Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomiki

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március 9-én tárgyalja, rákövetkező nap pedig már szavaz is az Európa Parlament az abortuszhoz való jogot támogató állásfoglalásról. A tervezetet már másodszor próbálják elfogadtatni, a kritikusok közösségi szintű kampányt indítottak azért, ne lehessen…..
tomiki 2015.03.08 17:08:55
Azt az érvelést nem értem (vagyis nem tudom elfogadni), hogy az abortusz a nő döntése, mert az ő testéről vagy akár egészségéről van szó. Ez egy hamis kisajátítás. Elveszi egyrészt a magzat jogait, sőt, a férfiét is. Hiszen, akármennyire is próbálkozik a "tudomány", egyelőre nem tud egy nő a férfi nélkül reprodukálódni (a két férfi, két nő és hasonló kombinációkról nem is beszélve). Miért dönthetne akkor egy nő egyedül arról, hogy egy tőle tulajdonképpen független emberi lény élhet-e vagy sem? Ez logikai bukfenc.

Azok az érvelések sem állják meg a helyüket, hogy pl. mit tegyen egy megerőszakolt nő. Ugyanis egy gonosz tett (erőszak) megoldása sosem lehet egy másik gonosz tett (abortusz=gyilkosság). Ez a két dolog - erőszak áldozata lettem illetve nemkívánt terhesség - két külön "probléma", amik között bár van ok-okozati összefüggés, mégis külön kell őket kezelni/megoldani. Különben - leegyszerűsítve - visszatérünk az őskorba: egy nálam erősebb ember/állat rosszat okozott nekem, de mivel rajta nem tudok bosszút állni, rosszat teszek én is inkább egy nálam gyengébbnek. Nehéz lenne egy magzatnál gyengébb, védtelenebb lényt találni, hiszen pl. még egy szúnyog is tud védekezni az ellen, hogy lecsapjam: el tud/próbál repülni. A vákuum és a kanál ellen hova szaladjon az a szerencsétlen?

Az érvelés pedig, hogy a 4-12 hetes magzat éljen meg egyedül a méhen kívül: nos, kb. 70 évvel ezelőtt egy fejlett nyugat-európai ország irányítása pont ugyanezt képviselte: aki nem tud magáról gondoskodni, mert beteg, rokkant, hátrányos helyzetű, szellemileg sérült vagy éppen olyan szülők gyereke vagy magzatja, akik abban az időben ilyen vagy olyan okból nemkívánatosak voltak, az pusztuljon el. Itt az a kérdés, hogy ki számít önmagáról gondoskodni tudónak: pl. aki épphogy csak, de megél, vagy aki milliárdos vagyonra tesz szert?
Földrengés Magyarországon, háromszáz felett az euró, de a netre ragadt egyszeri polgár számára mégis a nap híre, hogy már nálunk is működik a Google Street View. Míg az átlag felhasználó vicces jeleneteket keresett, mi az autóink után kutattunk. A képek tanúsága szerint…..
Azon felül, hogy a Zugügyvéd is rosszízű ügyeskedésnek tartja a rokkantkártyával való visszaélést, semmiképp nem igényel olyan mérvű rendőri intézkedést, mint amit az alábbi levélben leírtak.Tisztelt Zugügyvéd!Kérdésem csupán annyi lenne, hogy milyen hosszú időtartamig,…..
Belsőség Hitted volna? 2011.06.25 08:00:00
Mivel én elsősorban az öreg Opelben utazom az út során, ezért Pista cserében ráült a mindenkor aktuális mobilnetünkre. És mivel a céges netbookon semmilyen wifi nem fut továbbra sem, ezért én nemigen látok semmit abból, ami megjelenik. Tegnap, az egyik tréleres Volvóban ülve…..
tomiki 2011.06.26 13:11:27
@Tevemadár: Szia Tevemadár!
Szerintem te néztél félre valamit :)
Amit belinkeltem, azon a 'hivatalos' hirdetésben az állt, hogy vasárnap lesz az esemény.
Viszont ha megnézed a legelső postot
belsoseg.blog.hu/2011/06/17/teljesen_beteg_otlet_meglatjuk
A közepe táján szombatra írják a jóemberek a dzsemborit :)
De mindegy, most indulok Rüsselsheimbe, remélem 2-kor már a két Opelnél leszel :)
Akkor most jöjjön a coming out, come-oljon a jöjjing out, egyáltalán: megtudják, miért lesz érdemes Totalcart olvasni jövő héten. Végig. Minden nap. Szigorúan el nem mozdulva a gép mellől. Nem véletlen, hogy a múlt héten megjelent egy poszt valami érméről, amin egy öreg Opel…..
tomiki 2011.06.17 23:10:55
Magyarországon sem ritka, de az Egyesült Államokban kifejezetten gyakori baleset, amikor a motoros elé szarvas vagy őz ugrik – az ilyen esetet nehéz esés nélkül megúszni, nem egy haláleset származott már ebből. Az videón normál sebességgel és lassítva is láthatjuk,…..
Különleges autók AG Excalibur 2010.07.11 10:16:00
A műszaki adatok nem állnak rendelkezésre (klikkelj a nagyobb képekért) ..
Belsőség Kati az úton - 2.rész 2010.03.03 17:10:00
Mint már korábban írtam, három óra alvás után idegeskedve, de időben kiértünk a testvéremmel a reptérre. Izgultam, kicsit azért is, nehogy nagyobbnak tartsák a csomagomat, mert akkor pótdíjat kell fizetnem, és feladnom, pedig csak kézipoggyászt akartam vinni. Szerencsére nem volt semmi gond. Amikor…..
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..