Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szürkemedve

4 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy GYED-en vagyok, egyszer csak azt vettem észre, hogy a szuper nullás folyószámlám havi díjai igen csak megugrottak. Rádöbbentem, hogy, mivel itthon vagyok a kisfiammal, megváltoztak a pénzügyi szokásaim, és ennek bizony most ára van, mert nem teljesítem a feltételeit a szerződésnek, ami a…..
Budapesti Autizmussal élő gyermekeket fogadó Iskolák, Óvodák, Gimnáziumok, Szakiskolák és Kollégiumok   I.Kerület:   Brunszvik Teréz Budavári Óvodák1016. Budapest Nyárs utca 2-4.061/ 225-1444Igazgató: Katinszki Ferencné…..
  Kedves, Drága Beosztottam! Rubintos bazsarózsám, kis mimózám. Ha már egy céghez sodort minket a Sors és Jóisten jobbkeze - pláne egy ilyen szerencsétlen, alá-fölérendelt minőségben -, akkor fegyelmezz rám pár minutácska erejéig, kérlek. Mivel ez a csudálatos…..
Nyilván nem buzdítunk senkit az alábbi videón látható tevékenységre, továbbá szakszerűséget se nagyon keressetek a fiatalember mozdulataiban. Úgy áll szegény srác kezében a "sikító", mint a nagyiéban egy táblagép. Ettől függetlenül jó látni, hogy nem csak faluhelyen…..
Röviden úgy válaszolhatnék, hogy azért mert a szívügyem. A hosszabb válaszhoz idéznék a www.daath.hu oldal egyik fórum hozzászólásából ayahuasca témában:Gratula a médiába bekerüléshez.... Eddig sem értettem minek ekkora hype, weboldal, előadás a témáról, ugyanis a…..
Bár a blog teljesen nem erről szólt eredetileg, mégsem mehetek el szó nélkül az Apple - mint a nagy rivális - cég és annak ügyfélszolgálata mellett. Már itt feltűnhet a kérdés, miért is van egy Android fanatikus (én) kapcsolatban a nagy "ellenséggel"? Azért, mert…..
itten kérem arról van szó, hogyan készüljünk fel arra, amikor a SHTF (Shit Hits The Fan - A pillanat, amint a szar a ventillátorlapátnak csapódik – és mindenki kap belőle) Lehet, h paranoiás vagyok, de Argentína egy viszonylag jómódú, erős középosztályú országból…..
Szürkemedve 2011.07.11 06:49:42
Eszterlánc főz palócleves 2011.07.09 09:30:00
És folytathatnám a címet akár így is: ahogy én csinálom. Mert eredetileg ürühúsból készül ez a leves, de bevallom én nem szeretem a birkahúst. Így aztán marhából készítettem és nagyon jól sikerült. Még úgy is, hogy a piacon a néni becsapott és amíg a kaprot válogattam,…..
Van valami Tim Burtonös hangulata Natalia Maroz tehetséges ukrán fotográfus digitális illusztrációinak. Kevésbé drámai és groteszk, inkább vidám és elvágyódó, és a főszereplők sem a szerethető, ám mentálisan sérült anti-hős karakterek közül kerülnek ki, mint Burton…..
Szürkemedve 2011.07.09 10:37:30
Az alkotmányügyi bizottság ülésén az utolsó pillanatban leállították a dohánytermékek idei és jövő évre tervezett adóemelését – ennek eredményeként az állam 20 milliárd forintnyi adóbevételtől esett el a tömeges elbocsátások és költségvetési szigorítások időszakában. “A dohánylobbi erősebb volt,”…..
Három gyermekhez többféle módon juthat az ember: kitartó gyermekszüléssel, jól sikerült második házassággal, az ügyesebbek egy patronból megoldják. Viszont ilyenkor egy csapásra szembesülnek az nagy kérdéssel: milyen autóban fér el három gyerekülés? Mai cikkünk…..
Szürkemedve 2011.07.06 15:15:22
 Míg a magyar könyvszakma nagy része bénultan figyeli az e-könyv előretöréséről szóló híreket, gyökeresen átalakulnak a viszonyok. Az olcsó e-könyv olvasó megjelenése (a Kindle-t 26 000 Ft-ért házhoz szállítja az Amazon) előbb-utóbb az e-könyv felé billenti a…..
Szürkemedve 2011.05.08 18:29:40
@biobender: én olvasok fürdőkádban is e-olvasóval, azt ugyanúgy nem célszerű beleejteni a kádba, mint a könyvet.

Írta valaki, hogy először ekönyvet keres, másodszor torrenten, harmadszor megveszi.

Nálam ez témafüggő. Mert van sok olyan könyv, amit akkor is megveszek, ha letölthető - de nem egyszer jártam már úgy (sőt, valójában e-könyveim nagy része ilyen), hogy azért töltöttem le, mert papírformában megvenni újonnan lehetetlen, használtam hónapokig tartó kutatás.

Nekem ebben segített az e-könyv.
Szürkemedve 2011.05.08 18:47:08
@nomad: ha lenne ennyi pénzem én is nyomtattatnám az e-könyveimet. de nincs.
Azok számára, akik kedvelték a Tim Roth főszereplésével készült Lie To Me (Hazudj, ha tudsz!) sorozatot érdekes és talán ismerős is lesz néhány dolog a következő infografikából.„A hazugság olyan stressz helyzetet okoz, amely kiváltja a vegetatív idegrendszer reakcióit. A…..
 Este 10-től fél hatig futott, huszonvalahány virtuális gépet mozgatott át a clusterről egy másik hostra.get-vm | where {($_.Name -like "*-tobemigrated") -and ($_.IsHighlyAvailable -eq $true)} | foreach-object { move-vm -vm $_ -vmhost (get-vmhost MyTargetHost) -path…..
 get-vm | ? {$_.IsHighlyAvailable -eq $true} | Get-VirtualNetworkAdapter | ? {$_.VMNetworkOptimizationEnabled -eq $true}|Set-VirtualNetworkAdapter -VMNetworkOptimizationEnabled $false..
 SCVMMhez. Lista a virtuális gépekről csv-be, a főbb paramétereik felsorolásával. get-vm|select vmhost,Name,cpucount,status,memory|export-csv c:\temp\vms.csv Hasonló a hostokról:  Get-VMHost|select Name,TotalMemory,PhysicalCPUCount|export-csv c:\temp\vmhosts.csv A mai termés,…..
Powershell Haiku Kickoff.... 2010.08.17 14:46:21
 a blogot PSH scriptek, illetve ha lehet onelinerek összegyűjtésére dobtuk össze.Főleg magunknak, de ha más is profitál, hát örülünk.Még az is lehet, hogy kétnyelvű (ill. főleg PSH nyelvű) lesz a blog...
Testimese Aqua 2019.07.27 11:00:00
Jó a szex vele. Az étvágyunk is hasonló, az együtt töltött éjszakák nem az alvásról szólnak. Hétvége. Meleg van, strandoljunk, menjünk élményfürdőbe. Csinos, kiemeli amúgy is jó alakját a fürdőruci, bújik, csókolgat, tapad rám a vízben egész nap. Aztán néha elkapja a nadrágom a víz alatt és…..
JT BLOG Isteni üzlet? 1. 2010.07.18 07:53:44
Ehhez a bejegyzéshez nehéz megfelelő bevezetőt írni, ezért csupán egy kérdést írok le. Van-e esélye annak, hogy Jehova Tanúi szervezete jó üzlet valakiknek? A saját véleményem az, hogy igen. Ezen véleményem okait szeretném összegyűjteni ebben a…..
Ijesztő élmény, mikor az embert elkapják, az ember életének talán legkeményebb tapasztalata. Minden előzetes figyelmeztetés nélkül körülvesznek álarcos figurák, s neked fogalmad sincs róla, kik ezek. Szörnyű, hogy egyszerre csak senkit sem ismersz, ha olyan faluban nőttél…..
ayahuascareality Erőállat 2010.07.08 21:01:58
Sokan, köztük az ayahuasca kultúrában is, neki se vágnak semmiféle spirituális eseménynek, de még nagyobb másfélének se, mielőtt kapcsolatba nem léptek volna az erőállatukkal.Erről a témáról találtam egy elég jó cikketJeanne Ruland Az állatok ereje című könyvéből. Volt…..
A Microsoft arra figyelmeztet, hogy egy eddig javítatlan, helyi jogosultságkiterjesztésre lehetőséget adó sebezhetőséget fedeztek fel a 64-bites Windows 7 és Windows Server 2008 (R2) operációs rendszerek GDI ill. DirectX megjelenítésben szerepet játszó CDD.DLL meghajtójában. A…..
IDDQD Alkalmas játékra az iPad? 2010.04.04 17:57:00
Az Apple-nek sosem volt elsődleges szempont, hogy játékokra optimalizálja a cuccait, de az utóbbi években azért érezhetően törekedett arra, hogy kihasítson egy szeletet a játékpiaci tortából. És bár attól nem válik játékplatformmá a Mac, hogy a Steam is elérhető rajta (pc-n…..
Szürkemedve 2010.04.04 20:52:16
@troll: Az iphone-ról is így gondoltam anno. Tévedtem. Most az ipad esetében még nagyobb az ellenállás, de talán a második vagy harmadik verzió itt is bebizonyítja, hogy tévedünk.