Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sigi70

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mániás depressziónak valami oknál fogva több elnevezési is ismert, így a mániás depresszión kívül hívják hivatalosabb formában bipoláris zavarnak (így hívja a DSM IV is) vagy maniáko depresszívának (maniaco depressiva).A betegség legfőbb tünete szerint a személy hangulata…..
sigi70 2009.12.02 08:19:05
@Marcsi 54: Az a helyzet szerintem hogy ,,sztk" alapon nem fognak,nem tudnak segiteni. Az en anyukamnak is vannak manias epizodjai. A szomoru az hogy latom tudja magarol,hoy igy nem jo,de lehetetlennek latja a kiutat,hiszen sokan ugy vannak vele,ha en nem tudtam magamon segiteni akkor mas mitol tudna? Regi,uj serelmek,csalodas masokban,onmagaban,mindent maskepp csinalnek,ha.. erzes,stb uraljak gondolatai nagy reszet,ugyhogy zurzavar van fejben. Ezek mikor egyszerre elurajak gondolatokat,akkor jon a manias szakasz. Hogy lehet segiteni valakin aki nem akarja? Raadasul sokaig tartana egy ilyen terapia ami sztk alapon lehetetlen, a ,,profi" pszichologus meg megfizethetetlen. Latogass el a feldmar intezet honlapjara probalj toluk tanacsot kerni,oket batran ajanlom nem sztk-s alapon allnak hozza az emberhez
Ki ne álmodott volna arról, hogy pszichológus vagy pszichiáter legyen? Most itt a lehetőség, hogy bárkiből ideiglenesen pszichoterapeuta váljon.Egy vidám honlap nyújt most ehhez segítséget.A helyszín egy klinika, ahol a sérült lelkű, plüssállatok kezeléséért Te vagy a…..
Dr. Hajduska Marianna (pszichiáter, pszichoterapeuta, szociológus) a krízisek szakértője. Nemrégiben jelent meg  a  képen látható Krízislélektan című könyve. Ő volt a vendégszoba vendége az Origón nemrég. Ennek kapcsán kérdésekre válaszolt röviden.Először a…..
Pszichológia.blog.hu Bulimia 2006.09.04 06:12:00
Egyre gyakrabban halljuk a bulimia és az anorexia kifejezést. Pontosan mit is jelent a bulimia? Mitől lesz valaki bulimiás? Melyek a tünetek? Hogyan lehet meggyógyulni? Többek között ezekre a kérdésre is választ ad alábbi írás. "Korunk túlidealizált szépségeszményének…..
Skizofréneknél előfordul az a jelenség, hogy a betegek éreznek, hallanak, vagy látnak maguk mellett olyan személyeket, akik nincsenek ott. Svájci orvosok most úttörő felfedezést tettek ezzel kapcsolatban, miközben eszükbe sem jutott, hogy ezt kutassák, csupán agyműtétet végeztek…..
 A flow, az ideális élmény pszichológiája egy gyakorlati példán, zenei koncerten keresztül. Mindennek az elméletét és a gyakorlatát kísérli meg bemutatni az alábbi előadó. 2009. április 17. péntek 18:30 - 19:30 Varga LiviusZenész,…..
A címben feltett kérdés azt gondolom, hogy mindannyiunk számára lényeges. Akiből szülő lesz, annak lényeges, és felmerül az igény, hogy jó szülő, jó anya, jó apa szeretne lenni.A szándék után azonban már konkrétan felmerül a kérdés, hogy milyen a jó szülő, a jó anya, a…..
Az elkövetkezendő néhány napban Lukács Lizával beszélgetek, aki a pszichológus, ezen belül pedig elsősorban az evési zavarokkal, illetve testképzavarral foglalkozik. A következő három napban ezekről kérdezem. Az első beszélgetésben az anorexiáról és bulimiáról…..
Modern kórképek (Body Wars) - Mániás depresszióA mániás depresszió, vagy bipoláris zavar legfőbb tünete a hangulat szélsőséges ingadozása. A váltakozás ritmusa igen változó lehet, akár évente, havonta, hetente, vagy akár naponta. Emiatt a beteg mind saját maga mind a…..