Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jichak

7 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tele van az internet a migránsokkal. Nekem meg a hócipőm az internettel. Egyre jobban elmérgesedik ez a feszültség. Szilveszter óta már én sem tudom, mit gondoljak a kialakult helyzetről. Nem vagyok elkötelezett híve a sziklaszilárd meggyőződéseknek, mert szerintem csak a hülyék biztosak mindenben.…..
Jichak 2016.02.14 01:31:01
Pár napja Németországban voltam, annak is az észak-nyugati részét, majdnem Hollandiában. Egy kisváros Schermbeck lakosságának 2%-a befogadott, integrált, elhelyezett menekült és nagyon boldog harmóniában élnek a környezetükkel. Természetesen kíváncsi voltam, sokat beszélgettem a németekkel a menekült ügyről. Ők most azon aggodalmaskodnak, hogy a menekült ügyet felhasználó, gyűlölködő, párt a parlamentbe kerülés határán van. Nálunk...hagyjuk. A németek mind azt mondták, ők tudják hogy jóléti államban élnek, és hogy jól élnek a világ más részéhez képest, és nem tudják elfogadni azt a gondolatot, hogy csak ezért joguk legyen a jólétből kizárni másokat. Nekik egyáltalán nem volt kérdés, hogy reagáljanak a dolgokra. Ők is úgy érzik, bizonyos dolgok kérdésen felül állnak.

Egyébként ajánlom figyelmedbe Samuel P. Huntington, A civilizációk összecsapása című könyvét, illetve cikksorozatát. Ő még a 90-es évek elején megfogalmazza, hogy az eljövendő világ konfliktusai a konfliktusok közti különbségek határmezsgyéjén eszkalálódik, és a legnagyobb törésvonalként a nyugati valamint az iszlám világ közötti kulturális különbségeket jegyzi fel.

Egyébként - visszatérve a németekre - kérdeztem őket a kölni eseményekről, hiszen alig 100km-e élnek Kölntől. Az érdekes, hogy pont olyan bizonytalanok mint mi. Az idősek azt mondják több ezer ember volt, a fiatalok szerint csak egy pár tucat ember. Érdekes, hogy ha még ott, ilyen közel az eseményekhez sem tudják mi történ, akkor nálunk, hogy lehetnek ennyire biztosak az emberek mindenben.

A világunk tragédiája, hogy a buta emberek magabiztosak és az okos emberek bizonytalanok mindenben.
Van egy ország...Van egy ország ahol az újszülött tulajdonképpen nem más mint súly, nehezék a többi lakos számára, akinek legfőbb jelzője az "eltartott" "nem kereső" s mind politikailag mind gazdaságilag haszontalan, úgy cakk un pakk, ha szerencsétlen…..
    Úgy tűnik nem sikerült elgondolkozni semi aktuális témán, vagy csak a gondolkodáshoz szükséges idő halatta meg az általam türelemmel elviselhető mértéket. Akkor kezdem én: BKV sztrájk(a képforrása: http://hvg.hu)    Naggyon ügyes húzás, hogy…..
Sziasztok!Leáltunk! Elfogytak a hülye emberek? Megvilágosult a társadalom, vagy mi integrálódtunk annyira, hogy nem vesszük észre a kirívóan hülye embereket? Áhh dehogy!(bár az utolsó részben igaz)Egész egyszerűen annyi történt, hogy olyan szűk réteggel akartunk foglalkozni…..
Most jól megijedtetek a címet elolvasva. Jobban végiggondolva minden okotok meg van rá.Elemezzük a szó összetételeket: Esettanélmény. Tehát nem mondanám ezt a kis szösszenetet tanulmánynak inkább az általam átélt réteggel való kapcsolatom megfogalmazásának(szép mondat).…..
    Életérzés de még milyen! érdemes a reklámkultúrát figyelni. Halálba pörgöt fekete feltünően modern öltözködésű reklám arc, aki mindenhol kávézik, és mindenhol pörög. A reklám struktúrája is a pörgésre koncentrál gyorsan váltakozó képek, jelenetek,…..
Ahhoz, hogy nyiltan, és egyetemesen fogalmazhassuk meg a hülyeség definicióját, valamint írhassunk példákat a képviselőből, elengedhetlen, hogy saját (iSpy szavaival élve) MOL-ságunkat bemutassuk.Talán fél éve lehetett. Egy őszi estét gyanútlanul töltöttem el a Nagydiófa nevű…..
Jichak 2007.06.04 23:30:23
Először is üdvözlök mindenkit!Érdekes ötlet szerintem a blog témája tehát, most ne a különlegesen okos szép jó emberekkel foglalkozzunk, ne is a társadalmunkban élő úgy nevezett "átlaggal" hanem az átlag alatti példányokkal. Gondolkoztam mi legyen az első felhozott…..