Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gergo76

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak kérni kellett, máris tele a levelező listánk hazai autós közlekedési videókkal. Ez itt már az olvasói dashcam-termésből való. Róbert rögzítette, aki egy decemberi estén nézte meg közelről, milyen egy rajtakapott buszsofőr reakciója. December közepe táján a Verseny…..
 Nem tudom mennyire jó hely Csömör, de az mindenképp szimpatikus, hogy igen nagy a civil aktivitása! Legalábbis itt az Urbanistán igen sokat szerepel a település, és szinte mindig valamilyen olvasói levél kapcsán. Ezúttal egy neve elhallgatását kérő olvasónk írt…..
gergo76 2011.11.16 19:04:51
A bekötőúttal 3-4000 csömöri lakosnak csökken a forgalom, zaj, por, javul jelentősen a közlekedés.

Aki a 3. számú bekötőúton megy az nem a falu közepén, az iskola előtt megy el és rontja tovább a rossz állapotú főutakat, levegőt, jelent folyamatos balesetveszélyt. Miért is rossz ez Csömörnek, és az iskolásoknak?

Az utóbbi 5-6 évben Csömör lakossága megduplázódott, most már meghaladja a 10.000 főt. Amennyiben a narancssárga területek beépítésre kerülnek 13-14000 fő lesz.
Nem épült, azóta egy új főút sem, tovább terhelik a már jelenleg is életveszélyes főutakat. A jelenlegi főutak már most is túlterheltek.

Én egy fő utcában lakom elviselhetetlenül megnőtt az utóbbi időben a forgalom, bár ez a levélírót abszolút valószínűleg nem érdekli.

Őt csak a saját lovalása érdekli ami tényleg komoly probléma lehet. De miért nem tud a bekötőút mellett lovagolni, vagy ez annyira nehéz?

Nagyon nagy az átmenő forgalom, Csömör keresztül jár munkába a Kistarcsaiak egy része és Mogyoródi teherautók egy része is Csömörön jön keresztül Budapestre (igaz földutakon).

Csömörön a HÉV mellett az párhuzamosan busz is közlekedik, melyet részben az önkormányzat finanszíroz.

Védett terület egy láp ahol nagyrészt már nincs élővilág, de nem ezen megy keresztül az út, csak mellette. A horgásztótól meg 200 méterre megy el a tervezett bekötőút.

A bekötőút 70 méter szélesen lett kisajátítva, így ha megépül kb. 10 hektár új erdőt lehet telepíteni az új út mellett.
Az utóbbi fél évben alaposan megváltoztak az autózási szokásaim, szeptember óta nagyjából ötször annyit ülök a volánnál, mint korábban. Az öreg Volvo egyelőre derekasan szolgál, annak ellenére, hogy az idén töltötte a 16-ot, és üzemanyagon, meg olajon kívül nemigen kapott…..