Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A nyomda ördöge

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Énvezettem? Az e-book nem könyv 2011.05.22 14:30:00
Dvorak egyik legutóbbi bejegyzése sarkallt megint írásra. Az Amazon sajtóközleménye szerint ezen évtől több e-book-ot adnak el majd, mint tényleges, papír alapú könyvet. Ez az új elektronikus könyvolvasóknak (e-reader-ekenek) köszönhető, s a fejlődés, vagyis a papíralapú…..
Át is adnám a szót Bogeyman-nek: Sziasztok! Egyik haver mondta, hogy létezik ez a blog, és gondoltam beküldöm azt az inntőmet, amit mindig sajátként hallok vissza mindenkitől :) "Tisztelt Szülők! Bogeyman az ebédlőben nemi szervét étkezési célokra ajánlotta fel, ezért…..
Rekordmennyiségű olvasó küldte be, mindenkinek óriási köszönet, az Auchan marketingeseinek pedig egy átgondolandó kérdés, hogy nem érdemes-e ezentúl mindig a nyomda ördögéval játszani, ha a dolog ennyire népszerű. ..
A nyomda ördöge 2009.11.25 22:45:27
@krj:

"az azért mindenkinek világos, hogy ezért min. az osannál, de az is lehet, hogy a nyomdánál emberek repülhetnek!"

Neked biztos világos, de ez nem erről szól.

A nyomdák már vagy 20 éve nem vesznek részt a tartalom szerkesztésében. Ezt a hirdető (pl. áruházlánc) által megbízott grafikai stúdió végzi. Ők állítják össze a kiadványt, és ha mindenki ért a munkaszervezéshez (ilyen is előfordul még, ha nem is gyakran), akkor a hirdető a tervet jóváhagyja. Ha ez megtörtént, a kiadványt PDF formátumban (ha igazán értenek hozzá, PDF-X szabvány szerint) továbbítják a nyomdának.

Meg kell jegyezni, hogy ezek a stúdiók gyakran öt-tíz főt foglalkoztató cégek, alig száz négyzetméteren dolgoznak és egy ilyen kaliberű selejtkártól könnyen megfekszenek.

Namármost. Van kétféle nyomda. Az egyiknél azonnal nekiállnak, és a szükséges postaláda-számnak megfelelő (gyakran millió feletti) példányszámot pár műszak alatt kipörgetik. Ha hiba van benne, széttárják a kezüket: ezt kaptuk nyomásra.

Akik viszont régebben űzik a szakmát, előtte egy erre foglalkoztatott szakemberrel (revizorral) átnézetik a nyomásra kerülő anyagot, annak egy utolsó printelt váltiozatát. Ott az ilyen fennakad. Lehet, hogy egyesek őskövületnek tartják őket, de ilyenkor hálás tud lenni a hirdető is meg a stúdió is.
A látott termék valószínűleg nem ilyen helyen készült. Kár.