Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoezoe

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Az utóbbi napokban több új kísérlet történt Horthy Miklós rehabilitálására. A III. kerület egyik panziója kertjében  szobrot állítottak a volt kormányzónak. Az eseményen felszólalt a Magyarok Világszövetségének elnöke is, Orbán Viktor pedig a nemzetet vezető, kivételes államférfiúnak nevezte…..
zoezoe 2018.02.04 04:48:45
@Demokrata Hungarofil: Miért titkolja a kilétét? Miért nem közli a nevét? Mitől tart?
Aczél Gábor
Hat és fél éve nem ő a miniszterelnök, hat és fél éve nem ő az MSZP elnöke, sőt, új pártot alapított. Amióta nincs hatalmon, Orbán Viktor végképp kimutatta a foga sárgáját, kendőzetlenül láttatja, hogy mit gondol a szegényekről, az erkölcsről, a demokráciáról, a…..
zoezoe 2015.08.02 18:19:54
Amiért egyetértésemet ezen a helyen bátorkodtam rögzíteni:
1. Mert Gurcsány Ferenc - Tisztelt Bircaman Megbízott Szerkesztő Úr! - nem akar liberális ellenzéket, tehát nem csupán a liberalizmus híveinek, hanem az autokrácia és a nacionalizmus potenciális ellenfeleinek tömörítésére törekszik, tehát mindazok megnyerésére, akik legalább a szavazatukkal hajlandóak akadályozni, hogy a jelenlegi, az országunkat végveszélybe sodró kormányzati korszak folytatódjék.
2. Mert az MSZP-ben - ugyancsak Tisztel Bircaman Megbízott Szerkesztő Úr! - legfeljebb egyesek, meglehet, többen is, no nem “rájöttek”, hanem juthattak arra a véleményre, hogy “a magyar ember” (aki, persze, így, pláne határozott névelővel ellátva nem is létezik, lévén sokfélék vagyunk, mi, magyarok) “nem kér a liberalizmusból”. Az így vélekedőknek azonban bizonyosan nincsen igazuk, hiszen köztünk, magyarok között is van, aki tudja, hogy mi a liberalizmus, s van, aki nem; azok közül pedig, akik úgymond nem kérnek belőle, jónéhányan ráébreszthetők, hogy ilyeténképpen a saját szabadságjogukról mondanak le.
3. Mert az elmúlt huszonöt évben Orbán korántsem elsőként tételezte - Tisztelt Maxval Bircaman Megbízott Szerkesztő Úr!, -, hogy “a nyugati liberális út zsákutca” lenne, még kevésbé jelenthető ki Orbánról, hogy ő volt az első, aki ezt “észrevette és ki merte mondani”, hiszen amióta országunk immár huszonöt éve, erre az útra lépett, mindazok ezt állították, akik letaszították volna róla.
4. Mert azzal, aki itt wallenberg8805 néven posztol, s azokkal akik vele egyetértőn fejtik ki nézeteiket, vitatkoznunk se szabad, különösen írásban nem. Azért nem, mert jóval kevésbé feltételezhető róluk az esetleg elolvasott érveink megfontolása, mint hogy az ilyen, szerintük nemzetellenes érveket esetleg tartalmazó olvasmányokat elégetik.
5. Mert még remélhető, hogy az utóbbiak - amennyiben azok szószólói, akik nem tartják demokratikus maszlagnak mindazt, ami az utóbbiak szerint nem nemzeti, vagy éppen nemzetellenes, nem követnek el sok hibát - nem lesznek többen nálunk.
6. Mert ma még - Tisztelt Maxval Bircaman Megbízott Szerkesztő Úr!, az ön véleményével ellentétben - mi vagyunk a többség, s ezt egyelőre, időnként érzékeltetni is képesek vagyunk.
Egyébiránt, Tisztelt Maxval Bircaman, minek a szerkesztője ön, s kinek, kiknek a megbízásából az?
  A nagy múltú, gazdag, sokszínű cseh irodalom egyik legjelentékenyebb és leginkább sokoldalú írója volt. Verset alig-alig írt, de biztos kezű verselő lévén bravúrosan tudta fordítani a francia költészet világhatású modernjeit. Talán Swift óta senki se tudta…..
A Hírszerző még a hivatalos zászlóbontás előtt megírta, hogy megalakult a Szabad Emberek Magyarországért. A Szabad Emberek Magyarországért egyik alapítójaként szeretném eloszlatni azt a cikkben szereplő állítást, hogy a SZEMA is bejelentkezett egykor létezett vagy még létező…..
zoezoe 2009.11.29 08:05:00
@andika1980:

Egyetértek.
LÁTTATNI
A LÁTHATATLANT
Budapesten a Ludwig Múzeum Láttatni a láthatatlant című kezdeményezése példaértékűnek minősíthető.
Azért is, mert az alkotói folyamat gyermek résztvevőiben a másság elfogadását-megbecsülését, a tőlük különböző, fogyatékkal élő embertársaik iránti segítőkészséget örömtelivé és zsigerivé fejlesztette.
A példának és a kezdeményezés eredményének hírértéke akkor lehetett volna, ha a vakokkal és gyengénlátókkal közös kiállításmegnyitót a honlapjukon a megnyitó időpontja előtt szerepeltetik.
Ez a potenciális hírérték még nem veszett el: visszaszerezhető, amennyiben a műalkotások gyerekek által tapinthatóvá tett változatai a művek közelében lévő asztalokon maradnak.
A tágas tér ezt lehetővé teszi. És a múzeumot – talán elsőként a világon – a vakok számára megnyitja. Ami a vonzerejét a látók számára is növelheti.

Egy példa:

Agresszív személyiség (1967)
Appel, Karel
vászon, olaj, (plexivel együtt) 152,2 x 152,2 x 6,7 cm
Az aacheni Peter und Irene Ludwig Stiftung letétje
Karel Appel 1948-ban, Párizsban alapította meg művésztársaival a CoBrA csoportot, amelynek tagjai főként a népművészetből, a prehisztorikus korok tárgykultúrájából, valamint a gyermekek és az elmebetegek képalkotási gyakorlatából merítve tevékenykedtek, mivel az ösztönösségben vélték fellelni a leghitelesebb önkifejezési módot. Appel később a Kandinszkij által inspirált Art Informel csoport tagjaként az absztrakt expresszionizmus felé mozdult el. Az 1967-ben alkotott Agresszív személyiség című képén az addig tabunak számító elemi ösztönt, a brutalitást, a kontrollálatlan erőszakot jelenítette meg. Az egy diagonális mentén elrendezett aszimmetrikus kompozícióban a színhasználat (hideg-meleg, illetve komplementer kontraszt), a festék vastagsága és sajátos felhordási módja (a festék egyenesen a tubusból került a vászonra, s nemcsak ecsettel, hanem ujjal és spaklival dolgozta el a művész) meghatározóbb a beazonosítható emberi formáknál. A kép jobb féltekéjének izzó, lüktető alakja szemben áll a tőle balra „fejjel lefelé fordított”, esendő figurával, azt láttatva, hogy miként veszi birtokba az agresszivitás a teret és az életet.

Aczél Zoé vakoknak készített másolata (2009)

A tizenegy esztendős Aczél Zoé az esendő figurában pólyás csecsemőt vélt felfedezni, s azt lebegő, gézszerű anyag alkalmazásával érzékeltette, míg a jobboldali alak lüktető agresszivitását liszttel merevített-domborított festékcsomók keménységével és kitüremkedéseivel tette tapinthatóvá.

gallery.site.hu/u/aczelzoe_2009/ludwig_muzeum/?g2_page=2