Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miamai

0 bejegyzést írt és 178 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elnézést, hogy ilyen sokára folytatom a blogírást, de amíg Ausztriában voltam az A1 nettel kicsit problémás volt. Ez idő alatt sokat gondolkodtam, hogy folytassam e a Mauthausen bejegyzést, végül úgy döntöttem igen. Hisz amúgy is az a véleményem, hogy mindenkinek meg kéne néznie…..
Régóta tervezem, hogy írni fogok a mai magyar vállalkozók gondolatairól, mindennapjairól. Egyszer majd írok egy bemutatkozót is. Sőt. Egyszer majd külalakot is kap a blog. Most azonban foglalkozzunk azzal, ami rákényszerített arra, hogy azonnal írjak. A Munkahelyi terror blog…..
A street-artnak igen sok vállfaja van, de a legbájosabb, legszerethetőbb alighanem a gerrilakötés: kötőtűvel, nagymamásan, meleg pulcsiba burkolni a köztéri tárgyakat. Eleddig csak külföldi blogokból ismertem a módszert, ám ma kedves barátom Tücsi - akivel amúgy együtt lépek…..
miamai 2012.05.09 22:09:47
@Attila1234: Azért van itt ám komoly munkával készült alkotás is! www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/howaboutthat/9128385/London-2012-mystery-knitter-leaves-Olympics-themed-knitted-figures-on-pier.html?frame=2161025
(végig lehet böngészni az összes képet...)
Egyébként mennyivel kedvesebbek az ilyen bomberek, mint a grafittik - nem beszélve arról, hogy ezeket később mennyivel könnyebb eltávolítani mint a festékszóró exhibicionistákat.
miamai 2012.05.09 22:11:32
@Somló November: beszívottan nemigen lehetne ilyeneket csinálni - szerintem.
Amúgy pedig igen, legyen a világ ilyen töknyugis!
Minden európai újságíró téved? - kérdezi színpadias pátosszal Daniel Cohn-Bendit, (DCB) az európai zöldek elnöke parlamenti vitapartnerét. A média tévedhetetlen lenne? Úgy tűnik, hogy a szangvinikus örök forradalmár el se tudja képzelni, hogy a média tévedhet. Főleg nem az…..
Jezsuita bloggerek Önszeretet 2011.05.27 18:23:00
Kedves Peti! A napokban, amikor beszélgettem veled, egy-két szavadból azt olvastam ki, hogy te még jobban is szerethetnéd önmagadat. Erről szeretnék most néhány dolgot megemlíteni. Könnyű vagy nehéz neked szeretni önmagadat? Ezen gondolkodj el, mert az biztos, hogy Isten szeret és…..
miamai 2011.08.25 20:38:33
Figyelmesen olvasva a blogot, már korábban ki lehetett találni, kicsoda is 'Apó'.
blog.hu/user/342014/tab/activity
Abban azonban én is tévedtem, hogy ki is írja magukat a bejegyzéseket. T.i. azt hittem, hogy személyes beszélgetések alapján valaki más a bejegyző. (esetleg éppen maga Peti? :)) )
Azt hiszem, mindannyiunknak érdemes lesz vissza-visszatérni ezekhez az egyszerű szavakkal megfogalmazott bölcs tanácsokhoz.
miamai 2011.08.27 11:05:27
@macikuckó: Valóban, akár Ő is lehetett volna. Nem tudom, miért asszociáltam azonnal Ödön atyára. Talán az írások stílusa miatt. De azt hiszem, nem is ez az érdekes, hanem az, hogy mindazt a felismerést, lelki és gyakorlati jótanácsot amit kaptunk Szakaszu Apótól, nekünk hordoznunk és továbbadnunk kell. Kinek-kinek talentumai szerint.
Ma ismét új szerzőt köszönhetünk a Lemilen. Super 64 mai előadásának témája a hidegháború egy kevésbé ismert, de magyar vonatkozásokkal is bőven felszerelt hírszerzési eseménysora lesz. Az egyedi stílusú írásban minden megvan, amire csak vágyhatunk: szó lesz atom-aknákról, szovjetekről,…..
Kedves olvasók, szerzőtársak, szerkesztők!Kevésbé tisztelt bérolvasók! Alulírott alapító atya tájékoztatlak benneteket, hogy mindenféle bokros teendőim és más irányú elfoglaltságaim miatt most úgy másfél-két hónapig nem tudok a Lemillel (sem) foglalkozni. Értem ezalatt azt…..
miamai 2011.06.07 23:08:06
@tiboru: valamint tartsuk szárazon a puskaport...
Koszorúra azért még nem gyűjtünk, meg aztán volt már hosszabb szünet máskor is, de azért gondoljunk a napi kávé-cigaretta-miegyéb-értelmes és intellektust megmozgató agyi svédtornára kiéhezett olvasókra is! Emitt és amott is...
Az aktuálpolitika pedig le van sóhajtva... Aki tudja, kikerüli, aki nem, elszenvedi.
Modorosblog Nagyiéknál 2011.02.02 06:00:00
-Na szevasztok gyerekek, jajj-jajj, köszönjük szépen, nagyon szeretjük. Aztán ne hozzatok folyton ilyen drága dolgokat, még rászoktatjátok nagyapátokat. Gyertek be, ott vannak a papucsok, a cipőket itt kint tegyétek le nyugodtan, senki nem bántja őket, a rácsot mindig zárva tartjuk.…..
miamai 2011.02.03 12:48:59
@vészmadár (pica pica): Nem baj.
A gondolkodás (tények alapján) fárasztó dolog, az empátia (érzések alapján) nem mindenkinek adatik meg, a kultúra (a helyi környezet és a kor civilizációjának adaptációja) csak idővel hat - mint az aszpirin.
Na jó, azt hiszem, ideje megnéznem az ajánlott olvasmányokat (Mielőtt elhamarkodottan hozzászólnál, olvasd el az első posztot , a modorosság definícióját és a Parainesist) lehet, hogy elefánt lettem egy porcelánboltban.
miamai 2011.02.03 13:32:39
@miamai: Na, megnéztem. Boldogan konstatálom, hogy semmivel sem vagyok kevésbé modoros, mint bárki itten... Csupán a kérdéshez - és nem a stílushoz - való hozzáállás húzott fel
miamai 2011.02.03 13:37:19
@vészmadár (pica pica): well, és még egyszer well... kellemes röhögést... A jogaimról pedig majd gondoskodom magam...
Ahogyan az - nem túl meglepő módon - bekövetkezett, a pénteki Seuso-konteók megmozgatták az olvasók fantáziáját, s nem kevesen voltak azok is, akik nem voltak restek és egy csöppet utánanéztek a történet szereplőinek, kiegészítendő a róluk tudható  közösségi…..
Ha kicsit gunyorosan akarunk fogalmazni (és nem tartunk attól, hogy ŐK az orrunkra koppintanak), bátran mondhatjuk, hogy többé-kevésbé titkos társaságokkal napjainkban tele van a padlás: szabadkőművesek, illuminátusok, bilderbergesek, céeferesek – hogy csak azokat említsem,…..
miamai 2011.02.01 20:49:46
Bár már meglehetősen inaktüell a téma, de találtam valamit (becsszó nem ezt kerestem...)
civertan.blogter.hu/289643/artatlansagot_bizonyit_a_templomosok_imaja
az utolsó bekezdést ajánlom elolvasni (persze az egészet is...)
és most tessék, lehet szörnyűlködni - vagy ugyemegmondtamozni.
miamai 2011.02.01 22:04:46
@tiboru: van ennyi pénzed?
Mi, a Fekete Kéz Önsegélyező Egylet óccsóbbért is adjuk magunkat....
Ha kell, még mindenféle legendákat is gyártunk
Kedves barátaim! Mindannyian tudjuk, hogy egy konteós üldözési mániájánál már csak az egója fejlettebb, ezért nézzétek el nekem, hogy egy féligmeddig magánjellegű probléma taglalásával veszek el pár percet abból az értékes időtökből, amelyet ufókutatással, gyíkemberek…..
Amikor a középiskolások a casus belli fogalmával ismerkednek, tanáruk az esetek 99%-ában az első világháború kitörésének klasszikus példájával szokta illusztrálni az új fogalmat. Aehrenthal kolléga bemutatkozó posztját olvashatjátok a szarajevói merényletről (amelynek komoly konteó-irodalma is van,…..
miamai 2011.01.19 20:17:32
Több, mint kétéves adósságot próbálok törleszteni az idei év első posztjával. Amikor 2008 decemberében megjelentek az első írások itt, a Konteóblogon, felhívott az egyik régi kollégám és azt javasolta, hogy a mindkettőnket sokáig élénken foglalkoztató Seuso-kincsről…..
miamai 2011.01.16 18:50:47
miamai 2011.01.16 18:53:48
@izizi: hááááát, hordani hordták, rabolni rabolták, évezredeken keresztül, de teljesen szétszedni már túl nagy falat volt, hogy teljesen eltűnjenek... Az utóbbi évtizedek időjárása, légszennyezettsége medig rövid idő alatt többet rontott az állagukon, mint az előttevaló évezredek...
miamai 2011.01.16 21:44:21
@Lord Northampton: Hát igen...
És akkor most továbbra is a kérdés: Seuso kincsek vissza? Kisíbolók felkutatása és megbüntetése? Jóska gyilkosai esetében ez nem kérdés, de nagyonis az a felbújtókat illetően. Szóval morál és jog itt egyszerre van jelen. (nem véletlenül írtam morált "igazság" helyett)
Szűk két héttel ezelőtt újabb szavazást engedtem útjára a Konteóbarátok Körének tagsága körében. A témák közé nagy mellénnyel bevettem az azonosítatlan repülő tárgyakat (ufókat) is, és bevallom, nem okozott túl nagy meglepetést, hogy amikor összeszámoltam a voksokat,…..
miamai 2010.12.23 21:28:55
@Fedor: :) :) :)
Soron kívüli, sajnálatosan rövid konteó következik, ami nem volt ugyan betervezve, de a napokban nyilvánosságra (vagyis a netre) kikerült egyik - roppant tetszetős, színkódos - világtérkép beindította a bloggazda fantáziáját. Mert mindannyian tudjuk ugye, hogy a…..
miamai 2010.12.13 14:20:28
@vén betyár: szívbajok ellen ... jó is az a pályinka
amúgy pedig itt vagyunk és a csendben figyelünk...
Néhányan hiányoznak a két év alatt megismert kommentelők közül
Jó ez a konteo blog, néha egészen közel jár az (i)gazsághoz...
ZAK -LMR 14. poszt A blog, amin üzengettek  "AbalszerencseAlarm" vagyis a pech alarm, ejtsd: APEH alarm. A posztokat író: N.V. Mantil.  Nyikolaj Vasziljevics, rövidítve: N.V. Gogol, egyik leghíresebb műve: A köpönyeg, azaz mantil.  Míg a másik: A revizor. Az…..
miamai 2010.10.08 16:13:25
www.funpic.hu/en.picview.php?id=39642

hrrrrr, a legszigorúbb arckép a Nagyfőnökről.... hrrrr

ez itt a trónörökös
www.funpic.hu/en.picview.php?id=32957

Birtokunkba került zsarolásra alkalmas fotó Z.atyáról, amint bánatában kecsketejfüggőségbe esett. Ha szükséges, nyilvánosságra hozhatjuk!!
www.funpic.hu/en.picview.php?id=18326

The game will never end!
ZAK -LMR 11. posztIsmét leolvastak minket, mint a villanyórát! – duzzogott a nyomozó. Idegesen rágyújtott. Miután két-három szippantást is mélyen letüdőzött, észrevette, hogy az íróasztalán a csikkekel teli hamutartóban még füstölög a korábbi cigarettája. –…..
miamai 2010.09.20 11:38:51
ZAK -LMR 8. poszt   – Ez meg mi a szent sza..(itt gyorsan elharapta a szó végét) jelentsen?! – ordította, mintegy őrjöngve a püspök lila fejjel. Ezzel a püspöklila színárnyalatnak egy eddig általam nem ismert értelmére is rávilágított. –…..
Zoltán Atya Kalandjai COSA NOSTRA 2010.07.20 07:15:00
ZAK -LMR 9. poszt Mint a "régi szép időkben" újra a nyomozó irodájában jártam, aki katonásan összefoglalta nekem a z egykori Tímea-cégbirodalom körüli kétes ügyleteket. –  Hogy kik az igazi tulajdonosok, nem tudjuk. Bahamai offshore cégek, meg hasonló…..
Zoltán Atya Kalandjai Napi robot 2010.06.22 07:15:00
  ZAK -LMR 5. poszt Négykor kelek. Mosdás, ima, reggeli, majd kimegyek az erdőbe. Külön engedéllyel, csak kézi erővel végezzük a fakitermelést. Fejszékkel, keresztvágó fűrésszel. Sötétedésig dolgozunk, de mindannyian akkor állunk meg lazítani, amikor csak…..
Zoltán Atya Kalandjai Remetelak 2010.06.15 07:15:00
   ZAK -LMR 4. poszt   Szállásom a létező legegyszerűbb. Egy kopottas, talán kórházból kiszuperált vaságy, benne szalmával bélelt matrac. Továbbá egy sámli és egy egészen alacsony asztalka, lavor és kancsó szolgálja „kényelmem.” A falon…..
Kissé flegma ellenkezése ellenére Richárd azért beszerez pár információt Colos atyáról. Remélem, hogy Angéla nem csinál belőlünk újból hülyét, hiszen semmi bizonyítékunk mindarra, amit mond. Erősen megrendült a belé vetett bizalmam. Noha értem, hogy miért hazudott. De…..
miamai 2010.06.10 13:08:08
miamai 2010.06.10 23:03:46
@rozsdafarku:
No meg a legjobb apáca ugyebár az, akinek már az anyja is az volt... (vagy ez már volt?)