Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aldum

1 bejegyzést írt és 307 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Ma a harcosok és az elmélkedők egyaránt úgy vélekednek, hogy nem egyetlen feminizmus létezik, hanem a feminizmusnak számos formája: a radikális feminizmustól a liberális feminizmusig, a fekete feminizmustól a leszbikus feminizmusig, az interszekcionális feminizmustól a lenéző, fehér…..
  Már megint beleszerettem egy magyar sorozatba: ezúttal a Mellékhatás került terítékre. A címbéli téveszme az Agapé Klinika mereven dogmatikus igazgatójának szájából hangzik el, s bevallom: számomra tökéletesen érthetetlen. Az egyes epizódokban sorra előkerülnek azok kényes kérdések, amelyek a…..
aldum 2023.05.14 10:31:00
@Hartrigel:
>nem értek veled egyet abban László, hogy a piac mindenre megoldás
Senki nem gondolja, hogy a piac mindenre megoldas, csak be kell vezetni, es itt a Kanaan. Az allitas az, hogy nincs jobb. Az allami eroszak nem kepes javitani az allapotokon, amik a szabad piacon alakulnanak ki, egy egesz sor gazdasagtani, jatekelmeleti, hatalompszichologiai okbol.
  "Igen, mindent tudunk magáról, de ehhez elég nekünk az ön cikkeit olvasgatni, ne reménykedjen, több ehhez nem kell. Maga egy Magyarország felforgatásán dolgozó, békétlenséget szító, külföldről támogatott, tőről metszett kommunista" - válaszolt Kocsis Máté Jámbor Andrásnak a parlamenti ülésen.…..
    "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt..." Mindannyian ismerjük a klasszikus jelenetet Bud Spencer és Terence Hill előadásában.  Nekem mindig ez ugrik be, amikor a hazai ellenzékre gondolok. Az LMP, a Jobbik és az MSZP totálisan elfogyott (utóbbi kettőt a DK szalámizta le teljesen);…..
  "Don"t worry... be happy... take it easy..." - ezek nem csupán a popkultúra meghatározó frázisai, de alapvetően pozitív üzenetek is. A jézusi tanítás is kitér rá, hogy ne aggodalmaskodjunk a holnap felett; hogy ne vegyük magunkat túl komolyan; s hogy tisztában legyünk vele: az élet maga egy nagy…..
aldum 2022.10.14 13:54:06
@G. Nagy László:
>Immár több mint harminc éve dolgozom a Füles lapcsaládnak
Akkor ezert volt ismeros a neved :)
téveszmék "A gyerek az első" 2022.08.24 09:17:30
  Van valami, ami sehogyan sem megy a fejembe. De tényleg. Itt ez a hiperérzékeny, végtelenségig empatikus, az elesettek és gyengék oltalmazását örökösen szem előtt tartó balliberális világ. Mindenkivel szolidárisak, akik erre a legcsekélyebb módon is rászolgálnak: feketékkel, bevándorlókkal,…..
  Az Országgyűlés egy hete kinyírta az egyik legnépszerűbb adózási formát. Már ez is épp elég baj. Ami viszont különösen visszatetsző, az néhány kormánypárti politikus és újságíró a döntéshez fűzött kommentárja. Mert olyan nincs, hogy nyitunk egy klubot, éveken át működtetjük, majd amikor bezárjuk…..
aldum 2022.07.20 12:48:02
@alöksz róz:
>a jogalkotó deklarált szándékával ellentétes viselkedés

Leszarom a jogalkoto szandekat. Az a dolgom, hogy a jog betujet betartsam (az eroszakmentes egyutteles alapszabalyain felul, termeszetesen), mert fegyverrel kenyszeritenek ra. Nem dolgom meg direkt kedvere tenni a "jogalkotonak".
Mintha azt mondanad, hogy egy utcai rablasnal koteles van a cipodbe rejtett penzt is atadni, kulonben nem tartod tiszteletben a rablo szandekat...

>én kifejezetten örülök a módosításnak
Cimeres talpnyalas es "dogoljonmegaszomszedteheneis"-ezes, gratulalok.
aldum 2022.07.30 16:56:38
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
>Erkölcsileg elítélhető, az igaz
Mar hogyan lenne erkolcsileg elitelheto. Az erkolcs nem a rezsim jogalkotasarol szol, hanem egyetemes elvekrol.

@Tellinghovon:
>Miért kellene az állammal szemben állni?
Mert az emlitett szereplok kozul o az egyetlen, aki a tobbiekkel eroszakoskodik.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
>Ennek pl. mi volt a társadalmi haszna?
Ez egy szabad vilagban tortent, vagy egy olyanban, ahol gyogyszerszabadalmakkal eroszakosan kizarjak a piacrol a versenytarsakat?
A közelgő globális élelmiszerválságra való tekintettel a holland kormány 7,5 milliárd eurós keretet különített el holland farmok és állattenyésztő telepek bezáratására. Kicsit pontosabban: bohócvilágban egy EU-s kormány rászán a költségvetéséből háromezermilliárd forintnyi összeget a mesterséges…..
aldum 2022.07.13 12:31:25
@Gazella1116: Nem azert kell otthontanitani a gyereket, mert az allami iskola ilyen vagy olyan (az csak az utolso csepp volt sokaknal USA-szerte), hanem mert alapvetoen nem akarod, hogy idegenek neveljek fel. Akkor is, ha a kozoktatas "nem olyan borzaszto".
aldum 2022.07.14 17:48:07
@Wildhunt:
>döntöttünk, hogy az oktatást közösségi alapon fogjuk intézni

Ez egy eufemizmus arra, hogy az uralkodo osztaly igy dontott.

@Gazella1116: VT 135 elmondta helyettem, nem mondom, hogy szemely szerint neked kene mindent csinalni, de legalabbis hasonlo ertekrendu emberekkel osszefogva, helyben.

>de nem értem, mi a baj azzal, hogy állami/egyházi óvodák, iskolák pedagógusai, zenetanárok, edzők is részt vesznek a gyerekeim nevelésében

Az a baj, hogy a rendszer reszei es a rendszer osztonzoi hatnak rajuk. A legjobb szandeku pedagogus keze is meg van kotve a kozponti tanterv altal.

>több évtizede működő [...]zeneiskola, edzési lehetőségek
Azzal semmi baj nincs, konkret celra hetente haromszor delutan masfel orara ra lehet bizni egy gyereket szakemberre. Nekem azzal van problemam, hogy heti 40 oraban (ugye par eve mar kotelezo a napkozizes is) egy kvazi ellenseges intezmenybe kene beadni a gyereket, hogy aztan ne gyozzem javitani az implicit es explicit hazugsagokat amiket a fejebe toltenek. Arrol nem is beszelve, hogy szerintem nem receptje a sikernek sem, ez magamon nagyon fajdalmasan tapasztalom. Azt szeretnem, ha az utodaim nalam joval kevesbe szolgalelku, inkabb vallalkozo szellemu, az alkalmazotti letet nem normanak tekinto felnottek legyenek.

>a saját alapítású intézményben is ugyanaz a tanterv és a tankönyv, ez nem az USA,

Ez egy masik problema, amit at kell hidalni. Elvileg az EU-n belul barmelyik tagorszag intezmenye elfogadott, vannak olyanok pl Spanyolorszagban, ahol meg lehet csinalni a teljes otthontanulast. Ha nem, akkor koltozunk.
Igen, ez egyelore reszemrol csak elmelet, ugyanakkor oda fogom tenni a penztarcamat, amit a szam mond, es tavozom az EU-bol, ha itt nem megoldhato szellemileg fuggetlen emberek felnevelese.
  A legtöbben habozás nélkül belekürtöljük a világba: a szélsőségektől márpedig óvakodni kell! A pszichológusok a világ minden tájáról futószalagon gyártják a cikkeket, melyek elmagyarázzák a polarizált gondolkodás veszélyeit, hangsúlyozva, hogy súlyos kognitív torzulásról van szó. Mindeközben el…..
aldum 2022.02.17 13:00:08
@G. Nagy László:
En se ugy gondolom, hogy holnap be kene vezetni. Abban sem vagyok biztos, hogy elerheto, sot. De amint a bunozeshez is ugy viszonyulunk, hogy valamennyi mindig lesz, de a cel a nulla, ancapnak lenni annyit tesz, mint nem megkulonboztetni a maganbunozest a "kozszektor" bunozesetol.
Randdel a vitam foleg abban van, hogy nem hiszek a "szukseges jo" allam intezmenyeben (legyen akarmilyen korlatozott is).
  Ami azt illeti, a világ összes társadalomfilozófiai problémája egyetlen kérdés köré rendezhető: vajon lehet-e felnőtt módon kezelni az embert, avagy gyermekként kell viszonyulni hozzá? Feszegethetünk morális dilemmákat, vallási dogmákat, állami korlátozásokat, adójogszabályokat vagy épp munkaügyi…..
aldum 2021.06.14 19:59:39
@Wildhunt:
>kötelezhetnek arra is hogy nem festhetem kékre a házamat, ha a városban az a konszenzus hogy minden ház zöld?
Azt kell latni, hogy ezer es egy eroszakmentes megoldasa lehetseges ennek, csak egy kicsit kell otletelni. Biztositas, kivasarlas, adasveteli szerzodesben kikotes, kizarolag berbeadas (mert egy telepulesnek leginkabb teruleti klubjoszagkent van ertelme, erdemes egy kezben tartani az egeszet), stb.

>A település lakossága igenis korlátozhassa hogy milyen házat építhetek például, de legyen jogom elköltözni
All exit, no voice. Tamogatom. Az a szabadsag, amikor van alternativa, nem az esetenkenti tobbsegi szavazasos bohockodas.
  Ilyen sem volt még. A metróból fölfelé tartva egyszerűen megszólított az egyik plakát a mozgólépcső mentén. Bullshit munkák - hirdette a könyvet, melyről sosem hallottam, s e címen túl az égvilágon semmit sem tudtam. Ám ennyi is elég volt, hogy azonnal megvásároljam. A legkevésbé sem bántam meg:…..
aldum 2021.04.19 10:51:20
@G. Nagy László:
>szabad-e ingyen pénzt adni azoknak, akik nem akarnak dolgozni?

Marpedig szerintem ez egy helyes kerdes. Alapveto tevedese a baloldalnak, hogy akkor teszunk jot valakivel, ha kielegitjuk a szuksegleteit es ingyen alatesszuk a joletet. Ha telne alapjovedelemre, akkor sem volna jo otlet semmilyen tarsadalmi, pszichologiai szempontbol.

Amit viszont lehetne csinalni, az az allam es a cikkben is sorolt adminisztracios burokratikus akadalyok eltakaritasa a jolet utjabol. Egyfelol mindjart nem kene penzt osztogatni, ha minden a tizedebe kerulne, masfelol a jolet relativ is, akarmeddig no, mindig lesz valaki az also vegen, aki hergelheto mindenfele rendszerellenes lazadasra (a hergelok termeszetesen a felso vegrol kerulnek ki mindig).

>Fura, hogy ezt az elemi morált oly kevesen értik.

Egyaltalan nem fura. 100+ ev kokemeny propaganda van benne, hogy az osszes egeszseges pro-szocialis osztont kiforditsa, es mindenkinel, vagy legalabbis legtobbeknel alapbeallitassa tegye a "mindenki felelos mindenkiert" es "mindenki egyenlo" elethazugsagokat. Termeszetesen ezzel is jol jarnak bizonyos politikai korok.

A konyvet nem olvastam, de a meltatasokbol-reszletekbol ugyanerre jutottam: itt van egy langlelku balos, aki felismer egy valos problemat, de aztan ideologiai megszallottsag okan tokeletesen felrediagnosztizalja az okokat es a megoldas lehetseges menetet. Egy gondolatot tennek hozza: A multiknal azert figyelhetoek meg hasonlo jelensegek, mint allami szerveknel, mert lenyegeben kicsit ok is azok. Van az a meret, ami folott a meretgazdasagossagon tultenne az ugyanebbol eredo hatekonytalansag is, peldaul a kommunikacios es koordinacios problemak resztvevok szamaval nem linearis, hanem exponancialis novekedese miatt, meg ugye a kalkulacios problema. Ezt iktatja ki az a tobb tizezer oldal szabalyozas, aminek minden cegnek meg kell felelni, es csak egy bizonyos meret folott telik egy sereg bullshitjogaszra, aki a teljesen folosleges karikakon ugral at.
aldum 2021.04.19 14:14:40
@G. Nagy László:
>Mi több, azt írja, hogy a centralizált, állami működés egyszerűbb és hatékonyabb lenne

Ezt tenyleg nem ertem, hogy merul fel valakiben (ideologiai megszallottsag hianyaban) aki az elobb hozott egy sor elmebeteg hatekonytalansagot az allami szektorbol...

>Droghasználat? Semmittevés, csapatokba tömörülés? Ezekben semmi bűnös sincsen

Bunos nincsen, de azert kifezetten epuletesnek sem mondhato... Libertariuskent is lehet velemenyt mondani a szigoruan nem a jog targykorebe tartozo dolgokrol is :)

>ugyanúgy fikázza a demokratákat, ahogy a republikánusokat is

A hamis dichotomiakat el kell utasitani. Ennyiben sokkal inkabb erdemes egy gerinces szelsobaloldalival kezdeni valamit, mint egy megalkuvo hienaval az establishment balabbik szarnyarol.

>A terülj-terülj asztalkám felszámolná a nélkülözést

Latod, ez baj. Az ember (de igazabol semmilyen bonyolultabb idegrendszeru eloleny, pl emlos) nincs ahhoz adaptalodva, hogy tejjel-mezzel folyik a Kanaan, es nincs szukosseg, vagy legalabbis nagyon rossz hatassal van a (z evolucios ertelemben vett) fittsegere. Arrol nem is beszelve, hogy amiert nem dolgozunk meg, azt nem tudjuk ertekelni.

Ket peldat/analogiat hoznek ide, kapcsolodva ahhoz, amit irtam: egyik a drogfuggo, akinek a rovidtavu igenye nyilvanvaloan a kovetkezo lovesnyi adag, holott kivulrol nezve egyertelmuen jobb lenne elvonasra "itelni", hogy utana tisztan maga is belassa, hogy jobban jart igy. Hasonloan latom az underclass problemajat: egyaltalan nem tartom helyesnek a "jotekonykodast" veluk szemben. Idestova 100 eve csinaljuk ezt, es egyertelmuen latszik, hogy nem az az eredmenye, hogy megszunik a szegenyseg, hanem ellenkezoleg, ujratermelodik es novekszik (amiert fizetnek, abbol tobb lesz). Itt is az lenne a megoldas, hogy az akadalyokat elvenni az utbol, es nem masok terhere penzelni azt, hogy egyesek nem dolgoznak, viszont eleg jol megelnek, es szaporodnak is (ez most nem burkolt ciganyozas, szarmazastol teljesen fuggetlenul mondom).
A masik: John B. Calhoun mouse utopiaja, ahol a kolonia lenyegeben felszamolta magat, mert a tul nagy joletben es a kihivasok hianyaban leszoktak a szaporodasrol, meg ugy altalaban minden tevekenysegrol onmaguk csinositasan kivul.

>Az ápolónők, a tanárok és minden gondoskodó hivatás piaci értékét magasra emelné.

Ehhez nem kell alapjovedelem, eleg lenne privatizalni ezeket a szektorokat.Az osszes ilyen "nagyon fontos, alulfizetett hivatas"-ban az a kozos, hogy az allam uzemelteti szinte teljes egeszeben. Piaci alapon eleg hamar bearazodna, mennyit is ernek ezek a munkak. Hozzajarulhatna meg ha az automatizaciot se gancsolnak ilyen geprombolo reflexekbol, es tenyleg az emberek emberi munkakkal foglalkoznanak tobbet, nem konnyen robotizalhato "favagassal".

Vagy nem is tudom, igazabol ez az en velemenyem. En annak vagyok a hive, hogy mindenki csinaljon amit jonak lat, csak aki ki akar maradni, maradhasson is. Nem tartom elkepzelhetetlennek, hogy bizonyos kozossegekben mukodhetne is ilyen kommunisztikus berendezkedes (kibucok?), de hozzam ez nem all kozel, en nem elnek ilyenben.
  A helyzet az, hogy Gajdics Ottó nem tartozik a nagy kedvenceim közé. Néha azonban megfogalmaz lényeges gondolatokat, ahogyan azt a múlt hétfői Sajtóklubban is tette: "Miközben a magyar társadalom jelentős része, majdhogynem száz százaléka teljesen egyetért abban, hogy annak, ami a második…..
aldum 2021.03.16 18:32:28
>A kommunizmus általában véve nem totalitárius ideológia
Ilyen fassagokat hogy lehet mondani? Nincsen totalitariusabb ideologia a kommunizmusnal. Maga az elkepzeles is, hogy majd mi megmondjuk, mi szamit szemelyi tulajdonnak es mi magantulajdon (ami ugye nincs).

@G. Nagy László: Ez mind nem a fo ok egyebkent, csak kozmetikai aprosagok. A valos gyokerok az, hogy a kommunistak es a tagabb baloldal bevezette es atvette a hatalmat a kozoktatas felett, ezert generaciok jonnek ki ugy az iskolabol, hogy rengeteg dolgot tudnak, ami nincsen ugy.

Orokbecsu klasszikus: esr.ibiblio.org/?p=260
aldum 2021.03.21 10:08:22
@Glokta: A cikkiro amugy ancap, nem kifejezetten neokon beallitottsagu, legalabbis manapsag. Azert vedd hozza, hogy ez egy regi iras, friss 9/11 kornyekerol.
    Egy hete jelent meg Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című véleménycikke az Azonnalin. A jobboldali sajtó azóta is epét hány. Vajon mennyire jogos ez a felháborodás?   "Biztos, hogy a partnerem a megfelelő személy erre a célra? Nem csak azért akarunk…..
aldum 2021.02.10 08:53:06
@G. Nagy László: Hat a kulonbozo (elsosorban baloldali) vilagjobbito ideologiak hiveit sose zavarta az inkonzisztencia. Igazabol bizonyos szempontbol nekik van igazuk, ez ilyen torpe kisebbsegi libertarius autizmus, hogy belso logikajat tekintve ellentmondasmentes vilagmagyarazatot szeretnenk tartani, ellentetben az emberiseg masik 99%-aval :P
aldum 2021.02.12 21:34:56
@alöksz róz:
>talán a saját ellentmondásokat kéne kiköszöbölni
Mik azok, tessen mar felvilagositani.

@dare:
>Abban van egy kis ízelítő arról, hogy a magáncégek miként is viselkednek
Az egy _film_. Fikcio. Nem kozgazdaszok es filozofusok talaljak ki, hanem valami marxista izu bolcseszkart vegzett emberkek hollywoodban.
  A Szájer-ügy kirobbanását követően Vésey Kovács László egy meglehetősen indulatos írásművet tett közzé a Tutiblogon, melyet a Mandiner is átvett, mi több, Bayer Zsolt a vasárnap esti műsorában szinte egy az egyben fel is olvasta azt. Úgy tűnik, mintha e poszt - a liberális véleményelit elleni…..
aldum 2020.12.11 18:39:19
@Zabalint: Ne farassz mar, 50 eve csuszunk a lejton, ezen a ponton a "karogoknak" nagyjabol mindenben igaza lett, a tobbi csak ido kerdese, ha nem tortenik valami hatalmas erkolcsi reneszansz.
(Magam reszerol nem gondolom, hogy a cselekveskepteleneket tartalmazo felallasokon kivul barmit _jogilag_ [karhatalmi eroszakkal] tiltani kene vagy lehetne vagy lenne erdemes. Viszont ez kozel sem jelenti ezt a kulturalis "minden mindegy, amig beleegyeztek" allaspontot. Ahogy a hazigazdank sokszor mondja: eroszakoskodni nem szabad senkivel, de ettol nem vagyunk kotelesek kozonyosek, mi tobb, tamogatoak lenni semmifele szexualis es eletvezetesi gyakorlattal kapcsolatban. Normakat lehet tartani. Emberekre lehet hatni mas eszkozokkel. Valaki irta foljebb, hogy ez egy rendkivul jomodo allaspont, amit ok megengedhetnek maguknak, de a tarsadalom alsobb retegeiben sosemlatott pusztitast visz veghez a hollywoodi eletstilus)
Deansdale A választásokról 2020.11.01 09:19:07
Szerintem az USA-ban a Demokrata párt már 2016-ban sem akart nyerni, és most sem szeretne, ahogyan hazánkban is szándékosan veszít az ellenzék már 3 turnus óta. A globalista-progresszív hatalomnak sokkal jobban fekszik, ha ellenzékből támadhatja a gonosz elnyomófasiszta hatalmat, ezzel tudják igazán…..
Lenyűgöző a félig már NER-kompatibilissé tett index minőségzuhanása. Már eddig is fejcsóválva olvastam a megjelenő marhaságokat, de míg az olyanok, mint a szódium-nitrit ártalmatlan, ez a cikk kiverte a biztosítékot. Ez ugyanis nem egyszerűen baromság, hanem káros és veszélyes baromság. Amellett,…..
aldum 2020.11.10 17:25:42
@Lord_Valdez:
>Ilyesmit nem ezen a blogon érdemes keresni.

Mondtam en ilyet? Azt furcsallom, hogy itt ketten is ugy tesztek, mintha ez egy sosem latott dolog volna. Meg azt is mondtam, hogy nemhogy nem blogon belul, hanem nem is az orszagon belul keresendo elsosorban (bar most hogy belegondolok, itt is van egy-ket feminista gittegylet akik szerint a noi kvota surgetobb problema, mint ami bizonyos iszlam joggyakorlatokban szokas a nokkel kapcsolatban).
Nemrég olvastam egy cikket: https://index.hu/gazdasag/2020/09/15/elindult_a_lejton_a_nikola/   Mivel mostanában nagyon sok ilyen hírrel találkoztam, ebből már lehet szintetizálni, azaz egyből a blogra kívánkozik. :-) Bevezetésül: arról van szó a fenti írásban, hogy elektromos…..
Deansdale Sorosozzunk egy kört 2020.09.18 09:24:05
Íme egy régebbi balos(!) cikk ami azzal dicsekszik, hogy Soros ügyesen megtalálta a kiskapukat az amcsi igazságszolgáltatás "megreformálására". Nem nagyon kell a sorok közé olvasni hogy átjöjjön a lényeg. Ha ezt az USA-val meg tudta tenni, és látjuk az eredményeit, plusz azt is hogy a hagyományosan…..
aldum 2020.10.15 13:26:56
@Lorrh:
>Nincs ideológiai alapom. A szélsőségeket utálom mindkét táborban

A felvilagosult centrizmus is egy ideologia, barmennyire probalja az ellenkezojet allitani.
  Popper Péter az az ember, akire mindig is valóságos példaképként tekintettem. A teljes életművében évtizedeken keresztül nem találtam egyetlen árva gondolatot sem, amellyel vitám lett volna. Egészen mostanáig. A napokban futottam bele Felcserélt szerepek című előadásába, melyben kitér az…..
aldum 2020.09.10 22:00:21
@G. Nagy László:
>Az eljárás nem túl bonyolult: be kell árazni az egyes környezetterhelő termékeket és szolgáltatásokat az előállításuk okozta lábnyom mértékében és adóként meg kell növelni a termékek árát

Ezzel ugye az a baj, hogy a bearazas egy piaci folyamat, amit egy allam nem tud elvegezni...
aldum 2020.09.11 11:18:27
@G. Nagy László:
Gondolom nem mondok ujat, mert olvasod Táborszki Bálintot:
ellenpropaganda.hu/murray-n-rothbard-szabadpiaci-kornyezetvedelem/

>arra sem alkalmas, hogy védekezzen a klímakatasztrófával szemben
A klimavaltozas veszelyessege erosenn el van tulozva, akkor is, ha a hivatalos (IPCC) szamokat nezed. Bob Murphynek vannak errol jo anyagai.

>Olyan nincs, hogy fáj valami, de nem tudom, hogy hol és mennyire.
Szerintem meg olyan nincs, hogy valami nem faj, de azert az eletemmel kell fizetnem erte masok kedveert, akik szerint nagyon faj.
Deansdale Egysoros 2020.07.19 15:32:01
Ezt az idézetet unalomig ismerjük, de most teljesen más megvilágításba helyezi az, hogy elméletből gyakorlattá változott: A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak. - Edmund Burke..
aldum 2020.08.01 13:34:54
@don Fefinho:
>olyanok kerülnek csak a hatalom közelébe, akik mindennél jobban kényszeresen vágynak rá, mondhatni úgy is, hogy a hatalom önnön természete szerint pszichopatákat kontraszelektál magának.

Ezert nem jo a demokracia, minden ellenkezo hiresztelessel ellentetben.
Régen fiskeltem már, rozsdásodnak az izületek, úgyhogy most csak úgy könnyedén és felületesen, lássuk mitisír a hogyishívják. Annyit elöljáróban, hogy a reakcióim zöme nem direktbe a szerzőnek, vagy a szerzőről szól, inkább afféle szabad asszociáció, amit ne vegyen magára akinek nem inge. Tavaly…..
aldum 2020.07.16 00:11:42
@Glokta:
>például azonos végzettségű feketéket kisebb arányban hívnak be állásinterjúra, mint fehéreket

Ez egy 'racism of the gaps' erveles. Megnezzuk a vegzettseget, feltetelezzuk, hogy minden mas azonos a borszinen kivul, es korbehordozzuk a veres kardot, hogy itt bizony tombol a rasszizmus, mert teljesen kizart, hogy barmi mas magyarazat legyen, mint amit eleve ki akartunk hozni.
Fred barátunk ajánlott egy csokor WMN cikket, viszketésem támadt mindre reagálni, de egyelőre maradjunk a feminizmusra vonatkozónál, a régi szép idők emlékére. Évek óta foglalkozom egyenjogúsággal, ha álmomból felébresztenek, akkor is tudom, melyek a leggyakrabban megfigyelhető kommentek egy-egy…..
aldum 2020.07.10 12:20:40
@Deansdale: >10-15 éve még mindkét politikai oldal abban a tudatban élt és politizált, hogy a másik oldal is legitim, csak máshogy látnak dolgokat

Szerintem ez nem igaz, a balosok mindig is annyira evangelistak voltak, hogy legjobb esetben is csak visszamaradott idiotaknak tartottak a konzervativokat, rosszabb eseteben elvetemult gonosznak.
aldum 2020.07.10 14:41:30
@Deansdale:
>úgy politizáltak velünk szemben, hogy az alapvető legitimitásunkat nem vitatták

Igen, de nem azert, mert annyira mast gondoltak volna, hanem egyszeruen meg nem engedhettek meg maguknak.
En tartok tole, hogy ennel meg sokkal rosszabb is lesz, legalabbis a fejlettnyugaton. Itthon talan megusszuk, ha Che Katkanak nem sikerul rankhivni a NATO-t vagy az EU-t.
Tanítsd az iskolákban és harsogd a médiában, hogy a fehérek gonosz elnyomók és rasszisták, hogy az emberiség történelmének egyetlen fontos aspektusa a fehér rabszolgatartás és gyarmatosítás, és aztán elég egy szikra a robbanáshoz. [Szerk.: a videót természetesen törölték, hiszen minden gondra az a…..
aldum 2020.07.06 00:50:31
@Frederick2:
>Mintha ezt legutóbb Aldum-nak címezted volna, amiért kifejtette, szerinte milyen egy valódi kapitalista társadalom.

Hat remelem nem, mert direkt kifejtettem, hogy nem utopia, hanem _csupan_ jobb berendezkedes, mint ami van. Azt meg, hogy milyen egy valodi, azert szoktam fejtegetni, mert szokas a jelen berendezkedest annak gunyolni, holott joval kozelebb van a kommunizmushoz (Kommunista Kialtvany tiz pontjabol legalabb 7 ervenyben van).
aldum 2020.07.06 23:40:18
@Frederick2:
Ketto kerdesem van:
1) mi a fenebol telik neki erre?
2) ez miert hir?
Utobbi koltoi, tudjuk, miert kell ezt reklamozni...
Van egy lenyűgöző jelenség, ami újra meg újra írásra készteti az újságírókat és a mérnököket. Az újságírók hatalmas szenzációt sejtve megszellőztetik, hogy a gonosz gyártók szándékosan rontják az élettartamot. A mérnökök meg elküldik az újságírókat melegebb éghajlatra. Ez most megint egy ilyen poszt…..
Deansdale A vegán szekta 2016.05.08 19:27:52
Egy normális ember azt hinné, mindenkinek magánügye hogy mit eszik és mit nem. Egyes vegák persze mindigis sugározták az örömhírt, miszerint ők sokkal szebbek és jobbak mindenki másnál, de a többség nemigen vette őket komolyan. Amíg a nyugati kultúra ép volt, elbírta a hátán ezeket a hülyéket…..
aldum 2016.05.09 18:47:04
@aldum: jofejsegdemonstracio

Olvastam errol egy erdekes cikket regebben, hogy emiatt allnak bele a feministak a legnyilvanvalobban vedhetetlen nemi eroszak ugyekbe is (UVA, Duke Lacrosse, Jian Gomeshi, stb), mert egy atlagos, mindenki szamara egyertelmu esetben nincs mit demonstralni, hogy ok mennyire baratai az aldozatoknak es ellensegei az elkovetoknek. Akkor is, ha nem aldozat es elkoveto van, illetve az van, csak forditva.
aldum 2016.07.30 09:09:03
@don Fefinho: Az szerintem nem jo, nem arrol van szo, hogy nem hisznek benne titokban.
aldum 2019.10.13 19:24:07
@don Fefinho: Igen, ez lett a "hivatalos" vegul is :)
Van meg a Joemberkedes(tm), amikor demonstralod, hogy te Jo Ember(tm) vagy, aki torodik az elesettekkel, etc...