Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A nyomda ördöge

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Énvezettem? Az e-book nem könyv 2011.05.22 14:30:00
Dvorak egyik legutóbbi bejegyzése sarkallt megint írásra. Az Amazon sajtóközleménye szerint ezen évtől több e-book-ot adnak el majd, mint tényleges, papír alapú könyvet. Ez az új elektronikus könyvolvasóknak (e-reader-ekenek) köszönhető, s a fejlődés, vagyis a papíralapú…..
Át is adnám a szót Bogeyman-nek: Sziasztok! Egyik haver mondta, hogy létezik ez a blog, és gondoltam beküldöm azt az inntőmet, amit mindig sajátként hallok vissza mindenkitől :) "Tisztelt Szülők! Bogeyman az ebédlőben nemi szervét étkezési célokra ajánlotta fel, ezért megintem." A…..
Rekordmennyiségű olvasó küldte be, mindenkinek óriási köszönet, az Auchan marketingeseinek pedig egy átgondolandó kérdés, hogy nem érdemes-e ezentúl mindig a nyomda ördögéval játszani, ha a dolog ennyire népszerű. ..
A nyomda ördöge 2009.11.25 22:45:27
@krj:

"az azért mindenkinek világos, hogy ezért min. az osannál, de az is lehet, hogy a nyomdánál emberek repülhetnek!"

Neked biztos világos, de ez nem erről szól.

A nyomdák már vagy 20 éve nem vesznek részt a tartalom szerkesztésében. Ezt a hirdető (pl. áruházlánc) által megbízott grafikai stúdió végzi. Ők állítják össze a kiadványt, és ha mindenki ért a munkaszervezéshez (ilyen is előfordul még, ha nem is gyakran), akkor a hirdető a tervet jóváhagyja. Ha ez megtörtént, a kiadványt PDF formátumban (ha igazán értenek hozzá, PDF-X szabvány szerint) továbbítják a nyomdának.

Meg kell jegyezni, hogy ezek a stúdiók gyakran öt-tíz főt foglalkoztató cégek, alig száz négyzetméteren dolgoznak és egy ilyen kaliberű selejtkártól könnyen megfekszenek.

Namármost. Van kétféle nyomda. Az egyiknél azonnal nekiállnak, és a szükséges postaláda-számnak megfelelő (gyakran millió feletti) példányszámot pár műszak alatt kipörgetik. Ha hiba van benne, széttárják a kezüket: ezt kaptuk nyomásra.

Akik viszont régebben űzik a szakmát, előtte egy erre foglalkoztatott szakemberrel (revizorral) átnézetik a nyomásra kerülő anyagot, annak egy utolsó printelt váltiozatát. Ott az ilyen fennakad. Lehet, hogy egyesek őskövületnek tartják őket, de ilyenkor hálás tud lenni a hirdető is meg a stúdió is.
A látott termék valószínűleg nem ilyen helyen készült. Kár.