Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sziszi100

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vida Péter lett az Év Bortermelője díj nyertese 2011-ben. Ahogy azt már korábban hírül adtuk, idén az öt jelölt közül három szekszárdi volt. Dúzsi Tamás és Heimann Zoltán mellett a tokaji Áts Károlyt és a kunsági Gálné Dignisz Évát előzte meg a győztes. Már érett az…..
Mindenki ismeri a 2005. év bortermelőjének történetét, ma még semmijéről sem lehet úgy írni, hogy ne hánytorgatnánk fel a múltat. Mélyen turkálni a két évvel ezelőtti hamisítási ügyben azonban nem szeretnék. Azt gondolom, Vincze Béla megbűnhődte a magáét, és ez úgy is…..
A széles körben népszerű badacsonyi Varga Pincészet a 2006-os Aranymetszés olaszrizlinggel iratkozott fel nálam a komolyan vehető termelők listájára. Megírtam ezt akkor annak rendje és módja szerint, ahogyan a kifogásaimat sem hallgattam el máskor. Úgy vagyok ezzel, ha…..
A világ legjobb zweigeltjeiért nem kell messzire menni: a Fertő-tó környékén akár meg is lehet állni. Kitaláltam, hogy a legjobb hazaiak mellé odateszek két komoly osztrák versenyzőt, meghívom blogger borbarátaimat, nem árulva el nekik előre, hogy mit kapnak majd vakon poharukba. A…..
Úgy látszik, minden évszakra jut egy toszkán borbotrány. A régió eldivatosodásának szélhámos haszonélvezőit kezdik a hagyományaikat és/vagy megélhetésüket féltő gazdák földobni a hatóságoknál. Az aktuális bili 10 millió literes. A pénzügyőrök ennyi bort foglaltak le az…..
sziszi100 2009.12.16 18:37:08
@fiatalborivo: ez nem két különböző dolog volt! pont azért tette bele a glicerint mert a máshonnét vásárolt olcsó bor túl vékonyka volt. ebbe bele tudtak kötni. az hogy a bor amit feljavított az alföldi vagy olasz bor volt, senki nem vizsgálta, mert valahol a pincekönyv elkeveredett.
Talán nem mondunk nagyot, ha azt állítjuk: közkívánatra. Lőrincz György a mi kis házi szavazásunkat is zsinórban háromszor nyerte meg, és már két-három éve is számos borissza követelte fennhangon, hogy az Év Bortermelője konteszten is elismerjék munkásságát.…..
Cider van sokféle: szénsavas és mentes, ezeken belül száraz, félszáraz, félédes és édes. Van ízesített, bio, szűretlen, és akkor még nem is beszéltem a körteborról, ami igazából nem is cider, hanem perry. Bár sokszor mégis pear cidernek nevezik az egyszerűség kedvéért,…..
 A franciáké a cuvée - miért ne legyen Házasítás? A legtöbb borkedvelő tudja, hogy ha cuvée-t [küvé]  vásárol, többnyire valami nagyon kicentizett klassz dolgot vesz, ami több fajta bor házasításával - vagyis elegyítésével - született. A cuvée nevet azonban…..