Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skorpantó

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tényleg a történelmi belvárosban kell Forma 1-es futamot rendezni? A tavalyi elhúzódó össznépi "szívjuk a port és ugrálunk a pocsolyák közt vegyes páratlan" verseny után újabb élmény-hétvégével kedveskednek a Lánchíd utca és a Döbrentei utca lakóinak. Még el sem…..
Hétvégén belefutottam a szokásos szituációba, vagyis elindultam vidékre, de nem emlékeztem rá, hogy lejárt-e már a havi autópályamatricám. A bizonylatot természetesen nem találtam. Mondhatjuk, hogy ez az én hibám, ugyanakkor, mint egy szolgáltatás vásárlójában felmerülnek…..
Belsőség Hazavágtam az autómat 2013.12.14 06:48:39
Még a jogosítvány kézhez kapása előtt, 2008-ban vettünk egy új SX4-et. Tudom, rohadjak meg. Édesanyámmal ketten élünk, ő már nem vezet (azért vagyunk még életben), két hozzá nem értő nő pedig gyilkos kombináció egy autónak. De nagy volt az öröm, csak sajnos nem tartott…..
Napjaink új autója frissen importált használt. Mire cserélik a magyarok húsz éves romjaikat? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Most hétvégén (szeptember 14-15,) volt a World Series by Renault a Hungaroringen. Szombaton elég cudar volt az idő, délelőtt úgy zuhogott az eső, mint ha fentről valaki az egész nyári lemaradást ebben a pár órában akarta volna bepótolni. Én most láttam először élőben formula…..
Belsőség Nézzünk még versenyt! 2013.06.28 15:46:12
Mondta két és fél éves fiam, amikor két óra ülés után végre felálltam a Kakucsring lelátójának deszkájáról, hogy kinyújtóztassam magam és elslattyogjunk a fagylaltos bódé felé. Lám, a kisember megkedvelte ezt a büdös-zajos dolgot, szorítanom kellett a kezét, mert…..
skorpantó 2013.06.28 21:54:48
Kollégánk, Vályi István a múlt héten meggyőző fölénnyel megnyerte a Totalcar fotópályázatát, mert az olvasók szavazatai alapján ő készítette a legjobb képet az Opel szupercuki kisautójáról, az Adam-ről. Istvánt pillanatokon belül elragadja a világhír, ezért talán ez az…..
skorpantó 2013.05.14 14:39:24
Négy perc volt hátra a szervizidőből, amikor a navigátor lélekszakadva megérkezett. A másik ugyanilyen típussal versenyző csapattól kért kuplung munkahengert, és a szervizpark legtávolabbi sarkából rohant vele idáig. Mára kijutott neki a jóból, eddig kétszer kellett betolnia…..
skorpantó 2013.02.06 19:05:12
@Szkotti: Nagyszerű dolgok történnek a szervizparkban :)
Kedves olvasónk, skorpantó pár napja küldött egy levelet, amelyben azt kérdezte, hogy érdekelne-e engem az 1982-es Volán Rallye farkasgyepűi gyorsaságijáról pár kép a "ki, mikor, hol, mivel" rovatba. Nyilván másodperceken belül válaszoltam neki, de rögtön arra és…..
skorpantó 2012.11.10 20:31:11
Szemelvény a mai, szerkesztőségi levlistáról. Winkler: Egyszerűen megsemmisült a hangszóróm membránjának gumirésze. A jobb oldaliban ennyire, a balban még ott van, de annak sincs jobb állaga. Egy hónapja még megvolt. Mitől van ez? Doki: Ez egy jellemző meghibásodás. Autókban…..
Hirtelen nem is tudom, létezik-e a blog.hu keretein belül olyan blog, amelyik ilyen ki- és összetartó olvasóközönséggel rendelkezik. Ráadásul olyannal, amelyik nem rest vállalni arcát-hangját (sőt, hajnaltájt egyéb aljasságokat is) most már tradicionálisnak mondható éves…..
Idén is megtartották, talán, hogy mindannyian kicsit meghaljunk. Hogy mit? A Mille Migliát, amit, ugye, mindenki úgy mond (áhítattal) mos már, hogy "mille míjja", senki nem "miggliázik"... Hiszen ez egy szent ünnep. Naná, hogy megtartották, hiszen a szervezőknek…..
skorpantó 2012.05.27 14:43:33
@geegee: Gondolkodj már egy cseppet! A nevezési díj ennyi.
  Igazából minden öreg járművemnél erre vágyok a legjobban. Hogy külföldre mehessek vele. Lehetőleg Nyugatra. Köpjenek le, egy sznob vagyok, nekem még mindig ott a legszabadabb a levegő, ott merek leülni az utcai lépcsőre tiszta farmerben, ott érzem logikusnak a dolgok…..
A veteránzsigulis fiúk nagyot domborítottak: szereztek két Togliatti-alapú versenyautó-csodát, és ráadásnak elhozták a keleti blokk Rörhljét, Blomquistjét, és Mikkoláját egy személyben: a litván Stasys Brundzát. Nekem sorsolta a gép, hogy találkozzam vele. Nem interjút…..
Bár a rali világbajnokság következő futama csak a jövő hétvégén kerül majd megrendezésre Portugáliában, a gyári nagymenők már ezen a hétvégén is egymás ellen porolhatnak, nem máshol, mint a világ egyik legjobb ralisprintjén!  Ami Monte-Carloban a Turini-hágó, vagy…..
Már korábban is posztoltunk az Eger rallye körül kialakult helyzetről. Itt a folytatás: Tisztelt Sporttársak!Mint mindenki előtt ismeretes, március elején a Laroco MSC, az Eger Rallye rendezője, lemondta a rendezvényt. Az RSB, annak érdekében, hogy a verseny megtartásra…..
A mozikban már alig találni a friss bemutatók között olyan filmeket, amiknek ne vetítenék a hagyományos mellett 3D verzióját is. Tudjátok, fel kell venni egy idétlen szemüveget, aminek köszönhetően a látóidegeink által szállított képet - technológia ismertetését mellőzve -…..
A földgolyó másik oldaláról érkezett a levél, mely csak megerősített engem abban, hogy az ausztrálok a világ leglazább emberei (ilyen ősökkel mondjuk nem nehéz). Csodás dolgaik vannak, jó sörük, tengerpartjuk, V8 Supercars-sorozatuk (amely a BTCC-vel egyetemben a világ…..
Belsőség Ég veled cimbora! 2012.02.07 20:20:00
Meleg, nyári estén ültünk nálad az udvaron az olajos nadrágoktól megfestett kempingszékeken és röhögtünk Tie-on, azon a címeres ökrön, hogy micsoda trójai falovat kapott ajándékba, amikor a Velvet hasonmás versenyén megnyerte Jáksó ezüst Range Roverét, amit a kétállú még…..
skorpantó 2012.02.07 21:53:45
Ma reggel beszéltem Barnával, így ismét vannak friss - és exkluzív - híreink a Rallye Monte Carlo Historique-on versenyző magyar párosról. A legfontosabb, hogy versenyben vannak, az autó műszaki hiba nélkül megy, és eddig kalandjuk (megforgás, túlcsúszás) sem volt. Az…..
skorpantó 2012.02.03 10:22:33
Ma délben a menzán Csikós kolléga megkérdezett, tudom-e, hogy mennyit futott a múlt heti Hangyász Hétfő. – Nem én – feleltem, és felidéztem magamban a levelet, amiben beküldtem a posztot a TC levlistájára "2000 jól megérdemelt oldalletöltés" felütéssel. Nagyjából ennyire…..
skorpantó 2012.01.10 10:48:43
@tomnemtom: Azt az utazósebességet azóta is csak szagolgatják mindenféle repülő alkalmatosságok...
skorpantó 2012.01.10 10:55:55
@whale: 1964 decemberében szállt fel először,tehát bő 50 éves gép.Ha jól tudom azóta sem készült nagyobb teljesítményű repülőgép hajtómű.Az biztos,hogy a tervezésekor jópár logarlőcs nyelve meg ablaka meglötyögősödött :)
skorpantó 2012.01.10 10:57:48
@mv3: És elveszne a kísérletezés gyönyörű öröme amit olyan szépen leírt Karotta..
Vettem egy Daimler-Benzt. A napi használatú Honda Spacy robogóm mellé járni, szállítani, utazni, gyűrni. Ki az esőbe, latyakba, tűző napra, utcán parkolásra, ridegtartásra. Budapestre, Balatonra, Olaszországba, bárhová. A mostani 26 éves helyett lett - csak, hogy képben legyenek.…..
Ezt a levelet küldtem karácsony este fél tizenegykor a totalcaros levelezési listára. Következzék hát, röhögjenek rajtam önök is, velem együtt. Na mit gondoltok, meddig voltam a hígítóval, füsttel, festékekkel, kompresszorzajjal pokollá tett garázsban egy héten át minden…..
Mekkora dicsőség lenne, ha lábon hazajönne — a Rozi megvásárlását követő héten végig ez járt az eszemben. Pár másodpercre végül is beindult, a fék remekül működött, kormányozni lehetett; nem igaz, hogy nem lehet megoldani valahogy. Már Szegedről hazafelé azon…..
skorpantó 2011.12.22 18:15:47
@Nesebar: Nagybátyámnak Franciaországban volt 404-ese de feketében.Néha eljött vele Magyarországra.Úgy nézték a népek,mintha űrhajó lett volna...'68-69-es évekről beszélünk:)A kárpit illatát még ma is érzem az orromban..