Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Android

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Movie Tank Futurama (1999-2013) 2016.05.24 11:37:28
A sitcom szisztémára épülő felnőtt rajzfilmsorozatok nem véletlenül képeznek jóformán teljesen önálló műfajt a televíziózás kategóriáján belül. Az egyedi szemléletmódú, karikaturisztikus hangvételű történetek és karakterek pont azért fogják meg nézők tömegeit mert általuk a különböző társadalmi…..
Android 2016.05.25 19:29:04
youtu.be/x3_SWYFkd7s
Ez a dal a sorozat esszenciája! Köszi a sok dícséretért, szerintem is méltatlanul elismeretlen ez a sorozat, ami önmagában is mestermű!
Villámvéleményt írni fél oldalban a Becstelen Brigantykról? Nem könnyű feladat. Ez a film ugyanis egy szórakoztató - bár ugyanakkor megosztó - de kétségtelenül egyedi Tarantino mozi, lenyűgöző karakter-megformálásokkal, szenzációs párbeszédekkel, Brad Pitt és Christoph Waltz zseniális játékával. Egy…..
Android 2016.01.07 17:13:51
@Töksi: az alkonyattól pirkadatig nem Tarantino film amúgy csak szerepel benne!
Kívül Trükkös vasút nem fizet 2011.01.02 07:20:00
Van még mit tanulnia a MÁV-nak, ezúttal az egyik brit vasúttársaságtól, amely felettébb sajátos módon oldotta meg a hatalmas havazás miatt esetlegesen felmerülő problémákat. Tovább után eláruljuk a trükköt, MÁV-alkalmazottak figyelem! Nagy-Britanniában már bőven túl vannak…..
Mivel is tudnánk szebben köszönteni a karácsonyt, mint egy olyan poszttal, amely a második világháborús német kísérleti páncélozott járművekkel és más tüzérségi eszközökkel foglalkozik?! Egyúttal megragadom az alkalmat és bemutatom legújabb vendégszerzőnket, Titan89-et,…..
Android 2011.01.02 11:49:16
@krüger: "Az orosz hadifoglyok közül sem irtottak ki azért több milliót. Ja, egyébként Sztálingrádnál nagyjából 200 ezer német esett fogságba, ezek közül kb. 5 ezer került vissza valaha is Németországba."

Több mint 1millió orosz hadifogoly vesztette életét a német hadifogoly táborokban, konkrétan Sztálingrádnál olyan 100.000, persze ez nem meglepő mert magukat sem tudták ellátni.

200.000 népet hadifogoly túlzó, maximum 60.000 lehetett. 1943 január 8.-án a szovjetek felajánlották a tűzszünetet Paulusnak. Hitler visszautasította és a vezérezredese nem szállt vele vitába, így még majd 1 hónapon keresztül tartott a csata, amiben a következő problémák fokozták a német katonák elhullását:

1 kiütéses tifusz
2 skorbut
3 fagyási sérülések
4 kolera
5 étkeztetési nehézségek
6 téli ruha hiánya
7 reménytelenségből bekövetkező öngyilkosság
8 különböző emésztési betegségek a nyers hús fogyasztásától (ló és/vagy ember)
9 a németek tartottak az orosz hadifogságtól, mert úgy gondolták hogy a szovjetek sem lesznek finomabbak mint a németek voltak ő katonáikkal (amúgy a német propaganda is ezt harsogta). Ezért inkább meghaltak ellenséges tűzben.
10 hőscsináló különítmény (nézz utána tanulságos lesz)

Február 1-én a megmaradt 60.000 hadifogoly nagy része alultáplált, több mint a felük valamilyen fertőző betegségtől szenved, 80%-uk sebesült, 60%-uk fagyási sérült. A szovjet felelős orvos Február 20.-i jelentésében közölte Csujkovval hogy ha a foglyok 1% túléli a tél végét már sokat mondott ehhez képest élte túl úgy 5-6000 ember, úgy hogy többségük megjárta a hadifogoly munkatáborokat is.

Ha január 8.-án feladják a harcot akkor emberek tízezreti lehetett volna megmenteni.

A németek veszteségeiért a felelősök:
50% Hitler
48% Paulus
2% orosz hozzáállás

Német hadifoglyok szerint az oroszok mindent megtettek hogy megmentsék őket, nekik sem volt túl sok lehetőségük.

A kapitulációs felhívás magyarra fordított szövege:
stalingrad.gportal.hu/gindex.php?pg=3092220
(alul, de Von Seydlitz tábornok memorandumát is érdemes elolvasni csaknem 3 hónappal a csata vége előtt tett félelmetes éleslátása szolgáljon példának egy remek német tábornoknak.)

stalingrad.gportal.hu/gindex.php?pg=75720
Úgyis közeleg az évforduló, és ennél jobban összefoglalni nem nagyon lehet, esetleg olvassatok Sztálingrádról készült könyveket mindkét oldalról, nagyban hozzájárult hogy antimilitáris és mélyen pacifista legyek. Amúgy nagyapám is ott halt meg (futár volt, és a katlanból nem tudott kijutni).
Boldog Új Évet Mindenkinek! Elkezdődött ez az év is. Az éjfél utáni másodperceket a Himnusz elhaló hangjai után Schmitt Pál a Magyar Köztársaság Elnöke uralta. Szó szerint. Ünnepi köszöntője igazi művészeti alkotásra sikerült. Tele van bonyolult szimbólumrendszerekkel,…..
Android 2011.01.01 19:19:57
@Gáborom: "Van aki még azt is leírta, hogy nem is érdekli a szövege, de azért hisztizik, vannak akik a nyomtatott verzió két helyesírási hibáján toporzékolnak "

Gáborom! A zIndex (nem elírás) egyrészt egy média, és bár mint ilyen a magyar nyelvet kéne rendesen művelnie, sajnos a tömegi mennyiség miatt, néha előfordulnak helyesírási hibák, ez szerintem bocsánatos bűn. Nem csak a zIndexnél hanem bármilyen nyomtatott v. elektronikus sajtóban.
Ámbátor a zemberek embere hitvallásában magára vette a magyar nyelv megmentését. Tudod Pali Bohóc most a köztársasági elnök, és azonkívül hogy borzasztóan kínos ebben a szituációban, ezzel a hitvallással, fél éven belül kétszer is orbitális nyelvtani bakit lőni, és a nemzet himnuszát tette ezzel csúffá.

Értjük?
Olvasom Pali bá' újévi köszöntőjének a végén: "Isten, áld meg a magyart! Jó kedvel, bőséggel!" Hááááát... Oké, hogy olykor baj van a helyesírással, na de hogy éppen a Himnusz két sorát ne tudják rendesen leírni?!Először arra gondoltam, hogy annyira hülyék…..
  Ez a Médiatörvény szar. A szövegből kiindulva nem előrelátható, hogy milyen sajtóvétség az, ami szankciót von maga után. Ezek után mellékes, hogy mekkora a bírság, hogy a testület a rendszerváltás óta először nem többpárti delegáltakból áll, mellékes, hogy a…..
Android 2010.12.31 08:54:53
@Steve_Jobs: Persze, a sajtó és szólás szabadság egyik alapköve hogy mindenki szabadon lehet hülye. (include me)
:)
    Tényleg elképesztő, mit meg nem engednek maguknak a magyar rádiók! A fenti címet a Tankcsapda Agyarország című dalából kölcsönöztem, jól leírja, hogy fiataljaink micsoda fertőt kénytelenek hallgatni nap mint nap. A Tilos elleni NMHH-fellépés csak az első lépése…..
ProgBlog Ice-T(ilos!) 2010.12.30 11:30:00
 Figyelem: felnőtt tartalom! 18 éven aluliaknak és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál dolgozó mimózáknak nem ajánlott!  Elkezdődött…A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egy szeptember 3-án, a Tilos Rádióban sugárzott Ice-T-szám kapcsán…..
Alkotmányossági vétók száma: nulla. Politikai vétók száma: nulla. Schmitt Pál államfő a hivatalba lépése óta elfogadott közel száz darab törvény egyike esetében sem érezte fontosnak, hogy éljen bármelyik alkotmányos lehetőségével: elküldje az alkotmánybíróságnak…..
Na, gondoltam, hogy ez lesz. Akárhányszor rakom be a szavazásba a Dungeon Mastert, nem végez első helyen, bezzeg az Eye of the Beholdert rögtön megszavaztátok heti játéknak. Ez a kiforrott játékok előnye a műfajteremtőkkel szemben: többen ismerik őket, és sokszor nagyobb sikert…..
A Vincent blog szépen összeszedte a tegnapi európai lapszemléből a Magyarországgal foglalkozó címlapokat, a lista jó hosszú, és nehéz ráhúzni, hogy a "azociálliberálisok megint támadják Orbánt", mivel még a konzerzervatív lapok (pl. Times) is ugyanazt mondják: ez a…..
Android 2010.12.23 18:11:52
@szürke_tag: ilyen alapon rohadjon meg Hitler, ha ő nem támadja meg a SZU-t akkor a mai napig "vígan" élünk kommunizmus nélkül... mondjuk az urálban!
Android 2010.12.23 18:13:00
@kis csibe: te késtél úgy 1,5 évet nagyjából!...
Android 2010.12.23 18:23:36
@kis csibe: ez akár még igaz is lehet, az a kérdésem hogy hogy jön ez a cenzúrához, és a kommunizmus újjáélesztéséhez? Ki a nagyobb hazaáruló? Szerintem Orbán és a csürhéje! Nyomukban az szdsz-szel!
 Orbán: szabadabb lesz az új médiarendszer.  Európai az új médiarendszerről szóló szabályozás - jelentette ki a miniszterelnök Bécsben.A kormányfő elmondta, alaposan tanulmányozta a szabályozást, és szerinte annak nincs egy főbb paragrafusa sem, amely ne szerepelne…..
Android 2010.12.22 22:20:33
@ökörpöröly: Igen! Egyetértek! Január 1-ig utána nem fizetnék emiatt 5millát!...
Bármilyen hihetetlen, annak idején az MTV még nem valóságshow-csatornaként működött, hanem komoly ízlés, és véleményformáló médiumként, ami Youtube és társai híján az új videóklipek legfontosabb forrása volt. Épp ezért akár azzal is fel lehetett kelteni a figyelmet, ha…..
Android 2010.12.22 21:51:51
A Smack My Bitch Up uncensored változata:
www.myvideo.de/watch/4293088/The_Prodigy_Smack_My_Bitch_Up_Uncensored
(csak hogy teljes legyen annak aki most látja először, egy (18)-as karikát megér)

És hát a hírhedt 'Im an asshole' se maradjon ki:

www.youtube.com/watch?v=UrgpZ0fUixs&feature=related
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
Android 2010.12.22 21:12:20
@különvélemény: a média szabadsága annyi hogy kimondhatom amit gondolok. Hogy kommentálhatok egy nekem nem tetsző hírt, vagy megírhatom hogy mi nem tetszik, anélkül hogy büntetés lebegne a fejem fölött, anélkül hogy egy testület ezt külön meghatározná.
- Az hogy ha nem tetszik egy kormányrendelet, 1 percig hallgatok a rádióban akkor már kirúgás jár? 1950-es módszer.
- Az hogy egy független elemző jó műsorát ellehetetlenítik (igen Tölgyessy nem az a kifejezett laza típus, de szerintem ez belefér egy ember személyiségébe). 1970-es módszer.
- Az hogy tárgyilagosság mindennemű hiányát mutatja a KÖZ TV? 1960-ból a TV.
- Hogy egy és csak egy hír ügynökséget "kényszerít" a kormány a médiára, szégyen és gyalázat, a kommunista éra legsötétebb évei.
- Hogy minden médiával foglalkozó pártfunkcionárius? szintén

Komolyan nem veszed észre, hogy mi épül, vagy inkább diktatúrát szeretnél, 40 év nem volt elég...

Hol lenne a fidesz ha mindezt az MSZP vezette volna be? Mi lett volna az öszödi beszéddel, a tünetetésekkel. Valószínüleg te lázadnál a legjobban ha bármelyik TV-n 2006 őszén Gizike néni fűtésszámláját kellett volna nézned mint hír? Hol lett volna a fidesz ha a média nem világít rá az MSZP/SZDSZ bárgyú idétlen pocsékoló, és sehova nem tartó munkájáról?
És mond csak mi lesz ha már nem ők lesznek hatalmon, és az akkori kormány a saját médiáját a fidesz ellen terelgeti? Na akkor mit fogsz szólni?

Mondjak egy jó példát? Úgy 4-5 éve a Cseh közszolgálati TV élére pártfunkcionáriust akart kinevezni az akkor regnáló cseh vezetés. Prágában szabályos lázadás tört ki... hol vagyunk még ettől?!
Kati eléggé meglepődött, amikor 3 héttel az idei éves elszámolás után levelet kapott az ÉMÁSZ-tól, amiben visszamenőlegesen 110 ezer forint tartozást szeretnének rajta behajtani karácsonyig. Tudjuk, mi jár annak, akinek visszamenőlegesen jár? A kurva anyja, az.Előzmény: 10 éve…..
Mint bizonyára mindannyian hallottatok (sic!) már róla, az iWiW új, redizájnolt felületei a hét közepén élesedtek. Azt hiszem, nem lenne fair huszonötödszörre is túlságosan mélyen összehasonlítgatni az iWiW-et a Facebookkal. (Már ugye egyre kevésbé érdemes...) Aki belép ma az…..
Ezt megkönnyeztem. Hoppácsak, a beküldő nevét kihagytam a posztból, ejnye. Meg6ónak köszönjük a találatot. ..
Android 2010.12.18 13:32:44
@drmotto: Mondjuk ha úgy gondolod hogy a "The Animals" '64-es előadása az eredeti "Rising Sun" akkor halkan megjegyezném neked, hogy ez egy igazi fekete ballada, legalábbis az első felvételét egy amerikai "népdal gyűjtő" vette fel még réz hengerre a XIX. század végén. Szóval ez nekik sokkal jobban áll mint a The Animals-nak bármikor is (úgy is hogy nagyon szeretem azt a verziót is), és imádom hogy nem majmolták el azt a feldolgozást.
Android 2010.12.18 19:05:58
@Alamio: Elolvastam állat! Azért gondoltam hogy fekete ballada, mert fekete lánytól gyűjtötték, és eléggé odaérezhető a mondanivalója egy szegény fekete család kölkének!... Szóval nem fekete zene, de jól áll az uraknak, kimondottan jól!
Kedves Praxis blog és olvasók!   Azért ragadtam billentyűzetet, mert nem igazán tudom, hogy mit gondoljak. Tudom, a blog eddig nem tanácsadó feladatokat látott el, de mivel úgy vettem észre, hogy sok egészségügyi dolgozó és orvos látogatja, talán érdemi választ kaphatok.…..
 Tegnap arrról írtunk, hogy Rogán Matolcsyékat leiskolázó kommunikációját csak Orbán Viktoré lesz képes túlszárnyalni. És tényleg. Ma bemutatták a miniszterelnök nyugdíjasoknak írott levelét.  Orbán elképesztő pofátlansággal kifinomult profizmussal próbálja…..
Android 2010.12.12 17:37:29
@hurrican: Ennél egyszerübb a dolog, mivel általánosan beszélnek. Ezenkívül csak beszélnek semmit nem tesznek, nem rágalmazzák meg egyik céget sem hanem csak általánosságban oltják a népet.

Nehéz is lenne rágalmazni olyan helyzetben mikor a számvevőszék megállapította hogy 240 mrd hozama volt az MNYP-knek idén....
Az elmúlt hét egyik - legnagyobb port felvert  - sajtóhíre volt a WikiLeaks által beharangozott, mintegy negyedmillió (részben bizalmas és titkos) amerikai diplomáciai jelentés nyilvánosságra hozatala, amelyekből több ezret már letölthetővé is tettek a honlapjukon, s több…..
Android 2010.12.03 21:34:32
Hmm, nem ártana megemlíteni a Zeitgeist movementet sem a felbujtók között, ez az eset nagyon is az ő világnézeti verziójukat támasztja alá, és egyébként is:
(áprilisi cikk)

blather.net/zeitgeist/archives/2010/04/cryptome_definitively_supports.html

Ha az ember kicsit is ismeri a zeitgeist movement és a hozzájuk elég közel álló Venus Project -et nézzük akkor az 1.-es választási lehetőség sem tűnik annyira agyamentnek.

Tényleg nem reklámként, hanem elgondolkozásnak érdemes végignézni a zeitgeist dokumentum filmeket. Okos ember érti a hangulat teremtést és a szélsőséges gondolkodást, de főleg az "addendum" első órája a jelenlegi pénzügyi rendszerünk problémái elég jól látható. Az addendumban amúgy meg lehet nézni a Venus Project elgondolást is.

www.thevenusproject.com/
a dok. filmek:
www.zeitgeistmovie.com/

(de ha rákeresel hogy zeitgeist magyarul mind meg fogod találni)
Az addendumot érdemes megtekinteni, de a többi sem rossz!

www.zeitgeisthungary.com/

Ha valaki veszi a fáradtságot hogy végignézze az fog egyet kuncogni, az "Al-Kaida" résznél.
Nyáron az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) összevonásából létrejött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Az összevonás egyik fő célja átláthatóbb, a szervezeti párhuzamosságokat kiküszöbölő –…..
Android 2010.12.01 17:24:06
@endre69: Merkelnek az elmúlt két hétből kifolyólag borzasztó kellemetlen Orbán! :-)
Android 2010.12.01 17:25:33
@trifid: Touche, tennék én ide egy smile-t is, de félek Annamarink olvassa a blogot és ötleteket merít!
Android 2010.12.01 19:08:00
@bebe tv: Hát attól függ, a lecsóba 50% narancs színű paprikát kell tenni, és a paradicsom is legyen sárga, hogy harmonizáljon pártunk és kormányunk és királyunk palástjának a színével.

Kolbász.... na az meg a seggünkbe lesz, jó csípős hogy fájjon!
Tízből nyolc olvasónk nem ért egyet a magánnyugdíjak államosításával. Szerintük ez lopás. Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi rovatunkban megnézzük, mit gondolnak a Véleményvezér olvasói a hét legnagyobb horderejű bejelentéséről, a magánnyugdíjak…..
Android 2010.11.28 21:38:26
@Auris:
1. a)
- az állami szféra drasztikus megnyírása
- a pénzügyi rendszerek átláthatósága
- e-govement bevezetése
- regionális struktúra megváltoztatása, polgármesteri architektúra reformja
- vállalható társasági adó, társadalom biztosítási rendszer reformálás
- munkáltatói adózás teljes reformja

2 b)
- a Bajnai kormány olyan lépéseket tett amivel csökkentették az adót (ami két kulcsosan sokkal jobban megadóztatja azt akinek van pénze) amivel az államháztartási hiányt csökkentették, és a 3%-on tartották a hiányt (pártunk és kormányunk vezére, leendő királyunk is dícsérte a Bajnai kormányt). Ergo a FIDESZ eszement ígérgetéseinek betartása helyett ezt az utat kellett volna folytatnia, racionális átlátható gazdaságpolitikával, aminek nem része az az ocsmány káderezés ami most (és ezek elött is) zajlik.

3) az állami kölcsönök nem azért vannak hogy kifizessék őket:
video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912#
Android 2010.11.28 21:50:34
@zulu1111:
Olvasd el a törvény tervezetet! Az állam _nem_ vállal garanciát a nyugdíjért.
A jelenlegi 24%-os nyugdíj járulék, adóként lesz behajtva, ergo nem kell ellenszolgáltatást adnia.
Ha ott a 2/3-ad akkor nyugdíj anyánk ne sopánkodjon hogy jogilag nem kivitelezhető az átlépők hozamának adómentes kifizetése, hanem tessenek megszavazni... jah hogy ettől elesik pár milliárddal a költségvetés, akkor nem...

@salamander: szóval, megkérdeztél minden elborult fideszes havert hogy hogy gondolkodik, és azoknak a 3%-a lopásnak minősíti a dolgot! Haladunk haladunk!
Android 2010.11.29 01:45:52
@Seravy:
"-A magánnyugdíjpénztár rendszert csak akkor érdemes bevezetni ha az államnak nincs adóssága, és jelentős TÖBBLETTEL rendelkezik, hiszen arról van szó hogy 20-30-40 éven keresztül az állam kevesebb pénzt kap, de még az egész nyugdíjat ő fizeti"

Ember... nagyon kevés olyan állam van a földön akinek nincs államadóssága. É-Kórea, ChavezLand, néhány afrikai ország, amik nem is léteznek.

Az állami rendszerek europában mindenhol buknak svédország kivételével, de nézd meg az ottani modelt, látni fogod a különbséget.

"Cserébe az agymosás jön minden irányból, mert az index CSAK fidesz ellenes blogokat tesz ki...
Jó lenne ezekről a dolgokról is beszélni it a VV-n, különben még azt fogom hinni, hogy ez is agymosó blog."

Legalább az e-médiában van ellenpontja a fidesznek. Az M1,2, a retek, a tv2, a hír, echo TV mind mind ontja magából az alázatot a fidesz iránt, az igazi agymosás ott (is) történik.

Ezenkívül te is fogd fel. A fidesz ezzel pótolta ki a költségvetést, hogy a gazdagoknak több pénzt tudjanak osztani, és a haverokat (kádereket) ki tudja szolgálni. Elkölt olyan pénzt amit a nyugdíjakra kéne eltenni, és egymásnak ugrasztja a nyugdíjasokat és a dolgozókat az oszd meg és uralkodj elven.
 Az elmúlt napokban már sokan és sok helyen kiveséztük a magánnyugdíjpénztári megtakarítások "államosításának" várható gazdasági hatásait, a kormányerők által alkalmazott izomból politizálás rendkívül visszatetsző voltát és persze a fideszes politikusok…..
Android 2010.11.28 19:06:06
@Goompah: tán azért mert az emberek nem így érzik!

A cikk nem tükrözi, azt amit a "hőzöngők" állítanak, nevezetesen, aki arra utal hogy "lopás" fog történni, az úgy gondolja, hogy a költségvetésbe befolyt nyugdíjpénz amire az állam nem vállal garanciát, az adóként kötelező nyugdíjadó (amivel a befizető nem rendelkezhet ellentétben a járulékkal), mind mind a középosztálytól veszi el azt a kevés biztonságot amit remélhettek az mnyp-ktől.

A magyar nem bízik a kormányában. Akár 2/3 akár nem, mert tudja hogy minden kormány lop csal hazudik, saját érdekében, következmények nélkül. Ha 30 - 40 év múlva nyugdíjba megy a mostani generáció, az akkori kormány egy vállvonással a képünkbe fogja törölni hogy Viktorék elvették és rossz gazdálkodálkodás miatt elvesztették a nyugdíjunkat, így jártatok, sajnáljuk okolhatjátok Viktort akinek a mentelmi joga a halála után 30 évvel fog lejárni....

Nna ezt a lopást előlegezi meg a magyar társadalom egy jó nagy része!..