Regisztráció Blogot indítok
Adatok
indiscriminating power

0 bejegyzést írt és 223 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdvözlök mindenkit az "Új évben", amely minden reményünk szerint jobb lesz, mint az előző. Az első Napi érdekest láthatjátok ma és mostantól a vasárnap reggel is indulhat majd vele, mert e héttől a hét utolsó napjának nulla órájától lesznek kint a legnézettebb sorozatunk bejegyzései. Az online…..
indiscriminating power 2021.01.09 14:13:06
@gigabursch: Engedelmeddel javasolnék egy kísérletet. Biztosan van autód. Elmész, veszel egy megfelelő hosszúságú és vastagságú gégecsövet, egy tekercs ragszalagot, egy szemeteszsákot, teletankolod a kocsit. Beparkolsz egyállásos garázsba (ha nincs, bérelsz). Leszeded a katalizátort, a csonkra ráhúzod a gégecsövet, a ragszalaggal tömíted. Lehúzod az egyik ablakot annyira, hogy beférjen a gégecső (lógjon is be az utastérbe vagy fél métert), a megmaradt résbe betömöd az összegyűrt szemetest (nem kell precízkedni, elég nagyjából), a többi ablakot lehúzod egy fél centit. Beülsz (vihetsz ételt, vizet, kannát hugyozáshoz, olvasnivalót), elindítod a motort és alapjáraton hagyva megvárod az üzemanyag elfogyását. Ha a kísérlettel végeztél, én kifizetem neked az összes költség és a felhasznált időre számított óradíjad tízszeresét (leszármazottaid is részt vehetnek a kísérletben további szorzóért), és nagy nyilvánosság előtt hangoztatom a vészkorszak teljes hazugság voltát. Ugye nyilvánvaló, részedről mi a tét.

Egyébként kifogásaidra: triviális gépészeti feladat akár utólag olyan eszköz beszerelése, ami egy csappal kapcsolhatja, melyik csőbe menjen a kipufogógáz; az előző turnus lerakodása után némi fertőtlenítés és máris az a szag a domináns / aligha túl kényes egy koncentrációs tábor lakóinak orra / aki nem megy magától, azt felrakatják bikacsökös kápókkal; a kivégzőkamra nem kell légzáró legyen a működéshez. Meghagyom neked annak eldöntését, hogy ezeket az eléggé könnyen belátható ellenvetéseket nem tudás vagy nem akarás okán nem állítottad szembe meggyőződéseddel, miként annak kitalálását is, mit implikál egyik és másik.
indiscriminating power 2021.01.11 22:39:58
@MIG-31: Igen, de katalizátor nélkül korhűbb (meg mérgezőbb).

@gigabursch: Mellébeszélsz. Az előbb még a műszaki megoldhatóságot is kérdésesnek találtad. Az a kérdés vagy nem?
        2017. október 22. (origo)        1.  "A szexuális zaklatási botránnyal elveszítették kedvencüket a balliberálisok. "       2.  Marton László "közismerten hiperliberális ember"       3.  "24 évig igazgatta a Vígszínházat, Kádár János nyolcvanas éveitől kezdve egészen Bajnai Gordon…..
indiscriminating power 2017.10.24 07:58:30
@kisa: "amíg nem éltél át hasonló helyzetet, nőként, persze, addig könnyű kibickedni"

Ööö, itt ugye csak megbotlott a klaviatúrád?
indiscriminating power 2017.10.25 08:59:38
@kisa: "Miért botlott volna meg? Ez tipikusan az a szitu, amiről fogalma se lehet annak, aki nem élte át."

És a szexuális zaklatást átélők pontos megnevezése "nő"? Nem inkább "áldozat", esetleg "sértett"?

Rendkívüli jóindulatra vallott tőlem fogalmazási hibát feltételezni, nem pedig azt, hogy e csoport nehézségeinek ecsetelése során egy részhalmazának még a létezhetőségét is kizárod, éppen az általad kárhoztatott magatartást demonstálva.

Úgy tűnik, tévedtem.
Kedves Olvasók! A nyári szünet után az első Napi érdekest láthatjátok ma. Szokásunkhoz híven: ha vasárnap, akkor következzen a várt sorozat folytatása.  Az első nap az iskolában (Portugália, 1936)..
indiscriminating power 2017.09.13 03:51:11
@bioLarzen: @JTom: a "dashboardribbon" stringet tartalmazó elemeket kell letiltani.
         De, szabad. ..
indiscriminating power 2017.05.21 03:30:18
@/tmp: "Oszt ki dönti el, hogy ki a jó fiú? Te? Miért pont te? Miért nem mondjuk a Bayer?"

Bayer már eldönti, hogy mi a jó -csakafidesz- és mi aki ezt ellenzi -magyarpusztító gonosz-, a Fidesz és szavazótábora döntésével egyetértő egységben, tehát mindenki és bárki más -velük szemben mindenképpen- szintén eldöntheti.

Egyelőre úgy tűnik, az ellenzéki civilek szerint a megelőző néhány nap történéseinek nüanszain vitatkozni és/vagy azokon felbuzdulva súlytalan fenyegetéseket hangoztatni a jó, attól függően, hogy ők éppen plurális jogállamnak vagy fasiszta elnyomásnak látják a bűnszervezetben elkövetett államfogást. Nem meglepő:

részben mert kényelmes, szórakoztató és kockázatkerülő;

részben mert az érzékelt helyzetekben adekvát cselekvés - a jogállami módszerek alkalmazása a kiinduló, a közvetlen fizikai erőszaké a célfeltételek miatt - nem lehetséges;

részben mert a változást tevékenyen elősegíteni az EUnak sem igazán érdeke - a nyugati felének elrettentő példa, a keletinek villámhárító, olyan nagyon nincs szem előtt, a külföldi befektetések hozama kielégítő, a fejlesztesi támogatások elherdálása és a csökkenő versenyképességünk pedig a mi problémánk.

Az ellenzéki politikusok a csodás egyéni kormányváltó programjaik leple alatt ellenzéki politizálásra készülnek, mert sajnos még nem tisztult le eléggé a paletta - úgy érzik, túl sokan vannak.

Tehát nem elpusztítani akarják a Fidesz gólemét, hanem idővel megszerezni. Ha nem így lenne, átmeneti választási együttműködésre törekednének, kétharmadot igénylő minimalista rendszerváltó programmal, melynek implementálása után a közös kormányzással meg sem próbálkozva azonnal kiírnák az új választásokat.

Bár, talán túl optimista vagyok, és ehhez nincs elegendő-megfelelő emberanyag.

De akkor meg miről beszélünk?
1904. Cári katonai kórházvonat és ápolónői a szentpétervári pályaudvaron  ..
indiscriminating power 2017.02.21 04:47:28
@Sörömpőőr: Mikor Lincolnt egy ellenfele kétarcúsággal vádolta, ő így vágott vissza: Maga szerint ha lenne másik arcom, viselném ezt?
1906. Az 1500-as évben kihalt új-zélandi moa rekonstrukciója idején készített életkép az egykori futómadár vadászatáról. Valószínűleg a moa volt az első ember által kiirtott állatfaj. Legnagyobb példányai 3,6 méteresek voltak. A kisebb termetű moaféléket az 1800-as évek elejére sikerült kiirtani a…..
indiscriminating power 2016.12.06 04:44:04
@molnibalage: @Angol beteg: volt már valami (félre)javítás? A képen egy CH-46 Sea Knight látható.

@csentecsa: "Mennyivel volt rosszabb Hitler, mint Julius Ceasar?" Úgy kétezer évvel.

@bioLarzen: Megfigyelésem szerint itt a törzskommentelők egy része is (változatosan)... érdekes nézeteket vall, szóval nem lehet a címlapról beesők kártételének súlyossága pontosan ugyanolyan, mint ott ahol nem.
Folytatódik a Kirovok ismertetése, ezúttal a fegyverzettel és a tűzvezető rendszerekkel. Mivel a név kötelez ("techstory"), igyekeztem kiemelni néhány rendszer működésének érdekesebb elemeit, részleteit. Sajnos az orosz források ellentmondásai, a minden rendszerre jellemző számos elnevezés, valamint…..
       Houellebecq (akit egyébként valójában Thomasnak hívnak, de kitalálta, hogy olyan magánhangzó torlódás legyen az írói álnevében, hogy csak elrontani lehessen), Behódolás című regényében (ami egyébként nekem nagyon tetszett, de szerintem inkább szól egy…..
indiscriminating power 2015.09.07 20:39:36
@ámbátor: "A határok homokba húzott vonalak"

A törvények pedig papírra írt szavak. Ez elég messzire vezet.
Bochkor Gábor még februárban szólta le Kobajasi Kenicsiró hangmestert, hosszan kifejtve, hogy a karmesterség egy blöff, nyilván semmi értelme, hiszen a zenekar karmester nélkül is tud játszani, fölösleges egy bottal hadonászni előtte. Ráadásul Japánban sztárnak lenni nem egy nagy…..
indiscriminating power 2015.05.07 18:15:24
@Bruti:
"Ez egy vidám szórakoztató reggeli műsor akar lenni. Pont ilyen dolgok kellenek bele, hogy hallgatott legyen. A műsorvezetők privát véleménye ettől még lehet más, vagy legalábbis árnyaltabb, szóval tényleg megint sikerült vér komoly vitát csinálni a semmiből... "

Igazán üdítő a cinizmusod, csak hát nemigen tünteti fel Bochkort jobb színben az, hogy szerinted ő valójában talán nem ostoba, hanem opportunista faszkalap (jusson egy bőrdarab a zsidózó tökfejeknek is). Abban teljesen igazad van, hogy tárgyalt megszólalása (tőle megszokottan) kritikán aluli, de ez egy internetes felháborodás akar lenni, amihez az ilyen pont nagyon jól megy, a sikerrel pedig nem lehet vitatkozni...
Hk417 kolléga négy héttel ezelőtt számolt be a dán Nemzeti Gárdában szerzett első tapasztalatairól. Mivel a poszt szép látogatottságot tudhat a magáénak, s a kommentelés is elég élénk volt, na meg azért, mert sokan kértétek a folytatást, íme hk417 jelentésének második…..
indiscriminating power 2015.01.05 18:18:10
@Skorzeny: tiboru a bloghuról vitte el az általa írt tartalmat, mert valami konteós perfenyegetés (vagy nexuson keresztül leszólás?) miatt az értesítése nélkül beletöröltek a kérdéses posztba.
Generációm, a 40-55 éves korosztály ez. Mire mi oda jutottunk, nagyapáink Capitalyjából csak mutatóban volt meg egy-két példány, a mi meghatározó táblajátékunk a Gazdálkodj Okosan. És úgy néz ki, a játék mondanivalója a mai napig hat. Ennek a generációnak jó néhány tagja…..
indiscriminating power 2014.07.25 20:09:26
@Aromo a fékezhetetlen: Könnyen lehet, hogy nem erre utalt, de a "polgárosodó tudás" meglehetősen nagy veszteséget szenvedett az erősen polgárosodott zsidók kifosztása és halomra ölése során.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Citadella (The War Game) 1959

FYI a Monopoly design eredetije ezt kivánta népszerűsíteni:

en.wikipedia.org/wiki/Georgism
Mielőtt belevágnánk, először is szeretném megköszönni azt a rengeteg támogatást, amit a 4. rész kiposztolása után kaptam tőletek. Három olvasómtól is kaptam könyvajánlatot (mármint kölcsönadásra, nem úgy, mint J.K. Rowling :D), kettőtökkel találkoztam is, és annyi…..
indiscriminating power 2014.04.24 21:36:50
indiscriminating power 2014.05.07 00:47:22
Zuschlag: túl okos voltam. Gyurcsány jól tudta: fiktív rendezvényekre szerez pénzeket. Őt azért állították félre, mert túl okos volt. Zuschlag János, 2014. március 8...
indiscriminating power 2014.03.11 23:24:04
@sárospataki lány: 12 pont. Mit nyertem?

Talán nem tűnt fel, de labrys veled ellentétben ért is ahhoz, amiről írsz. Eleve ott tévedsz, hogy Hare PCL-jeit definitív eszközöknek nevezed, miközben deskriptívek, funkciójuk meglévő élet- és személyiségrajzi adatok alapján valószínűsíteni az adott személy antiszociális személyiségzavarát (ezért ennyire egyszerűek). A "pszichopaták" egyetlen valós lényegi vonása az empátia hiánya; mindenki mást a táj részének tekinteni.

Ez a GIFT (ld. "internetes pszichopata", troll) hibája, az anonimitás csak a tényleges társadalmi visszacsatolás (szankció) kikapcsolásával a tevékenység kockázatát minimalizálja, valódi kiváltója a célpont érzelmi visszacsatolás (empátia) bejáratott mechanizmusainak működését gátló személytelensége.

A "pszichopata" mindsetjét bárki tanulmányozhatja önmagán egy szinte tetszőlegesen kiválasztott (lehetőleg stratégiai) számítógépes játékban, ahol simán indít hódító háborút (civ), rombol le gettósodott lakónegyedet villák építéséhez (simcity), vet be nukleáris fegyvereket (c&c), áldoz fel civilizációja népességéből milliárdokat valami jobb bónuszért egy véletlen esemény során (galciv) vagy géppuskáz le embereket (random shooter). Nem számít, mert nem számítanak.

Ja, egyébként ha pszichopatára kellene tippelnem prominens politikusaink közül, pont Lázár Jánost mondanám.
indiscriminating power 2014.03.12 23:04:34
@sárospataki lány: "Te honnan tudod, hogy én mit tudok a PCL különböző verzióiról? Köszi."

Onnan, hogy leírtad.
 A kibővített változat.  Múljék el tőlem e keserű pohár!     Akárhányszor misszióba mentem, elköltöttem egy halom pénzt egy külföldi internetes militaryboltban, hogy megvásároljam a szükséges felszerelésemet. A gyakorlóruhámat a hazai militaryboltokban…..
indiscriminating power 2014.03.12 22:59:50
@pushup: "large reserves ready for fast call-up and plenty of defensive weapons -- in particular portable missile systems"
Elképesztő dolog történt a napokban, de mintha ennek súlyát nem érzékelné a média vagy a keresztény közösség: az ENSZ felszólította a Szentszéket, hogy többek között bírálja fölül tanítását a fogamzásgátlás és a terhességmegszakítás témakörében. A legnagyobb…..
indiscriminating power 2014.02.09 03:18:54
@maxval a gondolkodó birca: "Az ENSZ nem illetékes ilyen kérdésekben, véleménye persze lehet, de az lényegtelen."

Pontosan, és ugyanez igaz a Katolikus Egyházra is.
indiscriminating power 2014.02.09 03:21:22
@Fulek: "akit megkeresztelnek a katolikus egyházban, annak, azt az elvet kell követni"

Nem kell. Csak ha akarja.

"az említett témában mindegy, mert emberi jogon is gyilkosság marad az abortusz, és ebben nem csal a keresztények egyeznek meg, hanem minden vallás..."

Na és?
indiscriminating power 2014.02.09 04:45:17
@J.László: "Ma már azt sem tudjuk, hogy hívják az ENSZ főnökét"

Főtitkárnak hívják, a neve pedig Ban Ki-Mun.

"Vajon hol lesznek a liberálisok 2000 év múlva?"

Halottak lesznek, ahogyan te is.
Egy 19 éves srác legyen szíves hivatalos dokumentumokkal bizonyítani, hogy valószínűleg sosem látott dédnagyapja mit csinált 70 évvel ezelőtt. Ha nem tudja, akkor nyilván náci volt. "Egyetlen kérésem van mindenkihez. Tegye fel a kérdést magának, hogy hol voltak, mit csináltak,…..
indiscriminating power 2014.01.29 02:19:58
@babarczyeszter:

"@Veridicus76: én nem vetem meg en bloc a magyarokat, mert hülyeségnek tartom az ilyesmit.

Azt ugye nem vitatjuk, hogy a zsidókat deportálták? Viszont a magyarokat nem?

(...) ezért kértem mindenkit, hogy vegye elő az emlékeit, illetve amit a családjáról tud, és élen is jártam ebben, megjegyezvén, hogy kibombázott nagyszüleim részben zsidólakásokban élték túl a háborút, majd a háború után is zsidólakást kaptak."

Nem akarok belefolyni a sok idióta beszélgetésébe, bár örömmel láttam, hogy volt azért néhány értelmes komment, viszont ez a terminológia igen érdekes: a "zsidó" és a "magyar" diszjunkt csoportnak tartása már nem kirekesztő, vagy újabban büszke kirekesztővé váltál? Illetve az első idézett mondatból mintha hiányozna a "és mert miért vetném meg magam" megjegyzés.

Sajnálatos, hogy ez "a magyarok" (értsd nem cigány, nem zsidó magyarok) kifejezés a szélsőjobb szótárából a libsi értelmiségébe is átkerült. Vagy, intellektuális integritásuk fokát tekintve nevezzük őket inkább "értelmiség"-nek.
indiscriminating power 2014.01.29 02:21:40
@indiscriminating power:
Ja igen, a zsidólakásozás is elég furcsa, a labanc meg kisbetű.
Ha már az előző 3 poszt a gőzturbinákkal foglalkozott, ennek szellemében folytatnám a legkedvesebb hajóimmal foglalkozó sorozatot, méghozzá a XIX. század végének egyik legkülönösebb hajójával, amelynél (az ideális férfihez hasonlóan) valóban nem a méret volt a lényeg, hanem…..
Geekblog Elysium 2013.08.14 22:43:06
Neill Blomkamp ott rontotta el, hogy a District 9-t merészre, formabontóra, elgondolkodtatóra csinálta meg, és ezután nem csoda, ha egy közönséges akciófilm csalódásként verdesi a biztosítékot az író-rendező rajongóinál. Márpedig kár szépíteni, az Elysium egy közönséges…..
indiscriminating power 2013.08.23 14:35:47
tampi 2012.01.08 19:51:00
        „ - Igaza van – suttogta. – Itt a segítség: tanulja meg, miről szól az élet. Üljön le, és figyelje a gyerekeit.”                                   …..
indiscriminating power 2013.08.21 13:49:56
Már elég régen csináljuk itt a Furdancs Blogon a "Hét műtárgya" sorozatot, és a legfontosabb munkaeszközökről még egy szót sem ejtettünk. Pótoljuk is gyorsan ezt a mulasztást, már csak azért is, mert nyaralási szezon van, és ez az eszköz azért – bár vitathatatlanul munkaeszköz - egy tóparti nyaralás…..
indiscriminating power 2013.08.02 07:12:09
"»Ba, baa, baaaa, aahhh« nyögdécselt egy feltűnően izgató testű szlovén lány, miközben egy középkorú német házaspárral félreérthetelen szexpózban gabalyodott össze és mindeközben felajzott fiúja a kezét szorítva leste az aktusban résztvevők arckifejezését. Néhány…..
Bejárta a világot a napokban az a videó, melyen egy fiatal riporter saját halálát örökítette meg. A hétvégi, ötvennél is több halálos áldozattal járó kairói események alatt rögzített képsor a legnézettebb videóvá vált a témában, különböző feltöltött verzióit több…..
indiscriminating power 2013.07.12 07:32:20
@Gerilgfx: @sparklie: @DeToXXX:

Valami húszmillóan követelték az előrehozott választásokat. És a most tiltakozók nem éppen kisangyalok: www.youtube.com/watch?v=ITUcSzYKdSo