Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csurtus

451 bejegyzést írt és 1736 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ide kattintva már rendelhető, illetve 2013. november elsejétől kapható a Libri és az Alexandra-hálózat nagyobb egységeiben. A bolti ár 2940.- forint, amiből a kiadó oldalán rendelve 20% kedvezményt kapsz. Ha igyekszel a rendeléssel, már október 25-én a kezedbe lehet! Részleteket a…..
Azért elég nagy lehet a baj, hogy ha a miniszterelnöknek még karácsony előtt muszáj interjút adnia Hajdú Péternek. Pedig nagy a rohanás, ott a költségvetés, a felsőoktatás átalakítása, a közüzemi díjak ellen harc, meg a diáktüntetések. És valakinek el kell menni még négy…..
csurtus 2012.12.24 18:00:05
@kulalak:

Szerintem PhD-képzés csak olyan felsőoktatási intézményben lehetséges, ahol van alap- és masterképzés is.
csurtus 2012.12.24 18:11:59
@szabóZ:

Na tessék, erről beszéltem.

Kellemes karácsonyt amúgy mindenkinek, megmelegedett a töltött káposzta.
Médiafika Pina a Duna Tévén 2012.04.28 17:19:00
Van benne? Mutatják? Közelről? Van, sőt egyes mozikban nyomták 3D-ben is. Egyszer durrantott már nagyot non-fiction kategóriában Wim Wenders, a Buena Vista Social Club Oscar-jelölt dokumentumfilm lett, és elnyerte az Európa Filmdíjat is. Sikerült dupláznia Wendersnek (mi nem jött…..
csurtus 2012.04.29 20:35:43
@BéLóg:

"Egy híres autómárkának meg Spanyolhonban gyűlt meg a baja a márkanévvel (már nem tudom mi volt az), de itt egyszerű átkeresztelés segített."

Közkeletű városi legenda, és a Chevy Nova volt a főszereplője (no va - spanyolul annyit tesz, hogy "nem megy").

A cáfolatról bővebben itt:

spanish.about.com/cs/culture/a/chevy_nova.htm
A Magyar Narancs mai számában olvasható interjú tanúsága szerint Jáksó László szerint semmi baj nincs a Marslakókkal, amit pont annyian néznek, amennyire számítottak. Neki legyen mondva, a sorozat az m1 átlagát csak úgy hozza, ha abba beleszámítjuk a vasárnap hajnali vallási…..
csurtus 2012.04.26 18:13:28
@vok jenci:

És tényleg úgy ismerjük a fideszes fiúkat, mint akik (a szerződések szentségét tiszteletben tartva) szemrebbenés nélkül helybenhagyták a kétmilliárdos szoclib-Jáksó alkut, s eszük ágában sem volt visszamenőlegesen keresztre feszíteni az umbulda résztvevőit.

Nájsz.
Kedves barátaink! Itt jobboldalt a felső sarokban egy donate gombot láthattok, amelynek megnyomásával a PayPal rendszeren keresztül (vagy bankkártyásan) mostantól pénzben is kifejezhetitek lájkolásotokat a Kajablog irányába. Nincs minimális összeg, és természetesen mindez…..
Kedves barátaink! Itt jobboldalt egy donate gombot láthattok, amelynek megnyomásával a PayPal rendszeren keresztül (vagy bankkártyásan) mostantól pénzben is kifejezhetitek lájkolásotokat az új Csurtusblog irányába. Nincs minimális összeg, és természetesen mindez abszolút…..
A bukaresti Köztársaság Házáról (KH) szóló első posztunk (melyben az előzményeket, illetve a külcsínt mutattuk be) elég komoly olvasottságra tett szert, aminek természetesen nagyon örültünk. Folytassuk tehát a világ legnehezebb épületének bemutatását egy belső sétával…..
Annak ellenére, hogy mi, magyarok imádjuk a legeket, ha találomra megkérdeznénk 100 honfitársunkat, hogy melyik európai fővárosba látogatna el a legszívesebben, komoly fogadást mernék kötni arra, hogy Románia fővárosa egyik válaszban sem szerepelne.  A posztot - teljes…..
Közel két hónappal ezelőtt, amikor a nevezetes Foucault-féle ingáról írtunk egy természettudományos ismeretterjesztő posztot, belengettük annak a lehetőségét, hogy előbb-utóbb magáról az épületről is ejtünk pár keresetlen szót, ahol az ominózus inga lengett (és…..
  A madeirai utak 90%-a jó minőségű aszfaltburkolattal rendelkezik - persze nekik könnyű, mert sem a fagynak, sem az extrém hőségnek nem kell ellenállniuk. A domborzat miatt tíz méternél hosszabb vízszintes út mindössze két helyen van a szigeten.  A posztot - teljes…..
A portugálok ismét meglepetéssel szolgáltak, mintegy bizonyítva, hogy mennyire urbánus népség. Azt vettük észre ugyanis, hogy a vasárnapi piknikezés során, amikor az egész nagycsalád (minimum 8-10 ember) kivonul a zöldbe pihenni, nos, ilyenkor sem mennek 6-8 méternél messzebbre az…..
Azt, hogy a madeiraiaknak van humorérzékük, az alábbi fotónál mi sem bizonyíthatja ékesebben.A tábla, illetve a hozzá tartozó szálloda az alább már említett fennsíkon található, ahol a fonnyadt kétszikűeken kívül nincs más növény, az állatvilágot pedig pár kósza gyík…..
Még májusban írtunk a budapesti Il Basilico olasz étteremről, összességében negatívat: a salátát, a profiterolt és a fura számlát kifogásoltuk. Mint kiderült, ezzel nem vagyunk egyedül - és ami az egészben a legjobb, az étterem sem hagyta annyiban. A vendégeket gyépéseknek, az…..
Minden héten végignézem az egész Internetet, mit mondanak az emberek a Flattr-ről. Szerencsére többnyire pozitív a "visszajelzés", de vannak, akik baromságnak tartják. Mindkét oldalon megvan azonban, hogy nem értik, vagy részleteiben nem értik hogyan működik a Flattr. Pont…..
- Nem tudom, hogy az MTI-nél vagy az indexnél ülnek analfabéták, de annyira nem is érdekes. Vajon tudják, hol van Abbisz-Abeba? Gondolom el kell menni a halál faszáig és ott felszállni a semmibe tartó 203-as buszra. Addisz-Abebát meg rajtuk kívül mindenki ismeri.- Ezeknek mondjuk…..
csurtus 2011.08.03 17:30:00
@SchA:

Gondolom azért, hogy ha nem robbant fel és megtalálja valaki, vigye haza a gyerekeknek, hogy legyen mibe pakolják az úszócuccokat, amikor mennek a strandra.
Ha már madeirai szesz, nem hagyhatjuk ki a caninha-t, a cukornád-pálinkát, ami a poncha alapanyaga. Ez gyakorlatilag igazi rum, a 40-52 fokos vertikumban. A piacokon lehet natúr cukornádat is venni, amit el lehet rágcsálni (nagyon rostos és tényleg édes). Az üvegbe néha egy darabka…..
Úgy emlékszem, Csuri evett banános kardhalat és nagyon ízlett neki. A helyi banán is megérdemel egy kitérőt: itt Európában a férfiarasznyi vagy annál is nagyobb, testes dél-amerikaiakhoz szoktunk, amelyek jótékony gázfelhőben, mindenféle kemikáliával dúsan megspékelve heteken…..
Kedves Olvasók, újítás következik, tessék figyelmezni! Most szavazni lehet arról, mit szeretnél olvasni! Tiboru kolléga felvetette valamikor, hogy legyen demokratikusabb berendezkedés a szexcsatákon is (akárcsak a konteón), most tehát tartunk egy próbaszavazást a következő poszt…..
Olvasóink tudhatják, hogy nem esünk zavarba, ha evés-ivásról van szó, és éhezni-szomjazni sem szoktunk. Baszkföldön azonban az evésért, bizonyos értelemben, meg kell dolgozni. Szóval nem egyszerű, véreim, nem egyszerű! De azért megoldható :)   A posztot - teljes…..
csurtus 2011.02.27 20:16:55
@安徳拉希:

Kemény a nicked; a barátaid hogy szólítanak?!

:-)
Egyik olvasónk az elmúlt napokban Londonban járt, s az ottani Metro újságban egy érdekes apróhirdetésre lett figyelmes. Nem volt rest és megörökítette számunkra.Egészen véletlenül semmiféle konkrét célunk nincs ezzel a poszttal, csak úgy eszünkbe jutott, hogy vajon mikor fogunk…..
csurtus 2011.02.26 20:21:36
@taser:

Hej, de szépek ezek a történetek... És milyen jó, hogy Pirézia olyan kurva messze van tőlünk!
csurtus 2011.02.26 20:30:14
@Mr. Hilter:

A piréz kétbetűs is hirdetett jó pár évvel ezelőtt az egyik ottani gazdasági hetilapban, valahogy így: ha még nem töltötte be a 35-öt, szereti az intellektuális kihívást, nyelveket beszél, felsőfokú végzettséggel és értékelő-elemzői vénával rendelkezik, piackutatással foglalkozó cég szívesen látja munkatársai sorába, ha megfelel a további feltételeknek.

További feltételek: telefonszám.

Ismerős brahiból felhívta őket, majd elment a felvételi beszélgetésnek nevezett izére, de amikor a poligráfos már a második órája izzadt rajta, hogy értelmezze a "fogyasztott már kábítószert?" kérdésre adott "igen, fiatalabb koromban bulikon néha el-elszívtam egy-egy dzsointot!" válaszát, felkelt és eljött :-)))
Érdekes (és bevallom: számomra egy kicsit értelmezhetetlen) hírre bukkantam az Inforádió honlapján. Segítsetek nekem megérteni, mi a lófaszt jelenthet, mert azt, amit első blikkre sugall, akkora hülyeségnek tartom, hogy csak úgy dübörög. Először is álljon itt az a bekezdés…..
csurtus 2011.01.22 13:18:50
@brutuska:

"...a Magyar köztársaság határőrsége."

Ilyen már két éve nincs. Ők a Magyar Köztársaság Rendőrsége :-)

És azt mondod, hogy régóta folyik ez a kilométeróra-felírás és üzemanyagszint-ellenőrzés?
csurtus 2011.01.22 20:12:06
@Tűzfal:

Majd gyorsan bepótolom :-)
Subba Gyógyító kép! 2011.01.21 15:09:00
Nézd Marikát! Amennyiben szabad akaratból és teljes hittel elfogadod, hogy Mennyei Atyánk gyógyító energiája Marika közvetítésével gyógyítja testedet – lelkedet – szellemedet, vetítsd ki Marikát magad mellé, vagy elé, naponta 3 x 5-30 percig /érezni fogod,…..
csurtus 2011.01.22 12:22:43
@igazságos:

Ingyé'?
csurtus 2011.01.22 13:23:13
@keramia53-1:

Bocs, de nem értem: nagyanyád kit küldött a földre egy ütéssel és nagyapád kit vert véresre? A távgyógyító Marikát?
csurtus 2011.01.22 13:32:20
@keramia53-1:

Ha jól értem: a máskülönben roppant békés faterod agyba-főbe verte a saját szüleit (esetleg - ha az anyai nagyszüleid voltak - az anyósát és apósát), mert neked (egy öt éves kissrácnak) a Bibliából olvastak fel és imádkozni tanítottak?

Kemény.
Ahogyan azt a Maximint felvezető posztban írtam, ebben a kisvárosban áll az a székesegyház, melynek altemplomában található a Mária Magdolna (a továbbiakban: MM) földi maradványait befogadó szarkofág. Nem akarom most a sokak által vitatott (és majdnem ilyen sokak által vallott)…..
csurtus 2011.01.03 12:10:20
@Gloria Mundi:

Hm, ez a könyv izgalmasnak tűnik, köszi a tippet!
csurtus 2011.01.04 10:15:29
@21 hónap:

Apszis az, de ha ezt írom, azzal arra kényszerítem az olvasók egy részét, hogy guglizzanak :-)

Ami pedig a túraszervezést illeti, mi benne lennénk; világéletünkben arról álmodoztunk, hogy főállásban utazhassunk!
csurtus 2011.01.05 23:17:44
@vén betyár:

Köszönjük, noha a lenines hasonlatnál egy kicsit elbizonytalanodtunk :-)

Ezek szerint jártál Grúziában is?

Csak mert oda (is) nagyon szeretnénk elmenni...
A kezembe akadt egy régesrégen ajándékba kapott svájci bicska (éppen a nyúl torkát vágtam el), innen az ötlet, hogy egy gyors poszt keretein belül terjesszek egy kis ismeretet. Reméljük, hogy a mostani húsvéti ünnepekre nagyon sok fiúgyerek, apa, férj, nagyapa, homo-, hetero-,…..
csurtus 2010.08.28 13:11:09
@Titus Pullo Urbino:

Köszönöm!

És ha akár csak egyetlen bicska is továbbszáll a következő generációra, már megérte a cikk!
csurtus 2011.01.05 23:15:03
@elevenhs:

Női kommentből egy bicskás posztnál sose elég :-)

Úgyhogy külön köszönjük a hozzászólást, a bicskádért meg külön riszpekt neked!

Megírásra érdemes magyar márkát meg majd keresünk :-)