Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Desert

0 bejegyzést írt és 496 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nektek is feltűnt, hogy a címben csak e-betű van? Ennek ellenére utolérte a válság az Apple-t is, fel lehet élni a bankban őrzött 25-30 milliárd dollárt. Persze az is lehet, hogy mostantól kezdve csak lassabban gyarapodik a pénz, vagy hogy teljesen elfogy, miután megválasztottátok…..
Desert 2009.04.05 16:33:56
Közben elkezdtem egy macbook pro-t konfigolni, érdemes megnézni milyen gazdagon paraméterezhető a cucc:

store.apple.com/us/configure/MC026LL/A?mco=NDE4NDI1Ng

Nemhogy wifi kártyát, vagy integrált hsdpa modemet, netán ujlenyomat olvasót, de még a memóriát se tudtam meghatározni, igy inkább a dell-t kell ehhez igazitani, olyan potom 800-1000 dollárral olcsóbb a dell és nem vagy ilyen fix hardverhez kötve, olyanra konfigolod amilyenek az igényeid. A dell-t nem tudom linkelni, innen lehet kiindulni pl: configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=bwdwqgp&c=us&l=en&s=bsd&cs=04&kc=productdetails~workstation_precision_m4400
frissítés: magyar idő szerint 13:25-kor visszatért a Gmail. frissítés#2: a leállás lehetséges oka, hogy a Gmailben frissült az Offline funkció. Eddig 0.1-es verziószámmal volt elérhető ez a kiegészítés. A lehalás után viszont már 0.2-es verzió látható. Bár mások…..
Desert 2009.02.24 13:29:10
@RaggaFuegos: igen exchange, messze jobb mint a gmail... :)

De nem az a lényeg, hogy pontosan milyen szerverrel oldod meg, hanem, hogy a vállalati levelezésed házon belül old meg, és ne egy béta állapotú amcsi multi kezébe add. Már, ha jót akarsz, egyébként mindenki azt csinál amit akar, legfeljebb később majd nagyon megszivja.
Desert 2009.02.24 14:52:06
@RaggaFuegos: "jo akkor te add egy nem beta allapotu amcsi multi kezebe"

én nem adtam semmilyen multi kezébe, az összes adatom a saját tulajdonomban lévő szervereken van és csak én férek hozzá. Sőt mondok jobbat, ha leég a szerver (mert hardverhiba mindenhol adódhat) akkor 15-20 percen belül akárkinek akármelyik levelelét elég tudom szedni akár a notebookomról, mert a szerverek virtualizálva vannak és bármelyik gépen elindtható akár a levelezőszerver is. A gmail egy "picit" messze van még az ilyesmitől.
A veszprémi kézilabdásgyilkosság megintcsak feladta a szokásos leckét a magyar sajtónak: mi a teendő olyan esetben, amikor egy esemény szereplői szinte biztosan cigányok, sőt ez az, amiről "mindenki beszél"? A válasz elméletileg persze egyszerű: ahogy soha nem…..
Desert 2009.02.09 15:28:10
@DányiDani: "férfibűnözés van!"

ahogy mondod! Csak, ha nem tűnt volna fel ezt a TÉNYT !!! az összes hirben le is irják! Nem finomkodnak, mellébeszélnek, hanem oda van irva, hogy pl. a 35 éves FÉRFI leszúrta az ivótársát a kocsmában. Hát pontosan ez a normális, igy kell a cigányokkal is.
A Covalence Ethical Ranking 18 szektor 541 multiját, ezen belül pedig 36 technológiai cég tevékenységét vizsgálta etikai szempontból. "Don't be evil" jelmondat ide vagy oda, a Google még a tech cégekre szűkített első tízbe sem fért be, nemhogy az első helyen zárt…..
Desert 2009.01.28 16:01:58
@Kisbitang: Ott a pont. Mellé társul persze a "pofád befogod, megveszlek kilóra büdös paraszt" mentalitás...

Sajnos mára a gugli egy túlhype-olt mamut lett és kezd pont ugyanúgy működni mint a többi utált mamut.
Desert 2009.01.28 16:02:58
@hash: ja persze, a warez site-ok meg csak megpróbálnak egy "bárki számára szabadon elérhető szoftver-zene-film könyvtárat" létrehozni. Jóvicc...
Nuendo sztorija mindennapi esettel kezdődik, ámde ez már nem igaz a végkifejletre. Történt ugyanis, hogy szerette volna elmagyarázni egy kedves autóstársának, hogy mi is az a jobbkéz-szabály, aki viszont nem szerette volna meghallgatni. És ez még nem minden.Régi olvasója vagyok a…..
Desert 2009.01.19 11:42:07
@phrase: Akkor az intézkedő rendőr hülye. Nem volna egyedi eset. A dolog pont a biztositás szempontjából fontos. Kizárt, hogy meg lehessen épiteni egy többezer férőhelyes parkolót, több kilóméternyi úttal, úgy hogy ott nem érvényes a kresz (és biztositás) és erre az ég világon semmi nem hivja fel a figyelmet, egy szabályos körforgalom vezet be rá és egy bokrok közé rakott mindig felnyitott sorompó. Nonsense volna. Erre biztos, hogy van valamilyen szabály, hogy pontosan hogyan kell elválasztani a közutat a nem közúttól, biztos, hogy nem egy körforgalommal...
Desert 2009.01.19 12:11:25
@trewq: te orvosi eset vagy
Desert 2009.01.19 12:19:25
@Before: a postirónak pont akkora szerencséje volt, mint amekkora a citrones baromnak. Lehet, hogy legközelebb egy olyan embernek nem adja meg a jobbkezet, aki nem azért megy utána, hogy elmagyarázza, hanem esetleg a haverokkal, baseball ütővel és kedves felesége szeme láttára adnak neki kresz oktatást...
Hóbelevanc Kamerával a moziban 2009.01.13 15:00:00
Ismét keményen lecsapott a rend éber őre Magyarországon, és egy veszedelmes bűnözőt sikerült elfogniuk. Lássuk a hírt:„Az egyik budapesti bevásárlóközpont mozijának szemfüles jegyszedői füleltek le a napokban egy „kalóznőt”, aki videókamerával rögzítette a…..
Desert 2009.01.13 17:35:00
@Gery Greyhound //: "Hogy aztán miként fogok új zenekarokat megismerni"

Hát ezt elképzelni sem tudom. Elvégre a zenei világ egyidős az illegális blogokkal. Ja nem, valahogy a blogok, sőt az internet előtt is megismertük a jó zenéket. Azt már meg se merem emliteni, hogy ma van tucatnyi zenetévénk, rádiónk, vannak legális zeneletöltő oldalaink ahol az összes számba bele lehet hallgatni, a cd boltban csak alárakod a vonalkódolvasónak a cd-t és már hallgathatod stb.

Már megint olyanokat akarsz hülyének nézni, akik maguk is végzik a "kalózkodást". Az ilyen mellébeszélést tartogasd a nagyinak magyarázatnak, ha valaki beperel vagy ilyesmi. :)))

És igen, én is töltök le zenéket, attól meg nem adok elő műbalhét, hogy megállna az élet, ha nem lehetne letölteni és hú de nagyon csődbe menne a zeneipar. Egy frászt.
A hülyeség- és pecholimpia győztese romlást hozott egy élelmes fotósra. Nemrég az egész világ, így a Hütte olvasói is, megismerhették azt a feltehetőleg amerikai férfit, aki Vailben, egy coloradói luxus síterepen úgy esett ki a liftből induláskor, hogy nemcsak az egyik lába…..
Desert 2009.01.13 10:03:23
@Harelgas: "a helyett hogy segítene "

egész pontosan mit kellett volna csinálnia a fotós embernek, egy 5 méteres magasságban, siliftről lógó emberrel?
Hóbelevanc Petárdás újévet! 2009.01.01 09:00:00
Jó reggelt mindenkinek az új évben! Bizonyára mindenki megfigyelhette és hallgathatta az éjszaka, hogy miként repülnek fel a rakéták, miként szórják csillogó színes fényüket, és robbanásuk hangjával hogyan rázzák az ablakokat. Biztosan volt, aki maga is részese akart lenni az…..
Desert 2009.01.01 11:38:49
@kovi1970: Gondolom nálad gyakran előfordul, hogy pirotechnikai eszközöket helyezel a végbeledbe. Erre nem gondoltam, de belátom, hogy a te esetedben tényleg mindegy, hogy rakéta vagy petárda. Nem tudom ez módja a szórakozásnak mennyire elterjedt, de ha nagyon, akkor igazad van, tényleg engedélyezni kell a petárdát...


ROTFL :)))
Korábban már írtam arról, hogy az iPhone átvette a vezetést, már ami a flickr-re feltöltött képeket illeti, azóta pedig még jobban elhúzott a mezőnytől. Mivel a grafikonon nincsenek beosztások, így nem lehet eldönteni, hogy a népszerűség az eladási mutatókkal együtt mozog-e,…..
Desert 2008.12.26 13:26:38
@lakatos pamela: Szerintem 1200-1500 fénykép ingyen, teljes méretben, google maps alapú geotaggelve, teljes exif eléréssel nem túl korlátos. A filckr lekicsinyiti a képeidet, ledobja róla az exif adatokat, geotag csak az elég korlátolt yahoo maps-el megy stb-stb. Nem összehasonlitható a kettő. Aki több ezer képet akar fent tárolni, az valóban fizessen, de a legtöbb embernek erre semmi szüksége. Az ingyens flickr csak egy agyonhypeolt hulladék azoknak, akiknek fogalmuk sincs az egészről.
Elkészítették a leltárt az őszi kerékpáros ellenőrzésről a rendőrök. Az ORFK összesítése szerint két hónap alatt 59343 bringást ellenőriztek, és az esetek majd felénél, 23.537 esetben, rendőri intézkedésre is sor került.A közlemény szerint ittas vezetés szabálysértése…..
Fantasztikus utóélete van a Belváros közepén kitört parkolótűznek, amiről a benzinkút fölött lángoló Mercedest oltó Naiv Ügyfél számolt be a Homáron. Ha valaki nem olvasta volna: miközben lángolt, majd fojtogató füstöt árasztott a kocsi, és odabent semmiféle tűzjelző nem…..
Halihó! ;-) Rendkívül hasznos javaslatokat küldtetek a megjegyzésekben. Természetesen cikket érdemel a karácsonyi modoroskodás meg a modoros tanarak is. Azonban először folytassuk a modoros nők egy alfajával, a színházas, külföldrajongó, nagyvilági hölgyeményekkel! // //…..
Egy felelőtlen éjszaka története, hányástól hányásig. Nagyjából ennyiben foglalható össze a meglehetősen nyersnek és naturalistának szánt szpot, amelyet a londoni DLKW ügynökség készített kormányzati megbízásra abból a célból, hogy a fiatalokat rádöbbentse biztonságos…..
autózz! Vakon vezetünk 2008.12.11 08:18:00
Ahogy közeledik a karácsony, egyre hamarabb sötétedik délután, reggel pedig mindig kicsit később bukkan fel a nap. DSZI azon akadt ki, hogy folyton elvakítják a szembe jövők, akár több másodpercre. Az meg kifejezetten veszélyes lehet, ha például pont egy ilyen után érünk utol…..
Nem egy embert beszéltem rá én is a Macre azzal az érvvel, hogy nem kell rá vírusirtó, merthogy valóban meg lehetett eddig lenni nélküle. Azonos felhasználói szokások mellett egy windowsos rendszert fél év alatt szénné lehetett fertőzni, Macintoshon nem fenyegetett ez a veszély,…..
Desert 2008.12.03 13:02:21
zsoltt:
egy kis olvasnivaló:
www.zdnet.com.au/news/security/soa/Mac-OS-X-hacked-under-30-minutes/0,130061744,139241748,00.htm

"Gaining root access to a Mac is "easy pickings," according to an individual who won an OS X hacking challenge last month by gaining root control of a machine using an unpublished security vulnerability"

"The only thing which has kept Mac OS X relatively safe up until now is the fact that the market share is significantly lower than that of Microsoft Windows or the more common UNIX platforms.... If this situation was to change, in my opinion, things could be a lot worse on Mac OS X than they currently are on other operating systems"


Az utolsó mondatra különösen felhivnám a figyelmet. Ha a piaci részesedésének növekedésével nagyobb figyelmet kap a támadók részéről az osx, akkor sokkal nagyobb szarban lesznek mint a win-esek, ugyanis az osx egy lyukas sajtra hasonlit. Ne ámitsd magad azzal, hogy az osx biztonsága egy lapon emlithető a linux biztonságával. Egyébként a linuxra is igaz, hogy nagyon kis figyelmet kap a támadók részéről, ezért tűnik még valamivel biztonságosabbnak mint a win, de a valóságban nincs sok különbség, csak a felhasználók hozzáértésében.
Tegnap késő délután az M1-en jöttem hazafelé. Be is sötétedett már, aztán az eső is elkezdett esni, egyre erősödött, vízfüggöny, erős oldalszél, meg ami kell. Láthatóan az autósok jó része erről tudomást sem véve típustól függetlenül ugyanúgy nyomta neki bőven 130…..
Desert 2008.12.01 09:10:25
Nehéz, fogós kérdés ez. Talán "tűz galamb"(sic!) segít a megválaszolásában. Én nagyon szeretnék hinni a tulajdonosnak, és szívesen végignézném, ahogy az S8-as Audit leüti az útról. Szerény véleményem szerint ez csak akkor fodulhat elő, ha az Audi tulajdonosa…..
Szóval az Insignia az. De most miért? Tényleg? Akkor már miért nem a Skoda Superb? Abban legalább van egy jópofa ötlet, az a külön is - egyben is nyíló ötödik ajtó. Ha én lennék a világ autós újságírói, a második generációs Prius óta nem osztottam volna díjat. Az az autó…..
Szívatós Ámokfutás Rafi módra 2008.11.12 09:38:00
A hónapokkal ezelőtti adathalász támadássorozat után rengeteg olyan honlap maradhatott a neten, amit csalók hoztak létre, hogy megszerezzék az ügyfelek banki adatait. Ha már egy bank úgy dönt, hogy az ő ügyfélkörét célzó klón-oldalakat megveszi, akkor talán nem ártana ezeket…..
Lehet, hogy NorbArt sztorijával bővül a sztereotíp körbe tartozó Suzukik színskálája? Mindenesetre párjának és neki ezúttal egy fehér példánnyal gyűlt meg a baja és alapjáraton 90/60-as vérnyomása is jócskán az egészséges határérték fölé kúszott egy nyugdíjas…..
Írtam egy haveromnak a publival kapcsolatban. Sokfelé hallja az ember, hogy Svédországban mennyire rendesek, megállnak a zebra előtt, sosem hajtanak gyorsan meg ilyesmi. Az én barátom már 2 éve kint dolgozik, gondoltam megkérem, mondja el pár szóban, mi az igazság. Annyira…..