Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gige

1 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bata Elek 1918. július 27-én született Somogyjádon, Bata István és Bognár Erzsébet gyermekeként. 1937-ben a csurgói református gimnázium ifjúsági elnöke. 1938-ban beiratkozott a Budapesti Református Theológiai Akadémiára. 1940-ben A Soli Deo Gloria Református Diákszövetség alsós fiú…..
 Gige községben 1920-ig zsinagóga állt a falu geometriai közepén, aztán elbontották és malom, községháza lett belőle. Teljesen elfelejtjük, vagy lehetőségeinkhez mérten visszahozzuk multunk egy alig ismert szeletét?Sokáig nem sikerült megtudnom semmit a gigei…..
A CsigaHÁZ csigalépcsőjén üldögélve Haraszti Zsuzsával beszélgettünk, akit csaknem egy évtizedig személyes barátság fűzött Weöres Sándorhoz és Károlyi Amyhoz, amelyről személyes hangvételű visszaemlékezést írt a család barátjaként és segítőjeként. Festéssel, rajzolással is foglalkozott, több mint…..
Kőmíves József 1894. június 1-én született Somogyjádon, Kőmíves József és Haracsi Rozália gyermekeként. 1894. június 7-én keresztelte Nagy Albert lelkész, keresztszülei: Györék Mózes és Györék Lídia polgárok voltak. Az I. világháborúban népfelkelőként szolgált a Császári és Királyi 44. gyalogezred,…..
Cikksorozatunk első részében magyar ipar lemaradását vizsgáljuk meg a 60-80-as évek műszaki cikkei kapcsán...
Gige 2019.01.31 09:05:06
@eßemfaßom meg áll: 40 éves a Minimatunk, most is működik. Mosógépszerelők: Nehogy lecseréljétek egyszerűen javítható! A mostaniak jó ha 5 évet mennek, nem javíthatóak ( pl. csapágy stb. fontosabb alkatelemek esetében).
Itt futok SUUNTO Elementum Terra 2015.07.21 19:13:26
A SUUNTO nem GPS képes óráinak csúcsán egyértelműen az Elementum sorozat áll, két fő típussal, rengeteg szín variációban. A két típus a Terra és az Aqua. Előbbiről lesz most szó. Mi ez? Az Elementum sorozat nem outdoor használatra lett kitalálva, bár vannak ABC funkciói.…..
Szocske szerint nem egyéni pech, hanem gyíkemberes összeesküvés előre megfontolt selejtraktár-ürítés áll a folyton bekrepáló akciós izzói mögött. Másnál is nyúvad a benzikúton vett LED-es OSRAM? Szia Homár! A MOL-töltőállomásokon nagyszabású OSRAM matricagyűjtő…..
Kőmíves József 1867. szeptember 1-én született Látrányban, Kőmíves János és Balogh Katalin gyermekeként. 1867. szeptember 3-án keresztelték ugyanitt. Foglalkozása: Földműves 1. felesége: Varjú Katalin (1866-1892, Varjú József-Torma Katalin), 1891. november 19-én kötöttek házasságot Somogyjádon,…..
  Forrás: Kovácsné Balogh Renáta: " A régi gyógyszertár: Nelli nénivel"..
Elértünk egy olyan időszakhoz, amikor már mindenből létezik "okos". Ebben a blog bejegyzésben egy okosórát fogok bemutatni, természetesen a kínai piacról. Mitől lehet okos egy óra?  Mit kellene tudnia egy órának a pontos idő megjelenítésén kívül? Még sok más hasonló kérdést tehetnénk fel ezzel…..
Tévére vetíteni netes tartalmat nem olyan nagy újdonság, jómagam is évekig űztem ezt a műfajt, ám az általam alkalmazott kábeles megoldás több korláttal is járt. Főként azzal, hogy csupán egy eszköz volt alkalmas erre, ráadásul a nappaliban elég bénán nézett ki a mindenen…..
Egy apró, kecses, meztelen nőt ábrázoló aranyszobrocskát találtak egy dániai lelőhelyen. Különös módon ez már az ötödik aranyszobrocska, ami a környéken előkerül.   Bornholm szigetén az utóbbi években meglepő tárgyakra leltek. A legújabb egy kecsesen hátrahajló,…..
NapiApp MinDig TV 2013.05.27 16:00:00
A digitális átállásról már mindenki hallott, hiszen végre halad valamerre ez a folyamat, és jobb minőségben élvezhetjük a kedvenc TV műsorainkat. Csodálkoztam is, hogy interneten nehezen, vagy sehogy sem lehet élvezni legalább a közszolgálati  csatornákat, vagy ha mégis…..
Gige 2013.06.05 20:49:31
Mostanában többször ért a meglepetés: felnőtt, huszonsok éves, olykor már harminchoz közeli ismerőseim nem tudták, hogy újonnan kapott/vett/örökölt mechanikus óráikat naponta fel kell húzni. "Öregem, ez egy szar, állandóan megáll. Nézd, most megrázom, megy egy kicsit,…..
Ausztráliában és Új-Zélandon súlyos a szarkahelyzet. Egy ausztrál felmérés szerint a férfi lakosság 90 és a nők 72 százalékát érte már élete folyamán legalább egyszer madártámadás. A szarkák a kerékpáros-forgalom növekedésével új szokásokat is felvettek:…..
Gige 2012.09.29 09:39:45
@dr. Közbiztonság Szilárd: szadisták kiméljenek! :)
Gige 2012.09.29 09:42:16
@govegan: nem gondolom, mivel madár riasztásra általában elég ha az alany a ragadozó madár kontúrjait felismeri.......
  (A MúzeumCafé folyóirat októberi lapszámába írt cikk teljes változata)   Nagybajom felé autózunk Belső-Somogyban. A Balatontól délre eső völgyekben álmos falvak követik egymást, az utcákon alig látni mozgást. A reggeli fővárosból kiszakadva nagyon más miliőbe…..