Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rrc122

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon várjuk már a Húsvéti Ünnepeket, ezért már ideje volt megcsinálnunk a húsvéti sonka tesztet. 12 országosan kapható füstölt, nyers combsonkát vakteszteltünk. Nem tagadjuk, a teszt után előkerült a torma, a főtt tojás és a foszlós kalács is, de csak azért, hogy ne menjen kárba a kifőzött sonka.…..
Tegye fel a kezét, aki várta már az új év első Napi érdekes posztját! Letehetitek, én is kíváncsian vártam, mit dob majd a gép. Hát íme itt van, és ezzel kívánunk Nektek és minden kedves olvasónknak, támogatónknak, követőnknek Boldog Új Évet! Az idei évben nagyon szeretnénk már újra élő előadásokat…..
rrc122 2022.01.10 14:45:52
@gigabursch: Lehet, hogy tulzottan a 'kiralynore' koncentralnal ... :)
Magyarok számára a 907-es év volt az első, amikor honvédő háborút kellett folytatni. Idevágtattunk a nagy keleti sztyeppékről ebbe a keresztény tengerbe, és a kor akkori uralkodói kifejezett ellenséget láttak bennünk. ..
rrc122 2019.05.30 10:54:53
@Fülig José:

Ja. Merseburgnál és Augsburgnál önmagunk függesztettük fel részvételünket a kalandozásokban ... :)
Idáig 9 párt támogatja, hogy a Néppárt vegyen búcsút a Fidesztől, már a CDU-CSU is megingott.  Weber szerint nagyon gyorsan döntést hoznak a magyar EPP-tagság ügyében, de jó volna, ha Orbán megkövetné Webert. Az európai konzervatívok akár már március 20-án, egyszerű többséggel megszabadulhatnak a…..
rrc122 2019.03.03 13:48:06
@Tangooo: Ugyan! Nem lesz ebből semmi.
Majd húzzák az időt, hogy a választások utánra kerüljön a döntés, vagy szavaznak ugyan de minden marad a régiben.

Csak arra jó az egész cirkusz, hogy kifogja a szelet az EPP elleni kampányolásból miszerint semmit nem tesz a FideSS és O1G ellen., vagyis elfogadja - esetleg támogatja - azt.

Ugyan az az eljárás amit a 7-es cikkely elindításával játszottak. Abból is mi lett? Hová haladt?

Politika ez a legrosszabb fajtából. Weber-nek az a célja, hogy elnök legyen. Ezt nagyban támogatja a FideSS képviselők szavazata. Minden mást figyelmen kívül lehet hagyni.

Az egésznek akkor lenne igazából jelentősége ha úgy vetődne fel, hogy vagy a FideSS vagy a kilenc párt távozik az EPP-ből.
Addig csak színjáték az egész.
rrc122 2019.03.03 13:52:01
@Tangooo:
Magyarország felelőssége nem elhanyagolható abban, hogy O1G kilencedik éve páváskodik az EU-ban. Ilyen szempontból jogos Weber megjegyzése.

A másik oldalról meg ők fogadták be a brancsba, ők tudják kidobni onnan ha nem megfelelően viselkedik.Ez meg az ő felelősségük.

Szóval egyik oldal sem makulátlan. (Így kár is ilyesmit egymás szemére hányni.)
Still Though Elsétálás joga 2018.07.22 11:01:20
A „devizahitelesek”, mint pók hálójába vergődő rovarok nem találják a menekülés útját abból a hálóból, amit a rossz döntések miatt a bankok, végrehajtók és nem utolsósorban a kormányok fontak az ingatlanaik, így családjuk köré is. Elmúlt hetek híre, hogy Horvátországban, semmisnek mondta ki a…..
Nem akarok se demagóg lenni, se képmutató. Nem sajnálom a képviselők fizetését, és nem hazudom azt, hogy én nem szavaznám meg a saját béremelésemet. Biztos vannak olyan jó emberek, akik nem tennék meg ezt, de én (ahogy a többség sem) nem közéjük tartozom. Viszont amit a magyar ellenzék csinál, az…..
rrc122 2018.07.16 09:16:11
@ulpius66: Rakd oda mellé a részvételi adatokat is. Abból kiderül.
Nincs köztünk nagy-jelenet, könny sóhaj és egyebek Ezt súgom csak teneked, drágám! Pá, kis aranyom pá ...  Vajon tényleg kirúgják Szájerné Handó Tündét? Ha esetleg valaki lemaradt volna róla: még szerdán szúrta ki az Index az Országos Bírói Tanács (OBT) aznapi üléséről készült összefoglalót,…..
Még mindig azt harsogják mindenhol, hogy az összefogás, az egy, és csakis egy erős ellenzéki tömörülés győzheti le a Fideszt. Ez még két okból mindig nem így van, és valami más kell a Fidesz legyőzéséhez. A baloldali megújuláson túl...
1890-es évek. Nasszer Aldin perzsa sah (Naser al-Din Shah) két háremhölgye, Teherán..
rrc122 2018.05.08 09:21:29
@Guszty:
Hátha a németek annyira megrökönyödnek, hogy kivonulnak az országból. :D

Mondjuk a valószínűsége elég csekély volt ...
Bumeráng A tehetetlenség kora 2018.05.07 02:40:16
"The enemy is povertyAnd the wall keeps out the enemyAnd we build the wall to keep us freeThat’s why we build the wallWe build the wall to keep us free"(Anaïs Mitchell: Why We Build the Wall) Fájdalmas dolog ellenzékinek lenni a mindenkori Magyarországon főleg akkor, ha maga a szó 2018-ban egyet…..
rrc122 2018.05.08 09:12:19
@Rettegek mert ballib vagyok:

Szeretnék én olyan gazdaságú országban élni mint a német! Még ha a kormányalakítási válság erősen ki is hat rá.
Ez alatt a hatás alatt is messze jobban teljesít, mint a "robogó" magyar gazdaság a kormányalakítási problémák negatív hatása nélkül. Talán mégsem olyan rossz az a rendszer ...
Bolgár György Megbeszéljük… című műsorának van egy rovata. A veterán rádiós arról faggatja az ellenzéki politikusokat, vajon hol rontották el. A vezetők nem igazán hajlanak az önkritikára. Inkább másban keresik a hibát, mint a pártjukban. Tegnap Tóth Bertalan fejtette ki a szocialisták választás…..
rrc122 2018.05.07 09:55:40
@Cycmen:

Nem igaz! Nem volt kötelező KISz-esnek lenni akkor sem.
Egykorú vagyok Orbánnal. (Bár erre nem lehetek büszke ...) Felvettek egyetemre anélkül, hogy KISz tag lettem volna. Mondjuk tanulni kellett hozzá és nem kaptam Soros ösztöndíjat sem. Meg nem is lett kitűnő a diplomám. (Na, ahhoz már kellet a KISz tagság.) MaMuT-ból meg TudSzoc-ból meg PolGazd-ból másképp nem kaphattál ötöst.

Az is igaz, hogy nem jogászként vagy bölcsészként, "csak egyszerű" programozó/programtervező matematikusként végeztem.
A Mapire.eu honlap egyik személyes kedvencem. Felbecsülhetetlen értéket talál az oda látogató, közülük is a legérdekesebb egy 1944 áprilisi légifotó sorozat, amely a Hadtörténeti Múzeumban szunnyadt egészen addig ameddig az Arcanum és a Fortepan el nem kezdte digitalizálni. Egy búcsúpillantás ez a…..
rrc122 2018.05.04 11:34:21
@krain:
"Köszönjük Európa!
Köszönjük, hogy odaadhattuk országunk kétharmadát Nektek, majd a maradékot pedig szarrá bombáztátok!"

Ez az utca törvénye. Ha a tyúkszemére lépsz az érősebbnek (vagy a haverjáéra) akkor az lehet úgy pofán vág, hogy össze esel. (Hadüzenet; tevékeny részvétel a harcokban; stb.)
Naivitás azt gondolni, hogy a politikában - főleg a nemzetköziben - nem ez az elv érvényesül. (Miért is vannak az ENSz BT tagoknak plusz jogosítványai???)

"Aztán köszönjük, hogy 56-ban pedig kussoltatok!"
Erre is ugyanaz a válasz. Az érősek megegyeztek valamiben. Az meg, hogy itt mi történt nem igazán érdekelte őket. Persze a látszat kedvéért tiltakoztak kicsit.

Most is ez történik: Az EU-t csak annyiban érdeklik az itteni történések amennyire azok befolyásoljak az ottani érősek ügyleteit.

Azért van abban valami pikantéria amikor a mai fene nagy szuverenitás védelemben a korábbi beavatkozás elmaradását hiányoljuk. Nem lehet, hogy most ugyan abban a cipőben járunk, csak más van hatalmon???
'56-ban is a hatalmon levők arról szövegeltek, hogy az ország belügyéről van szó, nincs alapja a beavatkozásnak. Most ugyan ez a szöveg jön csak más szájból. (De lehet, hogy a fej ugyan az ...)
rrc122 2018.04.12 12:05:06
@konrada:
Akkor en is elarulok egy titkot: A 10 sohasem lesz tobb mint 3+4+5, bar a 10 tobb mint a 3 vagy a 4 vagy az 5. A tenyek tenyek, ez ellen kar lazadozni, kar mast allitani pl. hogy a kevesebb tobb. Az mas kerdes, hogy a politikaban - mint nehany egyeb dologban szemben a matekkal - sem biztos, hogy az osszeadas igy mukodik. (Pl. En A-val nem csinalok egyutt semmit, inkabb dogoljunk bele mind a ketten.)

Hat ez lett a vege.
(Hogy is volt anno? Ha Tomori a fovezer akkor en nem megyek a csataba, majd egyedul gyozok. Kar, hogy evszazadok alatt sem tanul a magyar ...)
rrc122 2018.04.12 12:10:27
@Frick László Intézet:
Az LMP nem bunbak. Bunos abban, hogy ketharmada LETT a FideSS-nek. Parban a Momentummal.
A DK es az MSzP sem artatlan. Felelosek azert, hogy ketharmada VOLT a FideSS-nek es azt tudta tenni az orszaggal amit tett.

A ketto kozott ott a nagy kulonbseg, hogy most mar tudhato volt, hogy hogyan mukodik ez a valasztasi rendszer es hogyan lehet kihasznalni a gyengeit. Az LMP es a Momentum ennek ellenere nem volt hajlando ezt figyelembe venni es ennek megfeleloen cselekedni.
Azert nagyobb az o hibajuk, mert a kovetkezmenyek ismereteben sem tettek meg mindent annak megakadalyozasara.
Megismétlődni látszik 2014, amikor a szájkarate baloldali, összefogáspárti szervezetek folyamatosan az LMP-t savazták. Aztán a számok mégis azt mutatták, hogy a nem nekik volt igazuk. Azóta sok változás történt Magyarországon, ami biztos az az, hogy a baloldalon ezek ugyanazok, a Jobbik erősödött,…..
rrc122 2018.03.12 13:05:43
@GNDL:
Ne röhögtess!
Az LMP mint konstruktív?!?! Meg, hogy nekik lett igazuk 2014 után?!?!
Hol élsz Te???

Nekik köszönhetö a Fidess második kétharmada. (Az elsö az akkori kormánypártoknak. - Meg a Fidess aknamunkájának. De ellenzékben ez a dolguk. Bár nem feltétlenül úgy, ahogy csinálták.)

Az LMP - egészen a hódmezövásárhelyi eseményekig - elzárkózott az együttmüködéstöl a nagyobb ellenzéki pártokkal. Most érzi a vesztét és próbál helyezkedni meg az észt osztani. Csakhát késö. (Mondjuk a DK-val még mindig nem akar szóbaállni, pedig annak támogatottsága nagyobbnak tünik.)
Még egy szükebb körü összefogas esetén - amiben nincs benne az LMP - is kérdéses, hogy lesz-e frakciójuk.

Arró, hogy mennyire lehet más a politika rengeteget elmond, hogy milyen törvényeket és személyeket szavazott meg az LMP.

Teljesen világos, hogy a tólélésért játszik, és ógy tünik, hogy ezért bármire hajlandó.
rrc122 2018.03.13 17:08:25
@GNDL:

"Tehát akkor nem a fideszes választási rendszernek, a fideszes mandátumelosztásnak, ..."
Nem. Ezek teremtették meg a környezetet - ami egyébként teljesen tisszességtelen és aljas - de a felelösség az LMP-jé abban, hogyt ezt a környezetet figyelmen kívül hagyva nem állt be az összefogásba legalább azokon a helyeken, ahol esélyes volt az ellenzéki jelölt. (Pl. Kunhalmi körzete.) Ezzel segítette kétharmadhoz a Fidesst.
Egyébként mi változott a választási rendszer környékén, hogy 2014-gyel szemben - és az egy hónappal ezelötti hozzáállásukkal szemben is - most az összefogást támogatják?!

Ha valami "ostoba mítosz" akkor az a "lehet más a politika" lózung.

"Ha nincs MSZP-DK-Jobbik együttműködés, akkor nincs értelme koordinált jelöltállításnak, ..."
Hát persze! Hadd legyen megint kétharmada a Fidessnek, csak a "mi pártunk" épüljön tovább. Sajnos ezzel a véleménnyel nincs egyedül az LMP... Vagy ez a konstruktivitás?!?!

"Egyelőre ott tartunk hogy most több mandátumra (és ugye ahogyan említettem, több állami támogatásra) számíthat az LMP mint a 2014-es választás után."

Számítani sokmindenre lehet. Csak ha mégis lesz valamilyen szintü koordináció, akkor nem sok egyéni helyet jósolok az LMP-nek. Ha nélkülük is sikerül ezzel megakadályozni a kétharmadot, akkor mégnagyobb bajban lesznek a kimaradás miatt.
Másik oldalról nézve meg nagyon átlátszó a kifogás az egér részéröl, hogy akkor csatlakozik bárkihez, ha a kutya és a macska már együttmüködik.

A hódmezővásárhelyi dologba csak annyit kell látni, hogy teljes összefogással meg lehet verni a Fidesst. Attól a kampánytól az LMP is elég távol maradt. Ez is komoly része volt a sikernek. ;)

Talán az LMP-nek kellene azon elgondolkodnia, hogy - nem is egészen - új pártként miért nem jut el az MSZP, de még a DK támogatottságának szintjére sem.

Az optimális az lehetne, ha az összes megszállott/megvilágosodott/az igazság összes egyedüli tudója/politikai szektás/stb. magába szállna és megpróbálna legalább némi realitást és logikát vinni a gondolkodásába.
rrc122 2018.03.13 17:26:54
@mathuska tudatosvalaszto2018.blog.hu:
Legegyszerubb Gyurcsanyozni (Qrcsanyozni) az adott helyzet átgondolása helyett.
Az MSzP/SzDSz-nek történelmi felelössége van a 2010-es helyzet kialakulásában, az elsö orbáni kétharmad létrejöttében. S mindabban ami ebböl következett.

De az LMP felelössége a 2014-es kétharmadban még súlyosabb, mert ekkor már tudható volt, hogy hogyan kormányoz és miket müvel a Fidess. Ennek ellenére nem tettek semmit, hogy ezt megakadályozzák. Gyakorlatilag tevölegesen támogatták annak létrejöttét.

A valóban visszás dolog az, hogy egy ilyen párt - az évekig hajtogatott önállóságát egyik napról a másikra látszólag feladva - köpönyeget fordít mert látja, hogy a közhangulat ellene fordulhat. De olyan feltételt támaszt, hogy azt ne lehessen teljesíteni három héttel a választás elött.

A kis pártba ezért kell "belerúgni" mert a realitásokat figyelmen kívül hagyva, önzö módon csak a saját érdekeit követve politizál. Még az sem biztos, hogy ez a párt érdeke. Lehet, hogy csak néhány vezetöé.

Csakhát a tagságnak és a szimpatizánsoknak nem kellene elvakultnak lenniük, akkor talán a párt is észbekapna ...
"A középiskolások véleményére összpontosítottam elsősorban (amikor megoldottam a fölsőoktatás problémáját, kiegészítés tőlem, Poldi), az egyetemistákat ugyanis nem érintik az átalakulások. Értem én, hogy mit mondanak, mit szeretnének, ezt majd a miniszter megfelelő szakmai…..
Ellenőrző Megoldás-e a tandíj? 2010.04.08 08:00:00
Utolsó részét olvashatjuk a tegnap-tegnapelőtti posztnak. Fő témája a tandíj bevezetésének szükségessége, véleménye szerint önmagában a tandíj nem lenne megoldás, hiszen a mai fizetős szakokon sem magasabb a színvonal az államilag finanszírozottnál. A fizetős…..
'napot Röviden a sztori. Édesanyám általános iskolai tanárnő kb. 30 éve. Számtalan generáció hagyta már el a kezét, a tanítványai közül sokat mai napig ismerek és elég jó emlékeket őriznek róla. Megadta a szükséges alapokat neki, mert anno meg volt a lehetősége rendesen…..
rrc122 2010.03.26 12:58:01
@az igazi Sipi:

Szerintem a (3). bekezdés is megáll, mert a gyereket nyugodtan tekinthetjük az adott szituációban védekezésre képtelen személynek.

Egyébként gyanítom, hogy a gyerekek védelmére más paragrafus is született. (Elnézést, de nem olvastam végig az előző komenteket.)
rrc122 2010.03.26 15:40:37
@MÁV tulaj:

Nagyon szép világot hozna az, ha a tanárok vagy iskolák megválogathatnák a diákjaikat! Az a diák, amelyik nem illik be a képbe mehet, amerre lát. Gratulálok!

Persze így lehet eredményt elérni! Csak az eminensekkel foglalkozzunk, a többi mehet a levesbe.

És még ilyen elképzeléssel működő tanárok kérnek (követelnek!) anyagi és erkölcsi elismerést.

Az elismerést ki kell érdemelni. Az nem "jár" a szakmához! Főleg nem akkor, ha az eredmények nem igazolják. És az eredmények nem azt jelentik, hogy hány százalékát veszik fel magasabb oktatási intézménybe a végzőknek, hanem az is, hogy hányan végzik el az iskolát az indulók közül úgy, hogy azok nincsenek szűrve. Ez a teljesítmény, és ennek jár az elismerés és megbecsülés.
Következő versenyzőnk egy lány, aki a „két tűz között” sokat csócsált kérdésköréhez csatlakozna sztorijával. Ő nem kavarja a szarkofágot, hanem összehívja a két érintett srácot, és nyíltan megmondja nekik, hogy nem hazudik tovább: azonnal választani fog…..
Levélírónk a történelem tanítás nehézségeit írja le nekünk, külön kiemelve a diákok motiválatlanságát, amire a szaktanácsadó szerint megoldás lenne, ha puzzle-t készítene, az egyes tanagyagokhoz kapcsolódóan. Erősen megkérdőjelezhető ennek a hatásossága egy…..
Ellenőrző Kinek ír be a tanár? 2010.03.07 19:42:00
Katalin levele egy olyan problémát tár elénk, ami talán már minden tanár elgondolkozott. Ha gond van a gyerekkel az órán -és úgy gondoljuk, hogy a szülőt is érdekli és érinti-, beírunk az ellenőrzőbe, azt remélve, hogy a szülő értesülve a problémáról, segítségünkre lesz…..