Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pivoblog

145 bejegyzést írt és 226 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden, ami sör Újit a Heineken 2016.09.15 12:05:30
A világmárka Benicio del Toro-val hívja fel a figyelmet a sör kevésbé ismert értékeire. Bárhová megyünk a világban, a jól ismert zöld üveg, a piros csillag és a mosolygós „e” betű régi barátként kacsint ránk. Mindannyian tudjuk, hogy mire gondoljunk, ha azt halljuk, Heineken, de vajon mennyien…..
A Beck's egy olyan 360°-os kamerát fejlesztett, ami pontosan illeszkedik az üveges sörök kupak részére, ami ezáltal hihetetlen felvételeket rögzít! Ismét egy új kiegészítő jelent a sörök világában. A Beck's a német BBDO ügynökségével együttműködve egy reklámkampány részeként próbálta kitalálni,…..
Természetesen a Foci EB alatt hihetetlenül megnő a sörfogyasztási kedv, így a gyártók is gőzerővel készültek a most kezdődő viadalra. Így tett a Carlsberg is, aki az idei viadal hivatalos főtámogatója. Ez alkalomból pedig egy limitált kiadású szériával rukkolt elő, ami a torna hivatalos…..
Itt a nyár, ami azt jelenti, hogy sörnyitóra bárhol, bármikor szükség lehet, ezért jobban tesszük, ha mindig magunknál tartunk egyet. Nézzünk néhány különleges nyitót, amik Magyarországra is rendelhetők. A rézből készült Ez a darab annyira szép, hogy már-már művészeti értékkel bír, ami sajnos az…..
Újabb sörrel bővült az iható sörök palettája: ausztrál kutatók kifejlesztették a világ első gluténmentes árpa sörét, gondolva azokra, akiknek a gyomra nem bírja a hagyományos sör elfogyasztását. Mi mindig is hangsúlyoztuk, hogy a sör egészséges és ezt most egy újabb hír támasztja alá: megjelent a…..
Mi sem lehetne a napokban aktuálisabb, mint azt megnézni, hogy mi köze lehet az esővíznek a sörhöz. Nos, nagyon is sok, ugyanis léteznek esővízből készült sörök! Mindig is foglalkoztatta a sörfőzőket az a gondolat, hogy milyen lehetne esővízből sört készíteni. A dolog eléggé adja magát, viszont…..
Nem rég kezdődött a Trónok Harca sorozat 6. évada, amely világszerte hatalmas népszerűségnek örvend, így nem meglepő, hogy az őrület a söripart sem kerülte el. Az HBO és az Ommegang sörfőzde együttműködésében jött létre a 6 darabból álló sörszéria, nézzük őket egyesével: Iron Throne Blonde…..
Ha a világ sörtermeléséről, sörfogyasztási szokásairól, legjobb söreiről beszélünk, rendszerint az olyan sörnagyhatalmak kerülnek szóba, mint az USA, Belgium, Németország, Csehország, pedig a világ számtalan országában, köztük a legkisebbekben is főznek söröket.  Liechtenstein Liechtenstein, a…..
Szerkesztőségünk egyik fele nemrég Vilniusban járt, ahol helyi lelkes sörfogyasztók hívták fel figyelmét a világ valószínűleg egyetlen sörkönyvtárára; ahol a „tudásszomj” valódi értelmet nyer. De mitől tud ez többet, mint egy mezei kocsma? Az Alaus Biblioteka 300 különféle sört kínál a világ…..
Ti is untátok már jobb alternatíva híján azt a sok-sok eper-, barack- és szilvalekvárt, amit az évek alatt palacsinták tömegeibe kenve elfogyasztottatok? Jó hírünk van, ennek az egyhangúságnak ezennel vége, ugyanis új lekvár jelent meg a színen: a sörlekvár! A Skócióban található Innis & Gunn…..
Rengetek közismert tény kering a sörről, de mi most mégis megpróbáltunk pár olyan érdességet, tényt összeszedni, amit talán nem mindenki ismer. Következzen tehát 10 érdekes dolog a sörről, a régmúltból és a jelenből, a világ minden tájáról! Reméljük, találtok benne eddig még nem ismert tényt! 1.…..
Minden, ami sör Sörök az űrből 2016.04.12 09:11:01
Az űrhajózás napja alkalmából most olyan söröket mutatunk nektek, amik igazi űrbéli hozzávalók felhasználásával készültek. Van olyan, aminek az alkotóanyaga megjárta az űrt is és olyan is, ami egyenesen holdpor hozzáadásával készült. A blogon mi is írtunk már nagyon különleges vagy drága…..
A költészet napja alkalmából, tisztelegve nyelvünk és így a magyar kézműves sörök hangzatos neveinek szépségei előtt - elkészítettük az első magyar kézműves sör névgenerátort!  Fóti keserű méz, Távoli Galaxis, Betyár király, Csobánkai Öregsör vagy Fekete Bárány, Szt.András könnye, Sötét bunkó -…..
Köszönjük, hogy eddig is ilyen sokan velünk tartottatok! Ne mulasszátok el továbbra is követni a Pivoblogot, hiszen a jövőben is érdekességekről, rekordokról és extrém sörökről írunk nektek! :)..
Melyik a jobb: az üveges vagy a dobozos sör? Egyáltalán mi a különbség? Vagy hisztek azoknak, akik szerint a bor egészségesebb, mint a sör? És az igaz, hogy a sör hizlal? A leghíresebb sörmítoszok nyomában jártunk! Összeszedtük a leghíresebb mítoszokat, örök dilemmákat, most pedig kiderül, mi az…..
Manapság már mindenféle okos kütyü van a világon, persze hogy a sörök világában is találni ilyen kiegészítőt! Lássuk, mit tud az okos sörös korsó! A Kickstarter egy viszonylag új projektje keretében született meg az ePint, azaz az okos sörös korsó, ami a következőképp működik: az ePint…..
Ha húsvétról beszélünk, nem feltétlenül a sör jut eszünkbe, mégis van kapcsolódási pont! Most segítünk nektek választani és megismerni a nagy világ húsvéti ihletésű söreit! Természetesen nem mindegy, milyen húst választunk, ettől függ az ajánlott sör fajtája is! A Magyar Sörszövetség…..
Mint mindennek, a söröknek is megvannak a maga rekordjai. Ezúttal a legjobb, legérdekesebb sörös Guinness-rekordokból szemezgettünk. Lássunk is pár rekordot az elmúlt évtizedekből a világ minden tájáról. Kíváncsiak vagyunk, hogy ti melyiket nem ismertétek még! A világ legnagyobb sörösüveg…..
A március 15.-i hétvégén szívesen emlékezünk meg az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc eseményeiről, mindez remek alkalmat szolgáltat arra, hogy egy kicsit elmélyedjünk a magyar sörgyártásban ezen időszak alatt. Kevesen tudják, hogy pontosan ekkor tették le a modern sörgyártás alapjait…..
Megszokhattuk már, hogy a világ minden tájáról időről időre több száz éves - mai szemmel eléggé fura, sőt idióta törvények kerülnek elő, amikről meglepő módon kiderül, hogy még mindig hatályosak. Nos, nincs ez másképp a sörös törvényekkel sem. Lássunk pár tényleg fura sörös törvényt a…..
Minden sörgyártó igyekszik felhívni a figyelmet termékeire, de néha súlyos túlzásokba esnek. Ennek eredménye általában a név- és címkeváltoztatás, ám van, aki ebből is előnyt kovácsol.  Short’s Hangin’ Frank A Michigan állam-beli Short’s főzde legendája szerint egy Frank Fochtman nevű bartender a…..
Pivoblog 2016.02.28 11:42:07
@Mr. Waszabi: Ez a blog a sörrel kapcsolatos érdekességekről szól és nem fizetnek érte. Biztosan számtalan olyan oldal létezik, ami a te definíciód szerint jó sörökről ír, szerintem megtalálod őket.
Ti tudtátok, hogy nem csak klasszikus ízesítésben születnek sörök, hanem bizony néha egészen extrém aromával is készítettek már kedvenc italunkból? A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk nektek pár bizarr ízesítésű sört, amik annyira furák, hogy még a legelvetemültebb sörkedvelők sem biztos,…..
Mert a Valentin-napnak sem kell rózsákról, bonbonokról és szívecskékről szólnia... Sexual Chocolate Imperial Stout Idén ünnepli tizedik születésnapját a Foothills Brewing csokoládés aromával ízesített Imperial Stout típusú itala, a legidiótább sörnevek válogatásunkba is bekerülő Sexual Chocolate.…..
Előző bejegyzésünkben összegyűjtöttük az elmúlt évtizedek Super Bowl-os sörreklámjait, most pedig szemügyre vesszük az idei indulókat!  Mielőtt belevágnánk, tegyünk egy gyors kitérőt az árakra is: a Fortune kimutatása szerint a 2016-ban 11%-kal többet kell fizetni egy 30 mp-es reklámszpotért, mint…..
Nyakunkon a jubileumi, ötvenedik Super Bowl! Ez alkalomból összegyűjtöttünk pár igazán régi, a hőskorból származó sörreklámot, a 70-es évek közepétől kezdve. A legelső Super Bowl-ok alkalmával még nem igazán jelentek meg sörreklámok, leginkább az olyan multik, mint a Gillette, a McDonalds fedezte…..