról még kevesebbet tudunk, mint magáról a pártról, ezért komoly optimizmusra vall, hogy a szocik abban bíznak, hogy az LMP szavazói majd érett megfontolás…..
creativecitizen 2010.04.13 23:44:05
@moni77777:
nem, az LMP tényleg nem hülye ...
creativecitizen 2010.04.13 23:47:36
@aliglajos:
az árvalány hajas legjobb értesüléseink szerint a Jobbik ...
az LMP pedig egy új generáció igénye a paradigma váltásra ...
annak kell mennie, aki nem érti az új idők új dalait ...
Azt már tudjuk, hogy összesen 57 egyéni választókerületben folytatódik a küzdelem, ebből 21 Budapesten található. A fővárosi nyitott körzetek nagyon más képet mutatnak, mint a vidékiek, itt ugyanis az LMP meglepően erős pozíciókkal rendelkezik, akár azt is mondhatnánk, hogy…..
 Azt már többen fejtegették, hogy a kampányban elérhető sértegetési szélsőérték valószínűleg az lehet, hogy valakit azzal vádolnak meg, hogy kóka jánoshoz bármilyen pozitív kontextusba helyezhető módon van köze. Hát mit is mondjak, nem elegáns. A szodómia, a…..
creativecitizen 2010.04.07 14:22:57
Furcsa, csapongó írás lesz, már a címet is megforgattam tengelye körül tucatszor (aztán persze mellétrafáltam?). Inkább csak rövid eszmefuttatásnak szánom, és nagy valószínűséggel a spanyol viaszt sem én találom fel a dolgok ilyetén természetének megjelenítésével,…..
Holnap végre végleg kiderül, ami azért már ma este is látszik: minden idők legkevesebb országos listát állítani képes pártja várhatja idén az áprilisi választást. A korábbi 12-15-12-8-10 után ezúttal minden bizonnyal csak 6 országos lista versenyezhet, ráadásul három…..
creativecitizen 2010.03.19 00:33:51
@Lucilius:
Karácsony Gergő ma az Este MTV1-en azzal fenyegetett, hogy az LMP programja hosszabb, mint a többi párté együttesen ...
akkor is áll a szándék :-))
creativecitizen 2010.03.19 00:34:56
@Lucilius:
???