Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kramp

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Dr. Mókus és az erdőtűz 2006.12.13 12:00:00
Anno egy jegyzet kapcsán már nyílt itt egy topik a semmire se való, ám eddig tömegesen képzett bölcsészekről, akiknek túlburjánzását talán visszafogja valamennyire a tandíj, illetve a zabhegyező-szakok visszametszése. Akkor nem volt túl nagy vita ebből, bár akadtak…..
w A fehér kocka 2006.11.28 03:35:00
A spanyol választási rendszer, és most már az ukrán is, tartalmaz egy lehetőséget azoknak, akik az induló pártok mindegyikét utálják. Mármint azon kívül, hogy otthon maradnak. Ez a fehér kocka: a mindenkinek a kurva anyját. Az „egyiket sem” opció. A votos en blanco…..
w Állóháború 2006.11.27 12:00:00
Mért veszekednek a politikusok folyton? Ugye. Mért nincs már végre egyetértés meg béke, szintén ugye. Ezt lehet hallani mostanában innen-onnan; a kutatások szerint zuhan minden párt népszerűsége, ez is arra utal állítólag, hogy elege van már a népnek a kakaskodásból.…..
Két kedvenc szórakozásunk van. Egyrészt szépségversenyek indulóinak adatlapjait nézegetni, másrészt pedig azon a megállapításon röhögni, hogy "a magyar lányok a legszebbek a világon".Aktuálisan kedvenc szépségversenyünk a Miss Mobilshow, ami annyira kevéssé rangos…..
w ...és úristen az égben 2006.11.19 22:38:00
Meglepő, hogy buzi- meg cölibátustémában megy az önfeledt valláserkölcsi vita ezerrel, a náci ufók meg a rakománykultusz bezzeg le van szarva. Szinte. Azért meglepő, mert nagyon is összefüggnek ezek a dolgok. Könnyű kiröhögni azokat, akik szerint Hitler a Holdon él. Még…..
Kramp 2006.11.20 00:42:08
Árpádunk!
1. A vallás piramisszerű hitrendszer. Egy kiindulópontra vezethető vissza, mint végső, megcáfolhatatlan érvre, ez pedig az, hogy "én hiszek". Ebből a szempontból pedig nem ellenérv, hogy "én pedig nem, bizonyítsd be", mert erre a válasz az lesz, hogy "de nem bizonyíthatod be a hitem ellenkezőjét". Tehát a "bárkinek bármit" csak ateista szemszögből értelmezhető.
2. Az egyházak mindig, és minden körülmények között állami segítséggé váltak, mint tömegmanipulációs eszköz mert a lélekbe diktált alapfogalmak aztán mindig nagyon jól szolgálták az "uralkodó osztály" (ÓÓÓHH kibukott belőlem a VULGÁRMARXIZMUS JÁÁÁ") érdekeit. L. Dolgozz csak kisfiam, fizesd a dézsmát, fizesd as 9-edet, 8-adot stb, majd a másvilágon aztán nagyon meg leszel elégedve mindennel, vagy a "fű meghajol ha jön a szél" (ugyeugye- nem tesz jót a kenderszövetnek a fuvallat, mert befúj alája) stb...
3. A dogmák és dogmatikai kérdések is minden szellemtudományban "Gájszteszwisszensáft" alapvető jelentőségűek. L. jogtudomány. Az ott egy dogma péel a derék rómaiak óta, hogy a "jó gazda gondosságval" (bónusz et diligensz páterfámíliász" tól fölfelé és lefelé milyen felelősségi alakzatok jöhetnek. Dogma továbbá a Der kritík der rájnen fernunftban, hogy van a priori. És az, hogy vagy sein, v sollen lesz. (Hahá az igazi Kantáta profána:) A szellemtudományok szvsz tehát mindenütt dogmaszerűen épülnek fel, amik kvázi megszokások, és időnként fikciók egymásra épülő sorozatai. Így épül úgy tűnik fel ez a világ, köztük a teológiai szemlélet is.
Az erkölcs is ilyen normarendszer, l. ki a fene mondta, hogy embert enni nem erkölcsös? Próbáljuk ezt 200 évvel ezelőtt elmagyarázni a polinéziai benszülötteknek, nem lett volna sikerünk. Ez is dogmákból áll.
Ezután.
1. Hitrendszer kiindulópontja megkérdőjelezhetetlen
2. Tömegmanipuláció
3. Dogmatikus felépülés
4. Fontossá válnak az amúgy lényegtelen kérdések (l. hány angyal képes elférni egy tű fokán?)
és
5. (Hogy végül senki se merje elolvasni amit írtam, mert belefájdul a szeme) kultúrkörről, és relativisztikusan beszélni vallásfilozófiai kérdésekben óhatatlanul jo esetben (és ritkábban) eklektikus, rossz esetben (és gyakrabban) zavaros kérdésfeltevésekhez fog vezetni. Mert a kérdés EBBŐL A
KIB.@SZTT KULTÚRKÖRBŐL JÖTT. Tehát egy helyen idézni és felhasználni a Dalai Lámát, és Lao Ce-t Szent Antallal, vagy a polinéz repülőimádó bennszülöttekkel PSZICHOLÓGIAILAG AZONOS jelenségekre utal (ebben igazad van), és kérdez, de HITRENDSZERILEG, KULTURÁLISAN ÉS ETIKAILAG MÁS SÍKOKAT mozgat meg folytonosan, (merhogy a kultúrkörök más kérdéseket is tettek fel, ugyanazon az idézett helyen). Namost ezért fölösleges a hit részleteiről vitázni (l. Szt Antal lábméretének kritikája), mert pl az iszlámban, és bármilyen egyéb vallásban léteznek olyan szokások, dogmák stb, amelyek hm... röhelyesek. SZAKÉRTŐI VALLÁS RULEZ MI?... na ebből lesz a magyar kultúrhérosz, aki azt hiszi, hogy mindennél jobb, okosabb, és tájékozottabb. UFF!
w Két hónapja kúrtuk el 2006.11.17 08:30:00
Ma két hónapja nyilvános az őszödi beszéd, a magyar nyelvű kultúra felbecsülhetetlen értékű kincse. A Halotti beszéd után csaknem ezer évvel keletkezett nyelvemlék nagyjából azzal felel az ősi szövegre, hogy "kelj fel és járj, bazmeg". Két hónap alatt…..
comment:com Ferencközelben 2006.10.12 01:27:00
Mindig rá kell csodálkoznom, mekkora ribanc tud lenni a Magyar Televízió. Ha hagyják. Meg lehetett volna szokni már, de ha megszoknánk, akkor nem háborodnánk fel például azon, hogy leadnak egy félórás Gyurcsány-balladát, aminek se a miértje, se a műfaja nem fogható fel, csak…..
Furcsa érzése támadhat a színes tájakra, megmentett vadállatokra és történelmi érdekességekre vadászó olvasónak az októberi National Geographic lapozgatása közben. Olyan, mint amikor a film elején megakad a szemünk valami oda nem illő részleten. Mire azonban jobban…..
Élő adásban hagyta el Pokorni Zoltán az ATV stúdióját Kálmán Olga műsorában. A kegyetlen műsorvezető előbb azzal kedvetlenítette el az egyébként galamblelkű Pokornit, hogy mindenáron reagáltatni akarta Orbán Viktor nyilatkozatára, miszerint megindulunk, hujhuj, lóramagyar. Hát ő meg nem akart…..
Kramp 2006.09.15 10:19:48
Jahh.
Nehéz a helyzet. Megint elérődött az, hogy azzal foglalkozzon az ember, amivel nem kéne. KIT ÉRDEKEL KÁ Olga? Nem érdekelne isten bizony Ovi és Gyufer. Az érdekel minden állampolgárt hogy megéljen. Ez bezony viszont nehéz lösz emberek. Nem értek egyet azzal, hogy a baloldal a XX. szzd-ben az emberek vérét szívta volna. volt Peyer, volt Pfeiffer, és volt Nagy Imre, voltak felelős politikusok a szociáldemokráciában, még a kommunista pártban is, bizony. Gond az, hogy EZ most NEM a szociáldemokrácia értékrendje. HOL is fér bele egy "szociáldemokrata" értékrendjébe, hogy tőkeelemeket kell belevonni az amúgy állami adókból (TB járulék) államilag fenntartott rendszerbe magánforrást kell bevezetni péel? Ha nem tudja magát finanszírozni a rendszer a lyukak és rések miatt, akkor lehet, hogy ezeket kellene foltozgatni, vagy "új ruhát szőni" de nem ezen az úton. Ha egy állami szolgáltató cég veszteséges péel, amely KÖZFELADATOKAT, ismétlem KÖZFELADATOKAT lát el, akkor az az egyetlen út, hogy privatizálni kell? Hát könyörgöm, ha ugyanaz a közfeladat ellátása a magánbefektetőnek nyereséges, akkor vajh nem kellene inkább azon elgondolkodni, hogy a cég managementjét rúgják inkább ott ahol a legjobban fáj? Na jó, vissza ide a témához, csak egy véletlenszerű megjegyzés: Ha már együtt ordítotok a farkasokkal tegyétek szívetekből,de legalább lássátok be azt is, hogy a konc nem nektek jut. Úgyhogy lehet gondolkozni emberek.
És, hogy "minden politikus hazudik" az maga is egy szépen megalkotott, felépített hazugság, ahogy az is, hogy "mindenki lop". Nem, nem mindenki. Ez a közbeszéd is amely ezzel foglalkozik, inkább egy irányba hajtja a gondolkodást.
Karcsi, a szökésben lévő benzinkutas egy régi rendőri trükkről mesél. Megéri-e beismerő vallomást tenni ártatlanul, az előzetesből való szabadulás reményében? A jelek szerint nem igazán.  Tisztelt Zugügyvéd,Egy benzinkutat üzemeltettem még a kilencvenes években.…..
Béla különös esetet osztott meg velünk a képtelen jogszabályok uralmával kapcsolatban. Hiába ad igazolást a kisinyovi minisztérium, hogy az autó már moldáv rendszámú, a bíróságnak ez nem elég,  ha nincs pecsétes vámnyomtatvány, fizetni kell.   A vámhivatal meg…..
Úgy látszik nemcsak a vendéglőkből szoktak meglógni fizetés nélkül az elköltött ebéd után, hanem néha az ügyvédi irodákból is.  Mit tehet egy ügyvéd, ha nem fizet az ügyfél? Főleg, ha közben az ügyfelet elrabolták:Tisztelt Zugügyvéd,Ügyvédként tevékenykednék,…..
A Sziget.hu közleménye szerint a megakadályozott londoni merényletkísérlet miatt – a Scotland Yard szerint merénylők tíz Amerikába tartó repülőgépet akartak eltéríteni és felrobbantani – elmarad a Gomez és a Coldcut szigetes koncertje. A két zenekar, mivel az…..
Szokj le a bagóról, dugdosd a vécépapírt, ne ülj le senki ágyára, mert pofán vernek. Ha nem vigyázol, már az első nap lelopják rólad a ruhát. Mr. Phe megfontolandó jótanácsai első bűntényes börtönbe vonulóknak: Szinte semmit ne vigyél magaddal, aminek a legkisebb értéke…..
Egy egyszerű, de gyakran alkalmazott rendőrségi trükkel szívatták meg az egyik olvasónkat. Tanúságos történet egy furmányosan bevont jogosítványról. Állítólag 2 honapja létezik egy rendelet, amely szerint megalapozott gyanú eseten a rendőr elveheti a jogosítványt. Engem…..
Mr. Phe, a volt elítélt osztotta meg velünk a börtönben megélt élményeit, ahol mindegy, ha már jogerősen elítéltek, vagy csak előzetesbe kerültél, egyformán szívsz, igaz, előzetesben még munkát sem vállalhatsz. Lefizetett fegyőrök, kivételezett rabok, kokózó…..
Narkomán ügyvéd, aki lelép az ügyfelek pénzével. Ki fizeti a kárt, ha kizárják a kamarából? Hogyan válasszunk ügyvédet, ha már a flancos irodabútorban sem bízhatunk? Tisztelt Zugügyvéd, Egy régi ismerősömről írok, aki már nem ügyvéd. Egy gimnáziumba jártam vele,…..
Kramp 2006.08.03 11:40:30
Te gyuriqa, ez egy felette bölcs megjegyzés volt :D Tudod a viccet: A szegény elhalálozottat megítélő mennyei bizottság azt hozza ki az illetőről, hogy pont egyensúlyban vannak a bűnei és a jótettei. Ezért megadják neki a választás jogát pokol és menny között. Mindkettőről egy-egy 10 pces filmet nézhet meg. Először a menny: Emberek fehér ruhában lebegnek, felhők, éteri hangon éneklő angyalok. Másodszor a pokol: Hiányos öltözetű táncos csajok, whiskyző- szivarozó pasik, buli ezerrel.
Illető poklot választja. Jön Lucifer, és elviszi a pokolba, se szó se beszéd bedobja az első rotyogó bödönbe és elkezdi egy ménkű nagy tüzes szigonnyal böködni. Emberünk: De hát nem ez volt a... Lucifer: Hja kérlek marketing! Szóval amikor egy intézményt megmutatnak az ott dolgozó jelölteknek, vagy amikor a joghallgatók pl. börtönlátogatáson vannak, akkor mindig kiderül, hogy ott aztán hihetetlenül makulátlan rend uralkodik, csillognak a padlók, vadiújak tévék stb,minden elites hangyamód dolgozik és az egész börtön olyan mint egy két *-os szálló, persze hát ugyan vannak -igaz itt is különböző elhajlások, de persze itt tulajdonképp ezek nem is komolyak, nyilván máshol talán igen, de hát igazán nem jelentős. Olyan "Angyalbőrben" illat érződik, épp csak "Olajbogyó" elitest nem találod, hiszen ez nem is komoly stb.

Egyébként a tárgyra áttérve: Olyan -vidéki- nagyvárosokban, ahol jogi egyetem működik, mindenhol rengeteg ügyvéd van, és a szakma valóban felhígult. Ettől függetlenül én csak azt mondom, hogy pont a verseny miatt ezek azért hamar kiszűrődnek-t.i a kutya sem megy hozzájuk többet. Más kérdés, hogy mivel ez egy bizalmi szakma - még mindig, bár már nem sokáig- általában ismerősök ajánlanak ügyvédet, és aztán ha az elszúr valamit, hanyag, nem szakértője egy biz. jogterületnek akkor ez gyakran a kapcsolatokra is kihat. Pesten is azért jótékony hatású (szigorúan csak ebből a szempontból) a verseny. Viszont sajnos tényleg igaz az, hogy a mai jogvégzett emberek nagy része tkpp annyira jogvégzett, mint Mari néni Iszapszentkukacról. 600 hallgató pl. Eltén, 600 as levelezőmennyiség Pécsett, Levelezők- ilyen-olyan stb. tagozatosok itt ott... És persze közöttük is rengeteg tényleg jól képzett illető van, aki átveszi, befogadja az anyagot, de ugye a mennyiség eddig csak Marx szerint csapott át minőségbe, óhatatlanul csak erre halad (lefelé) a rendszer a mostani felvételi szinttel is (bármennyire is magasnak tűnnek a ponthatárok) és a mostani középisk. képzéssel együtt. Ebből pedig - ha tetszik -ha nem, ilyen ügyvédek lesznek (és mindig vannak kivételek). Sok is van belőlük, meg nem is jól képzettek. A haveri tanács meg jópofán hangzik, de én csak annyit tudok mondani, hogy aki tényleg jó ismerője a szakmájának és felelősen gondolkozó ember (már a felvázolt "bizalmi" jellegből adódóan is, hiszen innen jönnek a későbbi biztos ügyfelek), az haveri tanácsként is ténylegesen jót fog mondani. Aki meg ugye nem ért hozzá, az akár lehet 40 éve jó barátod.
Megesik, hogy a bíró sem ismeri a ponosan a jogszabályokat. Ami önmagában nem lenne gond, de az, hogy lustaságból utána sem néz, az már gáz. És az, hogy ez alapján egy törvénysértő döntés is születhet, amit később nincs értelme támadni, mert veszélybe sodorhatja az…..
Kramp 2006.08.04 10:19:28
Nem, nem rúgják ki. Ne is reménykedj. De nem is ez a baj. SZVSZ neki, mint pl. polgári, büntető vagy közig ügyszakban levő bírónak nem is feltétlenül ez a feladata és szakterülete. Valószínű, hogy odaszignálták neki az ügyet, azt se tudta, hogy miért pont neki, és lehetőség szerint rögtön le is passzolta, politikai következményei vannak u.i minden irányú döntésének. Tehát ő, ha igaz a sztori, eljárási módon hibásan is, de az igazságszolgáltatás függetlensége szempontjából nem is hozott rossz döntést.

Megtenné ezt viszont helyette a Választási Bizottság, amely azonban pártdelegáltakkal, illetőleg pártjavasoltakkal operál, tehát kevéssé áll érdekében valós döntést hozni. Állandóan tele vannak a különböző "ügyekkel", és nem is kis horderejűekkel a választások alkalmával (itt most az 1000 FT-s lefizetéstől, a láncszavazáson keresztül tésztaosztáson át a kampánycsendsértésekig mindenről beszélek) és mégse születik jelentős szankció. Ezt inkább oly módon kellene feloldani, hogy egy valóban független állandó testületet kellene kijelölni, amely azonban országos szintű, nem nagy létszámú és független jelölőktől származik, és az eddigi szervezetrendszer feladata a -rossz szó lesz- "bizonyítékgyűjtés", vagyis helyesen az adminisztráció lenne, így az is elkerülhető, hogy egy újabb - szintén rossz szó- sóhivatal legyen, de az is, hogy a valódi (és nem csak az ilyen-olyan pártaktivisták által pusztán hírnek generált) ügyekben tényleges döntés születhessen.
Lomnici Zoltán ugyan csak a bíróságok és bírói ítéletek kritikáját nem tűri, legutóbbi interjújában azonban olyasmit pendített meg, ami mindannyiunk életét sokkal kellemesebbé és egészségesebbé tehetné, ha hallgatnánk rá. A Legfelsőbb Bíróság elnöke úgy véli,…..