Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zebrateve

0 bejegyzést írt és 352 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Zebrateve 2021.01.08 14:09:43
@kemény keleti kommentelő: Legyünk pontosak, 13 nap alatt 42 ezer, azaz napi 3 ezernél valamivel több oltást sikerül prezentálni. Ennek minimum a tízszeresét kellene produkálni (6 millió fő beoltása 6 hónap alatt), de inkább húszszorosát. Biztos vagyok benne, hogy nem fog menni.
Zebrateve 2021.02.05 12:31:20
@Wolff: Számomra ebben az a meglepő, hogy lassan 11 évnyi NER után még bele kell írni egy cikkbe, hogyaszondja: "ilyenkor érti meg az ember, hogy milyen rossz az, hogy nincsen társadalmi szolidaritás. Ha mást darálnak be, félrenézel, ha téged tesznek tönkre, akkor meg egy óriásit koppansz." Tudom, Brückner írta bele, de akkor is.
Zebrateve 2021.04.02 00:31:35
@Kettes: Hont? Nem lehet, hogy csak tréfa?
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
Zebrateve 2021.03.28 00:31:38
@mafi mushkila: Viktor és Ferenc pápa is 2. Előbbi nagyon irritáló embereken keresztül, utóbbi szerencsére nem.
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
Zebrateve 2021.02.22 11:25:30
@Muad\\\'Dib: Nem nagy baj, ha társadalomtörténetet is tanul a gyerek, azt meg töriórán kevésbé veszik komolyan, mint a politika- meg hadtörténetet. A baj az, hogy akkora mennyiségű tananyag (lexikális) van előírva, hogy nem fér bele az időbe, hogy 1-1 regényt ilyen mélységben, alapossággal át lehessen venni (neadjisten közösen, órán vagy csoportmunkában stb.). Ha - teszem azt - évi 2 könyvet tárgyalnának meg ilyen alaposan, az nagyon faja lenne.
Zebrateve 2021.02.23 19:37:46
@ámbátor: No igen...
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
     "Miután a válasz ismét csak konok fogadkozás volt, hogy csütörtökön lesz, mert az Országgyűlés kétharmados többséggel megszavazza, Rosenberg úr körülnézett övéi során. A tekintetével először azt kérdezte, hogy jó helyen járnak-e, ez volna-e a régi, kedves Judapest, majd azt, hogy „mi az az…..
Zebrateve 2020.10.09 16:28:33
@labrys: Lucifer is arkangyal volt!
           Szeptember elején jelent meg Michael Sandel, az egyik legismertebb kortárs politikafilozófus könyve:" Az érdem zsarnoksága" (The Tyranny of Merit).  Sandel még nem volt harmincéves, amikor megírta híres liberalizmuskritikáját a Liberalizmus avagy az Igazság határai-t, mely munkáját sokan…..
Zebrateve 2020.10.05 13:58:34
@Bolygó Hollandi: Nagyon halkan kérdezem, mert egyrészt nem olvastam minden kommentet, másrészt nem dolgozom ilyen környezetben, de az up-or-out rendszerben milyen vállalatok dolgoznak? Ott nem kell nagy tapasztalatú, de nem vezető típusú értelmiségi? Pl. beosztott mérnök, könyvelő, akármi? Van olyan szektor, ahol ez a legjobb teljesítményre képes rendszer?
       I am not happy.   ..
Zebrateve 2020.09.01 01:41:00
@stefan75: Nem, ez a Kovács Zoltán Európa-hírű városkutató, mellesleg a doktori témavezetőm volt. Semmi köze ahhoz a másikhoz.
         Angela Merkel: Miniszterelnök úr, miközben szeretném Önt támogatásunkról biztosítani,  bátorkodom felhívni becses figyelmét arra a tényre, hogy bizonyos alapértékeket minden uniós tagállamnak tiszteletben kell tartania.        Miniszterelnök úr: Tisztelt kancellárasszony, ha az Európai…..
Zebrateve 2020.04.03 13:29:15
@kemény keleti kommentelő: Azért nem találod, mert Közép-Magyarország, és benne Budapest túl fejlett, hogy az EU-s fejlesztési pénzek egy részét megkapja. Így pl. egészségügyre, de egy csomó minden másra is. Ez EU-s szabály, nem lehet vele mit kezdeni.
Zebrateve 2020.04.03 13:29:15
@kemény keleti kommentelő: Azért nem találod, mert Közép-Magyarország, és benne Budapest túl fejlett, hogy az EU-s fejlesztési pénzek egy részét megkapja. Így pl. egészségügyre, de egy csomó minden másra is. Ez EU-s szabály, nem lehet vele mit kezdeni.
        Josemaría Escrivát 1992-ben avatták boldoggá, miután csodálatos módon meggyógyította a súlyos betegségből Rubio nővért. Amikor szentté avatták  már egy Manuel Rey nevű embert is kigyógyított a rákból, mindezt pedig  jóval halála után tette Escrivá, ami még nagyobb csoda. Monsignor Escrivá…..
Zebrateve 2020.02.19 11:49:32
@Bolygó Hollandi: OK, előre bevallom, hogy nem kívánok érdemi munkát tenni bele, de a kérdésre nem válaszoltál. Az, hogy 4 hónap alatt összesen mennyi volt a csapadék, nem túl pontos megmérése az aszálynak. A csapadék nélkül eltelt leghosszabb időszakot és a hőmérsékletet sem szabadna kihagyni a dologból (meg még néhány dolgot, nyilván, de kezdjük az alapoknál).
Zebrateve 2020.02.19 11:54:32
@rdos: Akarod mondani, az éves csapadékösszeg inkább csökkenni látszik ("Magyarországon az éves csapadék mennyisége némileg csökken"), bár nem szignifikánsan. Egyébként pedig az előrejelzésekről beszéltem, nem a tényadatokról.
Zebrateve 2020.02.19 22:11:13
@rdos: Egyrészt a térképen 1961-hez viszonyítanak, a diagramon és a táblázatban a 1901-hez. Másrészt a súlyozott átlag megtéveszthet: a csapadékosabb délnyugati részeken a 12%-os csökkenés messze több csapadékot jelent abszolút értékben, mint a 12%-os növekedés a Közép-Tisza-vidéken.
      Ide tessék beírni az okosságot, ki nyer ma, ki nem nyer, miért nem nyer, miért kellett volna inkább, de nem úgy. ..
Zebrateve 2019.10.13 22:02:43
@incze: A feldolgozottság a szavazókörök száma alapján van megadva. Szóval ha van 100 szavazókör, és abból 48-nak már leadták az eredményét, akkor 48 %-os a feldolgozottság. Mivel általában először a kevesebb szavazatszámú szavazóköröket sikerül készre jelenteni, a végén lehetnek még nagy változások.
        A poszt David Goodhart: The road to somewhere: the populist revolt and the future of politics című könyvének elolvasása alatt és után készült. Goodhart az Egyesült Királyságról (továbbiakban UK) írta a könyvet, brit statisztikai adatok, brit szociológiai tanulmányok alapján. Ez egy…..
Mert egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a migránsoktól. (1 pont)Mert kaptam egy trafikot és nem szeretném visszaadni az előző tulajdonosának. (100 pont)Mert én is részesülök az intézményes korrupció áldásaiból. (100 pont)Mert csak ez a kormány támogatja a családokat. (1 pont)Mert…..
Zebrateve 2019.06.12 16:18:45
@kamerasmobil: Hány éves vagy, királyfi? Kádár 30 éve halott, és nézd meg, helyére került-e a kollektív tudatban.
Gyorsan elspoilerezem a poszt csattanóját, hogy mielőbb teljes mélységében át tudjátok adni magatokat a válasz fölötti csalódottságnak. Egy alkalmas főpolgármester-jelöltnek az alábbi személyes tulajdonságokkal kell rendelkeznie: 1.       Nem Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt. 2.       A…..
Zebrateve 2019.06.11 09:42:59
@kemény keleti kommentelő: A bringával munkába járásról annyit, hogy egy tanácsadó cégnél dolgozom, tárgyaltam már államtitkárokkal, BKK-, MÁV-, NIF-, Magyar Közút vezetőkkel, polgármesterekkel. Mindegyikhez biciklivel mentem, vagy öltönyben, vagy vittem az öltönyt és átöltöztem. Egyik sem nézett le emiatt. Tanulság: nézz jobban körül, és látni fogod, hogy a városi biciklisek túlnyomó része munkába megy, vagy munkaruhában, vagy viszi magával (hátizsák, oldalzsák).

Egy cargo bike teherbírása és mérete simán kiadja egy négyszemélyes háztartás heti bevásárlási igényét. Tanulság: a családi nagybevásárlást is meg lehet oldani bicóval.

A felmérések szerint a budapesti kerékpárosok kb. 80 %-a rendelkezik jogosítvánnyal, egy részük felelősségbiztosítással is (pl. én).

Tény, hogy a kerékpáros közlekedés adómentes, ám tegyük hozzá, hogy a politika így részesít előnyben egy egészségvédő, környezetvédő közlekedési módot, ami egy legitim hozzáállás.

A kerékpársávok vagy kerékpárutak által a normál közúti sávokból elfoglalt közlekedési felület Magyarországon elhanyagolható.

A dugót nem a kerékpárosok okozzák, hanem az autók.

Összegezve: fogalmad sincsen a kerékpáros közlekedésről, sőt, láthatólag a közlekedésszervezésről, közlekedéspolitikáról stb. Tanulj még egy picit, mielőtt ennyire belelovalod magad a témába.
Zebrateve 2019.06.11 13:23:15
@kemény keleti kommentelő:

Nagyon a szájadba kell rágni mindent, ugye?

Külön kerékpáros felelősségbiztosításom van.

Az öltönyöm nem gyűrődik össze, ha a spéci hordozómban viszem, vagy összegyűrődik, ha hátizsákban (ezt elnézik nekem).

Egészségmegőrző, több okból:
- Nem dugóban megyek, jórészt kisebb forgalmú utakon.
- Van rajtam maszk.
- Kutatások alátámasztják, hogy még maszk nélkül is egészségesebb kerékpározni, mint autóban vagy egy rosszabb dízelbuszban ülni.

A Critical Mass-nek nincs vége, lásd I bike Budapest.

A kerékpárosok nagy része utálja a fideszes pártkáderek által építtetett, rossz minőségű, értelmetlen, veszélyes kerékpárutakat; a Magyar Kerékpárosklub teljes erővel küzd az ilyenek ellen, és általában sokkal-sokkal olcsóbb, de jobb megoldásokat támogat.
Zebrateve 2019.06.11 13:28:07
@Kettes: Olvasd el a sötétzöld Tarlós válaszát a Magyar Kerékpárosklub pontjaira:
kerekparosklub.hu/ibikebudapest/bringazhatobudapest_12pont_fopolgarmesterjelolt_valasz
Alig van különbség a három jelölt hozzáállásában, Tarlós nagyon sokat puhult az elmúlt ciklusban.

A választók sokkal nagyobb része gyalogol, tömegközlekedik, kerékpározik, rollerezik, tol babakocsit stb., mint autózik. Ez tény, és érdemes figyelembe venni.

A sötétzöld/bicajos terrorista hozzáállás Magyarországon már csak nagyon kevés és kislétszámú csoportra jellemző. A kerékpáros érdekvédelmi szervezetek is sokkal okosabban és visszafogottabban (szak)politizálnak, mint 5 vagy 10 éve.
        "Ezzel szemben én úgy látom, a Soros Egyetem több szakán komoly indoktrináció folyik. A matematikai rész kiváló, a filozófia tanszék is, meg gondolom, több más is. De vannak kimondottan olyan részek, melyeknek célja Soros nyitott határok mozgalmának támogatása, és a fehér ember…..
Zebrateve 2019.05.06 20:10:32
@sinus67: Nekem ilyenkor egy másik Ady jut eszembe:

Ha minden minden elhagyott,
Igyál egy kis cognacot.

Hidegben az is jó.
   Magyarország a nemzetközi rangsorok szerint ma még jelentősen elmarad az innovációs teljesítményben a vezető európai országoktól. Az akadémiai kutatóintézetek elmúlt években beadott szabadalmainak száma elenyésző, miközben évente 17 milliárd forintos támogatást kapnak az államtól. A bővülő…..
Zebrateve 2019.02.22 19:23:10
@logikus4: Tényleg senki sem érti azt a paradoxont, amit felvázoltál. Azért nem, mert nem mondod meg, kinek a szemében maradna tekintélye az Akadémiának attól a pillanattól kezdve, hogy a kulcsemberek behódoltak Orbánnak.

Csak hogy pontosak legyünk: "A tekintély az a tisztelet, megbecsülés, elismerés, amelyet vki vmely közösségben bizonyos képességeivel, eredményeivel, ill. magatartásával szerez, érdemel ki, v. amely helyzeténél fogva szokta megilletni."
mek.oszk.hu/adatbazis/magyar-nyelv-ertelmezo-szotara/kereses.php?kereses=tekint%C3%A9ly

A definícióhoz illeszkedve áruld el kérlek, melyik az a közösség, amelyben megmaradna az MTA tisztelete, megbecsülése, elismerése. Sokan kértek már erre, egyszer sem válaszoltál, és azt hiszem, ez az egyetlen lényegi kérdés, amire nem válaszoltál. Ez lehet véletlen is, de szerintem azért nem, mert ezen áll vagy bukik az elméleted.
Zebrateve 2019.02.22 23:53:18
@logikus4:
"a kulcsembereket kell behódoltatniuk, nem maradhatnak függetlenek. [...] A kulcsemberek behódoltatásához, lemondatásához, megfúrásához, lecseréléséhez bármilyen eszköz, módszer alkalmas, ha annak politikai mérlege pozitív."
Aha, már értem, tehát nehéz lesz megértenünk egymást, ha én behódolásra gondolok akkor, amikor te behódolást írsz. Szerintem te váltogatod magadban a definícióidat, és a játék kedvéért nem árulod el nekünk, mikor melyikre gondolsz.

"Aki most megbecsüli az Akadémiát, és van egy csöpp esze, annak a szemében nem csökken az MTA tekintélye."
Erre egy módot látok, ha nem behódolnak, hanem alámerülnek, ahogy a dánok. Talán alámerülést akartál írni?

Csak hát alámerüléssel nem vethető be a tekintély, mert a bevetéséhez ki kell állni, és ki kell mondani, hogy igen, az ingyombingyom intézkedés megfelel a tudomány mai állásának. Márpedig ilyen az kijelentéseknek semmi alapja nem lesz az intézkedések nagy részénél. Ezért logikailag nem következhet be az, amit megjósolsz: akinek egy csöpp esze is van, anak szemében a behódolók pontosan behódolónak, az alámerülők alámerülőnek fognak tűnni.
Megint levelet kaptam egy séftől, szeretem, ha segíthetek a prábeszéd kialakításában ilyen módon is, hiszen ők interjúkban nem nagyon mondhatják el szabadon a gondolataikat, mindig arra is kell gondolniuk, hogy mit szól hozzá a főnök, a tulajdonos, a potenciális vendég. Akinek ugye mindig igaza van.…..
Zebrateve 2017.08.11 22:54:35
@Michael Scott regional Mgr.: A vendég a vendéglátásban FIZETŐvendég. Innen folytassuk.
Zebrateve 2017.08.12 10:55:18
@DreamWalker: Arra akartam utalni, hogy alapvető tévedés összekeverni a vendéget az ügyféllel. A vendéglátásban nincs vendég, ügyfél van, ezért csomó határt átléphet, amit az otthonodba meghívott vendég sosem tenne. Egyszerűen teljesen más keretekről beszélünk.
Lehetséges magból sajtot készíteni? Tud-e egy növényi sajt gourmet élményt adni?..
Zebrateve 2017.04.26 09:47:28
@_B_: Én is erre tippelnék, de hát azért lenne a riporter, hogy érdekes, izgalmas kérdéseket vessen fel. Persze egy burkolt PR-cikktől ez nem várható el.
Egy ideje lehet tudni, hogy Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem PhD fokozat nélkül kinevezett rektora nem nyugszik a bőrében, és a Nemzeti felsőoktatásról szóló törvény rendelkezéseit aprópénzre váltva egy olyan tervet akar átnyomni a magyar tudományos közösségen, ami joggal bőszít fel minden…..
Zebrateve 2016.04.30 10:17:13
@bölcsuhu: Nem is tudom, ki keveri itt a szezont a fazonnal. Tán nem Mocsai?
- elmagyarázva. ..
Zebrateve 2015.04.27 19:21:43
@profilo: Modell, tehát egyszerű. Első ránézésre működő modellnek tűnik, a teszten az első fele bejött, most jön a második fele.
Pár éve egy gyönyörű márciusi hétvégén adtunk a kispolgári élvezeteknek, és a család egy részével visegrádi kirándulásra indultunk. Visegrád kellemes hely, a kötelező programok (séta a Duna parton, vár, bobozás) után jólesett az ebéd, mely után még ejtőztünk egy…..
Zebrateve 2015.03.10 18:03:15
Zebrateve 2015.03.10 18:04:54
@Szelid sunmalac: Hülyeség. Sokkal biztonságosabb az úton kerékpározni, mint rosszul megcsinált kerékpárúton. Az utóbbin ugyanis sokkal nagyobb a balesetveszély a kereszteződésekben, mint az közismert.
Kérem, forduljanak el egy kicsit, míg szabálysértően lehajtok az úttestre! Vigyorognak a rendőrök, akárcsak én. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Zebrateve 2015.03.06 13:53:22
@Tippszmix: Például az nem igaz, hogy az átlagos biciklis nem ismeri a KRESZ-t. Az átlagos biciklisnek (kb. a 70-80 %-ának) van jogosítványa, elvileg ismeri a KRESZ-t. Legalábbis annyira, mint az átlagos autós.
Az sem igaz, hogy nincs világítás, a lámpaszámlálásokból látszik, hogy a kerékpárosok elenyésző hányada nincs kivilágítva, kb. 5/6-uknak elöl és hátul is ég a lámpája sötétben.
Most arra nem is reagálnék, hogy mi közöd van hozzá, hogy kinek mi a komoly probléma.
Zebrateve 2015.03.07 18:24:39
@Tippszmix: Bazmeg, legyél rendes troll, erőltesd meg magad, tényekre, érvekre reagálj valami érdemlegest.
    Ezek ócska gazemberek. Lehet, hogy fenn tudják tartani a hatalmukat, lehet, hogy még évtizedekig a magyar nép nyakán fognak ülni, de attól még ócska gazemberek maradnak.         A Lánczi Tamás nevű ócska gazembert olvasom, aki elmagyarázza a többi ócska gazembernek, hogy…..
Innen is hadd gratuláljunk Fábián Barnának és annak az anonim felmérés készítőinek, amit idézve a Ma Reggel műsorvezetője akkora L. Simon Lászlót dobott, mint ide a Déli Áramlat. Fábián Harrach Péterrel beszélgetett a gyerekétkeztetésről, amikor egyszer csak eljutott egy…..
Zebrateve 2014.12.03 16:21:09
@panaszmuki: @Girhes macska: @meggymárka: Az én gyerekem sem eszik mindig, mert nem éhes. Én mindig reggelizem, de őt alig bírom rávenni. Hogy is van ez?

Ja, hogy most esetleg tényleg nem beszéltek hülyeséget a köztévében?
Zebrateve 2014.12.03 16:23:13
@A csapos közbeszól: Azt hiszem tévedésben vagy. Nem egy gyerek étkezési szokásáról készült a felmérés, hanem a gyerekek étkezési szokásairól készült egy felmérés.

És vannak olyan gyerekek is, akik annak ellenére nem éhesek, hogy van miből válogatni, és a szülő ott reggelizik az orra előtt. De azért szűrd csak i ezt a hibát a sokaságból, úgy jobban mutat a statisztika.