Regisztráció Blogot indítok
Adatok
breszt

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután már a blogszféra nagy buzgalommal rávetette magát a tegnap megjelent alkotmánytervezet legizgalmasabb falataira, megpróbálok néhány olyan aspektust megnézni a szövegben, amelyekről még nem túl sok szó esett, de érdekesek lehetnek. Miután a formai, stiláris és a…..
bodoky Tollnernek megint üzentek 2010.04.27 00:53:49
A pátyi hős Tollner Józsi osztálykiránduláson volt a gimnáziumi osztályával Környebányán, péntekről szombatra virradó reggel a mellékelt ábrát (tulipános horogkereszt + szevasz) találták a turistaház előtt. A tanártársa ezután már az autójába se mert beülni.Finom humora…..
Újabb remek hypotheticalfriend szösszenet kommentből. Kiemelem :)Jöjjön egy teljes egészében fiktív, ízig-vérig konspirációs teória. Senki ne vegye komolyan, viccelek. A valósággal való egyezés a véletlen műve. Vagy nem? Vagy mégis? A Sedesa pártfinanszírozási…..
breszt 2010.04.21 09:49:07
@bodoky: Nekem akkor vagy a legjobb, ha már mindenkinek rossz vagy.

www.youtube.com/watch?v=LibhQFVwuWQ&feature=related
Önkormányzati és országgyűlési képviselőt, emiatt lemondott polgármestert, és indexes újságírót is megfenyegettek, lejárattak, rágalmaztak a kétes ingatlanügyletben érdekelt felek...
breszt 2010.04.16 23:38:48
@bodoky: az intuíció alapján írt cikkektől én is félnék, ha főszerkesztő lennék. :) Jobban szeretném a tényekre alapozott sztorikat.
breszt 2010.04.17 00:40:04
@bomi: A cikk persze nagyon jó, valódi, bátor újságírás. Az utolsó - azóta már kicenzúrázott - bekezdésben szereplő miltonbankos utalást nem értettem. Nem kell minden megérzést rögtön leírni, mert ha nem bizonyul megalapozottnak, akkor ebbe fognak belekötni.
Tollner József tanárt, a pátyi önkormányzat képviselőjét, aki faluja sorsát szívén viselve becsületesen küzd a pátyi ingatlanpanama ellen, nemrég kampányszerűen rágalmazni kezdte a pátyi ingatlanmaffia hazugságokat terjesztő névtelen szórólapok bevetésével. Minden jó…..
A zöldombudsman szerint is jogszerűtlenek a Grupo Miltontelekügyletei, a pátyi képviselő-testület mégis elfogadta a beruházóáltal diktált feltételeket. Sokmilliárd forintos ingatlanpanamárólbeszélnek a helyi civilek. ..
A zöldombudsman szerint meg kell semmisíteni a Grupo Milton óriásberuházását lehetővé tévő önkormányzati rendeletet, akár az Alkotmánybíróságig is kész elmenni emiatt...
breszt 2010.03.29 20:30:36
@fahrenheit451: szerintem arra játszanak, hogy a kormányváltás után kedvező lesz számukra a politikai környezet.
breszt 2010.03.29 20:37:04
@Man Of Golden Words: igen, de valamiért azt hiszik, hogy a kormányváltás után még kedvezőbb lesz. Most kellene nyomást gyakorolni a Fideszre minden szinten.
breszt 2010.03.29 21:59:31
@bejgli: Még a választásokig nyilatkozatra kellene bírni a Fideszt, addig nekik is van vesztenivalójuk. Sávoly ügyében is, meg Pátyéban is.
bodoky Neveket akarok hallani 2010.03.25 21:46:00
Feladó: Bóday Pál <boday@index.hu>Dátum: 2010. március 24. 19:08Tárgy: Bóday PálCímzett: bodoky@mail.index.huKedves Tamás,gratulálok az újabb díjadhoz, a kitartásodhoz, a bátorságodhoz és a legutóbbi, tüntetésről készült videódhoz is.Ez utóbbiban többször elhangzik,…..
Tényfeltáró újságírói munkájáért Bodoky Tamás, az Index főmunkatársa és Varró Szilvia, a Magyar Narancs újságírója kapta az idén huszadik alkalommal átadott Pulitzer-emlékdíjat. Sajtótörténet kategóriában az OSA Archívumnak ítélték az elismerést...
breszt 2010.03.24 15:17:15
@Előbb GONDOLKODJ: Szerintem nem bértollnok. Csak más a véleménye.
Hypotheticalfriend remek kommentjét önálló posztnak kiemelem ide. A szerző a blog.hu felhasználója. "Orbán és Gyurcsány felosztották maguk közt az országot, és csak a tévében játsszák az öriharit a hülyére vett rabszolgáknak, hogy közben elvehessék az…..
 28 értékelt tényezőből 14 magas kockázatú. Nagyon nehéz az idén átadni pályát, az üzleti terv kihívás. (tallianmiklos kedvéért: ezt a cikket sem én írtam, csapatmunka van) A sávolyi pálya üzleti terve már az első évben borulhat a KPMG szerint, hiába a rendkívül…..
breszt 2010.03.08 23:03:18
Családi pénzügyek

A család pénzügyei rosszul álltak. Már régóta túlköltekezett, ott kért kölcsönt ahol tudott. Az elmúlt évben különösen rossz idők köszöntöttek be, a bevételek visszaestek, a régi hitelezők már magas kamatra sem adtak pénzt. Szerencsére egy gazdag nagybácsi a teljes összeomlás szélén besegített egy nagy összegű hitellel, így elkerülhetővé vált a végrehajtók megjelenése. Cserébe szoros ellenőrzés alá vonta a családi költségvetést, megtiltott minden nem létfontosságú kiadást.

Ekkor egy ügynök kereste fel a családot, és következőket ajánlotta:
„Van egy ragyogó üzleti tervem, amely segíthet nektek. Indítsunk együtt vállalkozást én 70, ti 30 százalékban lesztek tulajdonosok, a döntéseket én hozom. Sajnos nincs túl sok pénzem, ezért a kezdeti befektetésnek csak 30 százalékát állom, maradék 70 százalékot ti adjátok nekem kölcsönként. Tudom, hogy erre most éppen nincsen pénzetek, de vegyetek fel valakitől kölcsönt, megéri még magas kamatra is, mert nagyszerű az üzlet.

Elismerem, hogy kölcsönt adni kockázatos erre a vállalkozásra, ezért vállaljatok garanciát a saját kölcsönötökre, ha én nem tudok fizetni, akkor magatoknak visszafizethetitek. A kölcsönön kívül fizessétek ki a vállalkozás folyó költségeinek jelentős részét is, mert ez sem kevés, és erre sincs saját pénzem. Ha beüt ez a nagyszerű vállalkozás, akkor a nyereség 30 százaléka tiétek, és bizonyára még egyéb, járulékos hasznok is lesznek. Hogy mekkorák ezek, most pontosan nem tudom megmondani.”

Körülbelül itt tartunk.
breszt 2010.03.10 10:18:34
Kommentelésre ajánlom a mai Népszava propaganda cikkét a sávolyi beruházásról:
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=269065

Azért bizakodásra ad okot a következő álláspont Suchmantól:
"A Balatoni Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke hozzátette, ha a gazdasági miniszter szakmailag nem tudja egyeztetni az eddigi adatokat, tényeket, akkor ki kell mondani a nemet."
A TASZ szerint béna kacsa a miniszterelnök. Bajnai Gordon kiadni kérte a MotoGP pályáról szóló tanulmányt, az állam bankja azonban csak közleményében áll a nyilvánosság mellett, a bíróságon nem. ..
bodoky Közpénzt vagy életet! 2010.03.01 14:01:00
Az Index zsarol, a közvélemény lázad, a két nagy párt sumákol Sávoly-ügyben. Hová lesz harmincötmilliárd?Racing Management: Nem zsaroltunk. Csak üzleti tárgyalások zajlottak a Grupo Miltonnal, állítja a zsarolással vádolt cég. Ők is perelnek...
breszt 2010.03.01 22:45:28
@postafiók:

Ha nem is egy sávolyi, de azért somogyi ember (Gyenesei István, volt önkormányzati miniszter) véleménye:

"Somogy jól jár, növekvő turisztikai vonzerőt jelent majd a beruházás, az ország pedig kénytelen lesz jó képet vágni hozzá. Vegyük észre, hogy kezdettől az orrunknál fogva vezetnek bennünket!

A finanszírozó magyar bank 9 hónapig tartó vajúdás után aligha jószántából és gondos számítások alapján nyújt hitelt. Lesz még ebből politikai botrány, magyarázkodás, egymásra mutogatás.

Ne feledjük, a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Ez az "út" pedig Sávolyon a gazdasági válság közepette is stabil alapokon kellene, hogy álljon, mert döntően a magyar adófizetők pénze lesz benne. S lesznek, akik majd jót mulatnak rajtunk. Akkor is, ha nagy áldozatok árán megépül a versenycsík. Amit saját elhatározásunkból soha nem készítettünk volna el. Mert a mai világban az a pénz sokkal inkább iskolára, kórházra s más, nélkülözhetetlen önkormányzati beruházásra, mondjuk 30-40 település csatornázására kellett volna."

nol.hu/archivum/20091118-igereteken_nem_lehet_motorozni
Örömmel olvastam a minap, hogy végre szülőfalum is elindult a fejlődés útján....A pátyi lakópark megépülése a község rohamos előrelépését is magával hozná, amire szerintem nagy szükségünk van! Az elkerülő út megépülése pedig megoldaná a községen áthaladó…..