Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Véé

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A '90-es évek közepén nehézkesen indult be a lakossági filmforgalmazás hazánkban. A kölcsönzők uralta, sokáig gond nélkül másolható videókazetták korában eleinte kevesen láttak fantáziát abban, hogy megvásárolhatóvá tegyék a filmeket, de a plázák ugrásszerű elterjedése és a házimozi rendszerek…..
Véé 2020.08.22 08:18:09
@PaitzG: HBOGO-n a Zsivány Egyes felirat zseniális, főleg ahogy angol/magyar/szlovák/román között villódzva változik
Egy új tanulmány szerint kétoldalú napelemekkel és a nap pályájának egytengelyes követésével lehet a legnagyobb hatásfok növekedést lehet elérni a költségtakarékosság szempontjából, írja a Anthropocene Magazine. Forrás: Google A most alkalmazott átlagos napelemek rendszerint egy oldalon…..
Véé 2020.06.23 07:01:18
@Pipas: Na, hát ezek a majmok meg "kábé" meg "sacc per kábé" helyett megmérték és kiszámolták hogy melyik éri meg jobban, és ez jött ki. Gondolom ők nem sátortetőre felbaszott 4-8 panelt vizsgáltak, hanem erőművi méreteket és kialakítást.
Eleged van a turistacsalogatásból és a lehúzásból? Olyan helyere utaznál, amit még nem leptek el tömegével az utazók? Szeretnél útikalauzok nélkül, saját magad felfedezni egy kevésbé népszerű országot? Itt a toplista Európa legkevésbé látogatott országairól! Ha ezekre a helyekre utazol, biztos, hogy…..
Véé 2020.02.14 12:31:43
@prim: Gondolom vendégéjszakát néznek, azért vannak a miniállamok (amik egyébként jellemző turistacélpontok) a lista élén.
Az ember évezredekkel ezelőtt domesztikálta a ma körülötte élő állatokat. A háziállatok magyar elnevezése kacskaringós úton történt. Galamb szavunk például a szláv kék szóból ered és ugyancsak szláv eredetű a macska és a kacsa szavunk. A bivaly szó szláv közvetítéssel a latinból érkezett hozzánk. A…..
Véé 2020.01.07 22:08:55
@Ferenc Busó: Papa, a szidóniaiak hogy hívták a disznót, mielőtt mi, magyarok róluk elneveztük volna? Nem volt rá szavuk? Vagy hogyan mesélték az emberek egymásnak Bálám szamarának történetét a szamár szó nélkül? A lista minden eleme belemagyarázás. Egyébként meg nem összekoldultuk a szavakat, hanem aki először találkozott vele, az nevezte el, nem várták meg, míg a magyarok is odaérnek. Aztán mikor odaértek és megkérdezték, hogy az mi, megmondták. És a magyaroknak volt annyi eszük, hogy nem kezdtek el saját szavakat kitalálni, hanem használták a létezőket, amik aztán változtak, módosultak. Így lett aztán magyar szó a nem magyar eredetű a tyúk, aztán az eke, iskola, nádorispán, bukméker, nájlonharisnya. Aztán persze biztos lesz 2000 év múlva egy majom aki majd levezeti, hogy a mikroprocesszor magyar szó, és az az eredete, hogy "mikor a professzor", de azért ne csináljunk már Krisztusból bohócot. Legközelebb, mielőtt leír valamit, gondoljon arra, lehet, hogy 1500 év múlva a XXI. századból az lesz az egyetlen fennmaradó magyar nyelvemlék amit kiír most az internetre és abból fogják megítélni a XXI. századi magyarokat.
A második világháború a hadtörténelem első olyan összecsapás-sorozata volt, melyben a főszerepet a harckocsik, páncélosok, önjáró lövegek játszották, nem egyszer a siker zálogát biztosítva egy - egy ütközethez. A III. Birodalom és a szövetségesek hadiipara egymással versengve próbált jobb és…..
Véé 2017.03.05 20:07:41
@Aldou Raine: A II.világháború a levegőben dőlt el.
Jedi Knight II: Jedi Outcast Ha csak egy játékot választhatnék, mint abszolút kedvenc, akkor egyértelműen az Outcast lenne. Azt nem tudom, hogy pontosan mennyit játszottam vele, de egyike volt azoknak a játékoknak, amit évek után is újra elővettem, végig vittem a story-t, pörgettem online és…..
Véé 2015.12.18 18:52:42
Párhetes hír már, de csak most akadtunk rá: egy 21 éves, azeri származású svéd férfi, Vugar Huseynzade futballmenedzser lett Azerbajdzsán egyik legnépszerűbb focicsapatánál, az FC Bakunál. Ami azért érdekes, mert a posztra a focistaként és edzőként is bizonyított Jean-Pierre…..
Sajnálatos módon ismét nyilvánosságot kapott egy elszigetelt eset, ahol egy fiatal srác - talán roma, talán nem - mobiltelefont zsákmányol a budapesti metrón. Sokan rögtön igazoltnak látják, hogy mindenféle ocsmány, a történelem szemétdombjára került szólamot…..
Filmdroid Vasember 3 előzetes! 2012.10.23 10:17:04
Itt a várva várt Vasember 3 előzetes. Elég vészjósló és komor lett, nem kérdés, nagyon várós a film! Tony úgy tűnik ezúttal nagyon komoly bajba kerül, a Vasember péncél, önálló életre kel, lebombázzák a házát, Peppert is meg kell védenie és színre lép nemezise a…..
Helikopterbérlőknek és -tulajdonosoknak is segítséget nyújt egy monacói légitársaság, amelynek fő profilja a luxushelikopter-kölcsönzés. Őket használja a hercegi család is. A Monacairt még a nyolcvanas években alapította a jónevű helyi Casiraghi-család, akik a…..
Véé 2012.09.04 16:26:43
@lutria: a kamov koaxiális, kétrotorosból több típus is van (chinook, stb). Ettől függetlenül tényleg hajtóműszámra gondolhattak, a weboldalon legalábbis csak hagyományos helik vannak, még notar sincs.
Dániel Péterről szóló korábbi posztjaim után magam se gondoltam volna, hogy erről a figuráról valaha is jót fogok mondani, de hát "Never say never" - mondja a művelt görög. Kiskolonc ugyanis eljuttatott egy levelet a 168 órának, amelynek első felét a kiépülő orbáni diktatúra…..
Véé 2012.07.31 14:40:00
A Kreatív online szedte össze azt, ahogy pár magyar tévé (Tv2, RTL Klub, m1, m2, Duna és Duna World) arculatot, illetve logót váltott az elmúlt években. Érdekes, hogy míg az RTL Klub logója nem változott 1997 óta, a köztévé a mi pénzünkön 1981 óta most hetedjére vált (és…..
A "nyócker" kis utcáin végigkanyargó 99-es busz - nagyon csúnya nevén: a szemétszállító, esetleg fegyencjárat - önmagában egy urban legend. Az igazán durva, félelmetes, veszélyes buszjárat szimbóluma, melyen farkastörvények uralkodnak. Eddig az volt az alap, hogy ellenőr…..
Tegnap este mutatkozott be a Viasat3 egyik legsikeresebb saját gyártású műsora, az Éden hotel második évada. A nyitány a 18-49-es célcsoportban 8,6 százalékos közönségarányt ért el, amivel a harmadik legnézettebb műsor volt a 9-10 órás sávban, bőven megverve a köztévé…..
Véé 2012.03.06 13:09:53
A hazai autópályákon nem sok útszakasz van, ahol egy irányba kettőnél több sávot lehet használni, holott még pár helyen jól jönne (pl. M1, M5 végig, M7 mindkét irányba a Balatonig). Persze már annak is örülni kell, hogy vannak autópályáink. Egyesek feltennék a kérdést, hogy…..
Több jó hír és egy rossz hírem is van. Elmarad a jövőhét keddre tervezett Samsung-Google közös esemény, így késik a Galaxy Prime és az Ice Cream Sandwich. Több okot is említenek, nem derült ki számomra melyik lehet a valódi. Új időpont nincs, de ígéretük szerint még…..
Véé 2011.10.07 21:57:51
@ap: Úgy van! Meg a számháborúhoz. Mint a LE a kocsiknál.
Van az úgy, hogy sikerül megfelelő zenei aláfestést találni egy kis színes hír alá, és előfordul az is, hogy nem. A CNN-nek szeptember elején nem jött össze a dolog, amikor egy 103 éves fekete dédnagymamát mutattak be, amint éppen autót vezet. UPDATE: az előző videó helyett…..
Véé 2011.09.20 11:38:08
@Leadfoot: Na, most fognak kibannolni téged egy életre! :D
 Nem csak Magyarországon szálltak rá a rendőrök a macskaszem nélküli járművekre, hanem az Egyesült Államokban is, ahol ez még a mienkénél is viccesebb eredményekhez vezetett. Nyolc amis vallású személyt tartóztattak le Kentucky államban, mivel nem voltak hajlandók prizmát…..
Véé 2011.09.16 13:22:29
@Redcap: Nézd meg a beosztást, azonos méretű beosztásokkal, 3-asával nő.
Frode Caspersen dán szobrász-képzőművész a 2012-es londoni olimpia ellen tiltakozik a homoszexuális építménnyel. "Az építmény az elérhetetlen iránti szüntelen vágyakozásunkat fejezi ki, azokról a vágyakról szól, amelyek már születésükkor halálra vannak…..
Véé 2011.03.24 12:43:37
@askandtell: Hú, ez nagyon frappáns, biztos magad találtad ki. Vagy esetleg a West Wing sorozat egyik legjobb jelenetét másoltad ide, kis módosítással?
...szabadon engedjük a lelkünk mélyén lakozó pici grammarnáci mellett lakozó még kisebb spellingnácit, és lendületből eltöröljük a magyar gémerek körében 99,9 százalékos penetrációval futó tévhitet Peter Molyneux nevének kiejtéséről.Te hogy ejted? Franciásan, mi,…..
Véé 2010.12.02 21:23:05
@pipboy2000: Szerintem simán Örkárt.
Nagy a csend a tervezett, majd többször, többek által megfúrt úgynevezett budai fonódó villamoshálózat körül. Gyanúsan nagy... Egyébként már eleve elég blaszfémikusra sikeredett a hivatalos elnevezés "budai fonódó villamoshálózat-fejlesztés". Hiszen mindössze…..
Véé 2010.12.02 09:55:16
@Fantomász: És ezen kívül annyi kellene még, hogy ne járja körbe Pestet a vonat lépésben, hanem mondjuk 15-20 perc alatt legyen a Nyugatiban.
Véé 2010.12.02 09:56:55
@Iustizmord: Dehogy fontolnád meg, akkor az őrzött, ingyenes parkolót meg a mitbánoménmit hiányolnád, az autósok már csak ilyenek, főleg aki kiköltözött vidékre aztán panaszkodik hogy be kell járni a városba.
Véé 2010.12.02 10:08:55
@gozos: Alapjában van elcseszve ez a város, évtizedekkel van elmaradva a közlekedésfejlesztés. Láttam régen egy villamosos dokufilmet, valamikor az 50-es évek elején 18. kerület, villamos konkrétan a pusztában ment, kukoricatáblában. Mára teljesen betelepült az a rész, és pont fordítva állunk: nem hogy előre lenne fejlesztve, a város növekedését sem tudtuk lekövetni. És kb. azóta, hogy a metrókat nyomatják. A 2-es metró építése óta a felszínen csak az 1-es villamost fejlesztették, meg talán dél-budát.
Majd egy évvel ezelőtt budapesti fiatalok bemutatták, hogyan lehet átkelni egy forgalmas kereszteződésen lépcsőzés nélkül. A Blahán, papírlámpákkal rendezett akció olyan mély nyomot hagyott a forgalomszervezőkben, hogy már át is alakították a Kálvin teret gyalogosbaráttá. A…..
Véé 2010.09.17 10:13:32
@Shopping: A J.A. úton egyébként is folyamatos dugó volt, a vámház krt-on meg nem hiszem hogy 50 parkoló autó (amiből 30 helyi nyugdíjasé, 15 meg ott dolgozó irodistáé) máshol parkolása miatt ellehetetlenülnének az üzletek.
Subba Heti egy belefér! 2010.09.08 11:31:28
Bár még csak kedd van, máris kijelenthető, hogy a hét legkínosabb beszélgetése hangzott el a mai reggeli Mokkában, amiben Tvrtko vendége Mogács Dániel, a Kétfarkú Kutyapárt Erzsébetvárosi polgármester-jelöltje volt. Az, hogy a viccpártnak nagyon rosszat tesz Magocs Dániel, már…..
Véé 2010.08.31 13:05:53
IDDQD Szerdai retro: Civilization 2010.08.25 09:00:00
Sid Meierről már volt szó a retrorovatban a Pirates! okán – és valószínűleg emlegetjük még majd néhányszor a mestert –, de mesterművéről, a Civilizationről nem esett még szó (pedig jó régen megszavaztátok). Persze kicsit önkényes mesterműnek kikiáltani egyetlen…..