Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kjanik

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gerillakuka Hogyan szelektáljunk? 2018.11.08 05:43:44
Hogyan is produkájuk azt a bizonyos minőségi szelektív szemetet? Meddig jó mosogatni a műanyagot, és honnan vízpazarlás? Letépjük a papírcímkét a konzervdobozról? Akkor most sok kis idióta szabályt kell betartani? Ahány szemét, annyiféle gondoskodás? Megírtuk már, hogy szelektálni csak…..
Szerző: Horváth Zoltán Pár napja megírtuk: új, kormányfüggetlen hírportál indult Szombathelyen. Az ugytudjuk.hu a vidéken is médiahálózatot építeni kívánó LMP-s országgyűlési képviselőhöz, Ungár Péterhez köthető. A portál kevesebb, mint egy hete indult, de már most látszik, hogy nem mindenki örül…..
        Jurák Kata újságíró a Magyar Idők förmedvényben az ápolási díj minimálbérre történő emeléséért tartott pénteki tüntetés kapcsán csak azzal tud foglalkozni, hogy kik szervezték meg azt, kihasználva egy újabb alkalmat egy kis soros-böffentésre.   Nem vagyok közvetlenül érintett, nem kell…..
kjanik 2018.07.24 03:46:58
@Antlfinger Edvárd:
"Nem olyan könnyű igazságot tenni."
De talán nem is olyan nehéz, ha más tényezőket is bevonunk a mérlegelendő körbe.
( látványberuházások, 1-2 ember sport és vasúthobbija, szétszórt, elherdált és ellopott források, ...)
A neves autógyár marketing igazgatója barátja esküvőjére tartott. A meleg nyári napon is elegánsan akart megjelenni, világos öltönyt viselt. Már majdnem megérkezett a lagzi helyszínére, a vidéki kúriához, amikor egy úton fekvő fémdarab befúródott a gumijába, és defektet kapott. Bár a pótkerék…..
Van, hogy egy lámpa fényereje kevés, akármilyen szuper led is van benne. Ekkor kerülnek elő a 3-5 vagy még több ledet tartalmazó lámpák. Természetesen ezeknek a lámpáknak az energia felhasználása is nagy, így gyakori, hogy több 18650-es aksit lehet belerakni, vagy az eleve a jóval vastagabb…..
kjanik 2017.11.06 06:21:34
@Lord_Valdez:
"A lux az megvilágítás mértékegység."
Eddig jó. Azaz a lux = lumen/m2, a lámpa fényáramának a sűrűsége a megvilágított felületen.
Ez pedig pontosan a fényforrásra jellemző (az erősségére és az irányítottságára), és a felület előtt véget ér a hatása.
Hogy mit ver vissza a felület, az jellemző rá, de az más tészta.

A lux "Nem a lámpa tulajdonsága, hanem egy felületé, amit megvilágítasz vele."
Ez tévedés!
kjanik 2017.11.06 09:26:07
@Lord_Valdez:
"Szigorúan nézve igazad is lehetne, de ha ugyanennyire szőrszálhasogatóan nézem, akkor honnan veszed, hogy nem matematikai felületről beszéltem? "

Szigorúan nézve igazam van.
Ha megnézel egy luxmérőt, azt láthatod, hogy az érzékelőt a megvilágított tárgyra helyezik, és a fényforrás fele mérnek.
Ez a mérés azt mutatja, hogy mennyire világítja meg a fényforrástól adott távolságra levő tárgyat a fényforrás. Ennek pedig köze sincs ahhoz, hogy mi és mekkora dolog van megvilágítva, vagy van-e ott egyáltalán valami, bárhogy is ragozod. Ezt jól mutatja a lux dimenziója is.
Nagyon kérem a KDNP képviselőit, hogy ne csináljanak már ásatag hülyét belőlünk, katolikusokból...
    A sztori 2016 augusztusában kezdődött, egy hétköznapi vásárlással. Ekkor még nem tudtam, hogy azzal a vásárlással nem csak egy alkatrészhez fogok jutni, hanem egyúttal benevezek egy általam addig nem ismert játékba is.   A történet egyik szereplője, egy országos hálózattal rendelkező…..
A valósággal való szembenézés elkerüléséből ismét ötösre vizsgázott a Fidesz. Ezúttal Kövér László, az aligha tisztelt Ház elnöke mutatta be a narancsos vezércselt: miként kell két lépésben mattot adni a sajtónak...
kjanik 2017.04.26 06:43:22
@Nzoltan:
" Mondenki megteheti, hogy nem nyilatkozik."

Kivéve a közhivatalnokot.
[…] a legtöbb, amit egyik ember a másiknak adhat, az a szolidaritás. (Örkény István)..
kjanik 2017.03.06 05:14:38
@felső határ nincs:
2/3 -ra torzíthatja a választási matematika. Köze sincs a választási arányokhoz.
Múltkori tippem szerint a vízköves vízforralót ecetes vízzel érdemes kitakarítani. Aki azonban nem szeretné, hogy ecetszagú legyen a vízforralója egy másik praktikát is bevethet. Nem gondolnátok Spurcikáim, de remek vízkő elleni takarító szer lehet a KÓLA! Ha a…..
Három évvel ezelőtt lelkes, vidéki fiatal lévén leváltam a családomról (ez úgy hangzik, mint egy rossz nevelési kézikönyv), és megkezdődött saját kis életem: kollégista bölcsész lettem Budapesten. Nem standard kollégista – szakkollégista, elit kollégista. Intézményem pontos definíciója:…..
kjanik 2017.01.23 19:47:24
Igazad van.
csepelcottage.blog.hu/2017/01/21/nagyikanak_azert_csak_reszben_volt_igaza#more12143105
Az előbb olvastam ezt az írást, el is gondoltam, hogy mit írnék alá, ha írnék.
Ilyeneket például:
Érthetetlen, hogy az ingatlanpiacon a XX, XXI, XXIII. kerületeknek a presztízse a legalacsonyabb. A bemutatott helyszín közelében lakom, a Soroksári-Duna környéke minden évszakban csodálatos. A környezet szempontjából az élet egy egész éves üdülésnek tekinthető.
Elfogadom, hogy az életformát tekintve valaki a belvároshoz kötődik (pl. a lányom oda húzott), én legalább 5 okot felsorolhatok, ami miatt nehezen viselhető börtönként élném a belvárosi létet.
A konkrét ismeretek, tapasztalatok hiányában megfogalmazott előítéletek, illetve a sznobizmus a mindennapok része.
Porig alázta a Helsinki Bizottság Németh Szilárdot: bele akarunk szólni a politikába, és ez alkotmányos jogunk. ..
Először is, sehol sem igaz az általánosítás. Nem, nem igaz, kedves kivitelezők, hogy egyik tulajdonos sem fizet ki a végén és mindegyik ingyen dolgoztat! Nem, nem igaz, kedves tulajdonos, hogy minden kivitelező lenyúlja a pénzedet és aztán eltűnik...
kjanik 2016.12.18 15:28:54
Amikor Schiffer András otthagyta az LMP-t, sokan remélték ebben az országban, hogy a méregzöld párt életében egy békésebb, együttműködőbb időszak következik. Hogy csitul az az ingerült gyűlöletkeltés, ami a schifferi „politizálás” lényegét jelentette. Minden józan ember látta, hogy ezzel a…..
Frissített!   source: boingboing.net Párizs, Franciaország és Európa ma azon a sokkon esett át, amin az Egyesült Államok 2001. szeptember 11-én. Véget ért egy aranykor, az európai biztonság és béke kora, s egy fenyegető új helyzettel kell megismerkednünk, amelynek…..
Kihalnak az igazi jó orvosok!! Ha valaki igazán a hivatásának érzi a munkáját, a szívvel lélekkel csinálja,s azt a betegek is meghálálják!Itt nem volt gond azzal, hogy kinek adjunk pénzt,mert a munkához ,s  betegekhez való hozzáállás ennél alacsonyabb szintre már nem…..
Nincs ebben a sztoriban semmi, csak egy történet egy ellopott és megtalált autóról, ami végül mégsem lett meg. Mert csak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Január 2-án erődemonstrációra készül a társadalmi ellenzék, amelyen a mai állás szerint meg fog jelenni a parlamenti hivatalos ellenzék egy része -- konkrétan a DK -- a saját zászlói alatt. A tüntetés fő szervezője, Várady Zsolt, illetve néhány másik szervező is megkérte…..
HORVÁTH GYULA PUBLICISZTIKÁJA: A DK legutóbbi kongresszus óta az előrehozott választás lehetőségének felvetése  megmozgatta a hazai politizáló közvéleményt. Azért robbantak ezek az érvek bombaként a köztudatban, mert olyan viszonyok érezhetőek hazánkban, amik reálissá…..
Egy elhagyatott műhelyben jártunk, amit valószínűleg talán valamikor a kétezres évek végén használtak utoljára.  Legalábbis a falon lévő poszter szerint erre lehet következtetni. Szerszámok a műhelyasztalon, ruhák és sapkák a fogason, gázmaszkok a földön, papírok az…..
Nem túl sok mindent lehet hozzáfűzni az FTC vezetőségének döntéséhez, miszerint az RTL Klub stábját nem engedik be a stadionavatóra, talán csak annyit, hogy elég pitláker húzás ez, kérem szépen. Állambácsi seggét ennyire szánalmasan tán még a debreceni stadion örvén sem…..
Szabad az út az ittas kerékpárosok előtt. A rendőr nem büntethet, de döntöd el, alkalmas vagy-e. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
Egy kellemes nyári napon négy rokonszenves ausztrál diák meglóg a suliból, bedobják a szörfdeszkát meg a gitárt Rudi kék VW-buszába, és a tanórákon ücsörgés unalma helyett az utazás kalandos szabadságát választják. Rokonszenves kölykök, afféle értelmiségi családból…..
A Főgáz év végi elszámolása szerint András fiáék 60%-kal teljesítették túl a korábbi fogyasztásuk alapján megállapított átalányt. Lehet, hogy valahol lopják a gázt a környékén? Vagy felütik a rezsicsökkentés óta? Budapesten háromfős háztartásban használnak a…..