Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Contaxg

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B-oldal Ákos, a zeneőrült 2014.08.04 13:24:35
Az Akvárium Klubban találkoztunk Ákossal, azzal a céllal, hogy megtudjuk, neki hogyan kapcsolódnak különböző zenékhez egyes emlékek, melyek azok a dalok, amelyekről beugrik egy-egy korszak, élmény, van-e olyan zene, amit évekig keresett azt követően, hogy először hallotta. Még júliusban írtunk…..
A bevezető árú MusicStreamer II-vel szerzett tapasztalatok után nyilván volt bennem várakozás a magasabban árazott készülék iránt. A mindenkiben élő Kíváncsi Fáncsi afelé irányult, hogy mit tudhat a nagy testvérként aposztrofált MusicStreamer II+ ahhoz képest, amit az…..
A mai nap mérföldkő. Végleg leszámoltam azzal az ortodox hifista nézetemmel, miszerint a számítógépen tárolt zenét (jellemzően FLAC) nem lehet méltó minőségben megszólaltatni, legalábbis egy bérből és fizetésből élő polgárnak.* A formátumháború vége Miközben a…..
Contaxg 2012.04.17 13:48:29
@minimalismo: Nálam egy D-Link 7 portos HUB dolgozik kiváló eredménnyel, de létezik speciális USB tápegység is ilyen feladatra. ( www.squeeze-upgrade.com/linear-power-supply-music-streamer-p-1660.html )

@Swinn: Ezen az áron ( de inkább olcsóbban) létezik Music Streamer II+, ami egy jelentős lépés sok szempontból. De ez sem egyértelmű, mert sok rendszerben (az egyértelmű előnyök ellenére) összeségében jobban szerepel az MSII mint a +-os kiadás.
Contaxg 2012.04.17 16:32:40
Erre a részletre ma hívta fel a figyelmemet egy úriember:
www.whathifi.com/review/hrt-music-streamer-ii
"Sure, if you've got multiple sources that need converting, something like the Cambridge Audio DacMagic might serve you better, but if you're after a USB-only DAC, this is a great buy."
Contaxg 2012.04.18 21:22:07
@kapujanincs: A Vaunix ismereteim szerint precíz eszköz, de kapcsolóüzemű tápegység van benne.
Múlt héten írtam itt a blogon arról, hogy az iStyle-tól kapott szörnyeteg MacBook Prókat kipróbálva arra a következtetésre jutottam, hogy négy mag nem oldja meg az én problémáimat: rátettem az elérhető leggyorsabb Apple-laptopra a rendszerem, de nem tűnt el a strandlabda,…..
Szerintem a kényelemérzet fokozására a legalkalmasabb eszköz egy tévé. Ültem én már 7-es BMW és S Mercedes hátsó ülésén (persze csak mint átmenetileg megtűrt, csorgó nyálú pária), és tök jó volt, hogy mindenféle gombokat lehetett nyomogatni, akadt, amelyik elkezdte fűteni…..
A "hol lehet jó kávét inni Budapesten/az országban" mindig hálás vitatéma. Vitaindítónak hadd mondjam el, Málnuska barátnőmmel pendülök egy húron e kérdésben. Ő lehúzott jópár évet a hazai vendéglátásban, és közösen gondoljuk úgy, a jó fekete levesért irány…..
Contaxg 2011.01.10 17:41:40
@lora.s: A párom a munkában Nespressot iszik, de valamiért reggelenként az én bíbelődős Caffe Latte készítményem az igazi. De ha én nem, akkor Ő készíti el magának mert ez megtanulható és nincs benne semmi ördöngösség. Ár/minőség mutatója pedig verhetetlen.
A valaki nem hiszi, hogy drága a podos kávé akkor nézzen rá a Youtube-on azon videókra ahol az amerikai és olasz tulajok, hogy töltögetik újra a Nespresso podokat házilag. :)
A CES kiállításon a Samsung bejelentette egy csak wifis Galaxy Tab érkezését. Az új gép az első negyedévben jelenik meg az USA-ban és 500 dollár alatt várható az ára...
Steve Jobs azt állítja, hihetetlen sikereket értek el a multitouch terén, éppen ezért jövő év elején a Macekre is elhozzák az tapizás által kínált örömöket. A Mac OS X Lion, vagy akárhogy nevezik majd, új ficsörei ezek szerint erre koncentrálnak majd. Én meg erre azt mondom,…..
Ez ugyan nem egy világgarancia, amit a Maceknél megszokhattunk, mégis óriási lépés: míg eddig csak az érvényesíthette a garanciát, aki a lakóhelyének megfelelő országban vásárolta meg a telefont, mostantól EU-s nyomásra bővülnek a lehetőségeink. Brüsszeli bejelentés szerint…..
Bevallom, a tegnapelőtti keynote-on a HDR-es 4.1 bejelentésének örültem a legjobban, hiszen nagyon várom már az új digitális fényképezőgépemet (iPhone 4 inside), tekintve hogy a mostani gépem már épp tönkremenőben van, és már nem veszek újat, mivel az iPhone 4 minősége nekem…..
Elérkezett tehát az első - és talán egyetlen - szeptemberi szerda, a nagy bejelentések napja. Az Apple Music Eventet szokásunknak megfelelően élőben közvetítjük, én Budapestről, a fotelemből, Csaba pedig Londonból, az ottani Apple főhadiszállásáról, ahol közvetlenül az…..
i-Doki megmondja-sorozatunkban már szerepelt ez a kérdés: szakértőnk havonta egyszer tanácsokat ad a különböző Apple-termékek karbantartásával kapcsolatban, és legutóbb épp az iPhone hibajelenségeit ismertette. Ekkor merült fel, hogy mi a teendő, ha vízbe ejtjük a mobilt, és…..
Már tegnap este letáborozott egy félőrült Dallasban, hogy nehogy lekésse a június 24-i iPhone 4 premiert. Igen, az még hat nap. Tegnaptól számítva hét. Addig sátorban lakik a csávó. A video elején úgy tűnt, hogy egy igazi kis Tarantinóval van dolgunk, de aztán a beszédből…..
Contaxg 2010.06.18 22:43:58
@bicskeib: "Annyira azért nem hülye a krapek..."

.... és a második eladott iPhone is rögtön az övé lehet! :IO
Ázsiában, pontosabban Kínában, még pontosabban Hongkongban semmi jele annak, hogy az iPadek forgalmazása még nem indult meg a térségben. Már a különleges státuszú államba tartó repülőn feltűnt, hogy több utas is az Apple tabletjével játszadozik, a városba érve viszont egyből…..
Contaxg 2010.06.04 16:34:50
@Csaba's blog: Szerintem nem!
ARANY SZABÁLY IDEGENBEN!
Egyik kéz ( pl. a bal) fogdos mindent: kilincset, gombot, amit akarsz, a másik kéz (pl. a jobb) pedig csak a személyes részeket... :)
És soha nem ülünk sehol semmire csak az otthoni sajátra. Ne tudd meg micsoda kéj egy Touch vagy Macbook társaságában beülni a saját birtokra pár hét után!! :))
Contaxg 2010.06.04 16:37:26
@Contaxg: Arany szabály=aranyszabály
Vannak még csodák, az Apple elfogadta az Opera Minit, vagyis a szupergyors böngésző megjelenhet az Apple telefonján. Ez azért is meglepő, mert korábban simán dobott vissza böngészőt az Apple azért, mert ugyanazt a funkciót látja el, mint a Safari.Egy korábbi videóból láthattuk,…..
Ezt állítják a fejlesztők, akik már el is küldték az Opera Mini alkalmazást az AppStore-ba, ami nagy valószínűséggel le fog morzsolódni az engedélyezési eljáráson. Lássuk, mit nem fogunk látni soha a telefonon: A videón egyébként elvileg két iPhone 3GS-t láthatunk Edge…..
Contaxg 2010.03.24 18:40:39
@azAttis: Biz'Isten úgy láttom, hogy az első de még talán a második hivatkozásnál is a kék vonal nem futott végig, de szerintem nem túl fontos kérdés ez.
Az Ipod Touch egy "MIFI" nevű eszközzel lazán tud mobilos hálózaton nyomulni, mivel ez egy wireless router. Sőt ez a páros (Touch+Mifi) a Three angol mobilszolgáltatónál párban előfizethető! Nagyon korrekt! :))