Regisztráció Blogot indítok
Adatok
europeer12

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Krisztián szomorúan fedezte fel, hogy az Amerikából átirányított hívásaira a Vodafone elég sokszor felszámolja a hívásfogadás/indítás 630 forintos roamingdíját. A 88 ezer forintos számlán azonban meglepően nem mindenhol szerepel ez a tétel, néhol 0 forintot számláztak: Egy…..
europeer12 2010.06.30 21:17:44
@atpijkamo:

Te tetves panelproli!

Nem trükközni akart, hanem nem akart feleslegesen pénzt kidobni az ablakon.
Józan ésszel logikusnak tűnik, hogy ha hívásátirányítást kér -ami ingyenes-, akkor nem számlázzák ki a horrorisztikus számlát a nagy semmiért.
Azoknak a mocskos, szemét, rohadt, irigy magyarisztáni patkányoknak, akiknek meg az a legnagyobb bajuk, hogy valaki saját erejéből, tehetségéből kijut Amerikába, azoknak azt kívánom, hogy kenyéren és vízen élve robotoljanak a mocskos fattyaikkal ameddig világ a világ!
Mocskos, magyarisztáni hozzáállás. Csak az nem jut ezeknek a tetves mocskoknak az agyáig el, ha nem lennék olyan emberek, akik valamit letesznek az asztalra -és ezzel szerencsésebb esetben pénzt is keresnek-, akkor ők is bangladesi bérért rohadnának el.

Dr. Kreutzer

ui.: Te szemétláda, hogy-hogy nem írtál mostanában ovis szintű vicceket, amelyek belövik kulturális és szellemi helyzeted? Rád szólt valaki, hogy ciki ilyen korban a "Pajtás" újság vicceit írogatni?
Reméljük valami kedvezmény végül leesett Lászlónak, hiszen először pofára ejtették a porszívüügynökök, most meg eladtak neki 300ezerért egy porszívót és ezt nagy boldogan meg is írta nekünk. Mindenesetre a lényeg az, hogy a plázákat járó marketingesek egy létező cég…..
Minden magyar ember tudja, hogy a kéményseprő név a bojtosúszós halhoz vagy a parkolóőrhöz hasonló ősmaradvány. Azok az emberek, akik ezt a nevet viselik, természetesen nemhogy nem szoktak kéményt seperni, de nyilván réges régen akkor is képtelenek lennének ilyesmire, ha nagyon…..
Iszonyatosan hosszú nyűglődés után döntött arról a Starbucks, hogy belép a magyar piacra. Ezzel gyakorlatilag az összes jelentősebb konkurenciát beengedte maga elé, majd kiválasztotta Budapest legbénább helyszínét, a kissé már lelakott, kellemesnek egyáltalán nem mondható…..
europeer12 2010.06.16 20:36:12
@iBKV: Tanulj meg helyesen írni, főleg a "kulturált" szót, te, tróger!
Igen,sok a sznob, akik egy okból vásárolják meg ezeket a termékeket, szolgáltatásokat, ettől többnek érzik magukat.
Én röhögök rajtuk.
europeer12 2010.06.16 23:24:40
Ágnes profi, nem hisz vakon a Tesco árleszállításaiban. A megkapargatott árcéduláknak köszönhetően most is kiderült, hogy az árleszállítás valójában drágulást jelent, a gyanúsan alacsony ár pedig nem is létezik. Tegnap szerettem volna kihasználni a 30%-os ruházati…..
europeer12 2010.05.31 15:28:58
@atpijkamo:

Tisztelt Agyment!

Ha majd gebinesként kínzókamrákat üzemeltetek az inkvizíciónak, felkérlek a kínzómesteri feladatkör ellátására!

Dr. Européer
europeer12 2010.05.31 15:34:14
@Kitalátor feljegyzetei:

Kedves közalkalmazotti szamaram!

Nevelési célzatú oktatómunkám nagy, s nemes célokat szolgál! Ha ezt egy élősködő közalkalmazotti vattaszamár nem érti, arról a sors kegyetlensége tehet.
Viszont, ígérem, mindent megteszek, hoyg te is felfogd egyszer munkám hasznát, s értelmét!

Dr. Européer
europeer12 2010.05.31 15:36:56
@atpijkamo:

Tisztelt Agyment!

Igen, vannak olyanok, akik értik, nem mindenki suicid, bár ez téged nem vigasztal.

Dr Européer
Az alanti, nagyszerű, bár kemény és keserű levelet irodalmi alkotásként tesszük közzé. A világért sem szeretnénk például azt híresztelni, hogy a kispesti Europarkban lévő Interspar vezetősége hazahordja az árut. Nyilván nem tesznek ilyet, a Homár Tiborcának panaszában nem is…..
europeer12 2010.05.26 16:41:27
@Kitalátor feljegyzetei:

Kedves szamaram!

Azt hittem, hogy gyorsabban magadhoz tért a sokkból, melyet "önmagad tükörképének" általam kieszközölt megtekintése váltott ki frusztrált lelkedből.
Örülök annak, hogy valós személyiségképed megtekintéséhez, önképed reális kialakításához nagyban hozzájárulhattam.
Hidd el, sokkal jobb, ha a magát "kencével" álcázó, önmagának is hazudó leprásnak felhívjuk arra a tényre a figyelmét, hogy beteg, mintha meghagynánk abban a hamis illúzióban, hogy jól néz ki és egészséges.
Sajnos összeesküvés-elmélet szövési hajlandóság is fellépett nálad, ez további kihívás számomra, mint kezelőorvosodnak.
Nyugodj meg, meg fogsz gyógyulni. Fájdalmas lépéseket kell megtenned, de ha részlegesen egészséges leszel szellemileg és lelkileg, akkor áldani fogod a nevem.
De azért válaszolhattál volna a kérdésemre: "beosztás, végzettség, anyagi helyzet?".
Tudod, kedves kis szamaram, a gyógyítás egyik alapja a beteg és torzult páciens állapotának minél pontosabb felmérése.
A szellemi képességeidről, fantáziádról, az általad felvett szerepről már megalapozott képem van, most szeretném árnyalni a képet a minél sikeresebb kúra érdekében.
Nyugalom, lehet, hoyg erős volt a sokkterápia, de súlyos betegek esetében nincs idő a finom, elhúzódó gyógyítási eljárásra.
Most sérült az amúgy is nagyon kusza és zavaros önképed, súlyos megaláztatásként érzed az orvosi beavatkozást. Tudom, hoyg fáj, kitartás! Meg fogsz gyógyulni!
Most kapsz kétnapi online létbeli elvonást. Tudom, nagyon fog fájni, hogy a valós életben kell helytállnod majd, ott, ahol kudarcok sora ér és ért, de a valós színpadra kell áthelyezni az életed, mert az online világ túlzott megélése következtében személyiségtorzulásod már így is a gyógyíthatatlanság határát súrolja!
A répát végül mire használtad?

Dr. Européer
europeer12 2010.05.26 16:51:29
@Kitalátor feljegyzetei:

Kedves szamaram!

Most egy időre magadra hagylak. Viselkedj úgy, hogy büszke legyek rád a nemzetközi orvosi plénum előtt!

Dr. Européer

ui.: Sajnos nem vettem figyelembe, hogy súlyosan értelmi sérült vagy, ezért nem közöltem, hogy nem a WC-kefe a csángó nyalóka, s te kis mohó szamár módjára azt szopogattad el. Az esetleges fertőzések fellépése ellen fordulj háziorvosodhoz!
europeer12 2010.05.26 17:20:15
@Kitalátor feljegyzetei:

Tisztelt szamaram!

Közalkalmazott, ez mindent elmond, a munkamorálodról -napi folyamatos online faxverés-, a képességedről!
Beleillik a rólad kialakult képbe!
Már amennyiben igaz, amit írtál, mert képességeid alapján alig érettségizettnek érezlek, bár sajnos devalválódik a diploma értéke, 90-es IQ-val könnyen lehet szerezni.
De a legjobban ez tetszett: "adományokat adunk és kapunk"! Szóval olyan vagy, akinek a felesége ellik, aztán meg várja a segítséget, mint az oláhcigányok!
Örülök, csak nem tudom ellenőrizni az általad leírtak valóságalapját. Személyiségjegyeid alapján erősen hajlamos vagy a hazudozásra és túlzásra, ezzel próbálod kompenzálni a frusztráltságod.
Neked kiemelten fontos , hoyg "elismerjen" valaki. Mivel a tényleges életben ezt nem kapod meg kellő mértékben, ezért a napi szinten űzött több órás online színészi lét biztosítja neked a sikert, a figyelmet, a társaságot. A gyerekeid sajnálom -ha vannak-, nagyon torz kulturális magatartásmintákat fognak örökölni tőled.

Dr. Européer
Tisztelt munkahelyi terror! Nekem is van egy storym számotokra. Bevezetően annyit, hogy It-menedzser vagyok, egy jó nevű egyetemen tanultam 5 éves képzésben. Pályakezdő, ezért ilyen pozíciókat is pályázok meg. Egyetemi éveim alatt azért dolgoztam kisebb nagyobb IT munkáknál, így…..
europeer12 2010.05.24 16:59:48
@Mao elvtárs: A probléma ezzel az, hogy nem egyszer a "szakterületi főnök", aki a terület szakmai teljesítményéért felelős nincs tisztában a dolgokkal, ami gyakran égő. Egyrészt nem tudja kiosztani, megfelelően ellenőrizni és felügyelni a munkát, mert szutyok tudásával alkalmatlan erre. Sok megragadt, alulról indult, évek alatt magának pozíciót kiseggelő -vagy éppen összekefélő- szellemileg és jellemileg alkalmatlan vezető van. Ezek a legrosszabbak, tudják, hogy képességeikkel nem nagyon tudnak labdába rúgni máshol, tudják, hogy új környezetben valószínűleg kudarcra vannak ítélve, ezért "megölnek" mindenkit, aki veszélyes lehet számukra.
europeer12 2010.05.24 17:03:47
@hiénaf1: Az egyetem jobbára arra való, hogy szellemi alapokat adjon, készséget javítson, nem polihisztorokat képeznek. Lehet, hogy egy kettessel végzett villanyszerelő jobban ismer valami szakmai fogást, de ettől még nem jobb képességű és értékesebb munkaerő, mint egy mérnök.
europeer12 2010.05.24 21:23:42
@hiénaf1: Én egyáltalán nem azt állítottam, hogy csak a papír teszi az embert. Viszont, ha valakinek jó diplomája, "jó jegyekkel", beszél nyelveket, az jelent egy bizonyos szintet, feltételez bizonyos szellemi képességeket, az ilyen embert sokszor veszélyes konkurenciának tekintik. Főleg azok a középvezetők, akik gyengébb képességűek -mármint szellemileg-, ráadásul gyengébb végzettségük van.
Az állítólag szolgáltban lévő, de a kocsmában a levélírónkkal együtt italozgató rendőr rendőrködni kezdett, mert olyanja volt, de végül bunyó helyett csak egy kurvaanyázásra futotta. Toc1 a békés megoldások híve, ezért kiakadt azon, hogy ilyen agresszíven léptek fel vele…..
europeer12 2010.05.11 16:54:08
@CatMother:
Tisztelt zsíros patkánytanoncom!

Nyugodj meg, se téged, se anyád nem kívánja szájára venni senki, maximum a 12 voltos akkuval felszerelt házi vibrátorod.
De vigyázz ez esetben a kibelezéssel, mert a végén még áramütés ér, s az eddig is labilis bioenergetikai rendszered kisül!
Hacsak nem az az álmod, hogy agyhalott kómás betegként éld tovább eddig is csodálatos, színes, varázslatos életed!
Majd összefutunk még -bár nekem nem napi rutin az itteni egész napos "sütkérezés", de néha feljövök mulatni-, addig is csócsáljátok egymást a sikeresen megtalált, hozzád illő társaiddal!
Egész jó kis patkányszamár "ménest" alakítottam ki belőletek, csináljatok közös pólót magatoknak!:P
europeer12 2010.05.11 16:59:18
@CatMother: Tisztelt patkánytanoncom!

Nyugodj meg, anyád és téged senki nem akar a szájára venni, maximum a 12 voltos akkuval felszerelt vibrátorod.
Ez esetben azonban vigyázz a kibelezéssel, mert rövidzárlat miatt felbomlik a bioenergetikai rendszered, s hiába okosítottalak meg annyira, hoyg elérd egy csimpánzkölyök értelmi szintjét!
Léyg tekintettel a tudományos életben betöltött szerepemre, még vannak lekötött előadások, ahol be kell mutatnod fejlődésed!

Dr. Européer
Nem egyértelmű, hogy akkor most melyik csomagküldő szolgálattal nem törik össze a küldemény, csak annyi biztos, hogy nem a Magyar Postánál. Naiv ügyfélen nem segített sem a buborékfólia, sem a hivatalos "törékeny"-matrica. Egyetlen öröme, hogy nem loptak ki a csomagból…..
Egy hónapja írtunk az IKEA csomagmegőrzőjének megbízhatatlanságáról és már meg is érkezett az akkor megtörtén feljelentés nyomán elindult ügy lezárása. Gyanusított nincs, csak 3 ugyanolyan eset, az IKEA leszarja, a rendőrség meg úgyszintén. A múltkori IKEA-csomagmegőrzős…..
europeer12 2010.04.15 13:58:46
@Kotit: Rendőrség? A Horthy-rendszerben a csendőrség 90% feletti felderítési aránnyal dolgozott. Most a rendőrség nem más, mint egy rohadtul drága, korrupt, bürokratikus szarhalom, ahol a rendőrök a leeső potyapénzzel vannak elsősorban elfoglalva, illetve a gyors nyugdíjba menetellel, nem a feladatuk megfelelő ellátásával.
Nagyapám -aki csendőr is volt- elég keresetlen szavakkal illette a mai rendőrcsürhét, pedig nem volt jellemző rá a káromkodás.
Mit kell elkövetnie a serdületlen vásárlónak ahhoz, hogy a biztonsági őr agyatlan kurvának nevezze? Mindezt egy akciós napon, amikor nyilván hatalmas a tömeg és sor áll a próbfülkéknél is? Nem kell sok: a két fiatal lányka együtt vonult be a fülkébe, ezzel érdemelve ki a…..
europeer12 2010.04.15 13:53:12
@Don Bandi: Csak kint akkor is van, ha 10 fontért vásárolsz, ha olcsó tömegáruházba mész be ... Nagy különbség, hogy az "átlagos" napi életben kapsz-e megfelelő kiszolgálást és figyelmet, vagy ...
A. egy hónapon át abban a hitben élt, hogy a HurráNyaralunk.hu-nak befizetett százezer forint foglalási előlegért cserében júniusban egy jót fog nyaralni. Aztán jött a meglepetés: mégsincs hely a kiválasztott szállodában. Most pedig az utazási iroda elmagyarázza nekünk, hogyan…..
A magyar termék védjeggyel ellátott brazil, egyiptomi és kínai fűszerekről szóló posztunkra reagált a a védjegyet kibocsájtó Magyar Termék Kft. és a gyártó is, így végre tisztázhatjuk hogy mitől magyar a magyar termék. Ezek szerint minden az, ami az országban nyeri el végső…..
europeer12 2010.04.07 21:38:23
@Sasfióka: Jó ötletet adtak, bejegyeztetem az "Igazi Turáni Termék", (azaz ITT)védjegyet, aztán eladom mindenféle xargombócnak, aki hajlandó nekem perkálni. Aztán elkezdem reklámoztatni, hogy mindenki zsidaj, nigger, cigány, globalista, kommunista, libsi hazaáruló, aki nem "Igazi Turáni Termék" védjeggyel ellátott terméket vásárol! Pár millióé még Morvai Krisztina mellbimbaját is ráfotóztatóm, s "tápláljon magyar emlő" szlogennel megőrjítem az összes hazafi honférfiút. A honleányok részére pedig Vona Gábor nemes szervének lefitymált részét rakatom fel, "Bőrös hazai" szlogennel.
El is kezdem a megvalósíthatósági tervek készítését!
europeer12 2010.04.07 22:27:58
@MosoMasa / Ha nagy leszek, japán leszek!:
A magyar búza egyáltalán nem olyan jó minőségű, mint ahogy hisszük. Az ára se magas, mert nincs megfelelően minősítve.
Kanadából vagy Amerikából dunai kikötőbe leszállítva olcsóbban és jobb minőségű búzát kapsz, mint amennyiért a magyar gazdaszemét megtermeli.
A magyar mezőgazdaságban majd akkor lesz fejlődés, ha kis területen munkaigényes, de minőségi "termelést" -állattenyésztést, növénytermesztést, húsfeldolgozást, növényfeldolgozást stb.-, a nagyobb területeken pedig megfelelően gépesített, költséghatékony, jó minőségű termelést tudnak végrehajtani.
Addig csak értelmetlenül öntjük bele az adóforintokat a semmirekellő gazdaszemetek zsebébe.
europeer12 2010.04.08 12:04:41
@Kifordított kacagány: Ebben tévedsz, a világon minden jelentős búzatermelő országban vannak védjeggyel védett búzák, amiknek garantálják a minőségét. Nálunk nincs, így a piacon nem is nagyon értékelik.
A magyar búza gyenge minőségű, több okból is. Egyrészt kiharcolta a gazdaszemét, hogy saját maga készíthesse kisüzemi módszerrel a vetőmagot, aminek jelentős minőségromlás lett az eredménye. Másrészt a magyar föld korán se olyan jó minőségű, mint a mesében, el van szarva műtrágyával, vegyszerekkel.
A különleges adottságú magyar föld és a kiváló mezőgazdasági termékek meséje egy hazugság. Ez a hazugság arra sarkall, hogy ne legyen változás, anélkül pedig továbbra is adófizetők pénzén tartják el a semmittevő gazdaszemetet. Bevallom, mikor vonulgattak a gazdatetvek a több tízmilliós traktoraikkal, akkor külön megfigyeltem, hogy ha lehet, ne vegyek magyar terméket. Mondjuk nem volt nehéz dolgom, jobbak a külföldi termékek.
A. pénzén egy hónapig ült az utazási iroda, miután ő úgy tudta, lefoglalták neki a júniusi nyaralását. Nem tudni, mi történt az alatt a 30 nap alatt, amíg se szállása, se pénze nem volt, de erről nem is tudott. Az viszont bíztató, hogy Hurrá-Nyaralunk.hu visszaadja a pénzét…..
europeer12 2010.04.08 11:49:03
@Roltii: Nagyon nehéz eset vagy, biztos "kapa" volt a jeled óvodában, de nagy isten állatkertje, kellenek bele elrettentő példák is, mint például te!:)
Nem általánosítottam, hanem tapasztalatból beszéltem, ahogy Sasfióka is.
Nyugodj meg tollas hátú barátom, rád várnak a lehúzós utazási irodák!:P
europeer12 2010.04.08 11:56:44
@orka2: Azért az ember tudja, hogy milyen költségek várnak még rá körülbelül. Ha nem járt az adott országban, akkor is nagyjából tudja tervezni a dolgokat. Szinte minden költségnek utána tud nézni a neten. Egy-két utazás után kitűnően lehet kalkulálni. A másik fontos dolog, hogy tele vannak jó utazási fórumokkal a net, például az Index fórumán. Aki veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen a dolgoknak, azt nem nagyon érhetik meglepetések, sőt, sokkal kevesebb, mintha utazási irodával szerveztetne, meg persze összehasonlíthatatlanul költséghatékonyabb a saját szervezés.
Általában jelzik, hogy mit és mennyiért számolnak fel pluszban egy adott szálláshelyen. Érdemes elolvasni az ott megszállók értékelését az adott szállásról. Lehetséges, hogy mi szerencsések vagyunk, de egyelőre még egyszer se szívtuk meg a dolgot.
Csak egy valós példát hoztam fel, ha közvetlenül Edinburghbe mész akkor is sokkal olcsóbb az út, de azért alsó hangon 40e/fő nyereséget szerintem megér egy 1-1,5 órás buszút.:)
Nincs öreg ember!:) 80 alatt bevállalhatod!
A modern magyar ember joggal kínzó főkérdésre keresi a választ S.: illik vagy kell-e borravalót adni, ha pultban fizetünk, és elvisszük az árut. S. egy elvitelre sütő pizzásnál nem tejelt, mire beszóltak neki. Ő postát és közértet emleget, ahol nem jattolunk. Kocsmában viszont…..
Olyat már mi is hallottunk, hogy ha nem fizetünk, akkor nem jár a szolgáltatás, de olyat, hogy az ügyfél fizet, de nem használja elég gyakran és ezért kapcsolják ki, talán még senki nem hallott. Pedig milu éppen így járt a T-nél. Néhány hete tapasztaltam, hogy nem érem el…..
S.B. munkába menet az utolsó pillanatban érte el a váci vonatot a Nyugatiban, így már nem volt ideje jegyet venni. Mivel nála volt a pár napja lejárt bérlete, és amúgy is már történt vele ilyen, nyugodtan felszállt, hogy a kalauztól vegyen jegyet. Hát nem ez lett a vége, hanem az,…..
PoPe jól megszívta, akkreditált nyelvvizsgát akart a főiskolai felvételije előtt, de végül nem vizsgázhatott, a főiskoláról is lemaradt, és egy csomó pénzt követelnek rajta. A 2f nyelviskola győri tanfolyamának oktatóitól a diákok arról értesültek, hogy a kurzus végén csak…..
europeer12 2010.03.16 13:05:49
Nálam a Company Succestől voltak pár éve, nehezen ugrott be a nevük, de miután újra utánanéztem a neten, rájöttem.
Módszerük nagyon egyszerű, telefonos keresés, majd kijönnek a lakásra. Jön a süket szöveg, semmibe se kerül, ha meghallgatod őket.....
Aztán az egyeztetett időpont előtt ért ki hozzám az "ügynök" vagy fél-3/4 órával. Azt hiszem, egy pár éves Volkswagen Pasattal, fiatal, harsány gyerek, kezén gyűrű, 35 fokban is öltöny, kezén aranygyűrű, egy "netbróker" büszkeségével és magabiztosságával, én félmeztelenül, rövidgatyában.
Aztán jött a szokásos, unalomig ismert MLM-szöveg, "egyedi ajánlat", "lehet, hogy be tud Ön is kerülni még", "világszínvonalú oktatási metodika", "főiskolai és egyetemi oktatók tartják az órákat", interaktív tábla, kis csoportos foglalkozás......
Aztán jött újra a hülye szöveg, vagyis akarta hozni, az "Ön sikeres akar lenni....", meg el kezdett volna okoskodni, ha nem akasztom meg, ugyanis egykoron én is voltam többek közt biztosítási ügynök, mindenhol azokat a gagyi alapokat adják értékesítéstechnikaként...:)
Erre az ugye érdekli kérdés után -amire nem is várt választ- szépen előhúzta az előkészített szerződést.
Mondom neki, hogy erről nem volt szó, mindössze arról beszéltünk, hogy tart egy személyes tájékoztatást, mely után majd eldöntöm, hogy érdekel-e a dolog.
Erre láthatóan kissé meglepődött és megsértődött, majd váltig bizonygatta, hogy én látatlanban megígértem, hogy megkötöm a szerződést.:)
Miután közöltem, hogy soha nem ugrok bele hirtelen számomra ismeretlen dolgokba, nem kötök egy rövid "marketing előadás" után szerződést, utánanézek a cégének, mielőtt döntést hozok, sértődötten távozott, közben azt magyarázva, hogy őket a neten a konkurencia lejáratja, hogy hihetek inkább az interneten lévő tartalomnak, mint neki, meg ez milyen jó lehetőség ....
Mondtam neki, telefonon visszaszólok holnap. "Úriember" vagyok, utánanéztem, másnap szóltam -bár eleve unszimptaikus volt az "ügynökük", közöltem vele, hogy az interneten utánanéztem, borzalmas vélemények vannak róluk, állítólag erős kötödésük van a szcientológiához, tehát felejtős az egész.
Szóval tanfolyamokkal -magyarországi- óvatosan kell bánni, sokkal jobban teszi az ember, ha nekiáll újra összerendezni az alapokat saját maga, aztán a finomításokra, a biztos alap megszerzése után -amit maga tesz meg tankönyvekből- megy el magántanárhoz, hogy az "összerendezze" a tudást, illetve továbbfejlessze.
Bajban a szocialista párt afrikai platformja!Nem a Homár-olvasók elleni bűncselekmények, hanem különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt kérdezték ki pénteken Fürst Györgyöt a Központi Nyomozó Főügyészségen. Tehát még a terézvárosi, MSZP-s…..
Mit tesz a Tesco-alkalmazott, ha a vevő a pénztár hibájából teljes árat fizetett a leértékelt lámpáért? a.) kiröhögi, ha szólni mer, meg is alázza b.) semmit c.) visszafizeti a különbözetet d.) visszafizeti a teljes árat A retorikai alakzatból sejthető, hogy a d.) lesz a jó…..
europeer12 2010.03.12 12:02:46
@Unbiased: Nem bírtad megállni fikázás nélkül?:P Oltási könyved alapján biztos magyarisztáni vagy!:P
europeer12 2010.03.12 15:36:36
@anyamadár: A mozgáskorlátozottakra különösen odafigyelnek. Például sok helyen belvárosi közlekedésben csak olyan buszok vannak, ahol külön vannak mozgássérülteknek helyek, illetve megoldott a buszra való felkerülés.
Én sajnos még itthon élek, de azt tapasztaltam, hogy valahogy furcsa módon kint sokkal türelmesebbek és figyelmesebbek az emberek egymással.
Amilyen sornál Magyarisztánban a fejemhez kapnék, az kint 1-2 perc alatt "lemegy".
Valamiért sokkal inkább "otthon érzem" magam kint, mint Magyarországon. A "kinti" hozzáállás sokkal kompatilisebb a neveltetésemmel, mint az itthoni "normmák".
A szüleim jól "elcseszték" a nevelésem!:P
europeer12 2010.03.12 18:11:15
@Dr Gregory House: Eddig elsősorban 3 dolog "akadályozott meg", hogy kimenjek.

1. A magyarországi környezet ellenére normális életkörülmények közt élek. Ezért nincs komoly anyagi kényszer a kivándorlásra.
2. Nincs olyan nő, akivel szívesen kiköltöznék, egyedül meg nem akaródzik.
De nincsenek olyan barátok se most, akik ki akarnak jönni. Mindenki elvan a magyarisztáni lápban, mert már megszokták.
Nem bírnám ki, hogy egyedül tengjek-lengjek valahol.
3. Lustaság, illetve a "jó magyar" módi teszetoszaságom és halasztgatásom.

Illetve az általános világválság. Nem akaródzik olyan állásban dolgozni, ahol nem tudok félretenni, előrejutni. Nem akarok kinti "éhbérért" ugribugri lenni.

De nagyon érik a helyzet, hogy őszi fecskét játsszak.
Ez a magyar környezet egy borzalmasabb, még pár éve se éreztem ilyen megváltoztathatatlanul szarnak és elszürkültnek. Érzem, hogy fokozatosan megy tönkre minden, pedig az alapállapot se volt nagyon rózsás.
Pompás, a Homár ollója hegyére illő sztori H. Éváé és G. Zoltáné, bár ők talán nem röhögnek rajta annyira szívből. Az Elmü olyan abszurd váddal illeti olvasóinkat, amilyet direkt se lehetne kitalálni. Éváék bejelentést tettek az ELMÜ-nél, hogy a villanyórájuk túl sokat…..