Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dani5555

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző rendszer közlekedésbiztonsági filmecskéi a nosztalgia kimeríthetetlen forrásai, de ez az 1978-as darab, amit a youtube-on találtam, különösen megfogott. Ugyan hároméves koromból nincsenek konkrét emlékeim, inkább csak benyomásaim, de körülbelül így rémlik fel kiskorom Budapestje: ezek az…..
dani5555 2020.06.14 20:51:36
@nyelv-ész: Egy időben egyirányú volt befelé. 2002-ben szereztem a jogsit, akkor még fennállt az az állapot, hogy a kifele tartó villamos az úttest mellett haladt, a befele tartó az úttest bal szélén, leszállás az úttestre volt. Ugyanaz a kockakő volt még akkor is ott, ami a snitten is látszik. A háttérben látszódnak is a vasúti felsővezetéktartó oszlopok.
1992-ben óriási tömeg kísérte figyelemmel, ahogy az első Astra felhajtott a Közlekedési Múzeum rámpáján Ez most nem after party, hanem before party lesz, kezdte múlt csütörtökön beszédét Kovács Tamás, az Opel Hungary ügyvezetője, és ebből a felütésből is jól látszik,…..
Ilyen se sűrűn van, hogy személyautóval valaki kamiont szorítson le az útról, majd kérdőre vonja, hogy egyáltalán mit keres ott. Aztán visszanyalt a fagyi. Csaba péntek délutáni kárörvendős története alant. Elég sok történet szól a bunkó kamionsofőrökről, álljon itt egy…..
dani5555 2010.04.30 17:16:53
@akárki lehetek:-): _ng_ korábban már idézte a KRESZ szabályt, amely szerint az össztömeg számít, és nem a megengedett össztömeg, tehát a kamionos teljesen szabályos volt! Az más kérdés, hogy hogyan ellenőrzi az ösztömeget a rendőr.
Szombat reggeli update: érdemes elolvasni az Indóház beszámolóját arról, hogy ugyanezt a helyzetet hogy kezelik az osztrákok. Hááááát, kár volt Francit Szarajevóba küldeni, az biztos! A fél Európa légiforgalmát megbénító izlandi vulkánkitörés lehetőséget teremt az…..
dani5555 2010.04.18 09:04:45
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: "Tehát a DB sem puszira és szépenmosolygásra tette bele a magyar menetrendet hanem azért mert fizettek neki. "

Magyarországi belföldi menetrendet meg tudok nézni pl. az osztrák, a cseh és a svájci vasutak honlapján is. Nekik is fizet a MÁV?

@Csokis: Ismeri a közvetlen vonatot is, csak az a kereső a beállított indulási (vagy érkezési) idő körül keres, tehát ha az egész naposra kíváncsi vagy, akkor a találati listában meg kell nézni a korábbi/későbbi vonatokat is.
Róbert egy alapos beszámolót küldött nekünk és a MÁV-nak a 70-es vonalról, csak a szokásos, késés, kiszámíthatatlan közlekedés, rossz tájékoztatás, vagyis a tájékoztatás tökéletes hiánya... Ja és még mindig a Nyugatiról van szó:)  Sziasztok, Alább egy kis…..
dani5555 2010.02.15 22:05:07
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: Szerintem, eléggé egyértelmű oka van annak, hogy miért jelent meg most ennyi poszt a 70-es vonalról. 2000 szeptemberétől 2009 júliusáig rendszeresen használtam, majd öt hónap szünet után, január eleje óta ismételten használom. Korábban egész tűrhető volt, öt percnél több késés ritka volt (ennél több késés esetén tájékoztatás "természetesen" semmi), január eleje óta viszont egyetlen egyszer sikerült olyan vonaton utaznom, ami pontos volt. Nyilván e miatt a hirtelen minőségi romlás miatt keletkezik ennyi poszt.
Továbbá, hogy legyen egy kis pozitívum is. Nagyon örülök annak, hogy eltűntek a vonalról a régi, kézi ajtónyitású, huzatos, fűtéssel alig rendelkező személykocsik.
2010 mondjuk ki bátran, nem a MÁV illetve a Nyugati éve eddig. Folyamatos havazás, késések, katasztofális utastájékoztatás. Az utasoknak, és főként a munkáltatóknak nagyon elegük van az állandó késéből, pontatlanságból. Legyen már következménye annak, hogy a karbantartások…..
Úrvezető Újabb vegyesfelvágott 2010.02.05 13:07:56
Azt mondják, mostanság örülni kell, ha annyi a dolog, hogy magunkra sincs időnk, úgyhogy tulajdonképpen nekem most boldognak kell(ene) lennem. Egyszerűen képtelen voltam egyenként szerkeszteni, és posztolni a klippeket - állandóan rohanni kell valahova. Az elmúlt pár nap…..
dani5555 2010.02.08 10:40:56
@Qkac: A második esettel kapcsolatban. Véleményem szerint buszsávban csak menetrend szerinti busz közlekedhet, ez a túristabusz, gondolom, nem az volt.
Az én ismereteim szerint is lehet csatlakozó jegyet venni a BEB mellé. Nem értem, hogy a jegyvágó miért szőrözött olvasónk barátnőjével. Kedves vasutas, kalauz olvasók, ha tévesek az ismereteim, illetve olvasónk ismeretei, kérlek korrigáljatok. Kedves Szerkesztő! Egy…..
Remélem mindenkinek kellemesen telt a Karácsony. Nekem sikerült szépen megfáznom, úgyhogy bejgli mellé hagymatea és neocickány ment, de jelentem sikerült kikupálnom magam és ismét itt vagyok. Nagyon sok levelet kaptam és ígérem, hamarosan publikálni is fogom őket.  Rögtön…..
dani5555 2009.12.29 13:24:23
@Peti817172M: "Meg esetleg nem ártana ésszerűsíteni az útvonalakat, és a Szob felől bejövő vonatokat a Nyugatiba vinni."

Azzal szerintem az a probléma, hogyha jössz Prága felől és tovább akarsz utazni egy másik nemzetközi vonattal (pl: Románia vagy Szerbia felé), akkor el kell metrózni a Nyugatiból a Keletibe.
 Olvasónk a zseniális új menetrend miatt fakadt ki. Egyszerűen lehetetlenség vonattal, busszal normális időben eljutni Bábonymegyerre. A vonat a pálya állapota miatt nem tud 25 km/h-nál gyorsabban haladni. Nem csodálkoznék, ha jövőre a megszüntetendő vonalak listájára…..
dani5555 2009.12.12 08:27:38
@Kopi3.14: Véleményed szerint 19:21 (pár perc híján fél nyolc!) hat óra körül van? Főleg, ha az ember munkából megy hazafelé.
dani5555 2009.12.12 08:28:21
@Kopi3.14: Valóban, ez esetben további 47 percet várhat a csatlakozásra.
dani5555 2009.12.13 10:59:29
“Bazz, akkor írd oda mikor akarod a dolgot elkövetni.”
Leírta, szerintem te vagy az egyetlen, aki nem bírta értelmezni: “Budapest-Siófok új menetrend is elég negatív… … vasárnap semmilyen módon nem tudok hazajutni. Páros óra 56-kor érnek le a vonatok Siófokra,…” Teljesen egyértelmű, hogy mikor miről beszél. Csak az nem érti, aki kötekedni akar, vagy lehazugozni a levélírót.
“Írtam is értelmes időtöltési lehetőséget.”
Egy kérdésre válaszolj! Te munka után minden nap(!) egy óra hosszan vásárolsz, majd azt elcipeled az állomásra, onnan vonatozol vele, majd hazacipeled? Na, ugye… Ennyire értelmes lehetőség.
“Nézd meg a mentrendet, vannak lehetőségek, nem csak páros óra 56-ra érkezni.”
Vagy te nézd meg a menetrendet! Nem tűnik fel, hogy az 56-kor érkező vonatokhoz a “legjobb” a csatlakozás? A többihez csak rosszabb. A levélírónak nem az érkezési időponttal van a baja, hanem azzal, hogy mindenképpen sokat kell várnia.
“Ez a te hibád, hogy nem tájékozódtál megfelelően.”
Bagoly mondja verébnek…
“Egyébként várom az opciókat, hol lehetne keresztet beiktatni a kedves utas igényeinek kielégítéséért.”
Ez nem az utas dolga! Nyilvánvaló, hogy a munkaidő végén a városból kifelé nagyobb a forgalom, tehát kifele kéne menni a vonatoknak, a városba érkező vonatok másodrendűek. Ennek megfelelően kellett volna a menetrendet elkészíteni.
Mostanra világossá vált, a Hónig Péter miniszter és Antali Károly kormánybiztos által beígért, az adófizetőknek tízmilliárdokat spóroló közösségi közlekedési reform helyett csupán buta és sunyi rombolás lesz: majdnem ezer kilométeren leállnak a személyszállító vonatok…..
dani5555 2009.12.09 12:14:37
@erminavet: Vácra jártam középiskolába (nem azon a vonalon), annak idején arról a vonatról Vácon általában annyi ember szállt le, hogy egy kezemen meg bírtam számolni öket (nem is volt három kocsis a vonat). Ezek szerint megnött a forgalom az utóbbi években.
Mint eddig mindig, Tornado86 most is olyan kijelentéseket tett a lenti levelében, amitől kerekedett a szemem és továbbra is közveszélyesnek tartom a közlekedésről való gondolkodását. Amit leír, kb. olyan, mint amikor valaki azzal érvel a biztonsági öv ellen, hogy van olyan, amikor…..
tudja, mi ez?ült még ilyenben?vezette is?:-)A hétvégén az Alle-ban melletünk parkolt ez a szépség - korához képest igen jó, bár nem kifogástalan állapotban -, és ismét rá kellett döbbennem, mennyire megöregedtem. Miközben nézegetem, odajön egy másik srác, akit csak pár…..
December 13-ától 29 és fél vonalszakaszon leállítják a vasúti személyszállítást, de Bajára mindennap jár majd InterCity, több vonalon pedig új szolgáltatásként a távolsági forgalmat kényelmesebbé tevő InterRégió vonatok közlekednek. Akkortól lép életbe ugyanis a MÁV…..
dani5555 2009.11.29 16:13:43
@BKV figyelő: Az egyik a téli, a másik a nyári menetrend szerint közlekedik.
dani5555 2009.11.29 16:16:53
@dani5555: Pontosítok: Mind a kettőhöz oda van írva, hogy melyik napokon közlekedik.