Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sz.Cs.

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Index belelapozott a világ legnépszerűbb útikönyve, a Lonely Planet legfrissebb budapesti kötetébe, melyből kiderül, hogy a magyar busongó népség, amellett kínosan udvarias, és szereti az állatokat, viszont Budapestre látogatni érdemes: Tegyük fel, hogy Ön külföldi, aki…..
Az évad eddigi legbetegebb és egyben legjobb drámáját ismét egy kábelcsatorna hozta, a Showtime innentől kezdve hivatalosan is az egyik kedvencem lett, még talán a Dead Like Me cancelt is megbocsátom nekik ha Dexter marad még legalább egy évadig. Dexter ugyanis egy sorozatgyilkos. Van…..
A Mars Volta egy érdekes nevű zenekar, és először akkor tűnt fel nekem, amikor kijött a második albumuk, a Frances the Mute, és mindenhol belebotlottam ebbe a furcsa borítóba. Bármennyire is érdekelt, nem jutottam ennél beljebb, és meg is feledkeztem róluk, egészen mostanáig. Most…..
Amellett, hogy A Metamor Szent Könyve rettentően szövevényes regény, farkasemberekkel, rókanőkkel, drogozó orosz titkos ügynökökkel, olajbiznisszel és buddhista bölcseletekkel, nem kell bután néznünk, ha egy bulin valami tudálékos Pelevin-szakértővel akadnánk…..
Kezdjük az esti ajánlót az m1 Bestseller című műsorával, ezen a héten Arthur Phillips a vendég, aki a kilencvenes éveket nálunk töltötte, és itt szerzett élményeit megírva máris eséllyel pályázhat állítólag a legújabb amerikai próza mestere címre. Böcsülettel megvallom,…..
Sokat tanakodtam azon, hogy a metálosok egyik kedvenc zenekara munkásságának melyik darabját vegyem fel a tökéletes lemezek közé, de a pénzfeldobás ördöge nem kedvezett a Ride the Lightningnak, remélem megbocsátja nekem ezt a nyájas olvasóközönség. A Metallica nálam addig volt…..
comment:com L-qurtuk, 56, tinik 2006.09.28 17:34:00
Legnagyobb sajnálatomra nem maradt mára normális focimeccs, a Catania-Messina meccset jó szívvel senkinek nem ajánlom. Maradjunk tehát a filmek, sorozatok, és a pornó vonalán. Az 1956-os emlékév jegyében az m1 újabb rókabőrt húz le a témáról, emlékeztek már Amerikába…..
Sz.Cs. 2006.09.28 23:27:31
Vojnovics könyve a jellegzetes cím ellenére sem scifi. Már csak azért sem, mert az író rühelli a scifit, és tényleg sosem vágyott időutazásra, de amikor egy müncheni reizebüró kínálatában rátalál egy időutazásos ajánlatra, mégiscsak hajlandó beleugrani a meggondolatlan…..
Sz.Cs. 2006.09.28 18:25:29
A 9/11 kapcsán ismét előkapták a szaxonfonos-gyakornokokat szopató amerikai ex-elnököt, és elkezdték baszogatni olyanokkal, hogy miért nem tett meg mindent Bin Laden elfogása érdekében, és így tovább. A mi miniszterelnökünktől is kérdeztek meredeket a CNN riporterei, de GyF…..
Csáp Géza Az alkohol evangéliuma 2006.09.26 10:12:00
Ismét kezünkbe vehetjük a XX. század második felének legnagyobb hatású orosz könyvét, amit a kilencvenes években annyiszor kellett kölcsönadnom, hogy vagy három-négy példányban tűnt el csak tőlem. Pedig én csak úgy szőrmentén kedveltem a Moszkva-Petuskit, nem úgy, mint azok,…..
Igazából biztos voltam benne, hogy nem fogom végigolvasni. Már a címlap is dögletes, W. Bush, amerikai zászló, pisztoly, Fehér Ház, hát köszönöm, de én az ilyen Elnök Emberei című propagandagiccsektől eddig is sikeresen megkíméltem magam. Aztán mégis végigolvastam. Egy csomó…..
Neil Young a hatvanas évek egyik nagy forradalmára, tiltakozott, tüntetett a rendszer ellen minden szinten és eszközzel - de közben jó kis muzsikát is csinált mellé a Crazy Horse nevű kísérőzenekarával. A nemrég megjelent Living With War című anyagon az Őrült Ló már nem…..
Milyen zene szóljon a huligánok mp3-lejátszójában? Milyen számokat hallgassunk, ha rohamrendőrökkel szeretnénk összecsapni, illetve utána a mentőautóban? Keressük a tökéletes playlistet. Bodycount – Bodycount's in da House Kitűnő szám a melegítésre, a rendőrszirénák…..
Sz.Cs. 2006.09.19 16:02:53
comment:com Olga vs. Tarlós 2006.09.15 18:35:00
Bár az MTV szájtja mást mond, a többi műsormagazin szerint lesz ma nyolckor Dob + basszus, úgyhogy beajánlom, mert a köztévében úgyse lehet bízni. Fél 11-kor kezdődik a Kultúrház egyiptomi körútja, amit nem említenék, ha a szokásos piramisnézegetős turistafilm lenne, de nem…..
Csonkítás nélkül közöljük a Magyar Távirati Iroda hírét, mert mindig örülünk, amikor jó dolgok történnek a világban: Elton John befejezte az ellenségeskedést popsztártársával, a szintén brit George Michaellel, és ünnepélyesen kinyilatkoztatta, hogy "rendben…..
Sz.Cs. 2006.09.15 16:42:26
Sz.Cs. 2006.09.15 18:03:55
Az Internet és a műholdak által kicsire összerántott világban kihalni látszott a tradicionális, nemes internacionalizmus, de ez a hír megmelengette a szívemet. Most ért véget a Költők Huszonhatodik Világkongresszusa Ulánbátorban – ami ráadásul sportriporteri fordulattal…..
Tóth Krisztina Vonalkódjáról, és Csaplár Vilmos Igazságos Kádár Jánosáról már amúgy is akartunk írni, pláne, hogy mint minden lelkiismeretes hazafinak, nekünk is szívügyünk a Kádári világ helyrerakása, ami nemcsak kötelesség, de izgalmas memória-munka, értelmezési…..
Georges Simenon, a belga író és életművész egyike volt azoknak, akik kitalálták a krimi műfaját. 1931-ben jelent meg az első Maigret-regény, és 1972-ig hetvenöt látott napvilágot. A párizsi nagyvilági művész- és filozófuskörökbe is bejáratos Simenon egy korai marketingakció…..
Sz.Cs. 2006.08.28 03:05:01
Csáp Géza 54000 Ft/karakter 2006.08.18 15:00:00
A műfordító magányos állat, dúsan könyvespolcozott ketrecében hónapszámra veri a klaviatúrát, néha az ablakban elszív egy cigit és arra gondol, mihez kezd majd azzal a több százezer forinttal, amit az elkészített fordításért kapni fog. Tengerpart? Új cipő? Egyetlen drága…..
Két nagyszerű hírről számolhatunk be Önöknek, illusztrálva, hogy a Sziget után is van élet, történnek izgalmas dolgok: hamarosan, nyolc év után új lemezt ad ki az Omega, és három év után az Iron Maiden is új albummal jelentkezik. Izgatottan várjuk, addig is tisztogatjuk a…..
A nyáron elhunyt Osztovits Levente helyére, aki 16 éven át vezette az egyik legnagyobb múltú, és legpatinásabb magyar könyvkiadót, most Barna Imre műfordítót nevezte ki Matyi Dezső, az Európát nemrégiben felvásárló Alexandra Könyvkiadó tulajdonosa. Barna Imrét a legjobb magyar…..
Csáp Géza Vanda-körök 2006.07.03 10:30:25
Egészen eddig csak nyugati írók regényeit olvasgatva fogalmazódott meg bennünk az a szörnyű gyanú, hogy az illető szeminárium keretében tanulta a prózaírást, és éppen aktuális regénye valójában egy szemináriumi dolgozat (lásd: Dan Brown). Böszörményi Zoltán, noha…..
Sz.Cs. 2006.07.28 21:38:57
Itt olvasható egy interjú a regényíró Böszörményivel: www.kakukk.ro/content/view/1116/29/
Ízelítőként: "Szerintem, a Vandával különlegeset alkottam. Ilyen még nem volt a magyar irodalomban."

A magyar irodalomban szerintem sem volt még ilyen, mert régebb tudták, hogy az ehhez hasonló könyveknek hol a helye.