Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mortadella

0 bejegyzést írt és 179 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bármilyen hihetetlen is, egészen egyszerűen jókedvem kerekedett a Semmelweis Egyetem keddi sajtóanyagától. Ha jól értem, Schmitt Pál tényszerűen plagizált - a jelentés összefoglalója szerint "a dolgozat szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul" -,…..
Talán nincs is jobb példa arra, mennyire marginális, kicsi piac a miénk, mint a Hyundai i40cw. Eladni sokat úgysem fognak belőle, ezért legalább az árát úgy lőtték be, hogy biztosan ne veszítsenek rajta. Ezzel meg is ásták a sírját idehaza. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
mortadella 2012.02.09 11:51:03
"Tény, hogy szemre szép megoldás, de nem szeretem, ha a térdemmel támasztom a középkonzolt." - ez most blog vagy relatíve objektívnek szánt cikk? Mert ha blog, akkor, basszus, minek takjátok ide?!?

"enyhén giccses" - lásd előző bekezdést, melyik esztétika kurzuson vett részt az író? Akkor talán elhinnénk, hogy objektív akar lenni.

"a pillanatnyi fogyasztásmérőnek sok értelme ebben a formában nincs" - hogy miért, az titok.

"tesztautónk ára ezek nélkül is verte a nyolcmilliós határt" - agresszív tulajdonságú autó, ráadásul verekszik, újabb negatív "sugallat".

"Az alapmotort nem véletlenül hívják annak" - ez Nobel díj szint.

"A Távol-Kelet sajnos annak idején elaludt + (ismételten, hátha elfelejtettük volna: Ez a vonat egyre inkább távolodik, ha lekésik, az európai gyártók utolérhetetlen előnyre tesznek szert e téren.)" - ahhoz képest, hogy alszik, még így is őket kémleli a VW főmuftija a nemzetközi kiállításon, Európában a legnagyobb fejlődést ez elmúlt pár évben - a jelentősebb gyártók közül - a koreaiak érték el. Viszont negatív hírként megfelelő a fogalmazás. És mi az hogy utolérhetetlen? Bezár a KIA-Hyundai? Beolvad a turbó motorokkal 2012-ben rendelkező egyedüli túlélő, turbó motorral rendelkező autógyárak valamelyikébe?!?

"Bár ezerhatszáz köbcentiből 135 lóerőt feltöltés nélkül kihozni nagyon szép eredmény, de megszámolni nehezen fogjuk őket, ahhoz 6300-as fordulatszámra kell forgatni a motort." - Több, mint 100 éve a benzinmotorok jellemzője ez a tulajdonság, a ma gyártott motorok jelentős hányada turbó nélküli. Ennyire nem számolni a valósággal, csakhogy fikázni lehessen megint, csak gratula.

"Ezt pedig nagyon nem szereti és a fülnek sem jó. " - lásd előző bekezdést. Egy motort 6300-on pörgetni, nem szeretetből és akusztikai élvezetből szoktak - kivétel van, de nem abban a kategóriában, amibe hivatkozott európai "szentautók" tartoznak.

" A 164 newtonméteres nyomatékhoz 4850-es fordulat kell. Gondolom, nem nehéz kitalálni, hogy a legkisebb dinamizmushoz is oda kell lépni neki rendesen." - 1.4 Astra 4500 a maximális nyomaték. Az benzines autóknál száz éve oda kell lépni. Ebben mi a kivetnivaló? Hogy az egyik koreai?

A turbóval ellátott benzines autóknak a tartóssága, a rendszer szinten felmerülő felújítási költségek ismeretlenek: jellemzően 2-3 éve jelentek meg a piacon - óriási felelőtlenség, butaság, a fogyasztói igények számba nem vétele, úgy áradozni róluk, hogy a kockázatokat elhallgatja az író.

"tartalékai azonban nincsenek" - akkor a többi, hasonló motorral, nagy számban eladott "szentautóknak" sincs. Viszont fikázni lehet a koreait.

"szándékosan fixen 130-ra állított tempomattal" - szándék nélkül hogy képzelendő el a Budapest Pozsony tempomattal?

"Ezt a valóságban 125-ös tempót a költségkímélő hatodik fokozatban is tudta tartani feleséggel-gyerekkel és megpakolt csomagtartóval." - síkságon, Tatabánya dombjaitól eltekintve, ez aztán a hír. Annyira erőltetett, hogy már az feltűnik, hogy miért kell egy koreai autót ilyen erőltetetten "dícsérni". Mert ennél nagyobb dicséretet nem lehet róla írni? Manipulációból jeles.

"A kombinált – 7,6 literes – fogyasztás a gyár által megadott 6,4-hez képest persze több." - Persze? Újabb hangulati elem, mert persze nélkül objektív lenne a mondat - így nem. Az egy másik kérdés, hogy minden autóra igaz (kivétel biztos van), hogy többet fogyaszt, mint a steril szabványmérés. A "persze" szón kívül nem nagyon látom értelmét ennek a mondatnak, lévén, hogy minden egyes tesztben ezt le kellene írni - de akkor azt is, hogy megvan a négy kerék.

" A kormány a funkcióját ellátja, végül is oda megy az autó, ahová akarjuk, de a középpont körül kicsit szorulós, majd hirtelen könnyedén esik jobbra-balra." - Oda megy az autó, ahová akarjuk?!? És ez információ? Az író találkozott egy olyan tulajdonsággal, ami - titok, hogy miért - negatív számára. Miért kell a "de"? Mert koreai?

"ám teljesen átlagos kombi legyen" - és itt az "ám" nem a negatív kisugárzásról szól? De igen. Egy átlagos európai autó egy koreai gyártótól? Még szerencse, hogy alszanak.

"a beltérben végleg a farkába harapott a koreai kígyó"
"Ez igazán ne vegye el a kedvüket tőle, mert tulajdonképpen nem rossz autó."
- No comment.

Csak tisztázandó: nem imádatom tárgya a koreai autógyártás, még csak üzleti kapcsolat sem köt hozzájuk.

Lehet, hogy valamiben jobbak, másban rosszabbak. Drágábbak, olcsóbbak.

Ami bicsaknyitogató, az a cikk manipulatív szubjektivitása.
Fékszárny In Memoriam Malév 1. 2012.02.04 16:34:00
Ti írtátok a Malévről: 1. Ami ma (vagy inkább már tegnap) történt a Malévval az egy rémséges folyamat vége. Növendékként láttam, ahogyan a pénztelenség fojtogatja kis repülőklubunkat, és ahogyan fogynak a sporttársak, mert már nem tudják megengedni maguknak a repülést.…..
mortadella 2012.02.05 03:57:43
@légifotós: Kár, hogy inkább írni szeretsz, mint olvasni.

Egységnyi erőforrásból a MALÉV-nél a Wizzair (és a többi) teljesítményének a töredékét tudták előállítani.

Az eladósodottságtól függetlenül.

MAti:
Ordibálok az éterbe? Az Eu és az IMF államcsőd elkerüléshez szükséges feltételeit idéztem. Malév, MÁV, BKV e tekintetben ugyanaz. Nem a magyar közlekedés feneketlen pénzelnyelőjébe (poliitikai pártok Nokiás dobozai?) kívánják szórni más országok adófizetőinek pénzét.

A MALÉV-et, mint magyar légitársaságot, azt hiszem, mindenki sajnálja.

Egy magyar légitársaságra büszke tud lenni az ember.

Egy politikai pénznyelő automatára, amivé tették, nem.
Egy vegetariánus menüre, amiben sonka van, szintén nem. Nem egyszer.

A 60-as évek óta, nem tudom, hogy hányszor utaztam MALÉV géppel. Sokszor sóhajtottam hazatérés közben vagy külföldön, ha MALÉV gépen utaztam vagy azt láttam.
És utaztam legalább 10-15 másik légitársasággal. Közülük a Swissair, a Sabena, a Pan Am, a Northwest, a Delta, az önálló Midland (életem legjobb repüléses vacsorájával + 1 villámmal, mindezt Brüsszel és London között) szintén a múlt homályába vész.
Szép emlékeket őrzök róluk.
Mindről.

A MALÉV a kapocs volt sokszor köztem és a hazám között.

De volt korábban is másik: a Wizzair magyar pilótái és stewardess-ei is a hazámat jelentik. A magyar kiszolgáló személyzet szintén.

Közreműködője voltam annak a csapatnak, amelyik az internetes jegyeladó rendszert létrehozta és bevezette. A külföldi jegyeladási szolgáltató következő éves gyűlésén a világon a leggyorsabban bevezetett hasonló rendszereként említették a munkát.
Úgyhogy van sok szép élményem.

Viszont már akkor is urambátyám légkör, "napi" rendszerességű személyi változások voltak jellemzőek, és folyamatos veszteség.

MALÉV-es generációk, időnként degenerációk.

Hogy a MALÉV utaztat, a többi szállít?
Vallási kérdésekben nem vagyok szakértő, biztos így van.

Engem minden légitársaság elvitt biztonsággal egyik helyről a másikra. Volt amikor valamiért az egyik kellemesebb volt, a másik kevésbé. És máskor fordítva.
Néhány évvel ezelőtt egyes közlekedésfinanszírozással foglalkozó szakemberek levelezésbe, beszélgetésbe, véleménycserébe kezdtek a városi közlekedés finanszírozásának témakörében. Beszélgetéseik, levélváltásaik aktualitását az adta, hogy megbomlani látszott a helyi…..
„Visszakerült a képbe a kolléga, aki fiatalabb ugyan a nejemnél, de soha nincs senkije, és elkaptam már néhány rajongó pillantását, amit a nejem felé vetett” – a féltékenység tárgya a feleség gyanúsan figyelmes főnöke, aki egyik alkalommal hazakíséri az…..
mortadella 2012.02.02 15:41:07
Nem értek egyet a következő hozzászólásokkal:
- nem tudtál megnyílni az első gyerek elvesztése utáni helyzetben: mindenki másképp tudja az adott helyzetet feldolgozni, ha a feleség érzelmi csalódást ért meg, ami a házasságában betöltött szerepekre kihat, módosít, akkor neki lett volna dolga kezdeményezni az összehangolást azon az alapon, hogy szerinte nem úgy történnek a dolgok, ahogyan az ő házasságképében ez el van képzelve, ezért neki komoly problémái merülnek fel, amit nem tud kezelni. Ehelyett pótlékot kezdett használni helyetted. (Ha otthon rendezi veled a problémáját és mellesleg mással is eszmecserél a nehézségekről, az egészen más helyzet.) A feleség első "házasságellenes" magatartása ez a történetben.

- mondd el a feleségednek, hogy mi bajod, beszéljétek meg: ezt nem kell elmondani, mert annyira nyilvánvaló, hogy egy hosszú évek óta "bűbájos" férfit, akiről lehet tudni, hogy a férj nem tekinti barátnak - az évek során ez egyértelművé vált, hisz nem lett azzá: azaz egyfajta ellenszenvnek kellett megnyilvánulni a férj részéről - nem viszek be a lakásba a férj tudta nélkül. Számomra egyértelmű, hogy egy családi otthonba olyan emberek vannak "beengedve" akik a "közös nevező" kategóriában vannak.

Plusz:
- reggelente hiszti, este fáradt feleség: a feleséged a házasságban szükséges elemi együttműködési "követelményeket" rendszer szinten hanyagolja, amióta visszament dolgozni. A feleséged képtelen ellátni a munkaköréből, a párkapcsolatából és a gyereknevelésből fakadó, ráháruló kötelezettségeit. És itt megint a saját egójának aránytalan előtérbe helyezése történik: nem megoldani próbálja a nem működő rendszer hiányosságait, amely az ő magatartásának változását (is) igényelné, hanem
- kihasználja a feltűnően hozzá kötődő főnökének jóindulatát
- kihasznál téged, aki szeretetből elnézed neki, hogy néha úgy bánjon veled, mint a kapcával: ha folyamatosan fáradt, akkor nem abban a tudatállapotban van, ami normális lenne, veled sem úgy viselkedik
- a reggeli gyereksírást illetően pedig kínozza a gyerekét: megfelelő hozzáállás, nevelés, odafigyelés esetén (ha a gyerek nem beteg) kizárt, hogy egy gyereknek rendszeresen sírni kell reggelente, amikor elindul a bölcsibe/óvodába. Ha ezt észleli és elmegy mellette, nem kezdeményez beszélgetést erről az akut problémáról, látván, hogy a gyereke napi szinten szenved, akkor ott nagyon nagy baj van a gondolkodással, hozzáállással: itt viszont a férj kezdeményezése is hiányzik a történetben.

Az asszony egy igen magas lovon ül a nyeregben. Ehhez kellett a férj szeretetből történő visszafogottsága. Ami hiba, de nem főbűn. Mellette szól, hogy kétségbeesve írta meg a levelét, tehát érzi a problémákat, csak most jött el az a pillanat, amikor a férj-férfi szerepe kapott egy irgalmatlan maflást és most áll bambán, mint akit eltalált egy balegyenes.

De tulajdonképpen ez a balegyenes inkább a szemének felnyitásával egyenértékű.

Szerintem a jelenlegi helyzet majdnem a házasság végét jelzi. Mint amikor a felszínen megjelennek látható repedések, de a mélyben már, mondjuk, 90%-os a kár.

A lehetőségek igen korlátozottak, már csak azért is, mert a feleségnek csak olyan lelki kapcsolatai vannak a férjén kívül, akik vagy nem látják vagy normálisnak tartják a feleség családon belüli hozzáállását. Azaz, a feleség, nagy valószínűséggel, nem ecsetelte a fentebbi hozzáállását a családi dolgokhoz vagy egyszerűen hazudik.

És ők fognak véleményt mondani, és abból kiindulva, amit a feleség fog elmondani, a saját szája íze szerint.

Ők tehát rá fognak erősíteni a véleményére.

A férj helyében elkezdenék azzal foglalkozni, hogy miképp tud egy különválást "elképzelni". Ki megy, és hová.

Azért sem ártana, mert néha mindenki hajlamos a házasságban elkényelmesedni: át kellene gondolni, hogy mi mindent tudna tenni annak érdekében, hogy ne váljanak szét. És mit nem.

Talán érdemes lenne ezeket a dolgokat leírni, írásban sokszor másképp látszanak a dolgok, mint a fejben, többször át lehet olvasni, szerkeszteni, amíg az ember nem érzi úgy, hogy azzal bármikor 100%-ig egyet tud érteni - ez segíthet.

Ez után az egésszel "nyakon önteni" a feleséget. Nem durván, nem indulattal, csak a szó meztelen erejében bízva. (Ha nem elég, soha nem lesz elég.)

Kérni annyi időt (20 perc? fél óra?), hogy végigmondhasd. A lényeg: te, ezt, ezért és ezért, így nem tudod elképzelni, kész vagy változtatni, nem várod, hogy most válaszoljon, pláne nem hogy érdemi együttműködést tanúsítson - annyi időt kap, amennyire szüksége van, de számodra ez, így, egy az egyben, nem az a család, amiben boldog vagy.

Ha nincs a főnökével szerelmi viszonyban, de veled igen, akkor fog igyekezni.

Ha igen és nem, akkor rendkívül dühös lesz rád, hogy beleköptél a jól elrendezett levesébe, és a következő időszak pokol lesz neked, és sokkal kevésbé, de neki is. Viszont te leszel a világ legnagyobb gazembere, minden lelki társa előtt.

Sok szerencsét!

Valaki, aki 15 év házasság után neveli 5 év óta egyetlen lányát.
mortadella 2012.02.02 16:05:55
@Bundabandi: "Gondolom ti sem kommunikáltatok soha a férjeddel, különben nem mondanál ekkor őrültséget, hogy nehogy beszéljen vele, mert minek"

Azt hiszem, hogy nem olvastad végig, amit írtam.

Erről az egyetlen konkrét bajról ne kezdeményezzen eszmecserét - mert a feleség, onnan felülről, semmit nem fog (akarni) megérteni - ha már egyszer odavitte a főnökét és lefeküdt mellette aludni.
Újra kiadja The Visitors című utolsó nagylemezét az Abba, ebben még nincs is semmi különös, abban viszont már igen, hogy szerepelni fog a lemezen egy eddig soha korábban nem hallott dal, ami így 18 év után az első hivatalos, új Abba-szám lesz, ami megjelenik. A dal a From A…..
mortadella 2012.01.26 19:51:00
Az utolsó volt a legnagyobb lemezük - történelmi távlatokban nézve. (flac-ban)

Ahogyan 2 válás közben beleírták az életüket a világszámaikba, a szövegeikbe, ahhoz fogható kevés van.

Ahogyan mosolyogni tudtak, amikor sírniuk kellett volna - kivéve:
www.youtube.com/watch?v=IcS4vBisJLo
:)

Az a szám, amit Agnetha teljes sötétségben énekelt fel, és mindenki tudta a studióban, hogy ez volt az utolsó. A klipben a 4 ember elhelyezkedése, beállítása egy pszichológiai tanulmány:
www.youtube.com/watch?v=1HnOFwqpLRQ&ob=av3e

Az a szájharapás és hát az a fenék...
December 20-án tartják a Margit hid ünnepélyes átadóját. Az évek óta tolódó protokolláris alkalomra való tekintettel a Magyar Kerékpárosklub elnöke is üzent a városvezetőknek. László János szerint az átadás még a több éves csúszás ellenére is elhamarkodott, mert a…..
mortadella 2011.12.20 13:35:53
@Trackback: "Látni tumultust? Nem"

Ha csak ezt a videót megnézted volna, és, ne felejtsük el, hogy tél van, a kamera előtt 3-4 olyan helyzet került felvételre, ahol a kerékpáros a kijelölt kerékpárúton embereket kerülget - és viszont.

30 centiméteres gyalogos út mellett kerékpáros út? Minden gyalogos szabálytalanul fog közlekedni.

Ha neked ez a normális, akkor az elég érthetetlen.

Tumultus alatt vajon mire gondolsz? Mert egyébként a szó, azt hiszem, nem hangzik el a riportban.
mortadella 2011.12.20 14:13:26
@2llkedő: "Akkor szurkolj, hogy ne fizessék ki, hanem a Te , a mi zsebünkbél fizessék a teljes felújítást!"

A szerződés szerinti teljesítésről hallottál már?

Aki arról döntött, hogy nem aszerint valósítja meg a hidat, annak volt feladata ezt mérlegelni.

Talán inkább hozzá menj, ha a mi adónkból lesz kénytelen a kormány/önkormányzat állni a cehhet.

Egy itteni beírás porszem ebben az ügyben.

Persze, ha te csak ellenségképet keresel...

AZ akkori vállalt tervek jobb megoldást kínáltak, mint a jelenlegi megvalósítás.

Én ezt hiányolom és nem azt, hogy más helyett a mi zsebünkből fizessenek.

Szabálytalanul viszont ne legyenek pénzügyi tranzakciók - mondom én.

Veled ellentétben.
Lett nekünk ez a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságunk, - rosszindulatú pletykák szerint a köznyelv csak Fákkjú ÁjszTí Emlékbizottságnak hívja őket - önmeghatározásuk szerint szigorúan nemfideszes, független tagokkal feltöltve. Jó is ez, mert legalább van aki…..
Hajcsatok Verrasztó, a peches 2011.12.18 14:06:00
Ember nem lehet olyan szerencsétlen, mint az úszó Verrasztó Dávid. Mindig megtalálja a balhé.Verrasztó Dávid gyakran van rosszkor rossz helyen. Most éppen Szceczinben a rövidpályás úszó Eb záróbankettjén véletlenül látta, ahogyan Gyurta Gergely sms-t küld az ő barátnőjének,…..
Egy jóbarátom mondotta egyszer, ott ér véget a demokrácia, amikor a jegybank elnökét is a kormány adja. Itt még nem tartunk, de az alelnökök már Viktort szolgálják (ő jelöli ki őket) és nem tudni, ezeknek hármuknak milyen jogkörei lesznek. Ezt még megfejelték az IMF…..
mortadella 2011.12.17 16:42:37
Ha valaki nem tudná, hogy a tegnapi csoport vezető Európai Uniós képviselője tagja a annak a 8 embernek, akik képezik az úgynevezett Frankfurti Csoportot (Groupe de Francfort), amelyről a fél politikai világ mostanában cikkez.

Jelenleg az Európai Unió politikai gyorshadtestének tekinthető.

A megalakulásuk óta eltelt 2 hónap során néhány országban már új politikai vezetés irányít.

Az ATV lopott cikke elég jól leírja magyarul a lényeget.
atv.hu/cikk/20111216_szinre_lep_az_f_csoport_nemet_francia_puccs_az_europai_hatalomert

Ez alapján a mi Viktorunk kb. egy légypiszoknyi erővel rendelkezik a hatalommegtartáshoz.

Legfeljebb még nem merték a tanácsadói ezt így a képébe mondani.

Sajnos nem mi vagyunk a legfontosabb most számunkra - ez Viktorék, a Fidesz-KDNP szerencséje.

Mindenesetre - a helyzet komolyságát sem felejtve - jókat vigyorgok magamban, amikor látom, hogy Viktorék hogyan ráncigálgatják a tigris bajszát és közben döngetik a saját mellüket, hogy milyen fasza gyerekek...
Gyors leszek és egyszerű: ennek a kormánynak mennie kell. Nem kell aggódni, a Fidesz folytathatja, ha akarja, de valószínűleg már most elég kevesen vannak, akik szerint muszáj lenne ugyanúgy folytatniuk, mint eddig, erre akár egy népszavazást lehet építeni (ld. a cikk végén). Akik pedig még ott a…..
mortadella 2011.12.17 13:54:03
@MACISAJT: "Egy háború közepén, egy nyerésben levő hadvezért
soha nem cserélnek le..."

Háborút magyar nem nyer, elvtárs!

Az ésszerű kompromisszum nem azt jelenti, hogy kizárólag a elmúlt 20 év kiárusító, eladósító politikája létezik.

Az Orbán-FIDESZ-KDNP fémjelezte politikai vízfej azzal küzd, hogy a vízfej etetésre eddig rendelkezésre álló pénzforrások elfogytak.

Szembe kell nézniük azzal a helyzettel, amikor saját kútfőből kell elkezdeni új értéket letenni az asztalra.

Erre az 1930-as évek óta nem volt példa Magyarországon.

És erre Orbánék éppúgy alkalmatlanok, mint bárki más, aki az elmúlt 20 évben elvtársi alapon érvényesült.

Egy út járható: amikor minden összedőlni látszik, akkor az aktuális parlamenti többség, mint a barmok, rákényszerülnek saját személyes érdekeik miatt arra, hogy átmenjenek az szavazógéppé.

Konkrét példa: Olaszország.
Kurjongatnak a kurucok, feljelentettek egy énekest. A Dopeman művésznévre hallgató gengszter-rapper bazmegol az egyik számában, plusz idéz a Kölcsey Himnuszából, bár ezt nem Erkel zenéjére teszi. A kurucok feljelentése, nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt, nem meglepő. Az már inkább, hogy az…..
Praxis Öreg, mit várunk mégis? 2011.12.05 06:00:00
Tisztelt blog! Az előbbi levelem elszállt valamiért, megpróbálom újra. Bár nem tudom, van-e értelme, mivel eltelt 10 év a történtek óta. De úgy érzem tartozom édesanyánknak ezzel. Mert nem kellett volna így történnie.   Tehát: egy májusi napon mama összeesett a kertben,…..
Mandiner blog Itt az idő? 2011.11.28 08:01:00
  Tavaly azzal zártam az évet, hogy „Egyelőre még mindig bízom abban, hogy az NGM-ben / NFM-ben tudják, mit csinálnak, és jövőre nagyot homorítanak”. Nagyot homorítottak, ez kétségtelen. Nem titok, hogy fideszes (lásd még: rohadt fideszes) vagyok, ráadásul azok…..
mortadella 2011.11.28 11:14:52
Nem ártana, mielőtt elkezdünk Orbán utáni neveken gondolkodni, felidézni a felmerülő titánok eddig LETETT "eredményeit", vagy az azokról szóló híreszteléseket megcáfolni.

Például:

Járai:
3 milliárdos feltőkésítés után 700 millióért eladni Gyurcsánynak a MOTIM-ot. MHB vezérigazgató Járai, elnök Apró Piroska.
arvamagyar.blogter.hu/tag/gyurcsany_ferenc

Varga Mihály: Járai után pénzügyminiszter, az ő idejében szállt el Bokros után először a költségvetési hiány, Magyarország eladósítását ő kezdeményezte, őt tromfolta meg a 2002-ben nyerő Medgyessy Péter.

Rogán Antal, Pokorni Zoltán: az V., a XII. kerület adósságának bevételekhez mért aránya magasabb, mint az országé.

Mindketten országos botrányokban voltak főszereplők, 1998-2002 között. Kiemelkedő eredményt, a politikain kívül, nem értek el. Nemzetközi kapcsolataik szinte 0.

Áder az egyik legalázatosabb szolgája volt Orbánnak, magas fokú intelligenciájáról nem keringenek ódák.

Kósa sem az egyetemen villogott a közgazdasági tanulmányai során (és most nem arra gondolok, hogy nincs diplomája), viszont sikerült egy mondatával bedönteni a közelmúltban a forintot. Olyan, talán nem megalapozott hírek keringenek róla, hogy a háta mögött Mr. 20%-nak hívják. Ország és világváláság idején stadionépítésre költené az adófizetők pénzét.

Politikai komisszárok, egytől egyig. Ha maradt volna a vörös csillag, véres szájú, hű szolgák lennének talán, egytől-egyig.

Legnagyobb bajuk az, hogy apuci nem feküdt ki az elmúlt 10 évben.

Nekik az ország egy eszköz a hatalomgyakorlásért. Jó tanítványai Orbánnak.

A büdös életben nem lesznek elfogadott partnerei annak a nemzetközi környezetnek, amelyben Magyarország próbál boldogulni, amelyhez Magyarországot ezer szál köti.
Édesanyám úgy jegyezte meg egy életre James Hetfieldet, hogy a Metallica énekes-gitárosa, persze csak úgy rocksztárosan, de premier plánban köpött egy óriásit, amikor éppen zenekarával együtt lerótta tiszteletét a Freddie Mercury emlékére tartott wembleys gigakoncerten. A hazai…..
hogyvolt X-faktor 2x14 - 6. döntő 2011.11.21 09:00:00
Most vagyunk a felénél az X-faktor döntősorozatának, hatan maradnak a műsor végére, jövő héttől pedig kétszer lép színpadra mindenki, most már tényleg vérre megy. Ezt ellensúlyozandó a szerkesztőség mára bulis tematikát jelölt ki, „zúzzunk az éjszakában!”…..
Van ugye a Szabadság téren az USA Nagykövetség. Már vagy 80 éve ott vannak és azt is megértem, hogy igyekeznek megvédeni magukat.Ezért vannak ugye randa oszlopokkal teletűzdelve a park ágyásai, nehogy valaki robbanóanyaggal tömött autójával nekik száguldjon. (Nevezhetnénk…..
A Volksbank végtörleszteni óhajtó ügyfelei kezdhetnek reménykedni, hogy az eurózóna/világméretű piramisjáték beborulása hamarabb helyére teszi bankjukat, mint ahogy az Alkotmánybíróság megállapítja a végtörlesztés alkotmányellenességét. A formanyomtatványon ugyanis…..
Tizenvalahány éve, amikor elindítottuk az Index fórumainak elődjét, az Internetto fórumrendszerét, az első nyilvános, webes, magyar nyelvű vitacsatornát, nem számoltunk azzal, hogy még 2011-ben is olyan kérdéseken kell rágódnunk majd, amiken pedig nem kéne. Pedig de: az utóbbi…..
mortadella 2011.07.02 14:24:58
"mahet 2011.07.02. 14:04:07

@mortadella: a képviselők akik nagyrészt azt se tudják mit szavaznak meg, de aki nem a párt véleményének megfelelően szavaz az dádát kap a nagyfőnöktől. De ez mellékes.

Nem állítottam olyat, hogy jogtalan lenne a törvényalkotás, csak azt, hogy nekem nem tetszik a mindenen átgázoló módszer.

Amúgy a zsidótörvényeket is megszavazták a náci Németországban, nem is volt semmi baj vele, ugye?

"A törvény kimondta: a szabadfoglalkozású állásoknál és a tíz értelmiséginél többet foglalkoztató kereskedelmi, pénzügyi és ipari vállalatoknál 20%-a a zsidók maximális aránya, melyet öt év türelmi időszak alatt kell elérni."

De még ez sem annyira vészes, de aztán valahogy mégiscsak kiirtottak egy népet. Minden szép szabályosan ment.

*Ez csak egy távoli hasonlat.*
"
Valóban, megszavazták.

De arról, hogy-hogy nem, elfelejtettél írni, hogy a náci Németország nemzetközi megítélése össze nem egyeztethető a mai Magyarországéval.

Így a te, magad által távolinak minősített hasonlatod egy részinformációból álló, a teljeskörűségtől, a dolgok valóságától köszönőviszonyban nem álló elmélkedés.

A "távoli" lehet időbeli, az adott 2 történelmi helyzet eltérőségéből is fakadhat. Pont ezt nem fejted ki.

Az, hogy kétértelmű értékeléssel próbálod homályosítani az Orbán kormány és a hitleri Németország törvényhozási gyakorlatára vonatkozó hasonlatodat, talán azt jelzi, hogy nem az egyenes beszéd híve vagy.

További jó sunnyogást!