Regisztráció Blogot indítok
Adatok
végbéla

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szervizkönyves Honda CBF500 eladó. Nagy ügy, de érdekes mellékszál, hogy ez biztos, hogy nincs visszatekerve, sőt, gazdái büszkék is a futásra: nem csalás, nem ámítás: 349998 mérföld, 563267 kilométer van benne. A több mint félmilliót maga mögött tudó gép egy…..
végbéla 2013.02.26 09:02:01
@Gazdagréti Jack Bauer: Nem mindegy hogy hova viszed Angliában sem. Ha normális vizsgaállomásra, ott ugyanúgy megbuktatják mint Magyarországon. De a szomszéd verebe csirpelte, hogy itt is vannak 'elnéző' vizsgabiztosok.
Óriási pechem van. Ez a harmadik telem motoron, és a hőmérő szinte mindig nulla fok fölött van, amikor munkába indulok. És ez már második éve így van, ami azért rossz, mert így esélyem sincs kipróbálni, mit tud az a sok, kemény cucc, amit az elmúlt években összehordtam, hogy…..
Aránytalanok a közlekedési bírságok? Veszélyeztetik az egzisztenciát? Egyetértünk. De mégis ki a franc szigorította nemrég a szabálysértési törvényt? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
végbéla 2012.04.27 09:52:44
@mifolyikittgyöngyösön?!: Valszeg valami olyasmi lehet mint az angoloknál, hogy ha valaki megsérül a balesetnél, minden költségét beperlik rajtad/biztosítódon. Beleértve a kiesett munkaidőt, lelki traumát stb.....
TComment 250, kis fordulaton 2012.04.25 06:10:00
420 ló az amerikai piacra, ahol a felét is ritkán használják - hülyeség, felesleges, kéne! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
végbéla 2012.04.25 10:12:41
@DrSzoke: Fura dolog ez a kézi vs autómata. Mi kb 2 hónapja vettünk egy kétpedálos masinát és az asszony imádja. Hozzáteszem, szeret vezetni. Előtte kis sportos mazdánk volt, az is nagyon szerette, persze kézi váltóval.
Mindennapi autózáshoz tökéletes az autómata, főleg ha sokat araszol az ember gyereke.
Alkotmányellenes a tavaly nyári jogszabály-módosítás, szinte betarthatatlan a törvény és indokolatlan a 800 ezres bírság. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
végbéla 2012.02.29 12:38:53
@ezamagyarvalóság: Azért ezzel én vitatkoznék kicsit! :-) Az én tapasztalatom, hogy a repülőjegy még okés, de ha már autót bérelsz mondjuk 10-14 napra, akkor már jobban megéri kocsikázni, mégha kényelmetlenebb is.
Mire van szüksége a magyar autósnak 2012-ben? Területi alapú rendszámra. A véletlenre sem bíztuk: megkérdeztük a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályát, hogy akkor most, Tornóczky Anita szava járásával élve, ezt most így hogy? A válasz…..
végbéla 2012.01.21 09:45:51
@M_R: Én még bízom benne hogy egyszer talán valamikor lesz egy szabály/törvégy/vagymifene amit nem az emberek lehúzására találnak ki. De majd felnövök ám..... :-)
Itt az ideje rendbe tenni a dolgainkat, ha már így is benne vagyunk a slamasztikában nyakig. Kérem, a Népnyúzás 2.0 legyen már ésszerű!Mai publikációnk blogposztja...
végbéla 2011.12.07 12:51:25
@gigabursch: Ebből az következne, hogy meg kéne szüntetni a bér alapú TB fizetését. (Elvileg az azért vonják, hogy ha gebasz van, ne kelljen a tisztelt betegnek 100ezreket kifizetni 1-1 komolyabb műtét testén). Usánká államokban is áttértek az egyéni fizetősről. Ha jól emlékszem Svájcban van egyénre szabott biztosítási rendszer itt Európában. Szerintem összességében ez a havi fizetős dolog jobb, bár - mint mindennek- ennek is van hátulütője.
Ez nem összeesküvés-elmélet, ezek tények, amelyek gazdasági alapúak. 2050-ben csodákat látunk majd az autóbontókban. Mai cikkünk blogposztja...
végbéla 2011.09.20 11:00:07
@metalex: Valszeg a fékrendszerben van 1 olyan tömítés vagy egyéb gyenge képességű alkatrész, ami miatt inkább hibát jeleztetnek a tisztelt vásárlónak x pedálmozgás után, minthogy egyszer véletlenül fék nélkül maradjon a tisztelt sofőr.
Belsőség A hondások lelke 2011.08.24 07:39:00
Jó autó a Honda és a BMW, de nagyon rossz az Alfa Romeo? Ha megszeretünk egy autót, akkor elviseljük a hibáit, ha nem szeretjük, akkor pedig a hibátlan sem elég jó. Mai cikkünk blogposztja...
Nem akarok senkit sem a bűnbe csábítani. De ha már felvetted, csináld ésszel, nem? Mai cikkünk blogposztja...
végbéla 2011.06.29 11:45:28
@Virág et.: Láttam itt Angliában egy rendőrségi műsort ahol a sofőrt telefonáláson érték vezetés közben. Nem készült fénykép, csak a rendőr vette észre a forgalomban. Megállította a pasit és elkérte a telefonját, egyből volt bizonyíték. Nem tudom hogy ez Magyarországon lehetséges-e?
Jeremy Clarkson a Top Gear újságírója ismert sarkos véleménynyilvánításairól és arról, hogy nem igazán kedveli a motorokat. Ezt nem is tagadhatná le az alábbi videó elkészítése óta: kis bizonytalankodás után inkább felrobbantja a vashengeres Harley Sportstert – meglepő,…..
Lelkileg se nagyon tudtam felkészülve: az ebéd utáni kajakómában kaptunk egy telefont az Autóvadász munkatársától, Vezda Lacitól, hogy a BRFK GBEO nyomozói és az NNI munkatársai autótolvajokat fogtak a Népszigeten, ott egy csomó lopott autó, meg a műhely, meg akarjuk-e nézni.…..
végbéla 2011.05.06 09:02:01
@Winkler Róbert: Személyesen még nem találkoztunk, ezért erre ne vegyél mérget! Minden nap tejben fürdök, majd hipóval öblítem hab testem. :-)
Belsőség A visszatekerés vége? 2011.03.22 16:00:00
Az óravisszatekergetés lassan nemzeti sport. Hétvégi hírünk és az azt megelőző publikáció eléggé felkavarta az állóvizet, de valahol ez is volt a cél. Semmi nem véletlen, rajta vagyunk a témán, ahogy azt az ATV reggeli műsorában is láthatták. (A képre kattintva az ATV…..
végbéla 2011.03.23 11:03:27
@Autopeti: a sok tekergetés azért megdobja a 'fenntartási költségeket'! Gondolj bele, ha minden fél évben kidobsz 10-12e Ft-t csak arra, hogy 10-20ekm-mel kevesebbet mutasson az óra...
Hülye kérdés: a konnektorba. De megolvad-e a drót? Elbírja-e Paks? Mit csinálnak eközben a szélerőművek és lehet-e az akksiban tárolt energiával mosógépet hajtani? Vélemények az azonos című írásunkról...
végbéla 2011.03.12 10:45:09
@lapomi: A teslát már Clarkson tesztelte a Top Gear-ben, de gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy közel sem ment 450-et. :-( Ha jól emlékszem pár óra 'körözés' után be kellett állni a garázsba tölteni. Természetesen 2 kocsit kaptak a műsorra, gondolták hogy kiviszi addig a másikat, de az is hamar lemerült. Viszont - ha fel van töltve - úgy elindul az a gép mint állat és olyan hangja van mint egy varrógépnek :-).
végbéla 2011.03.12 11:32:19
@lapomi: Lehet, hogy Roadster teszt volt, már nem emlékszem pontosan, elég régen láttam már. Csak az maradt meg, hogy 450km hatótávolságot mondott a Tesla, de szerintem még 200-at sem tudott menni vele. Azt is hozzá kell tenni persze, hogy Clarkson nem arról híres hogy tojásokkal a talpa alatt nyomja a jobb oldali pedált. :-)
Huszonöt éve még maga volt a csoda. Az idősebbek szeme még most is elfelhősödik, ha szóba kerül az Ezerötszázas. A fiatalok viszont nem értik, és a saját racionális énem sem. Csak az illata, az varázsol el még mindig. A mi nemzedékünk jórészt Ladában nevelkedett, és ez…..
Megvan a tökéletes megoldás a futásteljesítmény hamisításának visszaszorítására, mégsem használjuk. Vélemények az azonos című írásunkról...
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
végbéla 2010.11.24 12:09:12
@TH: Egyetértek Bendével abban, hogy nem helyes ha valaki indokolatlanul lassan megy, mert szerintem is baleset veszélyt generál. A probléma megoldó képességén viszont tényleg lenne mit csiszolni..... :-)
Szerintem közel van a lehetetlenhez a probléma szűrése/megoldása. A trafi és gépkarabinerrel ellátott útszélen igazoltató rendőr biztos nem jó kombó :-). Attól csak jobban bef....sna a lassú sáfőr. :-)