Regisztráció Blogot indítok
Adatok
F-anatiX

102 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1920-as trianoni szerződést (és következményeit) csaknem a teljes ország dermedt bénultsággal nézte. Voltak azonban, akiket hazaszeretetük tettekre sarkalt. A „Rongyos Gárda” hőseinek (és az Ágfalvi csatának) köszönhetjük, hogy Nyugat-Magyarország jelentős része magyar maradhatott, és magyar…..
Az őszi Tanúhegyek teljesítménytúrán szinte borítékolni lehet a zord novemberi időjárást: hol köd, hol eső… néha akár hó is előfordul. Mégis tömegeket vonz évről évre, akik november utolsó szombatján nekivágnak egy, kettő – vagy akár hat hegycsúcs meghódításának is. Idén új rendezői gárdával és…..
Csodaszép, hangulatos őszi túra a mindig változatos Lővérekben. Sopron és környéke ismét remek lehetőséget nyújtott egy igazi feltöltődésre. Változatos erdők, késő őszi…..
Írottkő 70 teljesítménytúra! Igen! Jubileumi, harmincadik rendezés, aminek tiszteletére ismét lehetőséget kaptunk. Méghozzá méltón és nagyszerűen, ünnepi alkalomhoz illően.…..
A Szarvas 27 teljesítménytúra nem az ország legismertebb vidékeire kalauzol. Viszonylag rövid, és kevés „ötcsillagos” látnivalót kínál.A Szarvas 27 TT csodálatosan szép túra.…..
Őszi Balaton, megunhatatlanul. Hiszen olyan pompázatos és visszahívogató! Ráadásul egy túrában elképesztően sok változatosság beleszerkesztve: igazi esszenciája ennek a környéknek. A Felsőörsi nyolcas kínálatából teljesítettem a Felsőörs 50 nevű kihívást – különleges módon.Felsőörsi nyolcas, nyolc…..
Balaton-felvidék duplán, nappal és éjjel! Rövid távokon, de más-más jelleggel. Különféle tájakon és célokkal, de a környék mindig ad újabb benyomásokat és…..
Rossz idő nincs; túrázáshoz semmiképpen! Főleg ha egy rövid távú teljesítménytúráról van szó. A Somlói BORangolás pedig bizton nevezhető annak a maga tizenöt…..
Remek hangulat és gyönyörű tájak, sok-sok kihívás és változatos kalandok. A Magas-Bakony teljesítménytúra ötven kilométerén ezekben mind részesülhettünk. Kiváló rendezéssel és ellátással gondoskodtak arról, hogy a lényegre fókuszálhassunk: a természetjárás örömére.Bakonybél ezer éves! Mi mással…..
Balatoni nyár, megint újratöltve. Itt minden teljesítménytúra sokadszorra is remek élmény, hangulat és felfedezés. Megunhatatlan, igen! A hegyek és kilátók, a völgyek és patakok, a falvak és városok… és persze ami mindezeket összekapcsolja: a Balaton.Harmadik rendezés, harmadszorra is ott leszek –…..
Könnyed lazulás vagy akár pörgős futam… a rövid távú teljesítménytúrák többféle igényt is képesek kielégíteni. Ezúttal ez utóbbit választottam –…..
Vadregényes Öreg Bakony – túrázók paradicsoma! Hatalmas hegyek és emelkedők, de szelíd völgyek és csörgedező patakok is. Pompás erdők hűvöse, de a júliusi hőség még…..
Családi kirándulás vagy tempós teljesítménytúra? Esetleg terepfutás? A Bodajk – Gaja-völgyi városnapi esemény szemmel láthatóan bizonyította, hogy bármelyik kategóriában…..
Balatoni nyár – de nem a vízparton. Vagy mégis? A Felvidék lenyűgöző táj, és egészen más és más arcát képes mutatni pár kilométernyi távolságok megtétele után is. Hegyek és gerincek, erdők és völgyek, sok-sok kilátó – és igen: mindig ott a víztükör is! Kit ne ejtene rabul? Balaton 50: negyedszázados…..
Varázslatos Balaton-felvidék: Tapolcai-medence a Tanúhegyekkel, és persze a – szintén különleges hangulatú – Káli-medence. Mindkettőt egyszerre, körbe-körbe, alaposan és részletesen. Különlegesen színvonalas rendezéssel, ellátással… ez a Tanúhegyek 100 teljesítménytúra!Tavaly egyszeri és utolsó…..
Kellemes vasárnapi kirándulás az Őrség és a Vendvidék szegletében: ez volt a Hársas-tó 20 teljesítménytúra. Érintetlen, ritkán járt tájak, pompás idő, laza…..
Húsz órányi folyamatos és aktív jelenlét a természetben. Húsz órányi élmények és emlékek, a zöld ezernyi árnyalata, milliónyi madár, az éjszaka varázsa……..
Kőről kőre a Kőszegi-hegységben: egészen szépen rímel, és igazság is van benne bőven. Hiszen akad itt számos kő: kicsi és nagy, híres vagy kevésbé ismert egyaránt. Egy maratoni…..
Mi mindenre jó egy teljesítménytúra? „Csak csupán” gyönyörködés a természetben, meg mozgás, sport, kikapcsolódás? Vagy képes gyógyítani is? A Honvéd maraton 42 TT…..
Hármashatártól hármashatárig három országon át: röviden ez a Vendvidék maraton 42 TT mottója, ami szépen össze is foglalja a lényeget. Magyarország legnyugatibb csücskéből indulva…..
Őrállók földjén, dimbes-dombos szereken és völgyekben, szoknyás haranglábak, kaszálók és pajták között barangolhatott, aki kipróbálta az Őrség…..
Nemhogy nyárias melegben, de kifejezetten hőségben zajlott az idei Káli tényleg 60 teljesítménytúra – ami aztán alaposan fel is adta a leckét mindannyiunknak. A lenyűgöző tájak, csodás…..
XADCHOICES IDENTIFIEDIsmétlés a tudás atyja? A Déli-Bakony legmagasabb pontját, az antennákkal tűzdelt Kab-hegyet vettük célba, és – akárcsak három hete az Írott-kő esetében – az…..
Bérc. Ennyit elég mondani teljesítménytúrázó körökben, és mindenki tudja, miről van szó. Nem ez a „leg”: vannak jóval hosszabb túrák, szintesebbek és nehezebbek is. Mégis…..
Akasztják a hóhért! Életemben először kipróbáltam, milyen is a „túlsó térfél”. A szombathelyi Borostyánkő Egyesület tagjaként alaposan kivehettem a részem egy…..