Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Derango

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az "Ősz pechvogelje" címre eséllyel pályázhat Zsuzsa, aki egy lidérces esti teszkózós konzumroham végeredményeként hivatalosan tolvajnak lett minősítve egy olyan ügyben, amiben a világért sem döntőbíróskodnánk, de amiről annyi minimálisan elmondható, hogy nem…..
Derango 2009.11.24 19:33:24
Sziasztok!
Az egyik fővárosi tesco biz. osztályán dolgozom, nem bizt. őrként, de ez lényegtelen is.
Szóval nekem úgy tűnik itt mindkét fél hibás az esetben, ha azt nézem, hogy a vagyonőr tényleg úgy cselekedett, ahogyan azt Zsuzsa írta.
Az eljárás a következő lenne: ha az őr látja, hogy nem fizettek ki egy terméket, akkor megvárja, hogy átmenjen a vásárló az áruvédelmi kapun, ha az nem jelez, akkor blokkellenőrzést kell tartania, ha nem szerepel rajta a termék, akkor jöhet a kérdés, hogy ez miért nincs kifizetve.
Ha a barátnő jelezte, hogy ő tette a kosárba és elfelejtette a szalagra rakni (ez bárkivel előfordulhat), és felajánlja, hogy kifizeti, akkor ezzel a történet véget is érhetett volna.
Itt az őr hibázott, viszont Zsuzsa, ha jogszerűtlennek érezted az eljárást, miért nem hívtál rendőrt? Főleg annak fényében, hogy még ügyvéddel is konzultáltál. A "jegyzőkönyv fénymásolata" elég vicces, mivel a jk. 3 példányos, indigós, aminek az egyik példánya az ügyfelet illeti meg, azt kizártnak tartom, hogy a vagyonőr ezzel nincs tisztában! Az meg a másik, hogy egy jk. nem 5 mondatos, hanem 2 oldalas és kb. 20 pontot kell rajta kitölteni.
Egy fővárosi teszkóban napi szinten 10-15 elfogás van, szóval furának tartom, hogy az őr nincs tisztában azzal, hogy mi a jogszerű eljárás, persze ettől még hibázhatott, mindenki hibázhat. Viszont elég sok csúsztatást érzek a panaszos részéről is.
Lényeg: ha jogszerűtlennek érzi bárki is az eljárást, rendőrt kell hívni. Ebben az esetben valószínű, hogy mindkét fél hibázott. A rendőrség elkéri a videó felvételt és igazságot tesz. Ha ezt a kedves ügyvéd ismerős nem említette Neked, akkor ott is érzek némi sántítást a sztoriban.
A "kihallgató szobában" kép-és hangfelvétel is készül, szóval ha akarod, könnyen bizonyíthatod a jogszerűtlen eljárást.
Köszönöm a szót.