Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tencsi

30 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A remek akusztikát nyújtó Veszprémi Vár romantikus közegében 13 éve rendezik meg a VeszprémFestet. Ez a program nem klasszikus nyári hippi-torna: leginkább az igényes harmincon túliak fesztiválja. A VeszprémFest zenei kínálatáról talán az mondja el a legtöbbet, amit Mészáros Zoltán, a rendezvény…..
Július 12-én, a Velencei-tónál vesz startot az EFOTT. A fesztiválon már a nyitónaptól kezdve pörögnek a programok, az első nap DJ Dominique, a Kozmix és Kis Grófo is fellép. De nem csak a koncertek miatt érdemes kilátogatni a partra: rengeteg civil szervezet, egyetem, sőt, a Nemzeti Turisztikai…..
Vagy csak nem ismerted a különleges oldalát. Megmutatjuk... Eger az a város, ahol mindig történik valami, legyen az koncert, fesztivál, bornapok, vagy vízilabdameccs. Budapestről csak 1,5 óra, de távolabbról is megéri Egerbe utazni. Listánkra összegyűjtöttük azt a 10 „nagyon-egri" dolgot, ami csak…..
Tencsi 2016.05.26 11:14:59
@hacsesz: Jogos, jogos! Már javítottuk is ;)! Köszönjük!
Ízletes palócleves, erdei gyümölcsökkel ízesített vadhús, íncsiklandó sertésételek, finomabbnál finomabb tészták és gombócok… A Mátra környékén kínált ételekből nem is olyan nehéz másfélmillió kalóriányit fogyasztani. Csakhogy a leghegyesebb régióban arra is figyelnek, hogy lazán ledolgozhassuk a…..
A több mint 500 millió forint értékű beruházás, az „ Interaktív múzeum kialakítása a baktalórántházai Dégenfeld Kastélyban" című ÉAOP-2.1.1/A.I-12 azonosítószámú pályázat keretében, az Európai Unió és a hazai költségvetés finanszírozásával valósul meg. Az…..
Természetesen imádjuk a Városligeti Műjégpályát, és a Jégpalotát is, de van élet (és jég) a Ligeten túl is. Érdemes körbenézni, mert kis szerencsével egy csomó helyen akár ingyen is csúszkálhatunk. INGYENES Bálna Budapest Február végéig minden korcsolyázni szeretőnek…..
Az UNESCO a „Design Városa” címet adományozta Budapestnek. A kitüntetéssel a magyar főváros bekerült a Kreatív Városok Hálózatába, Melbourne, Shanghai, Berlin és más nagyvárosok mellé. A Kreatív Városok Hálózatának az a célja, hogy a fenntartható, mégis fantáziadús…..
1. Nagykanizsa és a dödölle Olcsó, finom, magyaros. A jó dödölléhez egy kevés krumplin, liszten, són, zsíron és tejfölön kívül nem sok mindent kell. A krumplit kockára vágva megfőzzük és a vízzel együtt összetörjük. A hozzávalókat – a tejföl kivételével –…..
1. Bükfürdő Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország egyik legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges wellnessközpontja várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.  2. Sárvár Csúszdázhatunk és…..
 1. Fertőd „Amit a császár megtehet, azt én is megtehetem!" – mondta Esterházy „Fényes” Miklós mielőtt felépítette a fertődi kastélyt, amelyet ma is a Magyar Versailles néven emlegetnek. Ma 126, pazarul berendezett termet és szobát láthatunk a belőle kialakított…..
Szombathely A római köveken épül Szombathely ideális helyszíne egy olyan kirándulásnak, amely során a múlt titkait szeretnénk felfedezni. A római kari Savaria romjaira épült város történelmébe a Savaria Múzeum és a Vasi Múzeum Látványtára vezet be, de egészen komoly katonai…..
1. Kőszeg és Írottkő Ha a bakancsos túrák során nem csak a természet értékeit, de a környék kulturális emlékeit is szeretnénk felfedezni, akkor Kőszeg és környéke az ideális választás. A város Jurisics várával, műemlék házaival, rendezvényeivel ideális helyszíne egy…..
Triskele Köd 2013.11.19 12:42:42
Valami leszorítja a várost. A karosszériára feltapad a mocskos olaj. A sálam mögé bújtam el a metróállomáson. Cirregnek a csendben a vezetékek.Valahol zárul az áramkör, de te nem válaszolsz. Én neked adtam a szívemből a melegséget. Miért szellőztetted ki az ablakon? A…..
Triskele Nem tudhatom... 2013.10.20 21:20:45
Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent. Nekem szülőhazám ez az önmagát tépő kis ország. Fájdalmaim és kétségeim világa. Néha én is meglepődöm azon, hogy még rendületlenül híve vagyok. De végül is csak belőle nőttem én. Majd eldől, lesz-e még törzs, s én…..
Radóti Miklós emlékére   Félálomban néha látom őket menni, a ködben rongyosan, soványan, lehatjott fejjel, nyögve menetelni, A vörös fellegű, furcsa éjszakában.   Én ott vagyok, hová ők csak vágytak. Betakar csendben édesanyám, Autók futnak szemben az…..
Triskele Színésznők 2013.10.14 13:19:15
Szocio... Színésznők Forró volt a levegő. Ahogy a vonat után néztem, a sínek mozogni látszottak a felszálló melegtől. Bányatelepen szálltunk le. Vagy tíz éves lehettem. Anyám szebb volt, mint valaha. Ahányszor csak visszaemlékszem arra a délelőttre, nagyon fiatalnak látom…..
Triskele Beavatás 2013.10.14 13:17:27
Egyszer, régen megpróbálkoztam a Fantasy műfajjal is. Sajnos ennek  novellának épp nem találom a végét. De addig is... :) Beavatás   A Mester dobszava gyorsulni kezdett és egy pillanatra minden érzést, gondolatot és sejtést kitörölt Luca elméjéből. Egyetlen, tiszta…..
"Irattasék olyan költői beszély, melynek hőse valamely, a nép ajkán élő történeti személy, pl. Mátyás király, Toldi Miklós, Kádár vitéz..."Ami Arany Jánosnak bejött, az nekünk valószínűleg nem fog. Irodalmi pályázatból rengeteg van, de ezek közül alig van…..
 Szeretnéd tudni, mi ez? Előbb nézd meg ezt. Aztán ezt is, ha van kedved! Vajon mit mesél rólunk a pillanat, amelyben nem vagyunk jelen? Vajon miről árulkodik a tükörben felejtett képmásunk, a létrán félbehagyott lépés vagy az ecsetben maradt utolsó vonás? Hétköznapi…..
Míg élt, azt hiszem, soha nem mondtamneki, hogy szeretem. Nem tudom, miérthallgattam erről, talán szeméremből. Deamikor haldokolni kezdett, az utolsó egyhónapban gyakran voltam a közelében, ésa szokásos tevés-vevés, etetés-itatás, párna-frissítés, vécére kikísérés mellett…..
Triskele Házi feladat 2010.09.27 22:08:00
Vers tavaszról és halálról. Házi feladatnak. Esetleg. TavaszKétezernyolc márciusában,egy csöndes szombati délelőttágyában feküdt a dédanyám,s a tavasz ölébe fogta őt. Madárkányi csontú, könnyű öreg testétNapsugrába burkolta csöndesen,Szabad lelke kezét tenyerébe…..
Encsírák - Encsírások Budapest 2009.12.10 20:06:07
Budapest, télen   szürkék a sebhelyes házak   a vak redőnnyel elzárt ablakok   futnak a hídon a zajban   a porral lepett villamosok   ránk kacsint föntről az álom   neonlámpa a kirakat felett   a kukából úgyis utánad  …..