Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LZoltan

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nézők sírtak, hogy nincs elég zombi. Hogy nem elég ijesztő. Hogy a szereplők egy helyben topognak, ahelyett hogy mennének valahová. Hogy repetatív az egész. Hogy nem olyan, mint a képregény. Hogy mikor pusztul már el Karl. Meg Lori. Mindennek ellenére az első évadnak 7-8, a…..
Brad Pitt az egyik pillanatban még zabpelyhet eszik, és a családjával barkóbázik, a másikban már egy olyan, szupergyorsan terjedő zombijárvány elől menekül, amely pillanatok alatt kényszeríti térdre a világot, miközben tálalásban megmarad családbarátnak és polkorrektnek. Hát…..
Valahogy Dexternek nincs szerencséje a szőkenőkkel. Rita, a felesége ugye meghalt vagy három évaddal ezelőtt, Lumen, a gyilkos partner otthagyta, mint Szent Pál az oláhokat, aztán most jött Hannah, és bár lehetett drukkolni annak, hogy Dexerből ember legyen, tudtuk, hogy nem fog menni…..
Geekblog Elrabolva 2 2012.10.09 22:13:44
Ezeknek az albán bűnözőknek nagyon nehéz a felfogásuk. Az ember azt hinné, az első rész eseményei megtanították őket arra, hogy Liam Neesonnal rossz ötlet baszakodni. De neeem, megint keménykednek, morcoskodnak, és a fegyverük ravaszát piszkálják, hogy halomra lövessék magukat…..
Ugyan véget ért a forgatás, de Peter Jackson azon van, hogy kibővítse néhány jelenettel a Hobbit második részét. Ehhez Tolkien 125 oldalas jegyzetét is felhasználnák. Egyelőre a stúdiót győzködik, aztán meglátják, hogy visszatérhetnek-e a munkálatok helyszínére pár hétre.…..
Filmdroid Prometheus 2012.06.14 22:03:00
Minime pozitív írása után érkezzen egy negatív kritika Mráz Zoltán tollából. “Big things have small beginnings.” Ha jól sejtem ezt afféle tagline-nak szánták a készítők, amit majd sokat idéznek a film rajongói (lásd „In space no one can hear you scream.”). Én…..
LZoltan 2012.06.18 17:13:12
Rögtön az elején, nekem tetszik ez a film. Pont azért mert nincs min gondolkodni vele kapcsolatba. Az hogy a földön kívüliek teremtettek minket éppen olyan felvetés számomra mint hogy a Krypton bolygóról itt élhet valaki. Ad egy keretet (amit majd megöltünk cselekménnyel)egy nyári kikapcsolódásra alkalmas filmhez.
Az írással ennél sokkal több bajom van. Egyrészt ez számomra önellentmondás (nem is csodálom hogy a tisztelt szerző nem érti a filmet):
"Azaz nekem a nézőnek el kellene fogadnom azt a feltételezést, hogy abból, az emberrel feltételezhetően megegyező DNS spirálból létrejöttek a primitív egysejtűek, majd trilobiták, összetett vízi élőlények, amelyek aztán partra másztak, eljött az őshüllők kora, amelynek véget vetett egy meteorbecsapódás, a megüresedett életteret elfoglalták az emlősök és végül a modern ember kialakulásával visszanyertük az eredeti DNS-t. Ne feledkezzünk meg ugyanakkor a növényekről, amelyek evolúciós őse megegyezik miénkkel, azaz (a film szerint) a földönkívüliével."
"Miért találunk a miénkkel megegyező DNS szekvenciákat minden ma élő állatban és növényben ha minket földönkívüliek teremtettek?"
Viccesé pedig itt vált:
"Mezopotámia nem egy ősi civilizáció, a Tigris és az Eufrátesz körüli területet nevezik így, amely az otthona volt néhány ősi civilizációnak. Igen, többek között a Sumérnak és a Babilóniainak. Ráadásul nincs túl messze Egyiptomtól ahol régészeti leletek bizonyítják, hogy kapcsolatban voltak egymással."
A szerzőnek abban persze igaza van hogy a film nem egy alapmű, nem egy korszakalkotó sci-fi. De szerintem az Alien (az összes folytatásával együtt) sem az szórakoztató filmek amibe belemagyaráznak mélyebb értelmet.
Felesleges ecsetelni, hogy Mel Gibson mennyire elcseszte karrierjét és magánéletét. A lényeg, hogy ismét dolgozni akar, tavaly bejelentette, hogy a Warnerrel közösen Judah Maccabee-ről fog filmet forgatni. A zsidó közösségek egy emberként hördültek fel, mondván, hogy ez olyan,…..
LZoltan 2012.04.12 14:08:54
Filmdroid A Rush forgatásáról 2012.02.25 12:35:27
A Setét toronyhoz nem tudott hozzálátni, így Ron Howard a Rush Forma 1-es filmbe vágott bele. A rendező twitter oldalára tett ki néhány képet a forgatásról. A 70-es években játszódik a történet, Niki Lauda (Daniel Brühl) és James Hunt (Chris Hemsworth) rivalizálását…..
Filmdroid Vasököl (Real Steel) 2011.10.11 22:19:00
 Többen elmondták már, hogy bizony a nézők egyre többre és többre vágynak, az „igények” egyre növekednek egyes valóságshow-kban egy idő után már nem lesz elég annyi, hogy a paplan alatt megy a maszatolás és a beszélgetős-ordibálós műsorokban sem lesz…..
LZoltan 2011.10.12 12:02:47
@SittingDuck: A film feléig Túl a csúcson a "kihívás" után meg Rocky. Megfordult a fejemben hogy a forgatókönyv írónak valamelyik Stallone filmre hivatkozott Spielberg, aminek a megbeszélésen nem jutott a címe az eszébe ezét inkább vegyítették.
Novemberben épp húsz éves lesz a U2 egyik legfontosabbnak kikiáltott lemeze, az Achtung Baby. Ahogy arról volt már szó itt, a zenekar természetesen méltóképp emlékezik meg saját csúcsteljesítményéről, ezért lesz hatalmas díszdoboz, nagy nevű rendezővel készített…..
LZoltan 2011.09.13 13:15:31
 Conan Robert E. Howard tollából született, az eltelt évtizedek alatt írott formában számos történetet követhette nyomon a kalandra éhes közönség. Majd a nyolcvanas évek elején a többszörös Mr. Olimpia, Arnold Schwarzenegger játszotta el a kőkemény, hallgatag barbárt a…..
Álomgyár. Manapság azonban már inkább hívhatnánk Remake-gyárnak. Ötlet híján előszeretettel vetik be mentőövként ezt az elgondolást, csukott szemmel ráböknek valamire a nagykönyvben és hamarosan már indulhat a forgatás. Nem Hollywoodban készült a film? Gyorsan csinálnak egy…..
LZoltan 2011.08.15 17:32:28
Filmdroid X-Men vitatopik 2011.05.30 21:31:00
Igény volt egy X-Men topikra, s lőn.Az X-Mennel elindult valami, felvirradt a képregényhősök hajnala a mozikban. A mutánsok eljövetele után már a vászonra költözött jó néhány figura. De az X-ek is nehéz utat tettek meg, mire eljutottak a mozikba. A 80-as évek végén még James…..
A Wall Street Journal szerint óvatos duhajok írták alá a Warner/CBS-Kutcher paktumot, hiszen a Két pasi meg egy kicsi című sitcomban a szakajtónyi lóvé helyett a kokaint, kurvákat és kúrást választó Charlie Sheen helyére csak egy évre igazolták le Demi Moore két lábon járó,…..
Tegnap Index anyánkon megemlékeztünk a sorozat hátteréről egy hosszabb írásban, ma, annak örvén, hogy este az HBO bemutatja a sorozat prológusát (figyelem, CSAK ma este, CSAK egyszer, szóval figyelni), megmutatjuk, kik alakítják a legfontosabb karaktereket. Sok kép lesz, előre…..
A sorozat bevezetőjét itt, első részét (őstörténet) itt, második részét (államalapítás) itt, harmadik részét (középkori nagyhatalmiság) itt, negyedik részét (örök vereség) itt, ötödik részét (Habsburg elnyomás) itt, hatodik részét (nemzetállam) itt, hetedik részét…..
Eddig jellemzően azzal vádoltak minket, hogy túlságosan atlantisták vagyunk, kritikátlanul imádjuk a kapitalizmust, szeretjük a neokonokat és hogy neoliberálisok lennénk. Ezzel együtt időnként megkaptuk a fasiszta jelzőt, egyszer egy kommentben pedig lekeresztényszocialistáztak…..
LZoltan 2011.03.09 16:30:50
@GKar: "mert nekem olyanok rémlenek csak, hogy az aktuális pápának mindig igaza van és nem tévedhet"

A középkor emlegetése erős csúsztatás, a pápai tévedhetetlenség dogmája a XIX. század második feléből származik. Konkrétan az I. Vatikáni Zsinaton született. (A középkorban nem volt ez jellemző hiszen gondoljunk csak szerencsétlen Formosusra.)
Sokkal inkább IX. Piusz ámokfutásához van köze mint a középkorhoz.
A keresztényi gondolatoknak amúgy a manapság értelmezett „szabadság” elérésében igen is van szerepe. Az egyházmás téma. Az egyházat, mint a szabadság élharcosát beállítani legalább annyira abszurd, mint mondjuk a bolsevik pártot.
B-oldal TOP10 festegető zenész 2011.03.08 07:24:00
Mindig különös tisztelettel figyeltem azokat a művészeket, akik nem csak egy művészeti ágban jeleskednek, hanem több területen is bizonyítják különleges képességeiket. Nos, ismert és kevésbé ismert kedvenc zenészeink között is akad olyan, aki a muzsikálás mellett kellően…..
Mi, akik itt élünk Magyarországon magyarok vagyunk. De mit jelent az, hogy magyarnak lenni? Mi az, ami ránk oly jellemző? Az olaszok szenvedélyesek, a németek precízek, az oroszok szeretnek inni. A finnek hűvösek, az angolok kimértek, az amerikaiak lazák, a svájciaknak meg semmi dolguk.…..
Zack Snyder a Watchmen és az Őrzők legendája animációs film után a Sucker Punch-csal jelentkezik, ráférne már a siker, hiszen az említett két alkotás nem hozta a vártakat, mindkettő bukott. Új filmjében egy elmegyógyintézetben sínylődő néhány csaj a fantázia birodalmában…..
Ákos - A katona imája (FalconMedia / Szerzői kiadás) Azt hiszem, én nagyon nem szeretnék Kovács Ákos lenni. 2010-ben már több mint húsz éve lennék a pályán, vitathatatlanul - láthatóan és hallhatóan - sokat dolgoznék egy-egy produkciómon, a munkámról viszont tömegesen csak…..
Nem a XX. század végén kezdődött, pedig az Ideglelés (Blair Witch Project) gigantikus profitja után szerintem mindenki arra várt, hogy olyan alkotások tömkelege árassza el a mozikat, ami az egyik szereplő szemszögéből mutatta be a történéseket, úgy, ahogy az éppen a felvevő…..
A hétfői Kolontár melletti gátszakadás Magyarország eddigi legnagyobb környezeti katasztrófájának ígérkezik. Mi magyarok azonban nem hazudtoljuk meg magunkat, katasztrófa ide vagy oda elkövetünk jó néhány pofátlan dolgot. Most íme egy csokorban a TOP 5 leghülyébb/pofátlanabb…..
Paul Greengrass készíthette volna el a Watchmen filmet (előtte Darren Aronofsky ült a rendezői székben), ám elképzeléséből nem lett semmi, később Zack Snyder vezénylete alatt valósult meg a produkció. Hogyan nézett volna ki a film, ha mégis Greengrass rendezhette volna? Dominic…..