Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mattia

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik legismertebb és legkedveltebb étel a világon az a pizza. Van mini, extra nagy, vastag tésztájú, szuper vékony, sós feltétű, édes feltétű, gluténmentes ésatöbbi ésatöbbi.   A legfinomabb pizzák szerintem a Mediterráneum területén kaphatóak, mindenhol máshol a…..
A kambodzsai varrónők a hideg földön alszanak és férges ételt esznek.Az Ökofilmklubban járunk. Fél hétkor úriemberek robognak keresztül a városon, lányok, asszonyok gyülekeznek az A38 előtt, megkezdődik a sorban állás: most először vetítik le magyar felirattal a Gullruten-díjas norvég Sweatshopot.…..
Az ember, aki megölte Istent. Charles Darwinról van szó, akinek 1859-ben megjelent könyve, A fajok eredete hatalmas vihart kavart annak idején. Az egyház mindig azt tanította, hogy Isten teremtette az embert a saját képére és hasonlatosságára, erre most jött egy tudós, és egy vaskos…..
Mattia 2014.06.10 18:20:18
@eloi: Egy olyan elméletröl beszélsz, amelyet több, mint 150 éve támadnak a hozzád hasonló hívök, de még mindig nem sikerült kikezdeni :D Kíváncsi vagyok, vajon beválik-e a jóslatod, miszerint 20 év múlva téves teóriának bizonyul majd. Nagyobb összegben azért nem fogadnék rá, hogy igazad lesz :D Azért annak örülnék, ha kifejtenéd, melyek azok az "ütös" elméletek, amelyek miatt az evolúcióelmélet "túl sok sebböl vérzik". Persze itt nem a kreacionista hablatyokra gondolok, hanem tudományosan (!!!) (már ha ez a szó neked egyáltalán mond valamit) alátámasztott elméletekre. Köszi elöre is :)
Elképesztő interjút közöl a Népszabóság az újsütetű liberális (!) pártelnökkel, Fodor Gáborral, aki néhány kézenfekvő gondolat, rengeteg közhely és bizony nem kevés markáns ostobaság közepette (pl. Mi a liberalizmus? Az, amit Obama Barack és Göncz Árpád vall. Jaj.…..
A 21 éves Tasnádi Gergely annak apropóján üzen a miniszterelnöknek, hogy miután három éve lassan minden reggel rossz hírekre ébred, megunta a Fideszt. "Meguntam a piros pöttyöket a japán kisgyerekek fenekén, meguntam az agysebészetet, meguntam a nemzeti Együttműködést, meguntam…..
Mattia 2013.04.03 11:13:12
@MACISAJT: vicces lesz majd egy nap arra ébredniük, hogy minden épkézláb ember elköltözött az országból (akiket Ön "genetikailag kódolt elmeroggyant"-nak nevez - én történetesen 8-10 olyan "elmeroggyant"-at is ismerek, akik azért költöztek el innen, mert itthon egyszerűen nem volt annyi lehetőségük, mint külföldön), és Önöknek kell eltartaniuk a Zsiga Marcelleket, Bayer Zsoltokat, Szijjártó Pétereket, Simicska Lajosokat... Persze szigorúan az EU-n kívül, hiszen ott is van élet. Miközben a tanulni, dolgozni, kutatni, vállalkozni akaró magyarok kint csinálják meg a szerencséjüket. Sok sikert hozzá, az én szívem mindenesetre nem fog megszakadni sem Önökért, sem ezért a bandáért. Az országért persze fájni fog, de valami igazság van abban, hogy ha ilyeneket tudunk választani magunknak, akkor ennyit is érünk...
A Peta nemzetközi állatvédő szervezet imádja provokálni a közvéleményt. Vagy botránykeltő hirdetésekkel próbálják meg felkavarni az állóvizet, vagy a szexet használják erre a célra. Eddig többnyire nőket vetkőztettek (akik inkább meztelenre vetkőztek, minthogy szőrmét…..
Sorskönyv nélkül Okos-e vagy? 2010.11.07 21:10:00
Noha sem az intelligencia, sem az IQ fogalma nem kapcsolható közvetlenül a pszichoterápia témájához, mindkét kifejezés elég szilárdan (és elég sok tévedéssel terhelten) jelen van a köztudatban ahhoz, hogy legalább röviden foglalkozzunk velük.Kezdjük azzal, hogy sokan úgy hiszik:…..
Mattia 2010.11.08 11:53:05
Alensha, köszi az 1. hozzászólást. Már épp szidni akartam egy kicsit a Mensát, de lényegében megtetted helyettem. Annyi tennék hozzá, hogy szerintem pontosan azért nem komoly teszt a Mensáé, mert kultúrafüggetlen. Balázs is azt írja, hogy az intelligencia is meg az IQ is kultúrafüggő. Tehát a Mensa mérőeszköze egyszerűen rossz: olyan, mintha fázisceruzával akarnál tömeget mérni.

A lányok nem a cicijüket méregetik? :D

A 2. hozzászólásod viszont a farkába harapó kígyó esete. Nem azért nem lehet az IQ-val a rasszizmus mellett érvelni (vagyis nem azért "szívja meg", aki ezt teszi), mert a zsidók IQ-ja a legmagasabb, vagy azért, mert van sorrend a rasszok/népek között. Éppen hogy NINCS sorrend, hiszen nem a genetikai vagy öntudatbeli hasonlóság határozza meg az intelligenciát, hanem a környezet és a kultúra. Tehát ugyanazzal a teszttel eleve nem lehet összehasonlítani különböző népeket, amelyek különböző helyen laknak, és különböző kulturális értékekkel bírnak. Pontosabban - nehézkesen - össze lehet, de a teszten elért nyers pontszám nem fog megegyezni a standard pontszámokkal. (Ez olyan, mint a zenei skála: az A hang mindig 440 Hz-cel rezeg, de a dó hang ugye csúsztatható. Vagyis szolmizáláshoz bármilyen frekvencia lehet az alaphang, az abszolút skálán viszont minden hangnak egy adott frekvencia felel meg.) A nyers pontszámok összemérése azért nehézkes, mert létezik olyan mérvű különbség a kultúrák között, amely mellett az egyik kultúra tesztjét használva nem kaphatunk releváns értéket a másik kultúrára nézva. Pl. a Balázs által említett bennszülöttek valószínűleg mindannyian reménytelenül gyogyósok a MAWI szerint. Vagyis a bennszülöttek nyers MAWI-pontszámának átlaga mondjuk fele lesz a magyar átlagpontszámnak, de náluk az lesz a MAWI szerinti 100 IQ :)

Bach felvetése tényleg klassz, én is gondolkodom rajta. Szerintem nem közvetlen a kapcsolat, amennyiben van. Első lépésként érdemes lenne egyes országok haranggörbéjét összehasonlítgatni, a feltevést ugye az támasztaná alá, ha a társadalmilag szilárdabb berendezkedésű országok IQ-görbéje szélesebb lenne.
Megvalósítjuk Reitter Ferenc korábban elvetett ötletét és bevezetjük a Nagykörútra a Dunát. Az amszterdami mintára megvalósuló csatorna és lagunahálózat forradalmasítja a főváros közlekedését, az elöntött Nagykörúton garantáltan megszűnnek a dugók. Ünnepnapokon a…..
 A mai nap egy kicsit megint sok volt.Várom vissza azokat a napokat, amikor tényleg tudtam dolgozni a dolgaimon, tudtam írni, élni, lélegezni, gondolkodni. Ennek ma már csak emlékei vannak...Fáradtan, és elcsigázottan érek haza az üres lakásba, ahol maximum saját magamat…..