Regisztráció Blogot indítok
Adatok
asima

8 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem lehet nem politizálni A politika a közösség (polisz) ügyeivel való foglalkozás. A politika a polisz érdekében elvesz valakiktől javakat, s odaadja valakiknek. Jó esetben ezt a közösség érdekében teszi. S hogy mi a közösség érdeke, azt vagy veled, vagy nélküled fogalmazzák…..
Ha a rossz hiteleket újabb fedezetlen pénzekkel mentik ki, azzal hosszú távon csak tetézik a bajt. Egyszer kellene bátornak lenni és elfogadni a csődöt?Az emberi természet valamiért olyan, hogy mindig a kisebb ellenállás felé halad, vagyis azt az utat választja, ahol kevesebb…..
asima 2014.02.28 12:38:42
@inkvisitor: túl megtakarítanak, ezért nincs elég fizetőeszköz a gazdaságban

téveszmés zsugorik diktálnak a világnak, még
A mesterségesen felfokozott igények egyenesen elvezetnek a túlzott eladósodáshoz, vagyis a társadalom hitelfüggővé tételéhez.„Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér” – tartja az elcsépelt mondás, de mi van akkor, ha a reklámokból és a társadalmi beidegződésekből…..
Most jött el a pillanat, amikor telítődött a szervezetem Őszöddel, Gyurcsánnyal és úgy általában ezzel a vastagon zöld színű csonttal. Valami nagyon nem stimmel a Fidesz háza táján, az biztos. Percekkel a választás előtt, mintha a kormánypárt(meg a fityegője) kezdene…..
asima 2014.02.25 23:04:05
Új Közmegegyezést! Garanciákat, helytálló jogállamot!

„rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés.” József Attila

Sajnos kijelentő módban leírható, hogy 24 éve (megint) roppant súlyosan elhibázzuk éppen az alapvető, lényegi közös dolgainkat, közmeghatározottságainkat. Pedig belátható, hogy garanciák, biztosítékok nélkül választásokat rendezni, és ezeken részt venni, bizony rendkívül súlyos ügyetlenkedés… felelőtlenség, értelemtelenség, logikátlanság.
Közjogilag lényegében érvénytelenség.

24 éve megint hatalmasat tévedünk, kollektíve melléfogunk.
24 éve úgy, és olyan képtelenül választunk, hogy a megválasztottak érdemileg nem is vállalnak fel/el konkrét felelősséget, garanciákat...! Vagyis nem más történik, minthogy biztosítékok, és alapvetően helytálló társadalmi minimumok szavatolása nélkül hatalmazzuk fel a közjogi méltóságokat, - és mindössze hiedelmek/illúziók szerint. Ez nyilván több, mint hiba.

Noha, egyértelmű, hogy a választó polgárok biankóra vannak szavaztatva, - azaz a demokratikus alkotmányosság jogokat megsértő voksolások történtek 24 éve alatt. - Különös tekintettel arra, hogy végeredményét tekintetve az alkotmányos emberi méltóság jogokat megsértve szavaztunk, - ráadásul félretájékoztatva, információ hiányosan, avagy megtévesztetten.

- Miközben, minden kétséget kizáróan adja is magát a dolog: legelőbb egy új Közmegegyezést szükséges alkotnunk közösen, mivel hogy ezután lehet valóban helytálló a választás.
Félreérthetetlenül megérthető az, hogy a választások csak megalapozottan lehetnek korrektek.
Tehát legelőbb a garanciákat kell együtt megalkotnunk, rögzítenünk és köz-elfogadni a garanciákat, és ezután értelmes dolog megválasztani azokat, akik előzetesen/részletesen be is tudják mutatni a Közjóért cselekvő programjaikat és a munkavégzésükre (irányításukra) tényleges jótállásokat vállalnak.

Mindezt alá is támasztja: „a kormányoknak fenn kell tartaniuk a társadalombiztosítási garanciákat az alapvető jövedelemhez és egészségügyi ellátáshoz, az alapvető termékekhez és szolgáltatásokhoz való általános hozzáférés biztosításának érdekében. ” Nils Muižnieks - Európa Tanács emberjogi biztosa

Vagyis, könnyen belátható, hogy az ég világon semmi értelme tovább csinálni a „vakok vezetnek meg világtalanokat” össznépi tévelygést/színlelést, pláne, hogy békés és értelmes módon lehetséges a helyére tenni a közös dolgainkat.

Tehát a program előtti eljárás: Amíg nem egyezünk meg a társadalmi minimumokban, addig nem is választhatunk érvényesen! - Tehát Új Közmegegyezés szükséges még a választások előtt!

A demokratikus erőknek azon kellene dolgoznia, hogy bemutassanak egy Új, Közmegegyezés tervezetet a lakossági fórumokon.

Követeld meg te is az új korrekt Közmegegyezést, világosítsd fel társaid, magad és mindenki érdekében!
Osszátok emberbarátok!
Szerző: Egyetemes alapjövedelem - havi fix.
www.facebook.com/Alapveto.Jovedelem

10.252 ember kedveli · 966 ember beszél erről
Interiors Egy épület, ami él! 2014.02.24 11:00:00
BIQ by ARUP   Egy passzív ház, ami algák segítségével termeli az energiát. Fantasztikus! Ahogy olvastam el sem hittem, hogy ilyen létezhet, de valóban! Az ARUP felfedezése, "él és virul", megnézhetitek, ha Hamburgban jártok, Németországban. Hogy miért gondolom azt, hogy ez…..
A megoldás a Debt-Friendly Stimulus, vagyis az államnak adót kell emelnie és a beszedett pénzből felpörgetnie a gazdaságot.Hogyan kezelje a világ a válságot? Ezt a kérdést számtalan közgazdász feltette már az elmúlt években, és természetesen megoldási javaslatokban sem volt…..
asima 2014.02.23 23:48:04
@Life Hacker: Egy olyan világban, ahol a szükségleteinket úgy tudjuk kielégíteni, hogy ha fizetőeszközzel rendelkezünk, akkor az is a gazdasági/társadalmi feltételrendszer része kell hogy legyen, - hogy okvetlen legyen biztosítva alapszinten mindenkinek az az eszköz, amivel hozzájut a szükségleteit biztosító javakhoz.
Európa országai páratlan mértékű szociális kiadásokkal terhelik a költségvetéseiket - a kiadásokon bőven lehetne faragni, legyen szó nyugdíjról, oktatásról vagy állami támogatásokról.Európa adja a Föld lakosságának 7 százalékát, GDP-jének 25 százalékát és szociális…..
asima 2014.02.10 11:55:52
Miközben: Köztudottan az egyik legalapvetőbb társadalmi alapprobléma oka éppen az, hogy embertársaink milliói nem jutnak hozzá a megélhetésüket biztosító fizetőeszközökhöz, miután és javarészt önhibájukon kívül elvesztették a munkahelyeiket. Valamint - mindezt tovább tetézi, hogy az államháztartási, közfinanszírozási metódusok is alapvetően elhibázottak, masszívan maradiak, és valóság tényeit legtöbb esetben nélkülöző és csupán bürokratikus célszámkövetési egyezményekre/klauzulákra alapozottak. (lásd maastrichti,washingtoni konszenzusok) - Ez a kétségkívül - az államszervezetek által előidézett bizalmi válság/közjogi helyzet már önmagában is intézményes köz- és életveszély okozás! Ami egyúttal az emberi jogok durva megsértése, és ami a demokratikus jogállamiság semmibevételéhez vezetett napjainkra. Mindez összességében, és kétségtelenül elégtelen hatalomgyakorlásokat is jelent.

Hogyan alakulhatott mindez ekként és egyáltalán? A választ az Origó cikke az Oxfam világszervezet jelentésére -
www.theguardian.com/.../oxfam-85-richest-people... - hivatkozva megadja:

„Az elemzés szerint a növekvő egyenlőtlenség oka, hogy a gazdag elit magához ragadta a hatalmat, és számára kedvező módon képes hatni a gazdasági szabályozás folyamatára. Az elmúlt évtizedekben a nagy vagyonokkal rendelkezők sikeresen befolyásolták az adóparadicsomokra, a pénzügyi deregulációra, a versenyszabályozásra vonatkozó előírásokat, csökkentek a magas jövedelmekre kivetett adókulcsok, a többség számára biztosított közszolgáltatásokra fordított összegeket pedig lefaragták.”
„A gazdagok még gazdagabbak” www.origo.hu/.../20140120-a-gazdagok-meg...

Vagyis egyszerűen kimondva nem más történik napjainkban, minthogy a társadalmak vezető/irányító rétegei, különböző mértékben de végül is törvényen kívüli módszerekkel rendkívül súlyosan visszaélnek az erőfölényükkel. index.hu/.../2014/01/15/emberi_jogok_jelentes_et_ep/ - Vagyis csalnak, hatalmat bitorolnak és még tovább akarják faragni a kiadásokat?
asima 2014.02.21 03:09:34
@laci_52: azaz, akkor a kormányok túszul vannak ejtve? Tehát csalás az egész?
Ezen a héten a hazai sajtó sekély állóvizét felkavarta a feltétel nélküli állampolgári alapjövedelem körül kibontakozó vita dagadó árhulláma. Megjósolható, hogy az élénk érdeklődés maximum egy hétig fog tartani. Ez igen sajnálatos, hiszen a szegénység enyhítése a hazai…..
asima 2014.01.16 16:26:10
@Rorgosh: - azt nem érted meg ezek szerint, hogy a technológia fejlődés miatt, egyre kevesebb a munka, avagy meg sem fizetik a munkát, azaz csalnak.
asima 2014.01.16 16:27:31
@imres: az alapjövedelemnek a mai árak mellett kb. 100 ezer Ft.nak, míg a minimálbérnek meg legalább 170 ezernek kellene lennie.
asima 2014.02.08 00:35:01
no emisszió Perverz, mocskos elit 2014.02.06 07:13:39
Kedves olvasóim, Önök is észrevették, amit én látok? Hogy lassan már nem az a kérdés, ki támogatja Paksot, ki nem? Ki akar gyed extrát, ki nem? Ki akar vízlépcsőt, ki nem? És ki fogadja el a költségvetést, az egykulcsos adót,a Horthy-szobrot. A kérdés lassan az, vannak-e,…..
A magyar kormány szegényellenes politikát folytat, ám szó nincs arról, hogy a magyar nép többsége ezt a politikát támogatná – még akkor sem, ha felületes szemlélő szempontjából a többség támogatni látszik azt azzal, hogy az ellenzék egyelőre még a kormánynál is…..
asima 2014.02.05 18:50:54
Sokszor elmentél már a valóban fontos dolgok mellett... ?
Akkor most ne menj el! Érted is szól az emberjogi „harsona”!

>>> Az Európai Unió Alapjogi Chartája kimondja: „Preambulum
Európa népei, az egymás közötti egyre szorosabb egység létrehozása során úgy döntöttek, hogy osztoznak a közös értékeken alapuló békés jövőben.
Szellemi és erkölcsi öröksége tudatában az Unió az emberi méltóság, a szabadság, az egyenlőség és a szolidaritás oszthatatlan és egyetemes értékein alapul, a demokrácia és a jogállamiság elveire támaszkodik. Tevékenységei középpontjába az egyént állítja, létrehozva az uniós polgárság intézményét és megteremtve a szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térséget”

>>> „a kormányoknak fenn kell tartaniuk a társadalombiztosítási garanciákat az alapvető jövedelemhez és egészségügyi ellátáshoz, az alapvető termékekhez és szolgáltatásokhoz való általános hozzáférés biztosításának érdekében. ” Nils Muižnieks - Európa Tanács emberjogi biztosa

Követeljük tehát együtt a Garantált Társadalmi Alapjárandóság intézményének bevezetését, egy új Európai és hazai Közmegegyezéssel, államháztartási, közgazdasági, pénzügy, és közpolitikai korszerűsítéssel!

Láss és érts! Csatlakozz te is a mozgalomhoz – állj ki magadért, mindenkiért!

Egyetemes alapjövedelem - havi fix.
www.facebook.com/Alapveto.Jovedelem

10.133 ember kedveli · 1.353 ember beszél erről
Sokáig töprengtem, megírjam-e az alábbi posztot. Túl fájdalmas. Túl személyes. Aztán eszembe jutott a Hét Krajcár. Ha Móricz időgépre pattanhatna és közöttünk találná magát, bizonyosan blogot írna.  Kiadót nem találna. Ha nem a kormányt dicsőíti, bizony el nem…..
Korunk egyik égető problémája, amely az utóbbi években az Európai Unió figyelmét is kivívta, a fiatalok nagyarányú munkanélkülisége. A téma azért tarthat számot sokak érdeklődésére, mert egyfelől gyermekeinkről van szó, ami a társadalom felnőtt tagjaiból anyai/apai…..
Az európai adósságválság a közgazdász szerint úgy oldható meg, hogy az államok vagyonadót vetnek ki és elinflálják a tartozásokat.Az európai válságkezelés az elmúlt öt évben elsősorban három fő csapásirányt követett: megszorítás, azaz többnyire adóemelés, gigantikus…..
A kutatók szerint bátran és határozottan le kell számolni az adósságokkal: adósságátrendezések kellenek, felpörgetett infláció és mesterségesen alacsony kamat. A legnagyobb gazdasági fenyegetést ma az adósságok jelentik, és nem csak az állami tartozások aggasztóak, de a sok…..
asima 2014.01.09 09:45:55
@bankvezér: egyáltalán nem arról van szó, amire te hivatkozol

amiről beszélek, az egy társadalmi invesztició
asima 2014.01.09 12:54:08
Örülünk, Vincent? A kőleves 2013.12.26 11:43:14
A feltétel nélküli alapjövedelem koncepciója eddig Magyarországon civil kezdeményezés volt (leszámítva Szili Katalin határozati javaslatát). Ezúttal azonban az MSZP is lecsapott rá: Braun Róbert a Népszabadságban hirdetett radikális háborút az egyenlőtlenség és a szegénység…..
asima 2013.12.27 01:25:05
Igen, az alapjövedelem nem vezethető be radikális és optimalizáló államháztartási - közfinanszírozási korszerűsítés nélkül.

Úgyhogy, akik a mai számokból és elavult, helyt nem is álló meghatározottságokból indulnak ki, azok azonnal tévútra kerülnek és ezért elutasítják azt, ami közben a hosszútávú megoldás.

- Amíg nincs bevezetve a garantált társadalmi alapjuttatás korszerű közfizetőeszköz intézménye, addig az államszervezetek folyamatosan megsértik az emberi méltóság, tehát az alapvető szabadság jogokat! ---
- Amíg milliók nélkülöznek kirekesztve a társadalomból és az alapvető javakból, addig folyamatosan megsértésre kerül az emberi méltóság! - A 21. században a megélhetést kell és lehet legelőbb biztosítani.
Aki nem tud megélni, az lerobban és aztán dolgozni sem képes.
A Kiút a válságból! Tényleges Európai összefogás!
Építsük együtt azt, ami előremutató, ami mindenkit érint, ami mindenkinek használ!
A Garantált Alapjövedelem bevezetése az egyértelmű alternatíva.
-Új Közmegegyezéssel! Államháztartási korszerűsítéssel!
Állj ki a társadalmi igazságosságért! Állj ki magadért!
Írd alá az Európai Polgári kezdeményezést! Szerveződj! Csatlakozz az alapjövedelmi mozgalomhoz egy lájkkal te is. Tégy érte, légy résztvevő az Európai polgári kezdeményezésben.

www.facebook.com/Alapveto.Jovedelem

Egyetemes alapjövedelem - havi fix. 9.022 ember kedveli · 1.259 ember beszél erről
Mit tegyünk, ha csökkenteni szeretnénk a munkanélküliséget? Gerjesszünk inflációt, gyengítsük a pénzünket, vagy pumpáljunk új hiteleket?A munkanélküliség korunk egyik legégetőbb gazdasági problémája, különösen itt Európában, ahol nem ritkák a 20 százalék fölötti…..
Jolán a nyugdíjas műfordító nem veszi meg a csirkefarhátat hanem inkább beadja egyetlen társát, kutyáját a menhelyre, hogy ne haljon éhen. Rezső az egyetemi tanár miután születésnapján kirúgják munkahelyéről vesz egy könyvet és iszik egy pohár bort, amivel havi…..
Aki először hall róla, annak sokkszerű élményt jelent. Olyat, mint amikor kiderül: nincs is Mikulás. Aki egy kicsit elmélyed a témában, az boldog mosollyal mélázik el a lehetőségen: mégis van. Aki pedig komolyan kezd el gondolkozni a kérdésen, az elsősorban a megvalósíthatóság…..
asima 2013.08.24 10:57:51
@DFK: Ezek szerint nem helytállóan érted azt, amiről szó van. Ugyanis az alapjövedelem az nem arról szól, amire hivatkozol tévesen, hanem arról szól, hogy az alapszükségletek kielégítése az, ami jár mindenkinek! Méghozzá az egyetemes emberi jogok okán. No meg azért is, mert az alapvető javak azok eredetileg is közjavak.
asima 2013.08.26 14:46:20
@narmer:

"Az alapjövedelem egyszerű, igazságos és hatásos. Egyetlen akadálya a gondolkodásmód; az irigység kultúrája. A mai működésképtelen rendszer alternatívája az alapjövedelem társadalma, egy hosszú idő alatt alaposan átgondolt, forradalom nélküli társadalmi változás útja. Nem adomány, alapvető jog; a közösségi érzés megvalósulása, méghozzá úgy, hogy élni hagyja az egyént. Az ingyenesség kultúrája."
asima 2013.12.08 22:22:41
@Free_soul: Jól megtévesztetted magad. Lássuk, hogyan tévednek az alapjövedelmet ellenzők: "Az alapjövedelem bevezetése a Tőzsér és Gébert által felsorolt pozitív hatások mellett két jelentős negatív hatást is hozna: tovább csökkenhet a foglalkoztatás, ennek minden káros további következményével együtt, és - ha más állami szolgáltatásokat nem kurtítunk meg radikálisan - nagy társadalmi károkat és növekedési áldozatot okozó adóemeléssel vagy fájdalmas kiadáscsökkentéssel járna." - Az alapjövedelem bevezetése következtében az valószínűsíthető alapos okkal, hogy a nagyobb kereslet, sokkal több és új gazdasági szereplőt is igényel. És ezért és főleg a szolgáltatóiparban folyamatosan felfutó munkahelyteremtésekre lehet számítani. Vagyis jól látható, hogy amit tévesen feltételeztek az alapjövedelem jelentős negatív hatásáról, az éppen hogy ellenkezőleg kalkulálható.
Megkerülhetetlen gazdaságpolitikai üzeneteket küld Ferenc pápa hívők és nem hívők felé. A magyar kereszténydemokrata kormány ezeket nem hallja, nem érti, vagy nem is kereszténydemokrata. Ferenc pápa és a Világbank is olyan típusú növekedést szorgalmaz, amelynek a végső…..
Kevesen vették komolyan azokat a kijelentéseket, amelyek szerint a magyar unortodox intézkedések követőkre találnak majd Európában. Az ábra szerint azonban erőteljes magyarosodásnak indult a kontinens. A nyugdíjak államosítása szinte már klasszikusnak számít, most pedig a…..