Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Etinarcadiaego

18 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kurzus fókusza gyakorlat, műhelymunka. A célja megismertetni a hallgatókat a Nordic LARP (Live Action Role Playing) a színház és az élő szerepjáték határterületén elhelyezkedő módszertanával. A Nordic LARP egyszerre művészeti, közösségépítő, és kísérletező műfaj. A félév során megírjuk a saját…..
Van egy nyomasztó, évtizedek vagy még régebb óta visszatérő hibája a magyar elitnek. Ha úgy érzik rosszul állnak a dolgok, mindig kívülről várják a megváltást. Nagy valószínűséggel ezért van az, hogy a nyugatos véleményformáló elit tagjai közül a legtöbben teljesen félreértik az Európai Unió…..
Etinarcadiaego 2020.12.17 15:13:46
@szekertabor: Megpróbálom. hasdrubal_barcas_123 néven kezdte, aztán hasdrubal_barcas_124 lett. Szerintem lassan lecseng.
A világ lassan kezd megőrülni. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Etinarcadiaego 2020.09.29 19:20:03
@General Ludd: 1 gxf7 Vxf7 után nem látom az elkerülhetetlen mattot csak a vezér áldozatot
Mostanában baráti beszélgetésekben próbáltam megtalálni, hogy hogyan is érzem magam a járvány hozta elszigeteltség közepén. Beszéltünk a szorongásokról, kiút keresésről, arról hogy mennyire könnyen ítélkezni kezdett mindenki és mennyire tehetetlen és szikkadt időszakká változott ez a törés.…..
Itt van hát, megérkezett. Régóta azt halljuk, hogy meg fog. Na persze hallottuk ezt a madárinfluenzáról, a SARS-ról a MERS-ről (milyen jól hangzik ez a kettő magyarul, nemigaz?). Láthattuk ahogy a társadalom nagy része pillanatok alatt kiváló virológussá képezte magát, néztük ahogy megvadult…..
  A félév célja, hogy egy saját élményt, egy saját, legalább fél napos, eseményt hozzunk létre. A kurzust két szakaszra osztottuk. Az első felében különböző előadásokat hozunk nektek, illetve közös játékok segítségével megpróbáljuk kideríteni, hogy mit is várunk, mit is akarunk egy élménytől. Ennek…..
A Tű Fokán Művészeti Fesztivál egyszerre egy furcsa házasság, egy avantgarde pillanatélmény, egy különös főnixmadár. Igazi elkényeztetett szerelemgyerek, akinek lassan ideje lenne megtanulnia kezelni a zsebpénzt amit kap. Életem egyik legizgalmasabb kalandja volt megtanulni felépíteni és működtetni,…..
Olyan közös együttlétek ezek az alkalmak, mikor időt és figyelmet és fokozott jelenlétet osztunk meg egymással. A jamek kívülről nem mindig adnak élvezhető produktumot, hanem sokkal inkább a “belül” benne lévők összehangolódását, majd kommunikációját, közös “történetét” tükrözi.   Ilyen szempontból…..
As many others before, this story starts with a dream. The dream of a space where people from different backgrounds could meet and exchange, empower each other and build a community; a dream that Mira! Intercultural community and Open Doors Hungary found to have in common. They were sharing…..
NÉPSZÍNTÉR AUTONÓM KÖZÖSSÉGI KLUB A közösségi lét terei folyamatosan szűkülnek, egyre kevesebb a virtuális világon kívüli, valódi találkozási hely. De nekünk nem kell ebbe beletörődnünk! A mi kis csoportunk azon dolgozik, hogy fenntartson egy autonóm közösségi klubot.  AUTONÓM, mert nem függ…..
A Művészeti Délután minden keretet tágít. Például rögtön: nem csak délután, nem csakművészet!A Művészeti Délután egy folyamatban lévő munka, egy eseményről eseményre állandóanváltozó összejövetel.A Művészeti Délután útkeresés, ami a megszokottól eltérő kapcsolatot alakít ki az alkotók ésa közönség…..
A Szimpla Lemming Program küldetése a siker egy árnyaltabb értelmezése, a Lemming Program esetében egy-egy mikroközösség saját útjának megtalálása. Sajnos a zeneipar-jelenség rátelepedett a zene létezésére, zenekarok értelmezésére, pedig annál sokkal több tartalom van egy klub-zenekarban mint…..
A két féléves kurzus során elsősorban a szubjektív élmények interszubjektív hatásával fogunk foglalkozni sokféle gyakorlati eszközöt is használva. Emberibb nyelven fogalmazva az első félévben a kisközösségi élmények csoportformáló hatásából indulunk ki. A félév során valamilyen formában mindenkinek…..
Az Önismereti Diszkó küldetése, hogy aki találkozik vele, annak legyen egy spontán, intimebb találkozása a térrel, hangulattal ahol van, így bizonyos értelemben egy kicsit saját magával. Amit létrehozunk, az egy nyugodtabb környezet, de nem teljesen kiszakítva a térből ahol létrejön, hanem csak…..
Emberi Nézőpont Új lehetőségek 2019.05.27 16:22:13
A tegnapi Uniós választások nagyon hosszú ideje (2006 óta) az első olyan téttel rendelkező országos választások voltak ami után a Főnök nem ünnepelhet felhőtlen örömmel. Persze nincs miért szégyenkeznie, a FIDESZ hozta a kötelezőt, ám az előállt helyzetben úgy tűnik, hogy nincs egyenes út a vezér…..
Az alábbi bejegyzés a 2013 és 2018 között megrendezésre került Tű Fokán Művészeti Fesztivál szüneteltetésének okairól szól. Az írás azért kerül itt közlésre, mert a fesztiválnak jelenleg nincsen alkalmas felülete ilyen terjedelmű szöveg közlésére, és ésszerűbb egy már létező oldalon megosztani azt,…..
Emberi Nézőpont Mérgező zaj 2019.02.26 11:22:46
Az egyik legizgalmasabb dolognak, a mai politikai kommunikációban a narratíva és a tények korábban elképzelhetetlen szétcsatolhatóságát találom. Tulajdonképpen a posztmodern paradigma egy fontos aspektusának a gyakorlati alkalmazása ez. Persze volt valami hasonló korábban is, hiszen az a felfedezés,…..
December 12. és 17. között Budapesten megmozdulások történtek a már évek óta leplezetlenül autoriter rendszert építő magyarországi kormánypárt ellenében. A “FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség” (sic!) által uralt pályán a lázadók maréknyi, javarészt bár nem kizárólag töketlen idiótákból álló csoportja…..
Emberi Nézőpont Kontextus 2019.01.15 14:14:30
Miért ajánlom, hogy Hararit olvass? Esetleg még nem is hallottál róla? Yuvel Noah Harari Sapiens című könyvében nem mutat semmi igazán forradalmit, nem ad a kezünkbe különleges társadalomtudományi felfedezéseket. Amit azonban ad, az talán még annál is értékesebb: ad ugyanis egy narratívát, egy olyan…..
Ha igaz a sajtóértesülés, az alkotmánybíróság holnap bejelenti az előzetes regisztráció alkotmányellenességét. A Fidesznek innentől két választási lehetősége lesz: ragaszkodva az eredeti szándékához, kétharmados többségével élve alkotmányba erőltetni az…..
Etinarcadiaego 2013.01.04 04:03:38
@laji: Valóban örömmel ülsz végig egy napot az okmányirodában azért, hogy az egyik alapvető jogodat gyakorolhasd? Tényleg nem korlátoz majd tömegeket az, hogy ezért ki kell venni egy nap szabadságot, be kell ülni a bürokrácia malmába és állni, jobb esetben ülni és várni amíg órák után kijön a számod? Van akinek egy fél napot buszozni kell mindezért. Sajnálom, de az, hogy nekem a normális életemben legalább egy napot rá kell szánnom arra, hogy majd a szavazás vasárnapjának délutánján elsétálhassak ikszelni az legalábbis a szavazás akadályozásának élem meg. Nem szeretek az okmányirodában ülni. Nem tetszik. Nem értem ez miért kell. Nem hiszem hogy a szavazók ezt érteni fogják, amikor valóban el kell menniük regisztrálni. Nem gondolom, hogy az egyik legalapvetőbb jogom gyakorlásához ezt kéne végig járnom. Egyelőre senki nem tudta nekem elmagyarázni, hogy miért olyan életbevágó ez, és miért nem lehet arra módot találni, hogy ezt a tortúrát valahogy kikerüljem!
Egyértelmű, hogy ezen a hétvégén a Karib-tenger kalózai 4 lesz a befutó, A hallgatás törvénye sajnos több hónapnyi késéssel futott be, nem hiszem, hogy sokan beülnének rá.A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides): Jack Sparrow…..