Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chrss

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy azt már a Lángoló Gitárok olvasói kívülről fújják, Dave Grohl rendezésében pár hónappal ezelőtt elkészült a Sound City című dokumentumfilm, amely az ide Sundance Filmfesztiválon mutatkozott be az év elején. A film ötletét azt követően vetette fel Grohl, hogy a Sound…..
chrss 2013.03.05 12:57:06
@Lángoló Gitárok: Aham akkor csak lassabbak voltatok mint egy nem hivatalos blogger aki megelőzte a hivatalos kiadó által támogatott premiert :D WOW. Premier..:) Igaz csak 4 percel de akkor is :D Jók a nemhivatalos forrásai, ha gyorsabbak a magyar Sony Musicnál és nálatok...:D

Amúgy a nem hivatalos út vicces mert kb 5 másodperc a fenti SC Player bárhova beilleszteni, amit a fél internet megtett már azóta aki vette a fáradtságot. Amivel nincs is gond mert ez így megy mindenütt.
chrss 2013.03.05 13:44:33
@Lángoló Gitárok:
Érdekes ez az élesedés időpont hiszen az NME-n volt fent először:
www.nme.com/blog/index.php?blog=1&p=13347&title=dave_grohl_s_sound_city_players_album_st&more=1&c=1
Érdemes ránézni a post időpontjára. :)

Az hogy beillesztek egy nyílvános playert NEM LOPÁS. Nektek szarul eshet hogy gyorsabb más mint ti de az max az egótokat bánthatja. Lehet gratulálni a Sonynak hogy ilyen ügyesen csinálja :D

Csak így tovább a "exkluzív" premierekkel!
Vigyázat! Eszméletlen ötlet következik! Férfiak! Ha ez beválik, akkor itt a megoldás az összes vásárlás kibekkelésére! Nincs több ácsorgás a női ruhaboltok próbafülkéi előtt, nincs több malmozás a szépségápolási kellékek előtt amíg kedvesünk púdert választ magának,…..
Sejthető volt, hogy ha Hamvai PG-nek sikerült, akkor nem kell feltétlenül Einsteinnek lenni ahhoz, hogy valaki kezelni tudja a lemezjátszókat, de hogy három kíváncsi macskakölyök si elboldogul velük, az azért mégiscsak meglepő. Persze az egész egy helyes véletlen (bár lehet, hogy a…..
chrss 2011.07.24 16:23:29
@gitáros: jah hozta a saját zenéit :) de tényleg. :)
Tört ritmusos hip-hop a japóknál kedvenc. Még ha kicsit szét is esett ez tőle. Kintaro meg amúgy határozottan jól tudja nyomni. pl: www.youtube.com/watch?v=DwuN2uSxLyI

Lehet minden műfajban értékelhetőt és szart is csinálni. A témához visszatérve és simán beszívtam a víruskampányt :)
Vicces, amikor rossz helyre fotosoppolnak egy pendrive-ot, még viccesebb, amikor ugyanezt az Apple saját oldalán teszik, egy MacBook Próval.A Parallels Desktop 6 látszólag az Ethernet porton keresztül mászik fel a gépre, ami egy egészen új módja a telepítésnek...
chrss 2011.07.18 18:00:45
@chrss: meg gyorsabb is még ha a cégen belül is fotóznának.
chrss 2011.07.19 00:42:07
@Fransisco Miranda: egy ilyet összefotoshoppolni kb 15 perc egy profinak. Két profi és kész képet montázsolsz össze, amik általában előre körbe vannak vágva. Ha nem akkor is pár perc körbevágni a pendrive-ot.

A képet megcsinálni több. Egy reklám stúdióban/ügynökségnél általában nincs fényképszoba ahol minden be van lőve fixen és csak kattintani kell (külsős fotósokat szoktak alkalmazni). Csinálsz neki valamelyik tárgyalóban helyet. Beállítod a fényeket/lámpákat, odaviszed a laptopot, fehér kartont raksz alá előkapod a pendrive-ot és minden letisztítasz. Megcsinálod a képeket. Mindent elpakolsz. Utána megnyitod a képet és retusálod róla a piszkot/karcot/szemetet ami mégis ott maradt és színkorrigálod.

Sokszor sokkal egyszerűbb PS-ben megcsinálni. És tuti gyorsabb is volt mint fotózni.
chrss 2011.07.19 09:42:21
@Fransisco Miranda: Ha nem rontják el a képet senkinek fel nem tűnik hogy nem fotózva van.

Idő. az idő és a kifizetett óraszám a döntő ez esetben. Ennyi. ÉS PS-ben gyorsabb ergó olcsóbb. A már leírtak miatt. Ehhez semmi köze a felszerelés árának. A fizetük 1 operátori órát az ügynökségnek VS. fizetünk 3 operátori órát az ügynökségnek (fotóz).
comment:com A nap képe 2011.02.07 10:00:00
Big Bang Theory menni Bollywood. A legutóbbi epizód egyik legtutibb jelenete Bernie és Rajesh főszereplésével...
Póker Apa újra 2010.11.27 15:24:00
Megtöröm a csendet, mert ez egyszerre olyan sok szinten elszomorító és ostoba. Szerencsejáték Zrt. Maradjon játék! kampány.  Credit goes to: Naropa..
A Nike+ csomag az egyik legjobb kiegészítő volt annak idején az iPodhoz, meg is vettem a cipővel együtt: a talpba helyezett érzékelő rögzítette a sebességem, a megtett távolságot, az elégetett kalóriákat, ezeket az adatokat menet közben is visszahallgathattam, meg otthon is…..
chrss 2010.09.07 18:59:19
@p3d3str1an: Hát mert tudtommal ők csinálták meg először (persze GPS nélkül). Aztán persze jöttek az ingyenesek amikhez kiegészítő sem kellett. Mondjuk ezt a GPS-es dolgot meg a Nike másolta a többiekről, úgyhogy szerintem 1-1.
Sziasztok!   Én egy kommunikációs ügynökséghez mentem interjúzni, grafikus állásra pályáztam. A mai napig le vagyok döbbenve azon, amikor a 40 év körüli főnökasszony megjegyezte, hogy "reméli nem vár otthon két gyerek", ugyanis az előző grafikus azért nem tudott…..
chrss 2010.09.07 15:54:17
@sorica123: Én azt mondom van annyi fix pénz havonta amiért hajlandó vagyok kicsit túlórázni. Mondjuk egyszer kétszer és az bele is fér.
Bevallom, a tegnapelőtti keynote-on a HDR-es 4.1 bejelentésének örültem a legjobban, hiszen nagyon várom már az új digitális fényképezőgépemet (iPhone 4 inside), tekintve hogy a mostani gépem már épp tönkremenőben van, és már nem veszek újat, mivel az iPhone 4 minősége nekem…..
chrss 2010.09.03 11:07:50
@arconfosom: ez egy telefon. Nem dslr vagy kompact gép. Ha mozog a cél akkor állvánnyal és kompakt raw-t nem tudó fényképezővel is el fog mosódni.

Nem kell zseninek lenni hogy rájöjjön az ember mire való egy fényképezőgép egy telefonban. Direkt nem magyarázom el hátha megbírkózol ezzel a brutál szellemi kihívást igényló feladattal.

Apró segítség: nem az új Canon dslr gépet teszteljük épp.
Tegnap a show után már tölthettük az iTunes 10-et, amit Steve Jobs major update-nek nevezett. Lássuk, látszik-e ez számunkra is. (SPOILER: nem)Az új iTunes fő képessége, a Ping, ami tulajdonképpen egy újabb burkolt módja annak, hogy mindenki kövesse Lady Gagát, nem elérhető…..
chrss 2010.09.02 14:47:37
@Kifli42: options: grid view -» dark.
A tegnapi keynote három lábon állt, mint a tisztességes parasztember. Az egyik az iPodokról, a második az iTunesról, a harmadik az Apple TV-ről szólt. És az egészet áthatotta az új iOS-ek szelleme. Izgalmi állapotunk szintjeit megvizsgálva arra jutottunk, kezdjünk ma egy iPodos…..
chrss 2010.09.02 10:32:54
@Zool2107: Azért a Ping egyik lényege az hogy jól megvehesd azt amire lady gaga / U2 azt írja hogy defasza. Így már elég egyértelmű nálunk miért nincs.

Persze pofáznak rajta meg olyan mint egy blog, de a store integrálási lényege a vásárlás.
chrss 2010.09.02 11:43:04
@Zool2107: Nyílván az is benne van. De egy zeneboltba integrált zenei soc networknél nyílván az a cél hogy szinte minden belinkelt dal mellé odakerüljön a buy now gomb. mondjuk azt sem jelzi ki miket hallgatsz. Csak amiket ratelsz meg ilyenek. Szóval van még mit dolgozni ezen a részen.
Bődey János és a HVG jóvoltából május elején láthattuk a BKV Kőér utcai telephelyének karbantartóüzemét, ahol 60 fő végzi reggel 6 órától 18 óráig a 25-35 éves metrószerelvények folyamatos vizsgálatát és azonnali javítását.A takarítószemélyzet pihenője:Reggeli a…..
Nemrég jelentette be a Fring, hogy 3G-n is kínálja a videochatet az iPhone 4-tulajdonosoknak, máris összekapott a cég a Skype-pal. Pedig az volt a Fringben az egyik legjobb tulajdonság, hogy nem volt kötelező külön account, Skype azonosítóval, Skype-ot juttató eszközökkel is lehetett…..
chrss 2010.07.13 16:53:21
@Enrico Palazzo: Akit hívtál az is ugyanott ült ahol mindig hívtad csak egy másik telefonon?
Az iSuppli szerencsére nem bírt magával, és megint kiszámolta, hogy mennyibe kerül az aktuális iPhone-generáció gyártása az Apple-nek. Ezt úgy csinálta, hogy megnézte, mennyibe kerülnek az alkatrészek, a számokat összeadta, aztán kijött az, hogy 188. Már hogy dollár, ami az…..
chrss 2010.06.29 13:33:13
@MickthePick: akkor még egyszer:
L A S S A N O L V A S D Ú G Y T A L Á N M E G É R T E D:
nem kell mp3-at konvertálni hogy lejátssza az ipod.

VIDEÓT kell konvertálni. Azt meg nem hiszem hogy beledobod a 700 megás avit a memkarira és lejátssza a Nokiád. A "Persze videót konvertál előtte de ennyi." mondat melyik része ennyire bonyolult?

Pont ezekből látszik hogy úgy fikázol valami hogy kb ki sem próbáltad. Max Media Markban láttad kirakva kikapcsolt állapotban.
chrss 2010.06.29 17:09:03
@bankok: az első munkahelyem egy nagy pólógyár volt az alföldön. Oakley, puma, nike meg ilyen szarokat szitáztunk. Egy 11 szines póló mindennel együtt (szitázás, varrás 1. osztályú anyagra, egyedi tintával esetleg) volt 1 euró. 6 éve. Ennyiért vitte el az oakley. Utána megvetted 6-8 ezerért (alsóhangon) a boltban.

Ennyit a gyártási költségekről.
chrss 2010.06.30 09:46:48
@landilevente:
Nem a minőségre vonatkozott, egyiket sem itthon árulták.
A legnagyobb gond az volt hogy ha jöttek gyár látogatni, nem merték őket a városba vinni mert a limitált példányszámú csak olaszba gyártott Nike kilopott pólókban flangált egy csomó ember. Az Oakley minket használt referenciának mert 75 dpi-vel nyomtuk a raszteres cuccot jobb minőségben mint a hozott példányok. Van 7 éves pólóm ami max 1 évesnek néz ki pedig rendszeresen használtam - igaz nem játszósnak.

Szar lehetett a minősége, mert némelyik "hivatalos" bolt is a józsefvárosi piacon szerzi be a cuccot. Cipőt itthon nem gyártanak (made in vietnam szinte mindenben megvan?), szerintem már ruhát sem. de akár kifoghatott fost is. Ha meg 1 hónapot bírt vissza lehet vinni mert fél év garanciát adnak (nekem minden cipőmhöz adtak).
Az amerikai Mac-eladások 39 százalékkal nőttek idén áprilisban az előző év azonos időszakához képest, legalábbis ezt mutatták a Piper Jaffray NPD-n alapuló számai.A statisztikák szerint a negyedik hónap valami felháborítóan jól sikerült az Apple-nek, hiszen a 39 százalékos…..
chrss 2010.05.18 10:27:51
@zila: Kaptunk mi már árajánlatot (előző melóhely) open source CMS konfigurálásra (ugye open sourcenál nem veheted meg a rendszert mert ingyenes) ami drágább volt mint egy egyedi rendszer fejlesztése. Többször is több cégtől is (nem noname szaroktól). Az ár nem biztos hogy jobb... a más fejlesztő hozzápiszkálhat az előny.
Az Apple legalábbis nem áll a dolog útjába. Nemrég az Adobe azzal hárított a processzorzabáló Mac OS X-es Flash-sel kapcsolatban, hogy az Apple hibája a dolog, amiért nem engedélyezi a hardveres gyorsítást a H.264-es videók lejátszásánál. Ez mondjuk azért volt gyenge érv, mert…..
chrss 2010.04.23 17:24:02
@droctor: Én gyorsabban dolgozom osx-en mint windowson. Ugyanazokat a programokat (adobe csomag, css szerkesztő+html editor) + a filekezelőt használva. Ehhez hozzájárul az exposé is pl.
Mivel a közgázon 3 héten belül ma harmadszor is bombariadó volt, ezért még van időm reggel egy posztra, lássuk mit találtam:Újabb kép került ki a külföldi divatblogokra Mihalik Enikőről. A kérdés csak az, hogy ez egy Vogue-nak készült kép, amely nem került be a lapszámba,…..
Korábban (két éve) írtunk már posztot a legrendetlenebb Maces íróasztalokról, most meg készítettem egyet a legrendesebbekről is. A Hongkiat.com hirdetett egy versenyt az 50 legjobb íróasztalt keresve, Maces-pécés, mindegy, persze általában a Macesek vitték a prímet. A képek…..
A decemberi T-Mobile-os műszaki hiba és az azt követő Vodafone-os Müller Tamás kirúgásos sztori megmutatta, hogy itt a legfőbb ideje, hogy a vállalatok edukálják alkalmazottaikat meg a vezetőséget is a közösségi médiahasználat terén – mikor, ki, mit, hol, milyen néven,…..
chrss 2010.01.11 16:55:39
@tururú: A facebookon szinte minden nagyobb cég fent van. Főleg a divatmárkák. Pl az Adidas Originals folyamatosan publikálja a reklámait, terméket stb... van 2.2 millió rajongója. Laza célzott hírdetési felület...:P
Kedves Szerkesztők!   Június végén helyezkedtem el egy munkahelyen. Havi bruttó 100.000 Ft-ra (nettó 71.500 Ft) jelentettek be, mellette zsebbe kaptam (volna) még pénzt. A fizetésemet gyakorlatilag az elejétől fogva nem adták oda rendesen, majdnem minden hónapban harcolnom kellett…..
chrss 2009.12.11 10:06:30
@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: Gondolom be volt jelentve bruttó 100-ra és a maradékot kézbe kapta volna. Szóval a megegyezés szerint nem 71500 ft a fizetése. CSak jó magyar szokás szerint a fizu fele zsebbe.
Bizony, így jár, aki az Apple Genius Barjának munkatársaira bízza a gépét: megkukkanthatják a házipornós felvételeket, megkeresik a rejtett könyvtárat, passzióból átnézik és jóízűt röhögnek.Persze van olyan is, mikor az ügyfél van olyan hülye, hogy a szerelők orra alá…..
chrss 2009.09.14 13:04:46
@trixilw: Mondjuk ha belemész az albumba nyomd meg a disk szerinti rendezést, és akkor lemez szerint és azon belül is számok szerint rendez.
chrss 2009.09.15 12:41:37
@trixilw: Azt mondtam hogy ha belemész egy albumba. Nem abban a nézetben amiben mindent látsz. nekem működik. lapesetben szépen felsorakoztatva az albumok lemezenként, rákattintok egy albumra és ott nyomom meg a rendezést.
chrss 2009.09.15 12:44:22
@trixilw: Amúgy megnézte sima felsorolás listában is. Alapból nekem is összekeverte de Amikor az albumra kattintva a felsorolás tetején (Album, Album by artist, Album by year) és visszaéertem a sima Albumhoz jó volt.

@Lavigne: Na ez a hülyeség :P
Ádám levélben küldte nekünk ezt a remek kis történetet, amiből kiderül, hogy egy amerikai Apple Store-ban még a System Preferences beállításai sem feltétlenül közismertek, valamint hogy egy működésképtelen kártyaolvasó egyáltalán nem égés, ha Windows embléma van az…..
chrss 2009.08.11 16:00:24
@Csimasz: Arányaiban mindenképp.
Wink: 5000-8000
Nike: 15000-35000

A wink árakat tippelem most csak. (lehet hogy olcsóbb)
chrss 2009.08.11 16:37:06
@Csimasz: Arányt mondtam nem árat. Mondhatott volna lakást is. Pl ha házat veszek valahogy más az ár a Gellért hegyen és más az ár Hajdószentborzasztón a falu szélén.

Mindegy hogy házak árát hasonlítjuk össze vagy laptopokét vagy cipőkét. Mindegyik a saját kategóriájában számít. Nem olyan bonyolult ez, meg lehet érteni csak gondolkodni kell.

Mondjuk ha nem akarod érteni akkor nehéz felfogni amit Dirty mondott. Ha bejönnek a márkanevek a képbe akkor akárhogy is nézed fizetsz a névért. És tökéletes példa erre a cipő. Mert van aki ugyanúgy áll hozzá a Nike cipőhöz mint egyesek az Apple-hez. "Minek fizessek érte többet hát jó a Wink is!" cipő-cipő. Az meg laptop-laptop.

Csak ők nem járnak fórumokba fikázni a Nike-t :P
Az előzetes alapján azt gondolhatjuk, ez a sorozat hasonló lehet, mint A mentalista – valóban, főhősünk részben olyan, mint Patrick Jane, részben pedig Dr. House-ra hasonlít: ő is tudja, hogy mindenki hazudik és ezt meg is mondja nekik. Ő Dr. Cal Lightman, aki csapatával…..
chrss 2009.08.05 12:40:57
@johevi: Azért lesznek benne jóval tájékozottabb "ellenfelek".

Egyébként egy valós "tudományról" van szó.
en.wikipedia.org/wiki/Microexpression
Xeernek hála végre mélyebb betekintést nyerhetünk abba, hogy hol tart valójában a konkurencia. Miközben az amatőrök még a második meg harmadik generációs iPod nanót másolgatják, az igazi nagyágyúk már rég ellopták a touch felépítésének tervrajzait, meg a szoftver valamelyik…..
chrss 2009.08.03 14:24:58
@Before: Igen és bármelyik mai tapitelefon meg miért is néz ki úgy ahogy kinéz?

Ez a kamu sorozat tökéletesen arról szól hogy hogy nyúlják az Apple designt. Ennyi.
Appleblog Új Mac a családban 2009.03.19 06:49:00
Na, áttörést értem el, rábeszéltem apámat egy Macre. Igazság szerint már nyár vége, ősz eleje óta ért a dolog, akkor robbant le olyan szinten a pc-je, hogy biztos voltam benne, új gépet kell vennie. Először még megpróbáltam menteni a menthetőt: hogy javítsak a 15 perces…..
chrss 2009.03.19 13:17:49
@powerage:
Nem. Kicserélik neked a licenszet ha kéred. Azt nem tudom hogy van-e költsége de ha igen akkor sem sok.