Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Track-R

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A keresztény csoport, elmondása szerint több mint 17 millió afroamerikait képvisel több mint 34.000 gyülekezetben. A National Black Church Initiative (Nemzeti Fekete Gyülekezet Mozgalom) mára már minden kapcsolatot megszakított a Presbiteriánus Egyházzal mivel tiltakozni akar az…..
jateknaplo.blog.hu Out There 2014.07.11 12:07:27
Az Out There-ben egy asztronauta sorsát kísérhetjük végig, aki egy nap egy számára ismeretlen naprendszerben találja magát. Kezdetben nem tudjuk pontosan hol vagyunk, csak a célunkat, amely egy távoli bolygó elérése lesz a Nomad nevű űrhajónkkal. A játékidő nagyrészét a…..
Hatvani Balázs, a Gingerclown 3D rendezője ma közzétett két tesztfelvételt, amelyek a Thelomeris c. sci-fihez készültek, ekkor még magyar színészekkel. Ezen kívül a film Facebook oldalának profil- és borítóképe is lecserélődött egy olyanra, amelyen a 2015-ös évszám látható.…..
Track-R 2014.05.29 12:28:39
Mintha már láttunk volna ilyet valahol... Sci-fi és film noir... Ja igen, mintha csak a Dark City-t látnám! www.youtube.com/watch?v=jSpowoKqSzc
Mindenesetre ha jól eltalálják a storyt, talán még működhet is. De nem lesz könnyű felnőni hozzá, mert túlságosan hasonlít rá, és a DC bizony nagyon magasra tette a lécet.
De nem azért, mert Drakula vagy Báthori Erzsébet feltámadt vagy vérhas ütötte volna fel a fejét az országban. A folyó vér azon kutyák ezreihez tartozik, akiknek a kiirtására a román parlament bólintott rá, mégpedig elsöprő többséggel — 266 igennel a 23 nemmel szemben. (1) Az…..
Megérkezett a javítás az Adobe Reader és Adobe Acrobat programokhoz, amely olyan kritikus besorolású hibát javít, amelyet már aktívan ki is használnak a kártevők. Aki rendszeresen olvasgatja a blogot, az talán nem lepődik meg, hogy a Java-s történethez hasonlóan itt is…..
Nem tudom, hogy a Bayer-ellenes tüntetés célját és finalitását tekintve a bűnelkövetőket fogja-e bátorítani, miként azt Kocsis Máté, a rendészeti bizottság Fideszes elnöke vizionálja. Végképp nem tudom, miért gondolja azt a kormánypárt, hogy a Bayer minősíthetetlen roma…..
Az Omszki tóban a Szentendrei Rendőrkapitányság döntése értelmében tilos fürdőzni, mivel a tavalyi szezonban az Omszki és Lupa tavakban négy haláleset történt. Egy idős úr viszont passzív ellenállásba kezdett és a rendőri felszólítás ellenére bement a vízbe, majd az utána…..
Az angol HMV lemezbolt-hálózat a királynő uralkodásának hatvanadik évfordulója apropójából megszavaztatta vásárlóival az elmúlt 60 év legjobb brit albumait. A meglehetősen színes lista élére – kisebb meglepetésként – az Iron Maiden klasszikusa, az 1982-es The Number Of The…..
Ma ünnepelné 78 születésnapját a 2005-ben 71 éves korában elhunyt Robert Moog, aki az általa kifejlesztett és róla elnevezett szintetizátorokkal forradalmasította a huszadik század zenéjét. Ő volt az első, aki a hatvanas évek legelején tömegek számára elérhető és…..
A Pendulum két alapító tagjából (Rob Swire és Gareth McGrillen – akik korábban a Xygen nevű metálzenekarban nyomták) álló Knife Party nevű formáció először idén tavasszal tűnt fel a Swedish House Mafia Save The World című slágerére készített remixükkel, amit a nyáron…..
Az átnevezési hullámnak közterületekkel még nincs vége. Úgy tűnik, a BKV is belefog a fővárosnál már jól bevált látszatcselekvésekbe. Vagy csak a hülyeség ragadós? Bő egy hete jelent meg a BKV honlapján a következő büszke hír: Nahát! Hogy lehet, hogy az elmúlt több mint…..
SERTEPERTE Tömegsport 2011.06.13 08:44:00
Az persze kérdés, hogy valóban egyenlőségjelet tehetünk-e a sörfesztivál és a tömegnyomor kifejezések közé, de az utóbbi napok tapasztalatai azt mutatják, hogy a negyedik Cseh Sörfesztiválnak is leginkább a városligeti majálisok sör-virsli hangulatát sikerült felidéznie. A jobbnál-jobb,…..
João Brasil - Tropical Bomb [mp3] megjelent João Brasil barátunk bemutatkozó kislemeze L.O.V.E. Banana címmel a Man Recordingsnál a CSS-es Lovefoxxx közreműkösésével Telonius, Daniel Haaksman, Max Skiba és DJ Edgarpedig egy-egy remixet készített hozzá mi meg ingyen adjuk…..
IDDQD Moss kezet játék után! 2011.04.08 18:13:58
Bocs, hogy mostanában ritkásabb a frissítés a blogon, napfolttevékenység van, közel-keleti helyzet, zuhan a japán tőzsdeindex, és igény szerint még tudok gyártani egyéb hiteles kifogásokat is. Aki ezekre nem kíváncsi, annak van egy vadi új Duke Nukem Forever teaserünk, sok…..
Eheti, keretes szerkesztésű válogatásunkban Britney Spears és Katy Perry is megmenti a Földet a maga módján, hangszerboltot foglal el a Pains of Being Pure at Heart, Jason Forrest klipjében pedig dús hajú férfiak plázában párbajoznak. J Mascis új lemeze akusztikus, új videója meg…..
És még mindig demake: a Pixel Force nevű egyszemélyes fejlesztőcsapat (valójában egy Eric Ruth nevű zseni) már javában készíti a Halo 8-bites mutációját. Pixel Force korábban már hallatott magáról a Left 4 Dead és a DJ Hero régigrafikás, régizenés változataival, és nemcsak…..
A tegnapi játék nagyon kis nyúlfarknyi volt, ezért hétvégére megkapjátok a Robokill 2-t. Az első rész már volt itt a blogon, jófajta felülnézetes lövöldözős marhaság, a folytatás pedig még szebb, mint elődje volt. Sajnos ennyiben ki is merülnek az újdonságok – a…..
CORVINULL Mi végre van a tanár? 2009.12.18 11:10:00
TUF-os tárgy. Óra vége után 5 perccel, miután befejezi a 3-as feladatot, így szól a számvitel szakos tanár: Akkor még fussunk végig a következő feladat sarokszámain. Összenéz a hallgatóság... Tanár ledarálja a napló sarokszámait, követni nem bírjuk, közben néhányan…..
A célom, hogy vitát kezdeményezzek a minket valóban érintő ügyekről. Szívesen várom bárki válaszát a közgazdász hasábjain, vagy a corvinull.blog.hu-n. Sokszor elhangzik, hogy a Közgáz Campuson tanuló kb. 8000 hallgató évente csak pár száz tankönyvet vesz meg. Tehát elvileg…..
Track-R 2009.12.28 00:50:08
Az a 8000 hallgató valóban azért vesz csak párszáz tankönyvet, mert nem igazán azt követelik meg ami a tankönyvben le van írva. Az anyag, amit ténylegesen megkövetelnek, gyakran 40-50 oldalnyi kézírásos jegyzetben tökéletesen átadható. Ez már önmagában jó ok arra hogy ne vegyünk tankönyvet ha nem muszáj.
Ezen felül pedig aki használt tankönyvet akar venni, megteheti. Meg is teszik sokan. Ha valaki annyira béna hogy ismeretségi körben nem tudja beszerezni a szükséges könyveket, még mindig szét lehet nézni pl leckekonyv.hu-n. Szakkolis ismerősöknél pedig a szakkolinak van egy-két példánya, amit leginkább a közös tanulás során forgatnak. A közös tanulás pedig már önmagában többet ér, mint a legtöbb tankönyvünk...
Ha új könyvet írnak, nyilván nem veszik meg azt se 8000-en, de szerintem első évben meglepően sok fogyna belőlük -- a használttankönyvpiac és a baráti kölcsönzések kiesése miatt.

Ami Zsukovot illeti, szerintem azzal mindenki tisztában van hogy miért rossz egy diktatúra, és hogy miket követtek/követnek el. Az viszont nem annyira magától értetődő, hogy ennek ellenére miért és hogyan működött és működik még most is sok helyen a világban. Szerintem mindenképpen ott a helye a tankönyvben. Ez olyan, mint az orvostanhallgatóknál a boncolás: nem szép, sőt visszataszító, de tanulságos. És nagyonis valóságos.

Azzal viszont maximálisan egyetértek, hogy a tankönyvek nyelvezete néha a használhatóság rovására megy. Mielőtt bárki ezen az egyetemen tankönyvet írna, a kezébe kéne adni Magyari Beck István könyvét (A homo oeconomicustól a homo humanusig). Nálam ez a könyv vágta ki a biztosítékot. A hozzá tartozó tantárgy, a gazdaságpszichológia se volt egyszerű, amit a fent említett könyv szerzője tartott. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas. Ha valaki tankönyvet ír, érdemes lenne felhívni a figyelmét, hogy ilyet inkább ne. Meg se próbálja.
  Mintegy ötszáz corvinusos hallgató pontszámát számolták el az idei kollégiumi felvételi során, ezért néhány nappal az eredményhirdetés után jelentősen módosították a felvettek listáját. A szarvashiba kárvallottjai az egyetem felsőévesei - míg a korábbi években…..