Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fabatka2

0 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hangsúlyozni szeretném: ez az újabb milliárdos agymenés se nem konzultáció, se nem nemzeti. Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről, vagy bármiről, amit így nevezünk, mint nekik. Nemzeti lehet egy érzelem, egy eszme, egy cselekedet, egy ember, de nem egy levél. Amikor meg…..
fabatka2 2020.02.28 14:36:45
@Önállóan gondolkodó: Az ötlet jó, és már mások agyában is megfogant. Egy facebook csoport szerveződött ugyanezzel a céllal.Még megy a tipródás, hogy a gyakorlatban hogyan lesz kivitelezve, pl. a pártokat bevonják-e, és ha igen, melyeket és milyen módon. Meg persze már megy a torzsalkodás is. Csak a szokásos...
A csoport nyílt, bárki számára elérhető.
A Balaton vizét a mai napig számtalan kalandos és izgalmas történelmi múlttal rendelkező sétahajó szeli. Túlélték a nyilas birodalmi csapatok robbantásait, világháborús aknatalálatokat, ütközéseket és hős matrózaik mentőakcióit, amelyek során maguk nyitották ki a fenékszelepeket, elkerülendő a…..
fabatka2 2020.01.19 15:06:32
@pernahajder Campbell: Abszolút egyetértek. veled.
Máig nem derült ki, hogy a morfinista orvos miért is ölte meg a Balaton partján imádott nevelt lányát, aki titkon a szeretője volt...
fabatka2 2019.08.04 06:52:31
@Dikusz: Így, szó szerint. Sajnos...
„Én egy egyszerű háziasszony vagyok” – hangzott el az ezerszer idézett mondat Lévai Anikó szájából. Nos, ez a kép továbbra is ezt hivatott alátámasztani: csak semmi piperkőcség! A sokak számára megfelelő strandpapucs egy bokanadrággal tökéletes választás, hiszen mit tehet ő arról, hogy valami…..
fabatka2 2019.08.02 16:07:58
@MAXVAL bircaman közíró: "Nekem se tetszik Anikó nadrágja."
Ezek szerint a strandpapucs, (az otthonkára hajazó "felső"-nek kinevezett göncöt most inkább nem említeném...) és a befőzőgumival összefogott fésületlen gabanc teljesen rendben van egy hivatalos megjelenésen. Merthogy ezekre szót se pazaroltál.
fabatka2 2019.08.02 16:10:20
@MAXVAL bircaman közíró: A nagyzoló hercegnőcskék és a lepukkant mosónő dizájn között valahol ott van a normalitás, csak meg kellene keresni.
Nem tudom eldönteni, az igény, vagy az intelligencia hiányzik ehhez.
Hiába folytatódik a pávatánc, Orbán lábára béklyó került, úgy pedig nehéz a mozgás. És ronda is. Meg sikertelen. Az Európai Néppárt kirakta a vizelő kutyát a ház elé. A sajtótájékoztatón előadott hazugságai pedig még rontják is a helyzetét. Rögzítsük a legfontosabb tényeket: 1. Orbán és a Fidesz…..
fabatka2 2019.03.21 15:56:03
@MAXVAL bircaman közíró: Mesélj erről a "nép java érdekében"-ről.
fabatka2 2019.03.22 23:10:28
@MAXVAL bircaman közíró: Szép mondat. Kár, hogy semmit nem mondtál vele.
      Mint azt nyilván sokan olvasták, Barabási Albert-László, Lovász László és Jarik Nesetril megnyerték az egyik ERC Synergy Grant-et. Itt látható az összes nyertes, kizárólag ebben a pályázatban van reprezentálva Európa keleti része. Matematikai jellegű projekt még sohasem nyert Synergy-t.     …..
fabatka2 2018.10.27 02:44:54
@fortin2: Nagyon erősen jobbra, béka segge alatt valamivel.
Használjuk helyesen a fogalmakat, különben csapdába ejtenek bennünket - ahogy ezt a Fidesz teszi "újbeszéd" szavaival. Demokráciát követelni egy százezres, kormány elleni tüntetésen meglehetősen furcsa. Ugyanis Magyarország még mindig demokratikus ország, csak épp már nem jogállam...
Kár nyavalyogni, hogy nahát, ez a Gyurcsány riogat a határon túli magyarokkal. Nem riogat, bemutatja a valóságot. Muszáj kimondani: Orbán nem azért szórja számolatlanul a magyar adófizetők pénzét a határon túlra, főleg Erdélybe, hogy segítse az ott élő magyarokat. Ehhez nem kellene haveri…..
fabatka2 2018.03.26 20:10:21
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Kérdezd meg Orbánt, aki 2010 előtt még nem akart választójogot adni a kettős állampolgároknak. Majd ő megmagyarázza neked, amit egyébként te is tudsz..
fabatka2 2018.03.26 20:12:51
@fabatka2: Meg Mikolát, aki később érthetően el is magyarázta, miért jó (nekik), ha lesz még pármillió új magyar szavazó...
fabatka2 2018.03.27 11:06:32
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem mindig. Ő maga bizonyítja sorozatosan azzal, hogy mindig, mindenről mást mond, ahogy múlik az idő. Ezt finoman pávatáncnak hívják - kevésbé finoman hazudozásnak.
Londonban a Tower Hamlets kerületben egy fehér bőrű, angol anyanyelvű ötéves keresztény kislányt elvettek a családjától és kénytelen volt nikábot viselő muszlim nevelőszülőkkel élni, akik otthon nem beszéltek angolul, csak arabul – adta hírül a The Times...
A hónap Holló Színházon érlelődött panaszlevele, rögtön duó kiszerelésben. A Tesco az olvasónkra szabadított sok liter buggyant tejjel érdemelte ki többek közt a címben idézett mondatot. Keresetlen stílusú tartalom következik. Sziasztok, ezt leveleztem a Tescoval, némi házhoz szállított…..
Hát így első blikkre ezzel a délután 1 és 2 közötti érkezéssel nem adtak sok esélyt maguknak a Vízművek munkatársai, amin a másnapi 2-4-ig intervallum sem javít sokat. Azért, hogy ne legyünk igazságtalanok: az értesítő alján volt egy mobilszám, reméljük azt sokan igénybe vették, és mindenki boldog…..
fabatka2 2017.03.15 02:36:34
@Terézágyú: Egy társasházban EGY vizes főmérő van, a bejövő ágon, azt a vízmű cseréli. A lakásokban levő vízóra pedig jogilag mellékmérőnek számít (még ha ennek alapján számlázzák is ki a fogyasztást), így annak cseréjét (fogyasztói ár+beszerelés+plombálás) a lakás tulajdonosa állja.
fabatka2 2017.03.15 02:41:11
@fabatka2: @Terézágyú: most látom, hogy te is leírtad ugyanezt, kicsit lejjebb. Szóval: bocs, nem akartam kötözködni.
Bárki, bármit is mond, ha én azt olvasom egy specifikációban, hogy "Billentyűzet: magyar (NEM matricázott, háttérvilágítás nélkül)"  hétszentség, hogy olyan billentyűzetre számítok, amire nincs ráragasztva semmi, egy mégoly tartós és esztétikus fólia sem. Kedves Tékozló Homár, a xoomstore nevű…..
fabatka2 2017.03.06 14:18:56
@Cycmen: "Nem kell olyan billentyűzet amire felragasztott szar van téve, mi nem érthető???"
Ennyi. Minden más magyarázat csak parasztvakítás.
Természetesen, ahogy az illik, komoly vizsgálat indult, hogy kiderítsék, vajon ki hekkelte meg a Fejér megyei Hírlapban megjelent Orbán-interjút...
fabatka2 2016.12.28 01:26:49
@István Putyu: Brüsszel nagy ívben sz@arna arra is. Sokkal komolyabb ügyek miatt sem mozdul - szóval egy biliben keltett vihar nem éri el az ingerküszöböt.
A nemzeti tőkésosztály építéséről szóló mesék csak Magyarország kirablásának az elleplezésére szolgálnak.  Az idén május végén benyújtott céges beszámolókból két dolog minden korábbinál jobban kirajzolódik: a Fideszes oligarchák nem terveznek hosszú távon, és Orbán Viktor nem követi el még egyszer…..
fabatka2 2016.06.06 10:20:46
@Willkommenskultur: "Ha fingod nincs a témáról minek szólsz bele?"
Lehet nagyképűsködni, de nem érdemes, hátha valaki veszi a fáradságot, és utána néz a dolgoknak, oszt kipukkad a lufi...
Az általad idézett link alapján 133 000 menekült maradt az országban. Ezzel a számmal csak egy baj van: ez becsült (estimated) adat (mint az összes, a táblázatban szereplő többi is), ebből kifolyólag köze nincs a valósághoz. Ez még akkor is így van, ha az oldal World Factbooknak, azaz Világténytárnak nevezi magát.
2015-ben összes menedékkérők száma: 177135. Menekült státuszt kapott: 146 (egyszáznegyvenhat!) fő, oltalmazott státuszt kapott: 356 fő, befogadott státuszt kapott 6 (azaz hat!) fő. (forrás: ksh.hu). A menekülttáborokban (amelyek közül a bicskeit például mostanában akarja megszüntetni Orbán). nem éri el a kétezret a menekültek száma.
Szerintem ez összesen is kevesebb, mint hatszázezer - de lehet, hogy tévedek...
fabatka2 2016.06.06 10:40:05
@.Gordon Gekko.: Kinek hiszel: egy becsült adatokat mutató oldalnak, vagy a KSH hivatalos oldalának? Merthogy a kettő valahogy nem egyezik.
Gondolkozni, nem csak nézni. Tudom, nem egyszerű, de próbáld meg...
fabatka2 2016.06.06 10:59:56
@.Gordon Gekko.: LOL...
Néhány igen szép fotót találtam a flickriver-en tegnap. Egy részükről tudható, hogy 1976-ban készültek. és egy nyugatnémet turistacsalád fotói. A beszkennelt polaroid képek készítője ismeretlen (nekem azok tetszenek igazán, kicsit igyekeztem feljavítani a megfakult színeit is). Kérlek benneteket,…..
  Mindig azzal vádolják a BKV ellenőröket, hogy a pénz miatt büntetnek meg gyanútlan utasokat mondvacsinált okokból. Szerencsére nem minden ellenőr ilyen anyagias, tudunk mutatni ellenpéldákat is, amikor az ellenőr puszta önzetlenségből szívat. Jelen állás szerint a BKV járatain cigizni és csövezni…..
fabatka2 2016.05.13 18:47:12
@neet: Csak. Ennél okosabb válasz nem jut eszembe a kérdéseddel kapcsolatban - amin egyébként már én is elgondolkoztam...
Jövőre mindenképpen csinálunk még egy ásatást, mert nagyszerű leletek kerültek elő, egyenesen hiánypótlóak erről a területről! Ráadásul az Istállóskői-barlang jégkori vadászainak „stílusában” pattintott eszközök nagyon ritkának számítanak errefelé! De ne rohanjunk úgy előre, sokkal inkább hátra,…..
A jelenség nem új keletű persze. Rég megszoktuk a 90 darabos 100-as zsepit, és gyakorlatilag felnőtt egy generáció, mely már nem látott  2 decis tejfölt. A nép néha még bosszankodik egy sort a fogyatkozó egységeken, de általában  keserű beletörődéssel konstatálja,…..
fabatka2 2016.05.10 09:16:09
@Aki a kis kezecskéivel tapicskolja a pofókot: Marosán György aranyköpése volt ez :)
  "A Hajdú-bihari Napló értesülései szerint 20 év után ismét magyar kézbe került a volt kabai cukorgyár. A tulajdonos Eastern Sugár Zrt. évek óta hiába próbálta értékesíteni a 270 hektáros üzemet, mígnem egy szlovák cég tett ajánlatot. Mielőtt azonban az üzlet…..
fabatka2 2016.04.27 15:05:33
@csatar: Tisztelt csatar, amiről ön ír, az VOLT. '89 előtt. Ma az van, hogy évek óta hiába próbáltak eladni egy ugyanolyan profilú, hasonló termelői hátteret igénylő, mégis VESZTESÉGES üzemet. Lehet, hogy a piacon mindenki hülye a volt ercsi igazgatón kívül?
Egyetértek azzal, hogy a magyar cukoripar csaknem teljes felszámolása hibás lépés volt - akkor. Mert akkor még létezett, illetve talán életben lehetett volta tartani a rá épülő, és az azt kiszolgáló ágazatokat. Ma kissé mások a piaci viszonyok, más a mezőgazdaság szerkezete. De kívánom, járjanak szerencsével,ha működik, ez is az országot gazdagítja.
Egy azért elgondolkodtató: egy nyilván nyereségre számító, de nemes cél érdekében színre lépő csoport miért titkolja kilétét? Üzleti érdekből biztosan nem, hiszen belföldön nem volt vetélytársa...
Kinyílt Pandora szelencéje azzal, hogy megvalósíthatóvá vált a saját lakás, nagyobb lakás, szebb lakás képe az átlag ember számára. Az átlag embernek NINCS 1 vagy 3 millió forintja a kezében, talán életében nem volt soha ennyije egy összegben. Jött a CSOK és a mindenféle lazítással (megelőlegezés,…..
fabatka2 2016.02.15 15:39:58
@vadi3: Tipikus esete a CSOK annak, amikor hosszú távú segítség (munka) helyett ajándékkal szúrja ki az emberek szemét. Csakhogy az ajándék hamar elfogy...
Olvasónk rokona talán kicsit túldimenzionálta a veszélyt, mert valami szocioszatírán kívül nem tűnik reálisnak a jelent, amikor 8 Auchan-alkalmazott fenyegetően körüláll egy reklamáló vásárlót, de a sztori többi része azért elég gáz.  Kedves Homár! Hozzátartozómmal történteket a Savoya Park…..
fabatka2 2016.01.13 03:50:57
@Dikusz: Tesco, Lidl, OBI, Auchan: mindegyikben gond nélkül tudtam cserélni a garanciális időn (a Lidlben két éven!) belül elromlott készüléket, egy ízben a romlott dobozos tejet(!); a feleslegesen vásárolt mélyalapozó árát szó nélkül visszaadták, és így tovább. Egy ízben kaptam már vissza a fentihez hasonló helyzetben árkülönbözetet - és csak utána cserélték a polcon az árcédulát.
Lehet, hogy ez a vásárló egy kivételesen bunkó gárdát fogott ki, de tapasztalataim szerint ez általában nem jellemző a multikra.
A „rezsiháború” elbukott Brüsszelben, ennek költségeit pedig minden valószínűség szerint az állam, vagyis az adófizetők állják majd. Az új, állami közműszolgáltatóval ugyanis befürdött a kormány. A lakossági földgázellátás egész piacát kellene nyereségesen…..
fabatka2 2015.09.19 02:28:00
@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
"Segítség, csökkent a nagytőke profitja!"
Most éppen a vízműcégek profitját csökkentik Orbánék. Azokét a "nagytőke" vízműcégekét, amelyeknek részben az állam, részben az önkormányzatokból összeállt társulások a többségi tulajdonosai. És amelyeket ezzel a húzással a működőképesség határára sodor ez a kormány.
De azért csak örülj - még van vized, gázod villanyod. Egy birkának meg úgysem kell előre gondolkodnia...
A hír: 5 (azaz öt) nap társadalmi vita, vagy annak csúfolt türelmi idő, és minden bizonnyal megszületik az a jogszabály, amely egy olyan központi adatbázis létrehozásáról rendelkezik, ahol minden egyes magyar állampolgár arcképét tárolják majd. Ehhez csak az nem fér hozzá, aki…..
fabatka2 2015.08.31 13:49:03
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Maxval, te egyre lejjebb süllyedsz. Korábban érveltél - ma már csak hülyeségeket firkálsz...
Kár érted.
A KARD Fidesz a porcelánboltban 2015.06.26 06:30:00
Lassan kezdhetünk aggódni, a kormány ugyanis öles léptekkel halad afelé, hogy megmutassa Európának, milyen az, amikor egy magyarok mellébeszélnek. Volt már ilyen, az úgy történt, hogy mi elkezdtünk futni, és mikor futottak utánunk, mi hátrafelé nyilaztunk, lóháton, persze. Akkor…..
fabatka2 2015.06.27 01:52:50
@==T==: Mint a bánáti bazsarózsát a Tubeson...
fabatka2 2015.06.27 01:59:27
@==T==: Persze. Az összes közszolgálatinak mondott Tv (benne a nap 24 órájában kormánypropagandát nyomató M1-el, + az Echo Tv, a három közszolgálatinak mondott rádió, az egyetlen országosan fogható (Fidesz kötődésű - mert a másikat ugye simán kinyírták) kereskedelmi rádió - ez mind, mind a ballib maintreamhoz tartozik.
Én meg helikopter vagyok...