Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szantos

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miről van szó? A Prediction API valójában egy nagy feketedoboz. Beletolunk egy csomó historikus adatot, és visszakapunk mindenféle predikciókat, előrejelzéseket. A Google azt nem mondja meg, hogy a mögöttes algoritmus pontosan milyen logikák szerint kísérel meg…..
Néhány napja hirdettük meg játékunkat, amelyben Operával kapcsolatos grafikákat, háttérképet várunk, amelyek közül a legjobb alkotás készítője egy Opera pólót kap ajándékba. Ebbe a posztba tesszük ki az újonnan érkezett képeket, így lehet követni, hogy ki milyen…..
Webisztán Google, lokalizálj! 2010.05.11 21:23:00
Itt a Google Maps új androidos verziója. Az Android Marketben fel is ajánlja letöltésre, csakhát ugye európaiként én nem láthatom az új funkciókat. Pedig van itt egy csomó, engem is érdeklő újítás: bicajos útvonaltervezés, shortcutok, gyors megosztás-funkció. Egyelőre…..
szantos 2010.05.11 21:36:11
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Sokan hozzák fel ellenérvként, hogy az Opera beépített tartalomszűrője nem elég hatékony, amiben sajnos van némi igazság, ha a Firefoxos megoldásokhoz viszonyítjuk. A CSS alapú blokkolás viszont elég körülményes és újra kell indítani az Operát a fájlban végzett…..
A vártnál sokkal kevesebbet kellett várni rá, hiszen alig két és fél hónappal az első pre-alfa után tegnap megjelent az Opera 10.5 (vagy ha így jobban tetszik 10.50) végleges változata - egyelőre csak Windowsra. Személy szerint úgy gondolom, hogy elsiették a dolgot, egy jó hónapig…..
Most csak röviden, hogy legyen hol kommentelni, részletesen később. Megjött a végleges verzió Windowsra, lehet frissíteni, bár én inkább tiszta telepítést ajánlanék. A régi (10.10-es) verziók még nem frissülnek automatikusan, hogy elkerüljék a túl nagy terhelést, kb. egy…..
szantos 2010.03.03 14:59:12
@massatz: nekem régebben volt cookie problémám, és a tiszta telepítés oldotta meg
szantos 2010.03.03 16:40:15
@awking: Nagyon tetszik a videó nekem is, követhető, meg szép.

De a choose operán is írtam, h 1:16 körül a beta felirat azért eléggé félrevezető.
Az Opera ma egy igen feszített tempójú fejlesztés után előállt az új, minden eddiginél jobb Opera beta verziójával, és nagyon úgy tűnik, hogy a végleges változattal sem fognak sokat várni már. Minden jel szerint az Opera megpróbálja az új, 10.50-es verziót még a Mircosoft-os…..
szantos 2010.02.11 13:54:04
Magyar Opera 3. nap: Keresés 2009.03.11 11:38:00
Lassan, de biztosan elérkeztünk a tanfolyamunk harmadik napjához, amikor is az Opera egyik erősségével, és egyben a következő beállítási füllel fogunk foglalkozni, így ma a keresők kezeléséről, készítéséről, használatáról lesz szó. A lentebb látható párbeszédablakot az…..
A Magyar Opera blog meghirdette cikksorozatát, amiben bárki megírhatja, hogy ő hogyan használja az Opera böngészőjét. Ehhez segítséget is talál a kiírásban. Az alábbi írás is ennek az akciónak az eredményeként született, ezúttal AtHoS jóvoltából, akinek ezúton is…..
Az egérmozdulatok az Opera egyik legnépszerűbb funckiója, viszont sokan még most sem tudják, hogyan használhatják ezeket, vagy pedig kizárólag visszalapozásra és esetleg az oldal bezárására használják őket. Pedig az egérmozdulatokkal egy kis gyakorlás után sokkal több parancsot…..
Végre eljött a nagy nap! Megérkezett az Opera 10.5 hivatalos publikus pre-alfája. A meglepetés a 2 napja kiszivárgott belső build miatt végül nem lett meglepetés, viszont ebben már ki lehetett próbálni a VEGA mellett a második főbb újítást, a fénykorában a legjobb, de ma már…..
A várakozásnak vége, végre minden érdeklődő letöltheti az Opera 10.5 pre-afa verzióját. Csak címszavakban: Presto 2.5.18, SW Vega, Carakan. OPERA 10.5 PRE-ALFA LETÖLTÉSE (egyelőre csak Windows és Mac!) Figyelem! Az előzetes verziók még sok hibát tartalmazhatnak, ezeket nem…..
szantos 2009.12.22 12:21:06
@Bruzsy: köszi, jól néz ki; szeretettel várom a végleges 10.5-öt; a (pre)alpha nem nekem való
A Magyar Opera blog meghirdette cikksorozatát, amiben bárki megírhatja, hogy ő hogyan használja az Opera böngészőjét. Ehhez segítséget is talál a kiírásban. Az alábbi írás is ennek az akciónak az eredményeként született, ezúttal Karmadealer jóvoltából, akinek ezúton is…..