Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Enid66

83 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt időszak - másfél-két év - olvasási "válságán" még nem vagyok teljesen túl, de már elkezdtem kijönni ebből a könyvektől mentes gödörből. Ebben nem elsősorban a mostani posztban bemutatott könyv és szerző segített (róla majd később szintén szeretnék írni), de Ozsgyáni Mihály könyvét már a…..
MIKRO színházi fesztivál - végre történt valami a városban! Ismerőseimnek már több alkalommal panaszkodtam mostanában, hogy ebben a városban (mármint Dunaújvárosban) szinte nem történik semmi olyan, ami az én ízlésemnek, igényeimnek megfelelne (lehet, hogy a gond az én készülékemben van...),…..
Már régebb óta terveztem megírni ezt a bejegyzést, eredetileg már karácsony előtt, de aztán valahogy nem jött össze… Bár így méginkább hangsúlyos lett az a gondolat, hogy adni nem csak karácsonykor és az ünnepek előtt jó. Rászoruló embertársaink támogatására mindig van lehetőség, csak figyelni kell…..
Egy újabb színházi élménybeszámolóval érkezem - ismét a Bartók Kamaraszínház egyik darabjáról írtam néhány gondolatot, hátha ezáltal más is kedvet kap megnézni a színház Mario és a varázsló című előadását. (Vagyis csak néhány gondolatot akartam, de megint "kicsit" több lett... Remélem, nem…..
Ahogyan a múltkori színházas poszt elején írtam, mostanában gyakran érzek késztetést arra, hogy a fejemben kavargó gondolatokat papírra, vagyis monitorra vessem, hátha érdekel néhány embert... (Mondjuk a statisztikák alapján jóval kevesebbet, mint pl. a kirándulós facebook-posztjaim, de…..
Hosszú idő után újra jelentkezem itt a blogon, mostanában többször érzem, hogy szívesen írnék azokról a dolgokról, amik körülvesznek, amilyen élmények, ingerek érnek, bár kérdés, hogy ezekből a gondolatokból végül mennyi bejegyzés lesz... Mindegy, a mea culpa és az ígérgetés helyett inkább írom azt,…..
Ez a csodálatos alkotás még valamikor május-júniusban talált meg engem, bár a könyv alapján készült filmet már korábban is terveztem megnézni, de itt a városban nem rémlik, hogy vetítették volna, Pesten járva éppen nem jött szembe, aztán a karantén időszakában már gondolni sem lehetett mozizásra.…..
Nagyon furcsa hónapok vannak mögöttünk, bár valószínűleg a következő időszak sem lesz a szokásos - a koronavírus még sokáig itt lesz velünk, befolyásolja a mindennapjainkat, főleg a szórakozási lehetőségeinket. Éppen ezért most minden rendezvény, koncert még nagyobb örömöt okoz, méginkább…..
Enci világa Vihar a Nemzetiben 2020.01.22 22:00:19
Sziasztok! Újabb színházi élménybeszámolót hoztam Nektek, bár ez most nem lesz annyira lelkes, és egyértelműen pozitív vélemény, mint amit a Mágnás Miskáról írtam, de ki tudja, hátha másnak meg épp az fogja felkelteni az érdeklődését, ami nekem kevésbé tetszett az előadásban. Shakespeare "A vihar"…..
Sziasztok! Ahogy korábban "ígértem", vagy legalábbis magamban elhatároztam, igyekszem minél több élményemről beszámolni Nektek, legyen az akár koncert, akár színház, vagy könyv, vagy bármi egyéb. Mozgalmasan indult az év eleje: még alig egy hét telt el az évből, amikor máris úgy érzemtem, hogy új…..
Mostanában eléggé elkezdett foglalkoztatni a környezetemre való figyelés, a környezettudatosság, a műanyag- és csomagolásmentesség, ezáltal a hulladékcsökkentés kérdése. Nagyjából egy-másfél évvel ezelőtt kezdtem el jobban felfigyelni erre a témára, ami egyébként is egyre felkapottabb lett. Bár nem…..
Remélem, idén is sokszor eljutok színházba, és sok-sok nagyon jó előadást lesz lehetőségem megnézni - nem is indult rosszul az év, mivel még csak másfél hét telt el 2020-ból, de már háromszor jártam színházban, és mindegyik szuper élmény volt. Az évet a helyi Bartók Kamaraszínházban nyitottuk, ahol…..
A 2019-es évet is magunk mögött hagytuk - nekem úgy tűnik, mintha egy szempillantás alatt telt volna el és ért volna véget ez az év... Élményekben idén sem volt hiány, egyáltalán nem unatkoztam, de jelentősebb változások nem történtek az életemben, hacsak a környezetbarátabb életmódra való…..
Enci világa Keresd az igazit! 2019.12.03 23:21:30
A blogomon ugyan (még) nem látszik, de Róbert Katalin az egyik legkedvesebb magyar írónő számomra, mert amellett, hogy remek történeteket alkot, még szuperaranyos is az olvasókkal! Nagyon kedvelem a könyveit, korábban itt még nem írtam róla, de úgy tűnik, most ennek is eljött az ideje. "Keresd az…..
Április 11-e a magyar költészet napja, amivel kapcsolatban újra kedvet kaptam egy blogbejegyzéshez, de ahogy látjátok is, ezúttal sem sikerült éppen időben elkészülnöm vele... Vagyis, hát éppen időben, de eredetileg ennél azért korábban szerettem volna. A lényeg, hogy arra gondoltam, hogy a…..
Túlzás lenne azt állítani, hogy folyamatosan keresem a jótékonysági akciókat, vagy az adományozási lehetőségeket, de ha szembejön valahol egy szimpatikus kezdeményezés, akkor igyekszem segíteni, amivel tudok. Az utóbbi hetekben az interneten több helyen is találkoztam a #nemluxustáska kampánnyal, és…..
Enci világa Hello, 2019! 2019.01.01 22:27:30
Ahogy beköszöntött az újév, sokan számvetést végeznek az előző esztendőről, fényképeket válogatnak, hogy megmutassák, kivel mi történt 2018-ban, aztán pedig terveket, esetleg fogadalmakat határoznak meg maguknak 2019-re. Gondoltam, én is készítek egy kis összegzést, de már inkább az előttünk álló…..
Nagy-nagy örömömre végre megjelent a(z egyik) kedvenc zenekarom, a Konyha negyedik albuma, így a szombat esti lemezbemutató koncertig még éppen van idő rongyosra hallgatni az új dalokat, a dalszövegeket pedig tökéletesen begyakorolni. Már szinte hagyomány, hogy a Konyha-lemezbemutatók alkalmával a…..
Enci világa Őszi Duna-part 2018.11.04 19:47:04
A hosszúra nyúló vénasszonyok nyara, a szikrázó napsütés ma délután a szabadba csábított, a színes természet pedig fotózásra ösztönzött. Dunaújváros legszebb része azt hiszem, egyértelműen a Duna-part, ami most, őszi színekbe öltözve talán még szebb arcát mutatta...
Sziasztok! Most megint kimaradt jópár hét a legutóbbi bejegyzés óta, elég hullámzó a blogolós hangulatom mostanában... Általában vannak a fejemben ötletek, csak aztán a megvalósítás nem akar összejönni... Most megpróbálok összehozni egy összeállítást a mögöttünk hagyott nyár számomra…..
Enci világa Váci bolyongás 2018.07.29 15:22:53
Ezúttal néhány fényképet hoztam Nektek, ugyanis a szabadság alatt tartottunk egy kis városnézős kirándulást, ahol egy rövidke túrán Vác látványosságait igyekeztünk felfedezni. ..
Egy új zenekar került a látókörömbe a múlt héten, helyesebben került be abba a képzeletbeli zsákba, amiben az általunk kedvelt zenekarok és a velük kapcsolatos pozitív élményeink vannak - azt hiszem, ez a megfogalmazás jutott eszünkbe a koncert után. Ugyanis most először hallgattuk meg élőben az…..
Azt hiszem, ez egy kicsit kusza bejegyzés lesz, az alapját már valamikor ősszel meg akartam írni, amikor sok év után újra voltam a Vígszínházban (Budapest Bár koncerteken kívül), azóta pedig még jobban megkedveltem egy-két srácot a társulatból, ennek mentén írom majd ezt a posztot. Ember Márk,…..
Finnországba eljutni már nagyon régi álmom volt, bár nem különösebben hangoztattam, de amikor meghallottam, hogy testvéremék a sport révén lehetőséget kaptak, hogy éppen Helsinkiben méressék meg magukat, éreztem, hogy eljött az a pillanat, amit muszáj megragadnom, mert ilyen lehetőség azért nem…..
Sziasztok! Ezúttal egy újabb zenés bejegyzéssel érkezem Hozzátok! Az elmúlt pár napban több téma is kering a fejemben, de ígérni már tényleg nem merek semmit, mert ahogy a blogom mutatja, nem vagyok valami jó házigazda, elég ritkán érkezem az új posztokkal... Hátha azért a többit is lesz hangulatom,…..