Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jeff

0 bejegyzést írt és 250 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger Off topic 2022.07.20 08:53:43
Korábbi weblapomon volt az a rossz szokásom, hogy írásaimhoz időnként hozzátoldottam olyan fejezeteket, melyek anyaga a cikkek választott témájához csak feltételesen kapcsolódott. Ezekben főleg egyes történeti/politikai eseményekről, vagy azok utólagos értelmezéseiről fejtettem ki saját…..
Jeff 2022.07.21 23:53:58
@savanyújóska: "Gondolom látod, mi az alternatíva."
Egyrészt nem látom, illetve nem gondolom, hogy EGY alternatíva lenne. Szerintem ez bonyolultabb ennél. Másrészt meg kérem vissza a 40 évvel ezelőtti nyugatot.
Jeff 2022.07.24 20:41:52
@Galaric: "Egy demokráciában az államkasszában lévő pénzt valószinüleg energihatékonyság nővelésére, szigetelésre, hőszivattyúra stb. költötték volna..."
Szerinted Németországban demokrácia van? Ha nem, akkor ne olvass tovább. Ha igen, akkor nézzük ők mit tettek az utóbbi időben energia fronton, a teljesség és abszolút pontosság igénye nélkül, csak úgy nagy vonalakban. Atomerőművek leállítása, helyette megújulók. Aki kicsit is konyít a témához, az tudja (tudta), hogy ez így nem (lesz) működőképes. Mivel a nap-szél erőművekből nem jön az áram folyamatosan mint egy atomerőműből, ezért a hiányzó mennyiséget nagy részben gáz égetésével pótolják. Ez odavág a klímacéloknak, de ami fontosabb, hogy honnan van a gáz? Igen, az oroszoktól. Ezek után elkezdik basztatni őket, és csodálkoznak, hogy nincs gáz vagy sokkal magasabb áron. Kitalálják, hogy akkor a maradék (talán három?) atomerőművet mégsem zárják be, de a zöldek a támogatásukat ahhoz a régi elborult ötletükhöz kötik, hogy legyen az autópályákon mindenhol sebességkorlátozás. Nem mintha környezetvédelmi szempontból ez bármit számítana, CO2 kibocsátásban kb. kerekítési hiba lehet, de nekik ez a vesszőparipájuk. Sokszor buktak ezzel, egyszerűen nincs társadalmi támogatottsága, de ez ugye kit érdekel. Itt tartunk most, kíváncsi leszek, hogy lesznek-e annyira idióták, hogy a maradék atomerőműveket is leállítják az energiaválság közepén. Egyébként én támogatnám Paks2-t, mert szükség lenne rá, csak egyrészt vannak akik ott tesznek keresztbe a projektnek ahol tudnak, másrészt a NER el fogja lopni a pénz nagy részét.
Madocsa, Tolna megyei kis község, már 1000 éves múltra tekinthet vissza. Ezen az alig kétezer fős településen 1933-ban történt csendőrgyilkosság, melynek elkövetője Márkus Szabó János nem volt ismeretlen a hatóságok előtt. A fiatal férfi épp szökésben volt korábbi bűncselekményei miatt, amikor…..
Azt tudtam, hogy kemény lesz és megszenvedjük a felújítás minden mozzanatát, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy mikor vége lesz, a fellélegezés és az öröm helyett, a csalódottság és a kétségbeesés lesz rajtunk úrrá… Pedig milyen szépen elterveztük: lesz új konyhabútor, csempe, járólap, szép…..
Jeff 2021.09.10 08:50:21
@tatárfejű kutya: Helyes. Pár napja kértem ajánlatot egy kb 1 órás munkára egy vízszerelőtől, azt mondta 10 ezer a kiszállás (BP frekventált kerülete) 30 ezer a munkadíj. Udvariasan elköszöntem tőle.
„E tekintetben a CEDB [Ellenőrző, Etikai és Fegyelmi Testület] emlékeztet a szövetség által a fegyelmi eljárásban és az összefoglalóban közölt részletes nyilatkozatokra, megjegyzi a jelen esetben fennálló alábbi enyhítő körülményeket: (…) - a szövetség által vállalt pozitív intézkedések a szurkolói…..
Jeff 2021.09.07 00:19:03
Nagyon sokféle véleményt olvastam, hallottam a Kecskeméti Repülőnapról. Bár eredetileg nem terveztem, hogy a blogon írok róla, de mégis közzé teszem a saját tapasztalataim.Régóta járunk repülőnapokra, így tudom, hogy a látogatók részéről az időzítés, valamint a felkészülés a legfontosabb. No és…..
A technika fejlődésével a gőzmozdonyok is egyre gyorsabbak és erősebbek lettek. A legtöbb vasúttársaság a sebességgel és a kényelemmel próbált kitűnni, ezért újabbnál újabb gőzösöket állítottak forgalomba. Bár a villamos vontatás is elszigetelten jelen volt már, mégis az igazi zászlóshajók az…..
Az embernek akadnak bizonyos szükségletei, és hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ezekre a XXI. században nagyjából mindenhol hasonló megoldások születnek. Pedig nagyon nem így van, nem csoda, hogy nagyon komoly problémát jelent, hogy még mindig több száz millió ember a szabad ég alatt…..
Jeff 2021.02.28 17:53:36
@Örömhernyó: "Elektromos mérnökké képezték"
Electrical engineer lesz az, csak valaki tükörfordított. Magyarul villamosmérnök.
A német propagandagépezet fontosnak tartotta a 30-as évektől, hogy a fiatalok körében is egyre népszerűbb legyen az antiszemitizmus, a hadászati célkitűzések és a náci jelképek. Mai bejegyzésünkben erre hozunk pár példát. A népszerű "Ki nevet a végén?" nevű társasjáték korabeli náci verziója...
Jeff 2021.01.22 22:52:29
@enpera: Bizonyos körökben minden, ami második világháborús és német, az náci. Tank, repülő, katona, húskonzerv, társasjáték.
Az USA Munkaügyi Minisztériumának (DL) statisztikai intézete évente kiad egy jelentést, amelyben (egyebek mellett) a különféle nemzetgazdasági ágazatokban dolgozók béréről, ezek jövedelmi viszonyairól is részletes kimutatásokat közöl. Mi most a rendvédelmi területet mutatjuk be néhány számmal, hadd…..
Jeff 2020.12.17 12:06:54
@Dr Mouse: Érdekes, én nem ezt hallottam, több forrásból sem. Ezzel persze nem azt akarom mondani hogy nem mondasz igazat, inkább az a valószínű, hogy nem egységes a gyakorlat. Te máshol dolgoztál, mint ők.
Kerékpárral nagyon csúnyát lehet esni (tapasztalatból mondjuk), ha pedig két kerékpáros ütközik, az még rondább. Márpedig ez történt Zitával, aki így aztán kénytelen volt megtapasztalni, milyen is a holland egészségügy. Következzenek hát az ő élményei! Neked is van külföldi vagy magyar kórházi…..
Tavaly összeütöttem egy sorozatot az első világháborút megelőző flottaversenyekről – mert több is volt –, melynek végén kissé meggondolatlanul azt az ígéretet tettem, a teljes kép kedvéért folytatni fogom az írást az első világháborút követő flottaépítési versennyel is. Hogy erre szükség van, abban…..
Sakkozz mindennap! Kinek jó ez? 2020.05.27 01:09:45
Szabad vagy nem szabad? Világos lép! A megoldás mattot a hozzászólásokhoz várom!..
A mi "kis" I-es Octaviank 2012-ben került a családba. Korához képest látszólag nagyon jó állapotnak örvendett, így a vele való kapcsolat hosszútávúnak ígérkezett. Sajnos alig 3 év után elkezdett módszeresen szétesni: először az elektromos ablakok adták meg magukat, a tetőkárpit kezdett lógni, majd…..
1938 augusztusában Debrecen városától nem messze Magyarország egyik legszörnyűbb repülőkatasztrófája történt meg. A zuhanást a fedélzeten tartózkodó 9 újságíróból és a 3 fős személyzetből senki sem élte túl. Ez a cikk a katasztrófa megrázó történetét mutatja be...
Jeff 2020.04.08 14:37:18
@Május 40.: Azért ma is vannak emberek, akik huszonévesen dolgoznak vagy éppen gépész- vagy villamosmérnöki szakon tanulnak. Szóval van még remény.
fáymiklós The show must go on? 2020.03.17 07:12:12
Csodálatosan megható, de tényleg. Alig zárták be a világ operaházait, Joyce DiDonato máris kárpótolja a rajongókat, és nem is akárhogy. Otthonról, a lakásából énekli el a Werthert. Jó, zenekar nem fér be a házba, de zongorista igen, és maga mellé egy másik világsztár is, Piotr Beczala. Egy szép nap…..
Jeff 2020.03.18 17:16:11
@stolzingimalter: Az igaz.
Ugye megvan még az RBX.hu? A januárban megírt maratoni szervizelés közben felszívódott fejhallgató esete nagyon szépen zárult, de most megint előkerült a cég, egy szomorúbb helyzet kapcsán. Olvasónk cége az RBX.hu-tól decemberben vásárolt, előre fizetett, majd várt. Mivel a rendelésének csak egy…..
Jeff 2020.03.07 20:59:33
@Opportunista mikroba: "Kérek a vásárlásról számlát, a számlán pedig rajta van az egyéni vállalkozói számom."
Mondd már el lécci, ennek mi értelme van. Katás vállalkozóként nem igényelsz vissza áfát, akkor miért nem magánszemélyként vásárolsz?
Jeff 2020.03.08 09:38:33
@Opportunista mikroba: Köszi a választ. Ilyet még nem hallottam, szerintem több sebből vérzik, de mindegy, nem okoskodom bele, mert ez nem az én szakmám.
Megjelent Ken Block legújabb videója a Climbkhana TWO: Tianmen Mountain. Ezt a Kínában található Tianmen hegyen lévő, a világ egyik leveszélyesebb szerpentinén forgatták a 914 lóerős Ford F-150 Hoonitruck-kal. Sokan fikázzák Block-ot, hogy a raliban béna meg minden, de ez a videója - mint az…..
Oké, a posztban nem így fél cipőről lesz szó, mint a képen, de bizony nem beugratós a cím sem: az Office Shoes ugyanis nem átallotta az egyformán hibás párnak csak az egyik darabját kijavíttatni, ráadásul majd egy hónapos átfutással. Rákérdeztünk, hogy más probléma is akadt-e az ügymenetben. Nem…..
Jeff 2019.06.26 10:18:05
@Zabalint: Két újgazdag beszélget:
- Mennyiért vettet ezt az öltönyt?
- 10000$
- De hülye vagy, tudok egy helyet, ahol 20000-ért is megkaphattad volna.

Én meg azt nem értem, hogy egy milliárdos cég miért fillérbasz a panaszkezelésen, jobban járnának ha korrektül bánnának az emberekkel.
Hamarosan: a világ leginkább modernizált és leghosszabb szívócsatornával rendelkező repülőgépe. Ez utóbbinak egy része látható kívülről a képkivágáson. A találgatás ezúttal szabad a kommentekben! A netes képkereső nem segít, a helyes válasz a sorozat kezdetekor kerül megadásra a kommentekben!…..
Szerző: Harmat Árpád A HBO csatornán 2019 tavaszán futó öt részes minisorozat, melynek címe "Chernobyl" óriási népszerűségnek örvend és újra fókusz alá helyezi a csernobili atomkatasztrófa részleteit. Úgy tűnik az emberek érdeklődése ma sem csökkent az 1986-ban történt tragédiát illetően. A…..
Újabb vendégposzt Don Carolytól, aki ezúttal a legendás hidat vette célba. Kétségtelen, a thaiföldi szabadság egyik fénypontja a híres híd a Kwai folyón meglátogatása, Kanchanaburi városban. Évente több tízezer turista él is ezzel a lehetőséggel. Pedig ha erősen tárgyilagosan nézzük, Thaiföldön van…..
Sakkozz mindennap! Parádés! 2019.03.07 02:06:09
Nagyon fog tetszeni ez ma nektek! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Megint a wikipedián bolyongtam, ott akadtam bele egy érdekes fotóba. Egy MX rakéta (emlékszünk még ezekre? gyerekkorunkban ezek voltak a fő fenyegetések ránk nézve, már hogy a híradóban beszélő bácsik szerint) nyolc, egymástól függetlenül célra vezethető robbanófejének becsapódását fényképezték…..
Jeff 2019.02.03 19:29:30
@Burgermeister: Pedig létezik az, és elég régi, bár nem teljesen az, amit a kolléga írt.
www.military-today.com/missiles/ss18_satan.htm
Noha a minap már átléptük a 2700. posztot a Határátkelő történetében, bizton állíthatom, hogy a maihoz hasonló még nem nagyon volt az elmúlt hét és fél évben. Gábor történetének címe az is lehetne, hogy Thaiföld alulnézetből, mert a magyarok által is kedvelt országnak egy egészen másfajta arcát…..
Jeff 2019.01.29 09:40:37
@London2009: Érdekes, nekem is az volt az érzésem, hogy a történet nem igaz. Mondjuk te a harcos múltan vagy fennakadva, ami szerintem abszolút lehetséges, a poszter 3 évet ír, az meg kb semmi. Miért ne járhatott volna pl. középiskola alatt edzésre 3 évig?