Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fellegjáró Marci

0 bejegyzést írt és 391 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mint ha pásztortűz ég őszi éjszakákon,  Messziről lobogva tenger pusztaságon:                                     Arany J. Toldi Előének Magyar élelmiszeripar képe úgy lobog föl nékem majd 40 év messzeségben. Üdvözlöm a tisztelt blog olvasókat. Zsebők Zsigmond barátom lehetőséget adott,…..
Fellegjáró Marci 2021.06.30 08:11:56
Charles Grodin is elment 86 évesen, de ne a kedves, bár bugyuta Beethoven-filmekből emlékezzünk rá, hiszen ott a nagyszerű Éjszakai rohanás Robert de Niro oldalán. Ha nem ugrana be, ez az a szuper '88-as road movie, amiben De Niro kíséri a csaló Grodint át az Államokon, repülőn, buszon, vonaton,…..
Fellegjáró Marci 2021.05.19 11:19:26
Összeválogatta a világ 50 legjobb süteményét a CNN egyik munkatársa, a gasztronómiai és utazási témákat feldolgozó Jen Rose Smith, és három magyar édességet is beválasztott az élmezőnybe. Az újságíró kilenc évig járta a világot, hogy megmondja, mik a legjobb sütemények. Jen Rose Smith a világjárása…..
Fellegjáró Marci 2021.02.16 12:07:48
Mindannyian ismerjük azokat a rajzfilm szereplőket, akiktől kiráz a hideg. Egyszerűen utáljuk őket és a vesztüket kívánjuk. Ennek számtalan oka lehet: kapzsiság, önzőség, hatalomvágy vagy csak szimplán a belső gonoszság. Ideje volt már, hogy listába szedve lássuk őket, élen a legaljasabbal.  [Akik…..
Drága feleim, mielőtt még nagyon belemelegednénk, tereljük az elvárásokat a helyes mederbe, ez a VV10 első hogyvoltja, és még az sem teljesen kizárt, hogy egyben az utolsó is, mert egyelőre nem állt össze a csapat,. Ennek ellenére nekem ma reggel 3.51-kor kipattant a szemem, az agyam pedig az…..
Fellegjáró Marci 2020.11.16 09:42:50
Korábbi receptjeinkben hoztunk már főételeket, leveseket, így most következzen egy ultimate recept, a vegán bundáskenyér. Szuper ötlet reggelire, tízóraira, uzsira egyaránt, szóval receptre fel!..
Az inspiráció bárhonnan származhat és minél inkább cselekvésre ösztönöz minket, annál jobb. A filmek a modern világunk kiváló inspirációs forrásai és az évek során több száz film készült, amelyből sokat tanulhatunk és inspirációt meríthetünk. Gyakran viszont nem csak a cselekmény az, amire oda kell…..
Fellegjáró Marci 2020.08.12 14:37:39
Van a filmeknek egy csoportja, amelyek csak itthon, illetve az USA-n kívül néhány más országban váltak kultikussá. Bud Spencer és Terrence Hill legtöbb alkotása klasszikus példái ennek, hiszen a két színész leginkább Németországban és Magyarországon vált legendává. Ide tartozik a…..
Fellegjáró Marci 2020.07.13 20:33:16
@Fellegjáró Marci: @MutánsJane: Pontosan! Most is egy dobozban lakok az erdő szélén és csak álmodozok, hogy láthassam a mostani szupermegahiper alkotásokat a szinemakomplex vip termében nacsoszt rágcsálva...
Az 1971-ben bemutatott kilencedik generációs Cadillac Eldorado minden tekintetben nagyobbra nőtt a kicsinek még így sem nevezhető elődjéhez képest, és tökéletesen rámutat arra, hogy napjainkra hogyan siklott félre a luxusautó fogalmának értelmezése. Mit is értünk valójában luxus alatt? Minél…..
Idén teljesen más szempontok alapján mennek nyaralni az emberek, ha mennek egyáltalán. Most, hogy a víruspara mérséklődik, a célországok pedig nyitnak, sőt lassan egymásra licitálva csábítják a turistákat, érdemes megnézni, hogy hova érdemes terveznie a távolságtartást alapvető fontosságúnak tartó…..
Folytatom a néhány hete elkezdett sorozatot, amiben gyerekkorunk kedvenc televíziós hőseit, meséit igyekszem feleleveníteni.Volt már szó a különböző magazin műsorokról, a vetélkedőkről, így most áttérhetünk az ifjúsági sorozatokra, amelyek bőségesen készültek itthon és a szocialista tábor más…..
Mióta lett egy Playstationöm, és elkezdtem a képregényes- és retró posztok mellett videojátékokról is írni itt a Nerdblogon, többször is nyavalyogtam miatta, hogy ha a Sony igazán jófej lenne, és még több PS-fant szeretne sorai közt tudni, akkor odaadná ingyen az egyéves PS Plus-előfizetésben a Last…..
Fellegjáró Marci 2020.04.14 08:22:09
@ComLo: Szintén zenész! Oké lejön a vászonról ez a játék, de akkor is a 2. a legjobb! Pontosan nekem is ez volt a bajom a 4. résszel!
Ma már a világ legtermészetesebb dolga, hogy október 31-én jelmezes Halloween-bulit szervezünk és töklámpást farigcsálunk. No persze most is morognak még néhányan, hogy miért kell majmolni a nyugati popkultúrát, hiszen ugye az amerikaiak sem ünneplik meg a (nem mellesleg nem is magyar, hanem szláv…..
Ahogy korábban hírt adtunk róla, a Nick Cave & The Bad Seeds aktuális Európa-turnéja június 2-án ért volna Magyarországra. A jelenlegi járványhelyzet miatt sajnos ezt a koncertet is későbbi időpontra halasztják, ugyanakkor a zenekar közleménye szerint már folyamatban van az új dátumok…..
Fellegjáró Marci 2020.03.24 11:50:48
@doggfather: Karácsonyra kaptam a jegyet, párommal és még 3 jó barátommal mentünk volna. Sztem Amszetrdam és Snoop kombója simán megéri, ha valaki az ivás helyett a másik utat választja. Viszont pont ma írták ki a szervezők, hogy későbbi időpontra rakják át a koncertet, viszont a törölt repülőjáratomat 2020.12.31ig használhatom fel. Úgyhogy ha jövőre lesz a koncert akkor buktam a repülőjegyeket ami egy kisebb vagyon volt...
Fellegjáró Marci 2020.03.30 10:10:15
@doggfather: Igazából mi totál beszívni mentünk volna és ezt akartuk kombinálni a koncerttel.
Ha van ember, aki VHS kazettákra született, akkor az Christopher Lambert. A francia felmenőkkel rendelkező színész gyakorlatilag a karrierjének kezdeti időszakát leszámítva, a Tarzan, valamint a Luc Besson-féle Metró kitérőket nem számolva, csupa olyan alkotásban szerepelt, amikről már messziről…..
Olvasom a hírekben, hogy 5 év alatt nagyjából 100 milliárd forintot költött a kormány arra, hogy propagálja hőstetteit. Ez évi 20 Milliárd. Ez havi kb 1 670 000 000 forint Ez napi kb 55 millió forint. 1 új, felszerelt kórházi ágy vételára nagyjából 300 000 forint nettó. Ez azt jelenti, hogy…..
Eddie Murphy visszatért, méghozzá egy életrajzi filmmel, ami a rap keresztapjának tartott Rudy Ray Moore, azaz Dolemite életét meséli el. Mozi helyett maradt a Netflix, és talán ide jobban is illik egy olyan enyhén klisés, de igazi feelgood film, mint A nevem Dolemite. ..
Fellegjáró Marci 2019.12.27 19:58:16
A filmet egy korábbi változatában még jóval komolyabb hangvételűnek szánták, ám Andrej Konchalovskij rendezőt lecserélve a producerek egy vicesebbnek szánt bodycop moviet pakoltak össze. Akadnak olyan filmek, amelyek lokális kultfilmek, azaz csak bizonyos országokban "világhírűek". Valószínűleg sem…..
2009 végén sajnos nem szilveszteri kabarétréfa volt, hanem a szomorú valóság, hogy a magas nyomdaköltségek, az alacsony eladási mutatók és a világgazdasági válság miatt a jubileumi 100. számmal megszűnt a Kretén, a '90-es évek emblematikus viccújsága. Most viszont jó hírünk van a másfélkegyelmű…..
Martin Scorsese egyik legjobb alkotása ez a gengszter film, ami nem kis szó ismervén filmográfiáját, és attól függetlenül, hogy 6 Oscar-jelöléséből csak egy díjat tudott megnyerni Joe Pescinek köszönhetően a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. A film egy tipikusnak nevezhető gengszter sztori,…..
A pedoszkóp vagy fluoroszkóp a maga nemében egyedülállóan veszélyes alkalmatosság volt a negyvenes-ötvenes évek cipőboltjaiban. Hogy miért? Mert minden egyes felpróbált cipő után megröntgenezte a lábakat.....
Fellegjáró Marci 2019.07.18 09:28:02
Nemrég vált elérhetővé az Álom Doktor című film előzetese. Ez lesz az a mozi, ami Stanley Kubrick kultklasszikusát, az 1980-ban bemutatott Ragyogását fogja folytatni. Az alap természetesen továbbra is Stephen King azonos című regénye, a főszerepre megnyerték Ewan McGregort, a direktori székbe pedig…..
csibemesék Szivárványos Budapest 2019.06.18 16:44:59
A Pride hónapja van. Vagy ha úgy tetszik, a Büszkeségé, az Egyenlőségé, az LMBTQ közösségé és az Elfogadásé. Az a pár hét, amikor városszerte számtalan programot találhatunk, amely a szexuális irányultság szerint történő megkülönböztetéssel, annak felszámolásával, valamint az egyenlő jogokért…..
Fellegjáró Marci 2019.06.19 13:59:30