Regisztráció Blogot indítok
Adatok
reality check

1 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsigmond király híres lovagja megjelent a Dádpuszta feletti égen, a goások hozzá imádkoztak, hogy a rendőrség engedélyezze az O.Z.O.R.A. Fesztivált. És a szent ismét csodát tett. Ozorai Pipót már régóta vallásos tisztelet övezi az elektronikus pszichedélia rajongói…..
Dübörög a fesztiválgépezet, noha nagyján már túl vagyunk, lement a Volt és a Balatonsound, azért mégiscsak ma indul a SZIGET. Eheti posztunkban körbejártuk a fesztiválok és pártok kapcsolatát – vajon tényleg vannak olyan fesztiválok, ahova csak bizonyos pártokkal…..
reality check 2013.08.08 02:12:52
Bár kevesen tudják, de folyamatban vagy egy európai polgári kezdeményezés, melynek végső célja az állatkísérletek teljes betiltása. A kezdeményezést kényelmesen, otthonról is alá lehet írni online ezen a honlapon:…..
reality check 2013.07.30 23:01:10
Kapcsolódó demotiváló poszter:

imageshack.us/a/img179/5667/animalresearchix0.jpg

"Az állatkísérleteknek köszönhetően 20.8 évvel tovább tudnak tiltakozni."

Táblán a felirat: "Állítsák meg az állatkísérleteket!"

Lábjegyzet: "Az amerikai egészségügyi és humánszolgáltatási minisztérium szerint az állatkísérleteknek köszönhetően a várható életkorunk 20.8 évvel meghosszabbodott."
reality check 2013.07.31 04:32:07
@fuck.the.system: Nekem épp az jön le hogy a gyógyászati célú kísérleteket támadják.
Sok félreértés van a bitcoin címekkel kapcsolatban, ezért írok róla röviden úgy, hogy a kevésbé informatikus beállítottságú emberek is megértsék. Mi az a bitcoin cím? Nézzük egy tipikus bitcoin címet: 1Mw3boMo9hNa4rt3fbEdpouBQBmAKUKHPe Ez egy bitcoin cím, ezzel találkozol…..
reality check 2013.04.09 13:52:31
@lowbird11:

"Ez nem túl biztató, hogy érted pontosan hogy hihetetlenül kicsi az esélye?"

A Bitcoin 256 bites SHA-256 hash-t használ, így annak esélye hogy kétszer ugyanaz a cím generálódjon: 1/2^256, vagyis egy a 10^77-hez. Ez körülbelül akkora szám, mint ahány atom van az univerzumban, szóval az esély kb. akkora, mint hogy találomra kiválassz két teljesen tetszőleges atomot a világyegyetemből, és véletlen ugyanaz legyen. Gyakorlatilag zéró.

"És ha ne adj isten elterjedne az egész világon és ez lenne az új pénz, és lenne mondjuk 10 milliárd btc privát kulcs akkor se következhetne be?"

10 milliárd = 10^10
összes kulcs = 10^77

Vagyis ha 10 milliárd kulcs létezik, még akkor is marad 76 nagyságrenndel több (értsd: 1,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000) felhasználatlan kulcs.

"És ott vannak a tranzakció címek, egy felhasználóhoz több millió tranzakció cím is tartozna ha tényleg minden a bitcoinon keresztül zajlódna egy utópikus világba, ott se lehetne elképzelhető hogy legyen két megegyező cím?"

A tranzakció címek RIPEMD-160 hash-t használnak, ami direkt úgy van megtervezve, hogy ennek a matematikai esélye rendkívül kicsi legyen. Tehát különböző privát kulcshoz gyakorlatilag szinte biztos, hogy különböző publikus cím fog tartozni (épp ez a hash algoritmusok lényege). Így annak esélye hogy két publikus cím megegyezzen, rendkívül kicsi. Itt is 1 a 10^48-hoz nagyságrendű esélyekről van szó... Gyakorlatiag zérő.

(Csak megjegyzem, a "hagyományos" bankok is hasonló kriptográfiai algoritmusokat alkalmaznak amikor banki tranzakciókat végzel.)
reality check 2013.04.09 13:57:45
Bocs, elírtam, 10 milliárd felhasznált kulcs esetén nem 10^76, hanem 10^67 felhasználatlan kulcs marad. Ami egy irdatlan nagy szám.

@SandyG:

"Ha pl. valaki életében valamely privát kulcshoz tartozó bitcoin címre felhalmoz valamennyi bitcoint élete során. Majd az illető meghal és sírba viszi magával a bitcoin címéhez tartozó privát kulcsát?
Mi történik az ott lévő bitcoinokkal a jövő során?
Örökre elvesznek a véges számú kb.22millió bitcoinok közül?"

Igen, ha nincs meg a privát kulcs, akkor ezek a bitcoinok gyakorlatilag örökre "elvesznek". A blockchainben látható lesz ugyan, hogy egy adott címhez tartoznak, de mivel a privát kulcs nincs meg, így nem lehet többé "elkölteni" őket. Tehát a pénz gyakorlatilag "elveszett". És ha nincs információ arról, kihez tartozik az adott publikus cím, akkor azt sem lehet tudni, kinek a pénze volt.

Ugyanez vonatkozik arra is, ha valami oknál fogva elveszted a privát kulcsod. Akkor azok a bitcoinok örökre "elvesztek", mivel a privát kulcs nélkül többé nem lehet őket "elkölteni".
reality check 2013.04.09 17:00:06
Valaki kiszámolta, hogy annak az esélye hogy egy privát bitcoin kulcsot feltörjünk, kb. annyi, mint 6x megnyerni a lottót.

www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/10djgz/til_bitcoin_keyspace_is_massive/

160 bites hash feltörésének esélye: 2^160 (~1.46x10^48)

Atomok száma az univerzumban: 10^80
Atomok száma a Földön: 10^50
Ötös lottó megnyerésének esélye: ~4.4x10^7
Annak esélye, hogy belénk csap egy villám: 6x10^5

A fentiekből következik, hogy 6x megnyerni az ötös lottót 201-szer könnyebb, mint feltörni egy privát bitcoin kulcsot:

1.46x10^48 / (4.4x10^7)^6 ~= 201

Annak esélye, hogy 8x belénk csap a villám, kb. 87-szer nagyobb, mint hogy feltörünk egy privát bitcoin kulcsot:

1.46x10^48 / (6x10^5)^8 ~= 87

Ugyanezek vonatoznak arra is, mekkora eséllyel lesz azonos két tranzakció cím. Ennek esélye kisebb, mint hogy megnyerjük az ötös lottót ötször egymás után, belénk csap egy villám és eltalál minket egy aszteroida.

Továbbá, 4x nagyobb esélyünk van arra, hogy 10x egymás után ötösünk legyen a lottón, mint hogy két privát bitcoin kulcs azonos legyen...
Kell ez így? Alapdilemmák 2012.08.12 01:43:16
  Azért indítottam blogot, mert láthatóan sokféle vélemény megfordul a bloggerek között, de azok a blogok kisebbségben vannak, amelyek érnek is valamit és nem csak arról szól, h "Éljenek a drogok és mi az, hogy rendőrök megszállnak egy ilyen "nyugodt helyet"  (Ozora); az…..
reality check 2012.08.14 15:59:19
Így nézett ki az a hírhedt, média által annyit hangoztatott razzia:

www.youtube.com/watch?v=OTiz3Xk5p50

Gyakorlatilag mindenki nagy ívben szart arra a pár tucat kivezényelt szerencsétlen kékruhásra a domboldalban.
reality check 2012.08.14 16:12:14
"Semmi probléma

"Semmilyen negatív tapasztalatom nem volt" - mondta egy ozorai nő, aki rendszeresen árult a fesztiválon. Azt mondta, sokan voltak Ozorán, akik étellel, itallal, gyümölcsökkel látták el a fesztiválozókat, bár egy másik árus szerint ez nem csak a helyiek biznisze volt, mert az ország minden pontjáról érkeztek a rendezvényre vállalkozók.

"Rendes társaságot fogtunk ki mindig" - mondta egy asszony, aki a házát korábban rendszeresen bérbe adta fesztivállátogatóknak. Nála mindig pontosan fizettek, bár egy ismerősétől azt hallotta, nála egyszer nem tudtak a fiatalok készpénzzel fizetni, mert elköltötték az összes pénzüket, de egy aranylánccal rendezték a számlát. A többi ingatlantulajdonos is csak jókat mondott a többnyire külföldiekből álló fesztiválozókról, egyikük megjegyezte, voltak, akik még ki is takarítottak maguk után, amikor elhagyták a bérelt szálláshelyet.

"Öt éve adok ki házat a fesztiválozóknak, de nem volt lopás, semmi probléma" - mondta egy ozorai asszony, aki hozzátette, hogy kicsit hangos a zene, amihez már hozzászoktak, de a résztvevők összességében pozitív hatással vannak a településre. "Bejönnek, vásárolnak, költik a pénzt, aztán mulatoznak tovább" - mondta az asszony az általa "fura öltözékű" emberekként aposztrofált fesztiválozókról.

A fesztiválon működő biztonsági szolgálat egyik munkatársa a rendőrségi razzia után azt mesélte, hogy a rendőrök is meglepődtek, amikor megmotozták, és nem találtak nála semmilyen szúró vagy vágó eszközt, illetve más fegyvert. Állítólag nevetve mondta nekik, hogy itt ilyesmire nincs szükség, mert mindenki békés, nem szokott balhé lenni. "Minden fesztiválon megy a narkózás" - mondta egy másik ozorai férfi, aki szerint a rendőrök kicsit felfújták a dolgot. "Szólt a dum-dum zene, oszt jól elvoltak" - mondta. A rendezvény szervezőjét kedden nem sikerült telefonon utolérnünk."
reality check 2012.08.14 20:08:33
Hát azt a 16 szerencsétlent akit még összeszedtek a korábbi 41 mellé a hétvégén, nem mondanám nagyon sokkal többnek. Ha úgy vesszük, 20 ezerből 60 ember, az nem sok (0.3%, vagyis kb. 300 emberből egy). Ennyi drogfogyasztót biztosan bármelyik fesztiválon találtak volna, vagy bármelyik szórakozóhelyen. Kicsit fel van fújva a dolog.

Extasyról olvastam elég sokat, tehát és mint mondtam, nem támogatom a mértéktelen használatát. Azt hiszem annyiban egyet érthetünk, hogy - szerencsére - a kokainnál jóval kevésbé káros anyag, és aki nem küldi szét vele magát eszetlenül, annak kicsi eséllyel lesznek gondjai belőle. Persze aki hülye, az akár alkohollal is szétcseszheti az agyát, ráadásul tejesen legálisan, szóval a mértéktelenség soha nem szül jót, semmilyen anyag esetén sem.

Most te is meg mások is rázzák a kezüket hogy márpedig legyen a törvény betartva. A valóság az, hogy ezzel a razziával csak annyit értek el, hogy nem nyíltan fog menni a kereskedelem, hanem rejtve, ugyanúgy ahogy bármely más rendezvényen is megy. (Szigeten ha jól tudom, több dílert fogtak idén mint itt, mégsincs ekkora felhajtás belőle). A Szigetet is mióta próbálják drogmentessé tenni, és sikerült nekik? Nem. Ugyanúgy jelen vanna a drogok ott is, ahogyan bárhol másutt is.

A drogmentes világ elképzelése egy megvalósíthatatlan utópia, kormányok világszerte 80 éve próbálják elérni, ezidáig sikertelenül, és jelenleg a legcsekélyebb kilátás sincs arra nézve, hogy bármikor is sikerülne a drogmentes társadalom állapotát elérni. Én csak azt látom, hogy a túlzott rendőri intézkedés emberek békés nyaralását, szórakozását tudja tönkretenni, rossz szájízt hagyva maga után.

És itt azt hiszem le is zárnám ezt a társalgást, mert úgy érzem, túl sok újat nem tudnánk mondani egymásnak, bocsáss meg ha a jövőben nem válaszolnék.
A nyugati civilizáció eljutott arra a pontra, ahol az értékrendek annyira összekeveredtek, hogy az emberi élet tiszteletben tartását megelőzik mindenféle szabadságeszmék. Most a művi terhességmegszakítással és az eutanáziával kapcsolatban próbálom végiggondolni az érveket…..
reality check 2011.05.15 15:59:02
Szerintem a "ne éljünk nemi életet" soha nem volt divatos, csupán bizonyos korokban nem volt divatos beszélni róla, az uralkodó ideológiai nézetek miatt. De ez csak képmutatás, lásd:

www.mult-kor.hu/cikk.php?id=17590

Ha egy nő úgy dönt, hogy nem él nemi életet, de megerőszakolják, attól még ugyanúgy teherbe eshet. Szal bocs, de ez a módszer se 100%-os (bizony vannak ilyen abortusz esetek).

Az, hogy egy (vagy több) utódot etetni, gondozni, nevelni kell, sok ember számára elég szörnyű teher, pláne a szegényebb rétegben. Ezen kívül nincs mit igazolni rajta, önmagát igazolja. Ideológiákról ugyan vitázhatnánk, csak értelme nincs, mert ettől a gyereknevelés nem lesz számukra kevésbé teher.
Az Index cikke a Tények alapján azt írta, a vérvétel eredménye kimutatta: a pécsi halálos áldozattal járó iskolai lövöldözés elkövetõje aznap nyugtatót, elõzõ nap pedig antidepresszánsokat vett be. A pszichiátriai kezelés és gyógyszerezés tényét Dr. Gábriel Róbert, a…..
Nemrég kaptuk a hírt egy kedves olvasonktól, hogy a kertje végében csak úgy magától elburjánzott a marihuána. Nem kell túlzottan örülni, sajnos emberi fogyasztásra nem alkalmas a parlagfűhez hasonlóan gazként terjedő Cannabis sativa var. ruderalis: Ez csak úgy kinőtt a kertben.…..
reality check 2010.10.08 21:09:06
@Pacsker:

"vagy a hibridizáció során az önvirágzásért felelős gének adódnak csak át, a termés minőségét és fejfájást nem okozó tulajdonságát már az ak47-től örökli?"

Pontosan ahogy mondod. Persze ez egy hosszú, több generáción át tartó szelekciós folyamat eredménye.
Egy kellemes februári éjszakának indult, aztán megjelent egy halom rendőr, lelőtték két kutyáját a hétéves gyereke szeme láttára, őt meg a falhoz szorították. A kommandósok csekély mennyiségű füvet találtak, ami csak vétségnek számít Missouriban, úgyhogy bónuszként a…..
reality check 2010.07.28 20:48:26
reality check 2010.07.31 03:58:20
És még egy adalék... Barry Cooper, egykori kiváló drogügyi nyomozó, aki maga is tagja volt ilyen SWAT rajtaütéseknek, egy Alex Jones interjúban elmondja, hogy még 13-14 év elteltével is rémálmai vannak emiatt, és rémképeiben a SWAT osztagtól halálra rémült sikoltozó 8 éves gyerekek tekintetét látja maga előtt. Majdnem sírva fakad, a könnyeivel küzd, miközben ezekről az emlékeiről beszél. Nagyon durva.

www.youtube.com/watch?v=iyd49CtAKYU

Itt az üzenete a rendőrök számára ezekkel a SWAT rajtaütésekkel kapcsolatban (3:03-tól):

www.youtube.com/watch?v=hk5JEZ5nJA8

Ez a fickó nyolc éven át az egyik legkiválóbb drogügyi nyomozó volt, mígnem végül totálisan kiábrándult az egész rendszerből, rájőve hogy hány ezer ember életét tette tönkre azzal, hogy értelmetlenül börtönbe juttatta őket vagy a szeretteiket némi növényi törmélék miatt. Azt hiszem ha valaki, akkor ő az, aki legjobban látja a rendszer totális csődjét, értelmetlenségét és korrupcióját.
Az első, Tumbliról levadászott szavazólap-dekoráció nagyon szolid: a My Little Pony-rajzfilmsorozaton Robot Unicorn Attack flashjátékon és/vagy mariskán szocializálódott baranyai alkotó csillagokkal, pillangóval és egyszarvúval dekorálta ki pecsétes papírját (bár az…..
reality check 2010.04.11 22:01:49
Siklósi András(Nagyon sajnáljuk, de nem tehetjük meg, hogy nem közöljük. A szándékunk nem gyűlöletkeltés, hanem korrekt tájékoztatás! Bízunk benne, hogy e megrázó hír szeretetteljes embertársi összetartásra serkent!)Azt hiszem, nem tévedek, ha kijelentem, hogy ehhez fogható…..
Késő lett. A mosatlan halmot holnapra hagyom, a paradicsomos pasta maradványait álmosan a jénaiba kotrom. Mamusz, pulcsi, kabát, jénai, és már csoszogok is ki a veremhez. Az elrugdosott palló alól megcsap a jég hidege. Szürreális péntek esti program? Pedig száz éve még nem sok…..
reality check 2010.04.05 11:39:43
@Rwindx:
Ja, és nyilván _neked_ mindegy az a napi pár tized kilowattóra, de de ha azt nézed hogy hány hûtõ van a világban, akkor éves szinten már egy elég nagy számot kapsz. Konkrétan akkorát, hogy ha minden hűtő ennyivel kevesebbet fogyasztana, akkor jó pár erõmûvet be lehetne zárni.

De pár évtizeden belül elfogy a kõolaj, és akkor amúgyis bezárják õket :P
reality check 2010.04.05 15:47:38
@nál:
Az erõmûvek legnagyobb része (37%) kőolajjal működik. További eloszlás: 25% szén, 23% földgáz, 6% nukleáris, 4% biomassza, 3% vízenergia, 0.5% napenergia, 0.3% szélenergia, 0.2% geotermikus, 0.2% bioüzemanyag, 0.04% napcella.

Tehát az összes energiatermelés 85%-a nem megújuló fosszílis tüzelõanyagból származik, amelyek várhatóan pár évtizeden belül elfogynak. És akkor már számítani fog a napi 1 kilowattóra is. Ma még ezt nem érzékeljük, mert látszólag van bőségesen energia, de sok elemző pár évtizeden belül komoly energiaválságot jósol. Ha csak addig nem történik valami csoda :)
kapcsold le a villanyt. a hócipőm van tele ezzel az egésszel. pedig ha nagyképű lennék, nagyobb környezetvédőnek tartom magam, mint sokan, akik villanyoznak ma este. persze, figyelemfelhívás, miegymás. oké. de. de nagyon nem szeretem az álságos dolgokat. és ez nagyon nagyon…..
reality check 2010.03.29 00:19:47
@cso zsi: nem kell hozzá semmi engedély 6 méterig, illetve háztetőn 3 méterig (20 kW alatt). Tudtommal semmilyen "díj" nem figyel be, megépíted oszt' jónapot. Nekem ezek az információim egy szélturbina-tulajdonostól, és a jogszabályokat tanulmányozva ugyanezt találtam.

Erről elég sok információ van itt:
www.ingyenenergia.hu/

Az viszont sajnos valóban igaz, hogy ha a termelt felesleges energiát vissza akarod juttatni az ELMŰ rendszerébe (amely megvásárlására EU jogszabály kötelezi), akkor tényleg milliós beruházásra van szükséged, meg drága engedélyekre, tehát kvázi nem éri meg. Hazánk e tekintetben eléggé el van maradva más országoktól.

Viszont ha a termelt áramot nem akarod a hálózatba kötni, akkor semmilyen jogi kötelezettséged, fizetendő díjad nincs, külön engedélyezetni nem kell. Vagyis az így kapott energia ingyen van, és nyugodtan éghet a villany, mehet a légkondi ;)

Ha magad barkácsolod a turbinát, akkor 100-150 eFt-ból ki lehet hozni, így viszonylag hamar, pár év alatt megtérülhet az ára. Páran már megcsinálták, tehát mindez nem csak fantázia.
Megjelent az LMP várvavárt programja (PDF, 228 oldal), amiben egész 3 mondat erejéig kitérnek a marihuána dekriminalizációjára: Dekriminalizálni kell a kannabisz származékokat fogyasztókat, mivel ha bűnözőként bánik velük a társadalom, azzal nem tudjuk a problémát a…..
  Bár a téli sportok nem vonzzák annyira az ezermestereket, mint mondjuk az autózás vagy a horgászat, azért barkácsmegoldások szép számmal akadnak a havas lejtőkön is. A legfrissebb ez a két PowerBook-ból összeeszkábált snowboard, amelyiket ez eBayen is árultak 99 euróért,…..
Orbán Viktor egy vidéki lakossági fórumon kijelentette, hogy amennyiben pártja kormányra kerül, legalizálja az otthoni pálinkafőzést. Ezzel gyakorlatilag elkötelezte magát a messze legtöbb közegészségügyi és társadalmi ártalommal járó drog szabályozásának liberalizációja mellett. Alapvetően lehetne…..
reality check 2010.02.20 10:52:38
@szeszkópé: A szerzőt azért zavarja, mert bár lényegileg hasonló dologról van szó, őt ezzel mégis is negatív megkülönböztetés érné, továbbra is. Ő hozzád hasonlóan úgy érzi, azzal amit tesz, nem bűnöző, pedig a hatályos jogszabályok szerint igen, és a maga részéről nagyon örülne neki, ha a fenti tevékenységet legálisan tudná végezni meghatározott keretek között, és nem kellene attól rettegnie, hogy akedves szomszéd bármikor feljelentheti a rendőrségen.

Egyébként én is támogatom mind a könnyűdrogok, mind az otthoni szeszfőzés legalizációját.
Magyarországon ezekben a napokban kezdik el intézményes keretek közt beoltani azokat, akikre az újinfluenza nagyobb veszélyt jelent, mint az átlagnépességre. A WHO-nak a vírusról és a járványról kiadott legfrissebb (73-as számú, legalább hetente  új van egyébként)…..
Hol volt, hol nem volt, sőt, van is ez az Andersen mese, amely „A császár új ruhája” címet viseli.  A sztori röviden összefoglalva egy nem létező, ámbátor méregdrága ruháról szól, melyet ügyes csodaszabók (vagy inkább csodacsalók?) úgy adtak el a császárnak,…..
reality check 2010.02.09 16:29:19
Kész van az az állam teljesen, megszállták a rohadt drogosok. Az Oaksterdam Egyeteméről elhíresült Richard Lee most éppen azt találta ki, hogy 2010 novemberben megszavaztatja a fű helyi legalizációját. Ehhez állítólag bőven több mint a szükséges 434 ezer aláírást sikerült…..
reality check 2009.12.28 14:18:04
@zala:
Ez miatt kell suttyomban, dugi lámpás ültetvényeken termeszteniük az amúgy államilag legális füvet, mert bármikor jöhet a DEA, és a szövetségi törvények értelmében seggbeb...ják őket.
reality check 2009.12.30 06:48:15
@Veér Farkas: @legyen ez:
Ha tájékozottak lennétek, akkor nem írnátok ekkora irdatlan marhaságokat... Ugyanis jelenleg a tendencia világszerte az, hogy egyre több országban dekriminalizálják/legalizálják a füvet, még ha a begyöpösödött agyúak ezt nem is fogják fel.

Ezen a világtérképen látható, hogy jelenleg hogy áll a helyzet:

en.wikipedia.org/wiki/File:World-cannabis-laws.png

(súgó: a kék területeken dekriminalizált/legális a fű)
Kenderzsupp Free Farkas Péter! 2009.12.27 16:20:00
Vo-vo-vo, most kaptuk a bréking telegrammot, hogy Farkas Pétert elfogták Andorrában. Mint az bizonyára közismert az exolimpikon több tucat óvodást falt fel a saját pincéjében élve, néhány ezer tő növénykével bukott meg 2004-ben. Harmadrangú vádlottként, bár sosem ismerte be a…..
reality check 2009.12.29 13:51:24
@Bobby Newmark:
A füvet bizony elő kell állítani a kenderből. Ugyanis nem tudod a nyers növényt elszívni. Nem ég jól :)

Másrészt a nyers növényben a hatóanyag elsősorban THC-sav formájában van jelen, ami nem pszichoaktív. Emiatt ha nyersen megeszed, nem hat.

Ezért előbb alaposan meg szokták szárítani, és érlelni. Így lesz a nyers kenderből szívható fű, amely során a THC-sav egy része dekarboxilálódik aktív THC-vé. Ezt a kémiai átalakulást a hő gyorsítja, ezért szokták melegíteni, mielőtt eszik.
reality check 2009.12.29 14:32:54
@hRaVeN:

insciences.org/article.php?article_id=5687

Ezzel a tanulmánnyal az az alapvetõ hiba, hogy nem a fû füstjét, hanem a dohánnyal kevert füstöt elemezték ("smoking of 3-4 cannabis cigarettes").

Innentõl kezdve nyilvánvalóan semmi hiteleset nem mond el a fû füstjérõl. Továbbá csupán bizonyos toxinok szintjét méri, semmi konkrétat nem állít arról, hogy dohányt nem szívó fûfogyasztók körébenen ténylegesen, valóban, mérhetõen több lenne a tüdõrákosok aránya. Tashkin vizsgálata pont az ellenkezõjét mutatta ebben az esetben.

A sciencedaily cikkel pontosan ugyanez a probléma. Csupán annyit mond, hogy bizonyos anyagok szintje magasabb a marihuána füstjében, semmit nem állítva arról, hogy ez bizonyítottan, mérhetõen jelentõsen káros lenne. Mégegyszer leírom: a fûbõl a hatásos adag körülbelül 0.05-0.1 gramm fû, ami egy kisujjkörömnyi, pipából 1-2 slukknyi anyag, szinte jelentéktelen mennyiségû füst. Egyetlen szál cigarettában 10-20x ennyi dohány található.

Ha jobban megnézegeted a tanulmányokat, akkor láthatod, hogy nem csak kémcsõben (in vitro), hanem állatkísérletekben szintén azt találták, hogy a kannabinoidok elpusztítják a rákos sejteket. Továbbá nem nézted meg alaposan Rick Simpson weblapját sem, aki kannabisztintúrával a tényleges rákos betegek 70%-át két hónap alatt meggyógyítja. Valós, élõ, rákos embereket gyógyít, akik ténylegesen meggyógyulnak.

Ha a fûszívást továbbra is károsabbnak gondolod mint az alkoholfogyasztást, akkor valójában csak a saját "mérgedet", az alkoholt akarod védeni, ezért torzítva látod a valóságot, és elbagatellizálod az alkoholfogyasztás veszélyeit, miközben a fű esetén bolhából elefántot csinálsz. Mértékkel fogyasztva a füvezés (dohány nélkül) egyáltalán nem károsabb, mint a mértékletes borozás.

Mivel nem olvastad el amiket linkeltem, és már így is részben ugyanazt ismétlem el, mint korábban, így harmadszorra nem fogom ugyanezeket leírni. Ha érteni akarod, érted.
reality check 2009.12.30 03:39:47
@hRaVeN:
Így van, a dohányt IS szívók vannak egészségügyi veszélynek kitéve, a dohány tüdõkárosító volta miatt. Továbbá a dohány igen erõsen addiktív... szóval semmi esetre sem jó dohánnyal keverni, a dohány egy méreg.

Mindez nem azt jelenti hogy a fû tüdõrákot okozna, hanem azt, hogy a kellõ felvilágosítás hiányában sok fogyasztó dohánnyal keveri, ami igen káros. Pipa vagy vaporizer használatával ezek a veszélyek lecsökkenthetõk, megszûntethetõk.

Hogy tinédzserekben agykárásodást okozna... nos, abban egyáltalán nem kételkedem, hogy a krónikus, rendszeres használat komoly pszichés problémákat okozhat, vannak rá példák. Ebben szerintem a legtöbben egyetértenek. Azt azonban vitatják, hogy az alkalmi, mértékletes használat komoly problémákhoz vezetne. A fû által okozott agykárosodásról egyébként sok vita van, nem tudok olyan tanulmányról, amely az alkalmi fûfogyasztással kapcsolatban kimutatott volna bármilyen szervi elváltozást. Itt egy összefoglaló a kapcsolódó tanulmányokról:

robertlindsay.wordpress.com/2009/09/15/cannabis-and-brain-damage-summary/

És viszonyításként, gyakorlatilag a hallucinogéneken kívül szinte minden más drog sokkal több bizonyított agykárosodást okoz, mint a fû, beleértve az alkoholt és a nyugtatókat is...

robertlindsay.wordpress.com/2009/09/15/cannabis-and-brain-damage-cannabis-compared-to-other-drugs/

Azt senki nem vitatja, hogy bármilyen, a szervezetbe juttatott tudatmódosító káros lehet, különösen egy fejlődő szervezetre, így a fű is. Viszont ezek közül a fû az egyik legkevésbé agykárosító, tehát a "legkisebb rossz". Talán ez kicsit más megvilágításba helyezi a dolgokat. A kulcs a mértékletesség.

Befüvezett emberektõl gyakorlatilag soha nem fogsz agresszív, botrányos viselkedést tapasztalni. Tíz év alatt az ismerõsi körömben soha egyetlen alkalommal nem láttam ilyesmit. Ha valaki beszív, akkor általában lenyugszik, békés lesz, vigyorog, jó kedve lesz. Ha nagyon beszív, akkor elfárad, besüpped egy fotelbe, esetleg bealszik, de aggresszió gyakorlatilag kizárt. Még soha életemben nem láttam agresszív beszívott embert, és nem ismerek senkit, aki valaha látott volna.

A legrosszabb, ami történhet, hogy valaki nagyon túlszívja magát, és rosszul lesz, megijed, bepánikol, ami legtöbb esetben legkésőbb a hatás elmúltával véget ér. Halálos túladagolás lehetetlen, a fű egyik létező legbiztonságosabb anyag... Nincs a történelemben egyetlen létező dokumentált halálos túladagolás sem, ellentétben a rengeteg halálos alkoholmérgezéssel.
Gulyásdemokrácia Farkas-vakság 2009.12.27 22:11:42
Sokan keltek Farkas Péter védelmére az elmúlt pár órában, két fő csapás mentén. Egyik kérdésük az, nem igazságtalan-e hét évet adni kábítószer-termesztésért, miközben gyilkosok ennél jóval kevesebbel megúszhatják. A másik felvetés pedig: vajon igazán bűn ez az egész,…..
reality check 2009.12.29 13:35:45
@Kalmár:
A drogkereskedelem jelenleg is nagy "biznisz". Az egyik legnagyobb biznisz a világon. Hiába tiltott. Nem kell újabb mérget "bedobni", azok már rég "be vannak dobva", országunkban százezrek fogyasztják őket rendszeresen.

Ha a társadalom a legalizálás mellett megfelelõ, nem egyoldalú felvilágosítást is adna, és megbélyegzés, büntetés és kiközösítés helyett lehetõséget teremtene a problémás fogyasztóknak a problémáik szakemberek által támogatott kezelésére, akkor talán közelebb jutnánk ahhoz, hogy mérsékeljük az ígyis-úgyis elkerülhetetlen drogfogyasztás kockázatait és ártalmait, mivel a tiltás nem hat. Sajnos a társadalmunk messze nem elég érett erre a feladatra.

Többségében nem arról van szó, hogy a legalizációpártiak propagálnák a drogokat, csupán a két "rossz" közül (legálisan kapható vs. feketepiaci) a kevesebb kockázattal járó "kisebbik rosszt" választanák. A gyereked már csak statisztikai alapon is jó eséllyel fog találkozni fûvel (a középiskolások közel fele kipróbálja), a kérdés ismétlem az, hogy mit szeretnél inkább: a gyereked feketepiacon vegye a szennyezett, felütött füvet a dealerektõl, vagy inkább az ellenõrzött minõséget a gyógyszertárból? Szerintem a legalizáció fõ kérdése errõl szól, és pont a szabályozás lenne a legalizáció lényege.

Egyébként a hollandok is kísérleteztek legális heroinfelíró programokkal hogy megszűntessék a kapcsolódó bűnözést, de jelenleg nem tudom mi a helyzet náluk ilyen ügyben. Mivel egy keresztény párt van náluk kormányon, érthető ha nem nézik jó szemmel a coffee shopok működését, hiszen a most hatalmon lévők utálják a "drogosokat". Összehasonlításul, kábé olyan a helyzet náluk, mintha itt a KDNP lenne kormányon...

Javaslom neked ezt a cikket:
drogriporter.hu/node/1228

Hadd idézzek belőle:

"Míg Amsterdamban a megkérdezettek 34,5%-a próbált már ki életében füvet, addig San Franciscóban 62,2%-a: magyarul a tilalom ellenére többen szívnak Kaliforniában, mint Hollandiában! Az egyéb drogok – kokain, heroin, amfetamin, metamfetamin, Ecstasy – fogyasztási mutatói jóval alacsonyabbak Amsterdamban, mint San Fransiscóban."

Ennyit a tiltásról...
reality check 2009.12.29 13:41:40
@Kalmár:
"Egy szippantás fű tiszta méreg"

Már bocs, de te valami irdatlanul alultájékozott/agymosott vagy...

Ugyanis a fű az egyik legősibb, több ezer éve használt gyógynövény, ami számos betegséget gyógyít... Ezek alapján azt gondolom, a leghalványabb fogalmad sincs arról, miről is beszélsz.
Ellenőrző Csupasz tanerők 2009.12.13 08:00:00
Levélírónk véleményét írja le az amerikai médiában nagy port kavart meztelenkedő leszbikus tanárnők esetéről. Kérdései első sorban arra vonatkoznak, hogy meddig mehet el egy tanár, illetve mást is kirúgnak-e, ha meztelenkedik a munkahelyén? Kedves Ellenőrző!A napokban…..
  Talán az év legokádékabb trágyahumorát sikerült megtalálnia a hómpédzse szerint vírusmarketingre specializálódott Webvizionak. A saját minőségi munkájának promózására kitalált FlashMikulás a méltán gyűlölt képernyőreklámfigurákhoz hasonlóan bekopog a monitoron,…..
reality check 2009.12.07 14:01:30